Jump to content

Sam Lin

Junior
 • Content Count

  9
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • How did you find us:
  maak een keuze
 • Country
  China
 • First name
  Shenghong
 • Last name
  Lin
 • Company or organization name
  Hong Kong Orientel Tea Co., Limited
 • Website address

Company info

 • Location
  Shenzhen, China

Vision

 • I'm looking for people who
  samen een nieuwe onderneming willen starten.
 1. Een belangrijk valkuil is dat Amerika een enorm grote markt is, en Nederland veel kleiner. Wanneer je een bedrijf ziet in America die een niche markt benaderd, dan is dezelfde markt in NL nog eens 100x kleiner. Ik verkoop zelf speciale thee, die ik direct verzend uit China. Dit ga ik niet in NL opzetten voor alleen de NL markt, omdat het qua schaal helemaal niks is.
 2. De waardebepaling in dit geval is erg lastig. Normaalgesproken zou je wel jullie beide een redelijk salaris moeten toerekenen. Dat trekt je dus af van de totale winst. Gegeven dat jullie beide full time werken, dan hou je waarschijnlijk weinig winst over. Ongeacht wat voor multiple je erop toepast, kom je niet op een leuke waarde. Stel ik zou investeerder zijn in jouw bedrijf, dan zou de toekomst potentieel belangrijk zijn. In dat geval lijkt een investering in jouw bedrijf meer op een financiële optie.
 3. Ik begrijp op zich wel dat internet en social media de wereld veel transparenter heeft gemaakt, waardoor netwerken minder belangrijk is. Klanten werven kan al makkelijk online. Een netwerk is wel handig voor referenties voor grotere orders. Ik denk niet dat het een must is, ik ken veel mensen die volledig solo een business opzetten en veel dingen weten te automatiseren, zonder dat er hulp van anderen is vereist.
 4. @DaMedia, bedankt voor de tips, we hebben onze logo bijna klaar. Het is inderdaad een goede startpunt voor webdesign. @Chriz, bedankt voor het benadrukken dat gebruikersinterface en service net zo belangrijk zijn. Op onze site zal een design engine beschikbaar zijn op elke product pagina. Met name de gebruiksvriendelijkheid van de engine zal een grote uitdaging zijn. Nogmaals bedankt voor de reactie, ik ga even verder klussen ;)
 5. Een B2B klant zou eerder deze vragen stellen: Wat voor producten verkoop je? Wat is de kwaliteit? Hoe kunnen jouw producten mijn business verbeteren? Wat is de ROI als een promotiecampagne ga beginnen met jouw producten? Hoe kan ik kostenbesparen? Kortom de B2B klant komt van een andere planet. Ze denken anders...meer rationeel. B2B mensen hebben ook meer haast. De eerste indruk moet goed zijn, het is een soort pitch. Ik heb een aantal jaren in de consultancy gezeten en soms timmeren we uren lang alleen aan de layout van een presentatie. Het is absurd, maar zonder tijd de besteden aan de looks sluit je geen deal. Ik denk dat dit voor een website ook geldt.
 6. Inderdaag grote vraag. Ik woon in China en kan dat bevestigen. Naast kippenpootjes kan je ook kijken naar varkenspoten die gaan hier ook tegen 10 euro per kilo in de supermarkt.
 7. Ik ben momenteel bezig mijn eigen China ecommerce site te lanceren dat maatwerkproducten (met eigen logo en design) gaat leveren aan MKB zoals restaurants, hotels, gyms, clubs etc. Onze design engine is nu klaar en we zijn nu bezig met de webdesign. Wat ik me afvraag is: Waar moet ik rekening mee houden bij het ontwerpen van een website dat zich focust op een B2B doelgroep? Moet ik rekening houden met aspecten zoals visuele identiteit en kleur gebruik? Mijn probleem is dat ik geen B2B site online kan vinden die er fatsoenlijk uitziet. Voor mij is de eerste indruk erg belangrijk, met name omdat ik in China ben gebaseerd.
 8. Klinkt heel goed. Wat tegenwoordig hip is, is dat je klanten zelf de smoothie laat ontwerpen. Misschien ook interessant voor jouw smoothies.
 9. Ik werk momenteel als marketing manager voor een grote Chinese ecommerce site. Mijn ervaring met met SEO professionals uit India is dat het alleen werkt als je de kwaliteit van de content zelf strak managed. Zorg ervoor dat je ze eerst jouw de geschreven artikelen, blogs etc laat reviewen voordat ze het publiceren. Nog beter is dat ze jouw eerst een lijstje opsturen met websites waar zij de texten gaan publiceren, zodat je de 'spammy sites' zelf kan uitfilteren.

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept