Jump to content

TheArcadeFire

Junior
 • Content Count

  23
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

Company info

 • Location
  Brielle, Nederland
 • Phone number
  0181-418645
 • Branch
  Innovatie & concepten
 • Website address
 1. @MM De competitie analyse o.a. is wel iets wat mij intrigeert, ik zou daar graag dieper op ingaan. Klopt, het grootste probleem met dit vakgebied is denk ik de wirwar van informatie. De kennis om duurzame en substantiële verbeteringen te behalen qua organisch zoekverkeer zijn te vinden op het internet, het is alleen een kwestie van het kaf van het koren scheiden. Aan de ene kant zijn er veel instanties die eigen producten en diensten pushen aan de andere kant wordt er ook veel feel good fluff stukken gepubliceerd, waarbij je na het lezen je wel slimmer voelt maar geen concrete, praktische stappen kunt uitvoeren. Ik hoop dat deze post in ieder geval het onderdeel zoekwoorden onderzoek wat inzichtelijker heeft gemaakt en ondernemers de tools, methodes en strategieën aanreikt om tot de gewenste resultaten te komen. Ik hoop de komende maanden ook andere onderdelen van een gedegen SEO campagne toe te lichten. Overigens wil ik wel benadrukken dat dit slechts mijn inzichten zijn en dus niet de 'almachtige waarheid.' Sommige van de adviezen in deze column zullen niet van toepassing zijn op bepaalde ondernemingen. Zoals de Bruce Lee filosofie van Jeet Kune Do: Take that which works, discard the rest.
 2. Dankje. SEMrush kan helpen om in een complexe industrie snel overzicht te krijgen. In principe kun je zo gemakkelijk inzicht krijgen in de keyword research van de concurrenten. Let wel, dat de data niet 100% accuraat is, ik zou de traffic data die de tool geeft met een korreltje zout nemen, maar goed, het is kosteloos, snel en makkelijk dus waarom niet even een kijkje in de keuken van de concurrent nemen, wie weet vindt je een paar interessante termen om over te nemen.
 3. @MM Internet Je hebt volkomen gelijk, mijn opinie doet er ook totaal niet toe. Ik ben slechts een gewone sterveling die hopelijk nog wel recht heeft op zijn eigen mening terwijl Google een miljarden bedrijf is met de meest briljante PhD's in dienst. Dit zal ik nimmer ontkennen. Ik ben het ook met je eens dat het inzetten van dubieuze tactieken als een PBN niet zonder risico's is en catastrofale gevolgen kan hebben. Dit gaf ik ook al aan in mijn voorgaande post. Ik snap dat het al laat op de dag is en het vervelend is om zo een uitgebreide reply van 362 woorden te moeten doorlezen dus ik zal voor de duidelijkheid de relevante tekstfragmenten selecteren hieronder. -> Oftwel niet aan linkbuilding doen, niet actief er op uit gaan om de zoekmachine resultaten te manipuleren, doe je stinkende best om je website zo behulpzaam mogelijk te maken, zorg dat de on-page goed afgesteld staat om de zoekmachines het makkelijker te maken de pagina's te indexeren en ga de interactie aan met andere spelers in je industrie. -> Het is inderdaad een methode die niet zonder risico's is. Zie bijvoorbeeld de case van grote Rank Hero netwerk. Honderden reputaties geruïneerd. Als je een PBN opzet en die websites naar jouw hoofd-website laat linken dan speel je met vuur. -> Inderdaad, ik gaf al aan dat dit slechts mijn mening is, en niet de almachtige waarheid van de interwebs.
 4. @ Ward, Meubelmaker, Ralph en Mmint Natuurlijk heb ik die nieuwsberichten ook gelezen, en begrijp me goed met voorgaande post beweer ik zeker niet dat het risicoloos is om een PBN te ontwikkelen, in tegendeel zoals ik al aangaf, Google wordt steeds slimmer en het zou goed kunnen dat zij over een jaar algoritmisch dit soort netwerken perfect kunnen opsporen en devalueren. Echter, volgens Google zijn alle pogingen om de zoekmachine resultaten te beïnvloeden door middel van linkbuilding niet volgens haar spelregels. Het liefst creëer je de meest behulpzame resource in je industrie/vakgebied/niche en ontvang je op natuurlijk wijze links. Dit is de meest duurzame strategie, die de tand des tijds meer dan waarschijnlijk zal doorstaan. PBN's en dergelijke strategieën zou ik categoriseren als Grey Hat, kunnen zeer effectief zijn, maar hoog risico. Het ontwikkelen van een PBN is niet illegaal, ik geloof niet dat iemand ooit is aangeklaagd voor het bouwen van een netwerk van blogs op de interwebs, of dat de politie binnengevallen is bij een puisterige puber die in de kelder van zijn ouders de zoekmachine resultaten probeerde te beïnvloeden door middel van het opbouwen van verlopen domeinnamen. Het beschadigt geen andere partijen behalve degene die het netwerk ontwikkelt en daarvoor mogelijk een penalty ontvangt. Het predicaat Black Hat gebruik ik persoonlijk voor tactieken die illegaal zijn zoals link injectie door hacking. Dit is niet alleen hartstikke illegaal, maar is ook gewoon erg naar voor de partijen die gehacked worden. Toen ik net begon met e-commerce is ooit een website van ons gehacked door een Indonesische AC Milan fan groep. Zij vonden dat Nederlandse scheidsrechter Kuipers AC Milan benadeeld had in een Champions League duel met Barcelona. Om die reden hadden ze tal van Nederlandse websites gehacked, vervelende berichten op de websites geplaatst en links naar de Facebook page van deze fan groep. Veel omzet daardoor misgelopen, vele uren werk en natuurlijk stress. Black Hat is het meest negatieve label dat we hebben, en mijns inziens past die het beste bij dit soort misdadige activiteiten. PBN lijkt me meer donker grijs. Disclaimer: Dit is slechts hoe ik het voor mij zelf categoriseer, dit moet iedereen voor zichzelf weten uiteraard.
 5. Wat betreft de SEO waarde van startpagina links: Startpagina links zijn over het algemeen vrij zwak en de drempel is zeer laag om ze te verkrijgen dus de concurrentie kan ze ook simpel vergaren, in die zin creëert het vrijwel nooit een 'Competitive Advantage.' Toch wanneer je kijkt naar autoritaire websites in SEO tools als Open Site Explorer en Majestic zie je altijd wel een aantal startpagina-achtige linkjes bij de top 10 krachtigste links. Een link profiel dat louter bestaat uit duizenden startpagina links is natuurlijk best wel verdacht. Ik denk dat je in dit opzicht SEO wel kunt vergelijken met gezonde voeding, variatie is key, je wilt niet alleen koolhydraten eten, maar ook eiwitten, gezonde vetten, zoveel mogelijk verschillende vitamines en mineralen in voldoende hoeveelheden. Zo ook met link types. Paar startpagina linkjes hier, paar blog posts daar, social media activiteit en misschien ook een YouTube video. Ik denk dat startpagina links er nog wel toe doen, maar ze zouden zeker niet de hoeksteen moeten vormen voor je online marketing strategie...
 6. Het ontwikkelen van een PBN zou ik niet blackhat willen noemen. Onder blackhat verstaan we toch voornamelijk methodieken die wettelijk illegaal zijn zoals het hacken van websites om links te injecteren en dergelijke. Een privé blog netwerk is grijs gebied mijns inziens. Het ligt er ook een beetje aan hoe je deze ontwikkeld. Stel je voor dat er een domeinnaam verlopen is die universitaire beurzen behandelde en nu dus offline is door nalatigheid van de vorige eigenaar. Als deze wordt overgenomen, opgeknapt en geupdate met behulpzame informatie met een enkele relevante link naar de eigen website, dan is dat een heel ander verhaal dan een willekeurig domein opkopen, daar gespinnede content op plaatsen en deze behandelen als een linkfarm. Maar uiteraard, Google wil niets van dit alles, dus je zal altijd tegen de stroming in zwemmen om een PBN zo onopvallend mogelijk te maken, wat kan lijken op Sisyphusarbeid. Google wordt steeds slimmer en niemand weet of dit soort linkbuilding over een jaar nog zin heeft... Dus het is nogal een grote gok om te investeren in een dergelijk groot netwerk, inclusief kosten voor unieke hosts, domeinnaam registratie, themes enzovoort. Ik neem aan dat je CloudFlare bedoelt? Erg nuttige dienst, kosteloos ook, maar ik denk dat als het link profiel van een website louter bestaat uit links van domeinen die op CloudFlare draaien dat dit ook een groot voetspoor achterlaat. Qua domeinmarkten zou ik ExpiredDomains.net afraden, kwaliteit laat vaak te wensen over, een high DA domein daar vinden is de spreekwoordelijke speld in een hooiberg.
 7. Klant van mij stuurde eens de rapporten van een Indische SEO partij die bezig was de Britse variant van de webwinkel te helpen aan hogere posities in Google. Veelal spammy links in de krochten van het internet. De manier van SEO bedrijven kwam op mij over als achterhaald. Denk aan algemene article directories, middelmatige startpagina links en andere ongein. De teksten die gepaard gingen met de links, waren uitermate wazig en duidelijk gespinned. Het was massa werk, van de lopende band. een slappe McDonald's hamburger. Wil niet zeggen dat alle Indische SEO partijen slecht werk afleveren natuurlijk, we hebben het hier over een land met 1 miljard inwoners, een land dat altijd goed vertegenwoordigd is bij de MBA's van de top universiteiten in de US en Europa. Op Odesk en Elance heb ik verder wel positieve ervaringen met een handjevol Indiërs die zich volledig richten op schrijven, dus geen SEO, maar puur artikelen. Ben het volledig eens met Chris dat de werkwijze beschreven op Backlinko van Brian Dean de way to go is. Dit soort zoekmachine marketing zal de tand des tijds doorstaan mijns inziens, de uitbestede haastwerk klusjes zeer waarschijnlijk niet en in het minst gunstige geval resulteren die alleen maar in een penalty waardoor men misschien wel helemaal opnieuw moet beginnen op een nieuw domein. Recent heb ik een post geschreven op Web Winkel Forum, om webwinkeliers te helpen een legitieme SEO partij te vinden. -> Webwinkelforum.nl/viewtopic.php?t=13624 Disclaimer: Ik neem zelf geen klanten meer aan, maar zou het fijn vinden als de reputatie van het vakgebied SEO niet zo gitzwart zou zijn als het nu is. Daarbij, heb ik liever dat mensen het geld op zak houden of aan een toffe reis door Bali besteden dan het te geven aan een stel lapzwansen die alleen maar het internet vervuilen.
 8. Beste tools die je gratis kan gebruiken (gelimiteerd) zijn: Ahrefs, MajesticSEO en Open Site Explorer. Ze kijken alle drie naar een andere sub-sectie van het internet dus voor optimale resultaten combineerd je de resultaten van alle drie.
 9. Voor beginners is Wordpress het meest ideaal. Super simpel en er is altijd wel support te vinden op de fora. Zal waarschijnlijk de goedkoopste optie zijn en het is gewoon fijn dat het What You See is What You Get is, wat ervoor zorgt dat je absoluut geen HTML kennis hoeft te hebben om de webwinkel te runnen. Van mijn klanten hoor ik ook positieve geluiden over het Biedmeer platform.
 10. Enkele SEO resources die ik graag volg: Backlinko.com PointBlankSEO.com Moz.com SearchEngineLand.com Psychologie omtrent internet marketing & entrepreneurship: SocialTriggers.com Domaining: DomainSherpa.com
 11. Boeken die ik in 2013 gelezen heb en iedereen kan aanraden: [*]The Education of Millionaires, Michael Ellsberg Motivatie: Ellsberg legt uit waarom er sprake is van een 'education bubble' en waarom ondernemen zo belangrijk is. Dit boek pushte me over de drempel om definitief geen master te gaan doen en me volledig te richten op internet ondernemen. [*]Seth Godin Motivatie: Geweldige marketing boeken. Heeft me 10x meer geleerd dan die kansloze marketing classes aan de Rotterdam School of Management. [*]7 Habits of Highly Effective People, Stephen Covey Motivatie: Tijdloze principes die niet alleen handig zijn voor business maar ook personal life. [*]Think and Grow Rich, Napoleon Hill Motivatie: Zeer oud boek maar de wijze lessen van Napolein Hill zijn vandaag de dag nog zeer toepasbaar. [*]Mastery - George Leonard Motivatie: Meesterlijk boek dat me deed inzien hoe we het proces moeten waarderen boven de uitkomsten. [*]The Primal Blueprint - Mark Sisson Motivatie: Vreemde eend in de bijt dit boek over nutrition. Toch 1 van de belangrijkste boeken voor mij dit jaar. Als internet entrepreneur maak je lange uren. Het is voor mij normaal om zo nu en dan 16 urige werkdagen te draaien. Sound nutrition helpt mij erg veel om dit vol te houden.
 12. Anno 2013/2014 maken high PageRank links nog steeds de dienst uit, en dan met name op privé blog netwerken die door vrijwel alle agencies gebruikt worden. Ik denk wel dat er een belangrijke rol voor Google+ en Authorship in de toekomst is weggelegd. Google wil immers dat de anonieme SEO manipulators het onderspit delven tegenover autoriteiten als Cesar Milan in de dog training niche, Dr. Phil in psychologie en Dr. Oz voor health. Ik denk dat de zoekmachine gigant Google+ en Authorship als middelen ziet om dit doel te bewerkstelligen. Nu is het echter nog te makkelijk te gamen dus kan men nog niet te veel waarde hechten aan deze metrieken, maar ik reken er persoonlijk op dat deze factoren een grote rol van betekenis gaan spelen in de komende jaren.
 13. Forum links zijn leuk om mee te pakken maar worden zwaar gedevalueerd door Google. Ook kan het zwaar verdacht overkomen op Google als je backlink profiel bestaat uit louter forum links. Ten slotte, veegt de concurrentie de vloer met je aan wanneer ze maar een paar high PageRank privé blog netwerk links aanmaken. De links hebben zeker wel enige waarde en ik zou ook nooit schromen om ze in een handtekening te plaatsen (dat doe ik zelf immers ook), maar ik zou er ook weer niet al mijn tijd en energie insteken.
 14. Laatste Yes! moment was voor mijn zoekmachine optimalisatie onderneming. Verdiende toentertijd al redelijk en had me flight tickets al geboekt naar Bangkok om daar permanent te gaan wonen. Momenteel ben ik nog steeds gebaseerd in SEA, zei het nu Bali. Destijds was het echter nog niet zo zeker dat ik het zo lang zou kunnen uitzingen in het buitenland. Vlak voordat ik Nederland permanent zou verlaten en het dus een stuk moeilijker zou worden om lokale klanten binnen te halen, werd ik totaal willekeurig benaderd via onze Facebook door een kleding bedrijf die gebruik wilde maken van onze diensten. Dit kwam zeer goed uit omdat ik nog wel een klant kon gebruiken. Moest wel op bezoek komen om te presenteren en dergelijke. Ik had hier vrijwel geen ervaring mee en was vrij nerveus. Alle voorgaande klanten waren immers door recommendaties en mond-tot-mond reclame verkregen. Zeer veel rehearsals gedaan thuis in me kamertje om goed voor de dag te komen. Uiteindelijk een goede presentatie gegeven en de eigenaar van de kleding webwinkel was overtuigd. Contract werd getekend en ik had definitieve zekerheid dat ik het financieel zou gaan redden in het buitenland. Een paar dagen later stapte ik op het vliegtuig met een uitermate content gevoel.
 15. Twee gefaalde webshops: Begon met een supplementen webshop, waar ik onder andere producten verkocht als Argan Olie, Goji Bessen en Maca Poeder. Dit leverde een aardige zakcent op voor een aantal maanden maar op een gegeven moment, veranderde de Euro/Dollar conversie ten nadele van mij. De winst marges waren zo klein dat deze veranderde in verlies. Ik had mijn les geleerd. Mijn 2e labour of love was een voetbalshirt webshop. Hier heb ik echt zeer veel liefde voor: Als verwoed verzamelaar had ik al een collectie van mas o menos 50 shirts. Daarna dus een handeltje hierin begonnen. Met model was dropshipping vanuit South East Asia: Ik kon daar via connecties aan goedkope legitieme shirtjes komen die in Europa vaak voor 90,00 Euro of meer over de toonbank gaan. De winstmarge was dus enorm, dat in tegenstelling tot de eerder geflopte supplementen handel. Dit liep zeer lekker voor een aantal maanden maar ook hier liep ik tegen een aantal obstakels aan. Onbetrouwbare suppliers, tegenwerkende douane en/of dreigende legal issues. Websites staan nog online, maar de webshops zijn officieel gesloten. Toch zeer blij dat ik me gestort heb in deze twee ventures, zo ongelooflijk veel geleerd. Zou zeker niet zijn waar ik nu ben als ik deze projecten niet uitgevoerd had.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept