Dave v. H

Junior
  • Aantal berichten

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Dave v. H

  1. Hoi allemaal, Momenteel ben ik betrokken bij een start-up in Berlijn en we zijn bezig met het uitbreiden van onze service naar het buitenland. Onze service is een online platform van waaruit alle activiteiten zullen verlopen (inclusief het ontvangen van betalingen van klanten en het versturen van rekeningen naar onze partners). In Duitsland staan we geregistreerd als een GmbH en we hebben de volgende vragen als het aankomt op expansie naar het buitenland: 1. Is het noodzakelijk een rechtsvorm op te zetten in het land waarnaar we uitbreiden? 2. Hoe loopt het betalen en ontvangen van belasting wanneer we actief zijn in een nieuw land? De landen waar we als eerste willen uitbreiden zijn Oostenrijk en Frankrijk en we zullen dus geen enkele "fysieke activiteit" hebben in de landen waarnaar we uitbreiden. Heeft iemand ervaring met een dergelijke situatie en kan ons verder helpen bij deze vragen? Alle hulp in welkom!
  2. Bedankt voor de reacties. Jullie hebben helemaal gelijk dat het erop aankomt om heel veel bezoekers naar de website te krijgen. Dan zullen de ondernemers wellicht ook eerder de neiging hebben zich te presenteren. Mijn gedachte was dat het vinden van zelfstandige ondernemers moeilijker is, omdat (vaak) zelfstandige ondernemers lager in de zoekresultaten van Google komen. Vandaar dat ik met dit concept ben gekomen: een manier voor ondernemers om beter gevonden te worden. Dit kan natuurlijk alleen indien er grote bekendheid is van het platform. Ik ben er echter achter gekomen dat zelfstandig ondernemers vaak al genoeg klandizie uit hun eigen netwerk: ze zijn dus niet zo snel bereid om geld uit geven aan een dergelijk platform (had ik ook al moeten concluderen uit mijn marktonderzoek). Dit topic is dan ook meer bedoeld als eventuele bron van inspiratie: wat zijn de eventuele mogelijkheden om het platform toch nog tot een succes te krijgen.
  3. Omschrijving van je concept: My Offer is een online platform waarop zelfstandig ondernemers de mogelijkheid hebben zichzelf te presenteren. Dit gebeurt middels het maken van een webpagina binnen het online platform. Deze webpagina bestaat uit alle contactgegevens van de ondernemer en een uitgebreide bedrijfsomschrijving. Tevens biedt My Offer ondernemers de mogelijkheid artikelen te plaatsen op het blog. Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor: Behalve het technische werk (het bouwen van de website), heb ik alles zelf gedaan. Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen: Met My Offer wil ik het voor zelfstandig ondernemers mogelijk maken om beter gevonden te worden op het internet. Het uiteindelijke doel is het platform als zoekmachine te laten fungeren voor mensen die op zoek zijn naar zelfstandig ondernemers. Een platform als My Offer werkt veel efficiënter dan andere zoekmachines, omdat alle informatie over de ondernemer meteen voorhanden is. De inhoud van de website van de ondernemer wordt namelijk (vaak iets verkort) weergegeven op My Offer. Daarnaast is het zoeken veel doelgerichter. Hoe is dit anders dan bestaande concepten: Het online platform is anders, omdat zelfstandig ondernemers de mogelijkheid hebben zich uitgebreider te presenteren. Op andere platforms is het zo dat er slechts een beperkte hoeveelheid aan gegevens kan worden ingevoerd. Bovendien hebben de ondernemers de mogelijkheid om deel te namen aan het blog van My Offer. Wat voor feedback hoop je te krijgen: Allereerst is alle feedback welkom! Specifiek zou ik graag willen weten of er nog iets aan de SEO verbeterd kan worden, wat jullie van de teksten vinden, misschien dat jullie nog ideeën hebben om meer zelfstandigen aan te trekken ? En in het algemeen zou ik graag willen weten wat jullie mening is over het concept zelf. Alvast bedankt!
  4. Probeer met mensen (bijvoorbeeld ondernemers) in contact te komen die hebben meegemaakt waar jij nu in zit. Verder is het aan te raden om juist de dingen te doen die jouw wel energie geven (zoals sporten, andere hobby's, etc.). Wat ik zeker zou afraden is dingen te doen die niet goed gaan en waar je zelf ook geen energie van krijgt. Misschien is het zelfs een idee om even rust te nemen met de ondernemingen en proberen in vaste loondienst te gaan, waar je jezelf weer helemaal kunt opladen? Dit zijn echter slechts schetsen, omdat de situatie natuurlijk niet precies bekend is.
  5. Een aantal aandachtspunten vanuit mijn kant: - Het plaatje met de tekst: Bereikbaar op: 016... is een link die doodlopend is. - Wanneer ik op de links zoals "Hondensteps" en "Stepsleeën" klik, krijg ik een totaal overzicht van alle producten in die categorie te zien. Persoonlijk zie ik dan liever een overzicht van de subcategorieën. Dus als ik op "Hondensteps" klik, zie ik liever een overzicht met 3 plaatjes waarop de Kickbike, de Yedoo en de Kindersteps zichtbaar worden. - De methodes om specifieker te zoeken, zijn erg onduidelijk. Wat betekent bijvoorbeeld de 9? Maak duidelijk dat dit het aantal artikelen zijn dat per pagina worden weergegeven. Verder denk ik dat je een product hebt, dat je mooi visueel kunt maken, d.m.v. filmpjes en foto's. Houd bijvoorbeeld acties op Facebook: degene die de mooiste mooiste/leukste/creatiefste foto maakt met de step, wint een bepaald product. Gebruik deze foto's vervolgens op de website. Mensen zien graag dat het product ook door andere mensen gebruikt wordt. (maak dan wel duidelijk dat de foto's gebruikt kunnen worden op de website)
  6. Persoonlijk zie ik de link niet zo tussen een het eten van een broodje en het onder de zonnebank gaan. Wat hierboven ook al gezegd is, is dat mensen die sporten ook wel eens onder de zonnebank gaan. Maar mijn vraag is dan of ze dat zullen gaan doen bij een zaak waar je ook broodjes kan eten? Verder is het zo dat er bij veel sportscholen al gebruik kan worden gemaakt van een zonnebank en er kan ook bijna overal een eiwitshake o.i.d. gedronken worden. Persoonlijk zie ik dan meer iets in een "gezondheidsstudio", waar je kan zonnebanken, gezond eten, massage. loungen. Je legt dan minder de nadruk op een broodjeszaak i.c.m. zonnebanken.
  7. Ik zou er ten eerste voor zorgen dat je een website maakt, die goed gevonden wordt in zoekmachines. Daarnaast raad ik aan om een blog bij te houden, waarin je mooie foto's van de meubels plaatst, een leuk verhaaltje over de herkomst van bepaalde meubels, een verhaaltje over de materialen van de meubels e.d. Verder is het maken van een Twitter/ Facebook account ook zeker aan te raden, al zal ik hier niet de focus op leggen.
  8. Je noemt al een aardige lijst met marketing activiteiten waar je op dit moment mee bezig bent. Aangezien je pas sinds kort bezig bent, zal ik als ik jou was eerst deze activiteiten optimaliseren en kijken wat de resultaten staan. Alles tegelijk gaan doen/proberen zal niet veel resultaat opleveren namelijk. Ondertussen (als je nog tijd overhebt) kun je je dan inderdaad inlezen over wat andere marketing mogelijkheden zijn.
  9. Vanochtend naar de Kamer van Koophandel geweest, om me in het handelsregister in te schrijven. En het nummer is binnen! Het was voor mij de eerste keer, dus het is toch wel ein klein succesje ;D
  10. Bij zo'n concept zijn betalingen inderdaad een moeilijk vraagstuk. Daarom denk ik niet dat jij moet bepalen wat de passagier betaalt. Betalingen vooraf doet niemand, omdat niemand zeker weet dat hij of zij in de maling wordt genomen. En betaling achteraf is heel moeilijk te controleren: er zal vaak niet betaald worden. Ik zou je aanraden het concept op te zetten en het zo groot mogelijk te maken. Daarna (of meteen) kun je je richten op inkomsten in de vorm van advertenties bijvoorbeeld.
  11. Misschien is het ook een idee om, naast het benaderen van detaillisten, ook een webshop te maken waarin je het product direct verkoopt aan de consument?
  12. Persoonlijk lijkt het me leuker/ leerzamer/ goedkoper om eerst zelf proberen om persberichten te verspreiden. Op die manier leer je precies wat de journalisten/ redacties zoeken in een persbericht, zoals nieuwswaarde.
  13. Het lijkt me inderdaad ook zeer sterk dat de website niet meer verder geoptimaliseerd kan worden, maar daar kan ik verder niets over zeggen. Voor wat betreft de folder actie: ik denk dat je het gewoon moet proberen. Je kunt wel kijken naar wat de gemiddelde conversie is per campagne, maar dat wil niet zeggen dat dat dezelfde conversie is die jullie kunnen bereiken. Voor de kosten hoef je het niet te laten, zeker niet als je niet al te veel folders wilt gaan verspreiden, Wat je overigens ook kan proberen, is free publicity generen in de lokale krantjes. Deze zullen blij zijn met een kant en klaar artikel, en jij krijgt gratis promotie. Zorg er dan wel voor dat je een artikel schrijft dat echt waarde toevoegt voor de lezers, en dus geen commerciële boodschap, dan zal de redactie zeggen dat je advertentie moet plaatsen, wat weer geld kost. Succes!
  14. Gefeliciteerd! Nu heb je weer een "uniek verkoop puntje" :)
  15. De KVK geeft tegenwoordig niet meer zo snel een KVK nummer. Je zult aan moeten tonen dat je verwacht (ongeveer) minstens €10.000 euro per jaar om zetten, anders ziet de KVK je niet als een bedrijf en dus krijg je op dat moment geen nummer. Hierover was pas trouwens ook een discussie gaande op Highlerlevel, waarbij een lid geen nummer kreeg, wegens een te lage verwachte omzet.
  16. Wanneer je begint met je shop kun je een kleine voorraad cake mix en pudding mix in je assortiment opnemen. Je ziet dan snel genoeg of er belangstelling voor is. Verder ben ik het met bovenstaande post eens wat betreft de verkoop van pakketten bak artikelen. Creëer een eigen blog waarop je je eigen creaties laat zien inclusief recept en ingrediënten. Vervolgens stel je een pakket samen waarin alle ingrediënten voor de creatie zijn opgenomen en je doet er een leuk briefje bij, waarop het recept staat geschreven. Zorg er dus voor dat je je op een leuke en creatieve manier onderscheid van andere aanbieder van bak artikelen.
  17. De site ziet er opzicht goed uit. Toch vind ik het niet duidelijk wat de verzendkosten zijn. Bovenaan de website (naast het logo) geef je aan dat de verzendkosten gratis zijn boven de €49,95. En vervolgens zet je bij klantenservice- bezorgen dat de verzendkosten boven de € 55,- gratis zijn. Verder is het misschien ook aan te raden om de verzendkosten toe te voegen aan de winkelwagen, zodat de klant precies weet wat hij of zij gaat betalen.
  18. Persoonlijk zie ik zelf niet zo'n groot probleem in het hebben van een 06 nummer, mits je klein en zelfstandig bent. Voor een bedrijf met personeel is het uiteraard een heel ander verhaal.
  19. Het was een leuke beurs met een aantal leerzame sprekers. En bij Wouter was het ook flink druk! Een stuk drukker dan bij zijn "concurrent".
  20. Ik ben wel nieuwsgierig hoe jullie omgaan met het bel-me-niet register voor bedrijven? Het lijkt me zo onhandig om aan het einde van een telefoongesprek nog even te wijzen op het bel-me-niet register. Hoe pakken jullie dit aan?
  21. Ten eerste wil ik eventjes zeggen dat de tenten erg fraai zijn. Ook de panorama vind ik erg fraai. Toch wil ik nog 2 punten noemen die me opvallen op je site. - De tekst onder de panorama is (op mijn monitor) heel erg moeilijk te lezen. Misschien kun je hier iets doen met de kleuren van de tekst - Misschien dat je het logo ook als link naar je homepagina kunt laten dienen. Verder wens ik je uiteraard veel succes!
  22. Wat extra kennis is natuurlijk nooit weg. Ik kom woensdag en misschien donderdag ook wel, het blijft namelijk wel handig zo'n OV- jaarkaart :)
  23. Beste leden van HigherLevel, Een tijdje geleden ben ik op dit forum terechtgekomen en in de tussentijd heb ik al heel wat geleerd door jullie bijdragen aandachtig te lezen. Nu heb ik mezelf ook aangemeld en ik zal me eventjes voorstellen. Mijn naam is Dave van Heukelom. Op dit moment studeer ik aan de Fontys International Business School in Venlo. De opleiding die ik daar volg is International Business and Management Studies. Tevens ben ik bezig met het opzetten van een (internet)onderneming. De website is op dit moment in volle maak en ondertussen ben ik veel aan het leren (en ervaren) over wat er bij een onderneming allemaal komt kijken. Hierbij heeft dit forum zeker een steentje aan bijgedragen. Ik ben eigenlijk van jongs af aan al geïnteresseerd geweest in ondernemen. Ik vond het altijd geweldig om te zien wanneer iemand een succesvol bedrijf heeft opgebouwd. Een aantal jaren geleden heb ik dan ook bij de bibliotheek een aantal boeken geleend. Inderdaad, over een ondernemer die het een en ander heeft opgebouwd. Zijn naam: Richard Branson, wat mij betreft een geweldig ondernemer. Nu ben ik zelf dus bezig met een eigen onderneming op de poten te zetten. Binnenkort ga ik naar de KvK om een nummer aan te vragen en vanaf dan is het officieel: dan ben ik ondernemer! Ik zal jullie hierover zeker op de hoogte houden en in de tussentijd leer ik gewoon lekker door en zal ik proberen een bijdrage te leveren aan dit forum. Met vriendelijke groet, Dave van Heukelom
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.