Jump to content

Sheng

Senior
 • Content Count

  32
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Company info

Vision

 • I'm looking for people who
  kennis hebben van de voedingsindustrie en/of ecommerce.
 1. Tussenpersonen hebben in de meeste gevallen wat meer toegevoegde waarde. Die controleren de kwaliteit en zorgen voor goede service. Een dropshipper verbeterd niet de logistiek en zorgt niet voor een stabiele kwaliteit. In China is het heel normaal dat fabrikanten de goederen die minder goed uit de productie komen gewoon op Aliexpress en Taobao dumpen.
 2. Heb je al op de site van de European Patent Office gezocht? https://www.epo.org/index.html Je moet trouwens aan de fabrikant in China of ze een patent hebben geregistreerd in Europa. Veel Chinese fabrieken dekken zich tegenwoordig in, om zulke risico's voor hun klanten te voorkomen. Vraag het ze dus.... Heeft de concurrent aangegeven wat voor patent ze hebben? Hebben ze patent op een technologie die ze hebben uitgevonden? Of een nieuwe applicatie van bestaande technologie? Of gaat het alleen maar om een uniek design? Als het aleen om design gaat, dan moet nagaan of de producten op meerdere vlakken net anders is. E.g: kleur, vorm, materiaal etc. Design is vrij lastig te beschermen in de praktijk, zie alle phones die op een iphone lijken.
 3. Ik snap de vraag eerlijk gezegd niet. Een drone is in principe al een kleine helicopter. Om mensen te vervoeren heb je grotere drones nodig, die dan weer op een helicopter gaan lijken. Laast in het nieuws dat JD.com een drone heeft ongewikkeld die 1000 kg kunnen vervoeren, zie hier: http://www.cnbc.com/2017/06/08/e-commerce-jdcom-alibaba-amazon-drone-delivery-china-asia-technology.html Een drone is veel goedkoper dan een heli, maar die van JD misschien niet..
 4. Een job is meestal niet 'bullshit', maar er zijn veel jobs waar aan een deel wel bullshit hangt. De bullshit gedeelte wordt echter steeds meer geautomatiseerd door software en robots, zodat we meer met echt werk bezig zijn. Tot dat een robot een robot kan maken....dan liggend we op het strand en genieten we hopelijk van onze 'basic income'.
 5. Wil het zo makkelijk mogelijk houden, dan adviseer ik: SHOPIFY Wil je een site op basis van een open source code, dan hierbij 3 opties van makkelijk naar complex: - Wordpress - Prestashop - Magento Opmerking: gegeven de beschikbaarheid van 'plugins' om je site later van extra functies te voorzien tegen lage kosten, zou ik gaan voor Wordpress of Magento. Voor Shopify kan je alles zelf doen. Bij de keuze voor een open source kan je dit uitbesteden, deels zelf opzetten, of alles zelf opzetten. Om kosten te besparen zal ik het volgende doen: - Een domein registreren - Hosting kopen - Vraag de hostingbedrijf om Wordpress, Prestashop, of Magento voor je te installeren. Dit is meestal gratis. De volgende stap is de design. 2 opties: - design from scratch: dit is duur, en kan een paar duizend euro kosten - template: er zijn gratis en betaalde templates die je kan laten installeren. De templates kosten meestal zo'n 50-100 euro, en er is een online demo beschikbaar die je eerst kan bekijken. De installatiekosten zou niet meer moeten zijn dan 100 euro. (kost een programmeer 20 minuten). Als je wat van FTP af weet, dan kan je dit ook zelf doen. Tenslotte ga je kijken of alle functies die je nodig hebt al aanwezig zijn. Heb je extra functies nodig, dan koop je 'extensions', die je dan kan laten installeren. Het beste is om de extension ontwikkelaar extra te betalen om dit te laten doen (of zelf doen via FTP). Door zelf de hosting te vragen voor de installatie, zelf een design theme te kiezen, en te bepalen welke functies je nodig hebt, kan ipv van een paar duizend euro, de site laten maken voor een paar honderd euro.
 6. Mijn advies is om nooit te betalen voor link building, maar dit zoveel mogelijk te integreren in je marketing activiteiten. Je weet zelf het beste wat je verkoopt. Schrijf daarom bijvoorbeeld een blog en publiceer ze op verschillende sites zoals Wordpress, Blogger, Medium, Instructables etc met een link naar jouw website. Het doet is niet om content te publiceren voor een link, maar ten eerste voor publiciteit. De link is mooi meegenomen.
 7. Het zijn voornamelijk de wisselkoerskosten die ondernemers vaak verrassen. De wisselkoers kosten liggen tussen de 3-4%. Stel je hebt een account met EURO als basisvaluta en je wilt buitenlandse valuta onttrekken van je PayPal account, dan wordt je door PayPal verplicht om eerst deze valuta om te wisselen naar je basis valuta. Met andere woorden de 3-4% kosten komen boven op de transactiekosten. Krijg je betaald in euro dan heb je deze kosten niet. In plaats van al het buitenlandse valuta uit je PayPal account te halen, kan je het best proberen het geld te besteden online. Ik betaal bijvoorbeeld soms mijn leveranciers met PayPal. In dat geval vermijd ik dus die wisselkoerskosten.
 8. Hi John, super bedankt. Ik zie dat er enorm veel informatie over de theeindustrie in Nederland te vinden is!
 9. Ik ben op dit moment bezig met een businessplan voor een B2B thee eCommerce site. Ik ben daarom op zoek naar de bedrijven in Nederland die op dit moment de theewinkeltjes voorzien van thee, zodat ik de competitie kan analyseren. Iemand hier die mij kan helpen?
 10. Geweldige post! Ik ben zelf bezig op dit moment met een nieuwe site en de designer waar ik mee werk maakte deze opmerking 'do you trust me?' nadat ik een lijste aan verbeter punten had gemaakt... Als ondernemer neem ik het liefst natuurlijk een webdesigner aan die niet even snel een klusje wilt klaren en zich focust op verwachtingsmanagement. Mijn designer levert iets op waar hij trots op is. Maar tegelijkertijd zijn designers die met veel motivatie klussen, ook mensen die veel trots hebben en ze zijn vaak wat 'sensitive' wanneer je met opmerkingen komt.
 11. Goed: 1. De website laad erg snel, dus dat is prettig. 2. Ik heb het gevoel dat de website gespecialiseerd is in wat het verkoopt. Dit komt door de gedetailleerde informatie op de product pagina's. 3. Veel betaalopties. Verbeterpunten: 1. Ik vind de header erg groot en het neemt zo'n 1/3 van mijn browser window in beslag. 2. De 'bolletjes' onder de homepage banners hebben vrij weinig contrast, waardoor ik ze vrij laat opmerk. 3. In de categorie pagina zou ik 'action buttons' toevoegen met bijvoorbeeld text 'Ontdek meer..' of 'meer info'. Ik wist in eerste instantie niet waar ik op moest klikken om verder te gaan. 4. Ik mis een privacy statement onder in de footer. Dit is ook iets waar google naar kijkt voor organic traffic.
 12. Bij het importeren van voeding moet je ook rekening houden met de benodigde invoerdocumenten. Zorg ervoor dat je dit ook uitzoekt voordat je de transactie voortzet. Hier zou je terecht kunnen voor de invoerkosten: http://ec.europa.eu/taxation_customs/dds2/taric/taric_consultation.jsp?Lang=en
 13. Voor prijsvoordeel zou ik je adviseren om naar levanciers te zoeken in China. Tassen/Sjaals: Guangzhou Sieraden: Yiwu Yiwu is absoluut de allergoedkoopste plek op aarde om sieraden in te kopen. Ik heb het dan echt over 30 cent per armband bijvoorbeeld. Uiteraard, komen daar wat logistieke en import kosten er bovenop, maar dat is uiteindelijk toch de moeite waard.
 14. Hele lastige vraag. Ik onderneem nu zelf al 3 jaar in China en ik heb bijna alles uitbesteed behalve sourcing. Je kan een agent nooit 100% vertrouwen, omdat er inderdaad een grote kans is dat ze een commissie van de fabriek kunnen ontvangen, dat bij jouw op de bon komt. Er is een mogelijkheid dat een agent de fabrieken selecteert waar hij de beste commissies kan krijgen. Echter, als hij een lange termijn relatie met jouw wil opbouwen dan kan hij ook niet te gierig worden ;D Aan de andere kant, kan de uiteindelijke kosten toch goedkoper zijn, omdat de agent de taak efficienter en goedkoper kan uitvoert (zoeken naar fabrieken, samples regelen, kwaliteitscontrole, logistiek). Om de risico te verkleinen zou ik je adviseren om een aparte persoon/bedrijf voor kwaliteitscontrole in te huren. Wellicht kan je ook zelf een logistiek bedrijf zoeken voor verzending, om te voorkomen dat de agent hier mogelijk ook op verdiend.
 15. Eens! Ik woon nu ook al 3 jaar in China. Omdat ik een huis heb in Nederland, levert dit soms wat stress op. Vooral als de huurder achterloopt met betaling. Het is soms toch wel lastig, omdat mijn ouders het vaak ook druk hebben met hun zaak. Zelf denk ik nog niet zo veel aan mijn pension (hoewel deze post mij leert dat ik daar wel over na moet gaan denken :)) Op dit moment ben ik ben ik druk op zoek naar een geschikte woning in China, als investering en om er zelf in te wonen. Uiteraard zijn hier wat meer risico's aan verbonden.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept