• 0

Opstarten werving en selectiebureau

Hallo allemaal,

 

Een vriend en ik willen een detacherings/ wervings en selectiebureau opzetten voor starters met minimaal een HBO opleiding en zijn al volop bezig met het bedrijfsplan schrijven.

Nu hadden we enkele vragen waar we moeilijk antwoord op hebben kunnen vinden.

 

- Hoe bepaal je het tarief dat je aan bedrijven berekent.

 

- Wat is het gebruikelijke tarief voor dit soort diensten?

 

- Hoe kom je aan vacatures? ( is er een bepaalde database of is het een

kwestie van acquisitie doen)

 

- Heb je bepaalde certificaten/ diplomas nodig voor je een dergelijk

bureau mag beginnen?

 

 

Wij hopen dat jullie ons hierbij kunnen helpen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Beste starters,

 

Het tarief dat je aan bedrijven rekent komt door een aantal factoren tot stand:

 

Bij werving en selectie: dan reken je meestal 10 tot 20% van het bruto jaarsalaris dat iemand gaat verdienen, inclusief vakantiegeld.

 

Losse uitzending: je bepaalt de zogeheten omslagfactor. dit is de vermenigvuldigingsfactor waarmee je het uurloon omrekent naar klanttarief.

 

Omdat te kunnen berekenen heb je 2 gegevens nodig. ten eerste wat is de hoogte van de sociale lasten in de branche waar je iemand plaatst.

Dat is soms 65%, soms meer, afhankelijk van de premies en verzekeringen.

 

Verder moet je voor je zelf vaststellen hoe groot het bruto winstmarge is dat wilt verdienen per uitzenduur. Bij monstercontracten wordt gerekend met 15-18% marge, bij standaarduitzendingen moet je denken aan 19% tot 25%, soms tot 30%.E.e.a. afhankelijk van het functieniveau, de schaarste van die functie en de duur van de uitzending.

 

Vacante functies bij bedrijven winnen is inderdaad een kwestie van (telefonische) acquisitie. Besef wel dat je mogelijk nr.5 bent die op die dag belt en je dus met meer moet komen, dan "wij zijn flexibel, leveren kwaliteit", etc.

 

Verder heb je een g-rekening nodig voor de afdracht van sociale lasten.

 

Het is raadzaam je aan te melden als lid van een brachevereniging zoals ABU en NBBU. Bovendien kun je een cao, die zij hanteren, van toepassing verklaren op jullie uitzendcontracten. NBBU is wat goedkoper. Je moet wel gekeurd worden om gecertificeerd te kunnen worden als lid en erkend uitzendbureau. Er volgt dan vervolgens jaarlijks een audit. Elke uitzendkracht die start dien je vervolgens een kopie van de cao mee te geven, jullie huisregels, werkbriefjes en een uitzendovereenkomst.

 

Je hebt niet specifieke papieren nodig. Wel dien je een opleiding uitzendmedewerker te hebben gevolgd als eis van de ABU en NBBU. Voor vestigingsmanagers geldt ook de opleiding vestigingsmanager uitzendbureau.

 

HEEL belangrijk is dat je de personeelsdossiers op orde hebt en houdt voor controle van de fiscus en anderen. Loonbelastingverklaring, GELDIGE kopie id-bewijs/paspoort (id-kaart beide kanten!!), kloppende uitzenoverovereenkomst volgens het ketensysteem of het fasensysteem, cv en diploma's. Vooral de fiscus is erg streng tegenwoordig bij controles. Boetes kosten je echt duizenden euro's!!! Als je geen of een onvolledige loonbelastingverklaring en de helft van een id-kaart als kopie in het dossier hebt, moet je als snel denken aan € 4.000,- boete en naheffing van loonbelasting.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Werner van Ekkendonk

Coaching Today

 

Link naar reactie
 • 0

Eerst even een korte voorstel.

 

Ik ben een man van 27 jaar. Ruim 5 jaar werkzaam bij een detachering organisatie als assistent controller . Ook ik heb (redelijk) gevorderde plannen om volgende jaar samen met een collega een detachering, W&S bureau op te zetten, voor staters en mensen met maximaal 3 jaar werkervaring.

 

Graag zou ik in contact met jullie willen komen om te kijken en te bespreken wat we wellicht wat voor elkaar kunnen betekenen.

 

Groetjes,

Ab

 

Email: cabdicali_2@hotmail.com

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Hai,

 

Was toevallig op deze discussie terecht gekomen door wat Google-werk. Ik had een vraagje. Ik heb MBO werktuigbouw, HBO technische bedrijfskunde en 1,5 werkervaring. Ben nu detacheerd, verdien 2000 bruto per maand en heb 24 vakantiedagen. I know; relatief laag betaald, wordt door gelijkwaardige vrienden (HEAO/P&A/MER studies) aan alle kanten dik ingehaald met uitschieters van over de 3000. Maar dan ook nog 13e maand, 36 uur. werkweek etc. Nu zag ik laatst een afrekening van de detacheerder naar "mijn werkgever" 6300 euro exclusief btw(!) WTF.

Ik bedoel natuurlijk zijn er kosten als vakantiegeld, pensioen, risicopercentage ziek zijn, stukje recruitment wat je bij mijn werkgever weghaald, etc.

Nu vroeg ik me alleen af wat de vermenigvuldigingsfactor van deze detacheerder is. Wat zou de winstmarge zijn?

 

Iemand zin om te reageren? Graag!

 

 

Link naar reactie
 • 1

Hai,

 

Was toevallig op deze discussie terecht gekomen door wat Google-werk. Ik had een vraagje. Ik heb MBO werktuigbouw, HBO technische bedrijfskunde en 1,5 werkervaring. Ben nu detacheerd, verdien 2000 bruto per maand en heb 24 vakantiedagen. I know; relatief laag betaald, wordt door gelijkwaardige vrienden (HEAO/P&A/MER studies) aan alle kanten dik ingehaald met uitschieters van over de 3000. Maar dan ook nog 13e maand, 36 uur. werkweek etc. Nu zag ik laatst een afrekening van de detacheerder naar "mijn werkgever" 6300 euro exclusief btw(!) WTF.

Ik bedoel natuurlijk zijn er kosten als vakantiegeld, pensioen, risicopercentage ziek zijn, stukje recruitment wat je bij mijn werkgever weghaald, etc.

Nu vroeg ik me alleen af wat de vermenigvuldigingsfactor van deze detacheerder is. Wat zou de winstmarge zijn?

 

Iemand zin om te reageren? Graag!

 

 

 

Als je dat niet zelf kunt uitrekenen, ben je ook niet meer waard ben ik bang.

 

€ 2000 bruto is incl. werkgeverslasten en vakantiedagen ca. € 3000.

 

€6300 / €3000 is een factor heeft een factor van 2,1. Hoe moeilijk is dat nou?

 

Ik heb het niet op de cent nauwkeurig uitgerekend, maar veel zit ik er niet naast.

 

Als je vindt dat je te weinig verdient ga je toch gewoon ergens anders werken? Alleen zal dan de factuur van die nieuwe baas aan zijn klanten ook weer een stukje hoger zijn. Wat is nu eigenlijk je probleem?

Link naar reactie
 • 0

Hai Ruben,

 

Allereerst bedankt voor je reactie. Mijn verhaal en vraagstelling waren een beetje te snel en verkeerd neergezet. Eigenlijk zijn mijn vragen;

Hoeveel winst maakt mijn detacheringbureau op mij?

En, omdat ik het gevoel heb dat daarom mijn loon lager ligt, zou ik meer kunnen verdient hebben als bijvoorbeeld rechtstreeks naar mijn werkgever was gegaan? Hoe ziet die kostprijsbepaling er doorgaans uit? Ik heb namelijk altijd geleerd "tussenpersonen is marge" Hier zijn de cijfers;

•   Mijn maandelijkse salaris via de detacheerder is 2000 euro op basis van een 40-urige werkweek en ik heb 24 vakantiedagen.

•   Het detacheringbureau rekent bijna €34(exclu) per uur aan mijn werkgever.

 

Nu, mijn probleem is eigenlijk dat ik beetje van mezelf baal omdat ik niet graag het gevoel heb dat er grof aan me wordt verdiend. Ik vind vooral ook de technische arbeidsmarkt frustrerend. Niet alleen voor mezelf maar ook voor alle technici die of worden ondergewaardeerd of worden uitgemolken. Aan de werkgeverskant zegt het detacheringbureau; “Technici zijn schaars dus we zijn wel duur” En aan de werknemerskant zegt het detacheringbureau; “Een salaris van €2000 bruto is echt bovengemiddeld hoor” Dat soort commerciële spelletjes waar ik dan wel snel doorheen prik. En vragen de werkgevers zich oprecht af waar die technici toch blijven!?!?! Ik heb al vaker ingezonden brieven gelezen en mensen gehoord die uit de techniek gingen omdat het niet meer aantrekkelijk is. Lang en hard werken voor relatief weinig geld.

 

Ik hou de technische arbeidsmarkt een jaar of 3 in de gaten omdat het ook om mij gaat. Ik lees Intermediar, technisch weekblad en meer magazines al jaren. Daarin blijkt altijd dat de lonen van technici relatief achter blijven ten opzichte van andere disciplines. Terwijl “goed personeel” schaars is en technici al helemaal. Kwestie van marktwerking toch? Vraag en aanbod?

 

Zelf heb ik nogal idealistisch gedachtegoed. Het liefst wil ik geloven in eigenwijze en gedreven technici die puur inhoudelijk naar een baan kijken en de primaire en secundaire zaken laten voor wat het is. Technici die zich niet laten misleiden door geld, macht en status. Naast het feit dat technici ook lekker mogen verdienen denk ik dat dit “gaan voor de inhoud” misbruikt wordt door detacheringbureaus.

 

Ik denk dat dit ook veel te maken heeft met het gemiddelde karakter en de persoonlijke eigenschappen van de doorsnee technicus. Vaak gesloten, minder sociaalvaardig en ook minder commercieel. Technici die weinig tot geen kaas hebben gegeten van het ‘spel’ dat salarisonderhandeling heet. Iets wat de technische detacheringbureaus maar al te goed weten. De gemiddelde technicus is hierdoor een makkelijke prooi.

 

En natuurlijk; iedereen zegt altijd dat je jezelf niet moet gaan vergelijken met anderen. Maar hé, we zijn emotionele wezens. En ik ben ook nog een man. Iedereen om me heen is dik aan het verdienen. Ik ben gelukkig gezegend en verwend met een fantastisch grote hechte vriendengroep met een grote diversiteit aan disciplines. Veel HBO’ers. Ik noem een Management En Recht, Commerciële Economie, Vastgoed, Personeel en Arbeid, Personeel en Organisatie, Marketing, etc. Enkele WO’ers zoals psychologie, sociologie, vastgoedkunde, etc

En dus ook HBO opleidingen die ten opzichte van bètaopleidingen inhoudelijk minder moeilijk staan aangeschreven. En dan zie je dus dat ik, als enige technicus binnen de groep, het minst van allemaal verdien. En we zijn allemaal starters, dus tussen de 1 en 2 jaar ervaring. Allemaal HEAO’s die met de fleet afstuderen tegenover een handje vol technici. En dan heb ik het over €2500 gemiddeld met 13e maand, 36-urige werkweek, auto, laptop, eindejaarsuitkering, etc… Let wel, ik gun ze allemaal van harte en ik probeer echt niet als een klein kind over te komen. Dit is alleen maar om een beeld te vormen naast de statistieken.

 

Maar goed, wie je bent en wat je doet is naar je eigen handelen. Ik heb ja gezegd maar dat was meer uit nood omdat mijn potje op was. Maar goed, “for the time being” zit ik wel even prima. Ik kan nu rustig nadenken over “wat wil ik worden” Ik loop al langer met het idee om niet direct meer met techniek bezig te zijn maar de richting van productmanagement/marketing/reclame/ Ik denk dat een productmanager of marketeer met ook de technische kennis van het te vermarkten product een grote toegevoegde waarde heeft….. Wat ik ook mis zijn de levenslustige, jonge (zelfde levensfase), bereidwillige, fantasievolle, expressieve, borrelde collega’s. Als net student af binnenkomen in organisatie met een stoffig, negatieve vaak bekrompen 50+’ers kan je razendsnel laten verbitteren. Met alle respect voor de mensen, maar na tien jaar studie, stages, afstudeerprojecten en werk in de technische sector kan ik dat zeggen.

 

Tjeezus, lang stuk geworden. Goed, ik hoop dat je wat met dit verhaal kan. Ik zal nog even afsluiten met zoiets moois weer van zo’n detacheerbureau….als toppunt na het tekenen, heel dom, wordt een skailederen krakerig mapje gegeven met aan de binnenkant een loszittend dun plastic gegoten pasvormpje (á la de goedkope koekjesverpakking) met dun grijs kalend velours (met lasnaadjes die door de veloursbekleding prikken) bekleed. Een mapje dat kraakt en piept als je de goedkope pen en een idem dito horloge eruit probeert te wrikken. Ze moeten toch wel weten, dat uitgerekend technici met hele andere ogen naar zulke “presentjes” kijken! Toch?

 

Groeten Bram!

 

Link naar reactie
 • 0

Tja... toch blijf ik er bij: So What?

 

Get used to it! Tot aan je pensioen zul je er aan moeten wennen dat anderen winst maken op jouw werk. Dat is namelijk het hele bedrijfskundig principe. Je hebt kosten, investeringen, verkopen, marge en als het goed is winst. En of je nu kolen staat de delven in de grotten van Lancashire, of je bent gevierd ontwerper van personenauto's; er is altijd iemand die geld verdiend aan jouw werk. En niet zelden is dat veel geld. Erg veel geld zelfs. Ook als jij direct naar de opdrachtgever zou stappen om jouw werk aan te bieden, is er iemand (hé, da's gek.... het is jouw opdrachtgever die het rendabel vindt om jou geld te geven... hmmmm that makes you think, doesn't it?) die verdiend aan jouw werk.

 

Als die onvrede dat iemand zich verrijkt over jouw werk de reden is om een carrière als ondernemer te overwegen, zou ik me nog eens achter de oren krabben. Dit is namelijk de slechtste reden om een bedrijf te starten die je je maar kunt bedenken. Als je niet wilt dat iemand anders geldelijk gewin geniet over jouw werk, ga dan werken bij de overheid of zo. Dat is dé plek waar geld over de balk gesmeten wordt in plaats van verdiend. Onderwijs staat op een goede tweede plaats...

 

En als je toch zou willen ondernemen: Eerst je huiswerk maken, dan pas vragen op een forum.

Link naar reactie
 • 0

 

Ik hou de technische arbeidsmarkt een jaar of 3 in de gaten omdat het ook om mij gaat. Ik lees Intermediar, technisch weekblad en meer magazines al jaren. Daarin blijkt altijd dat de lonen van technici relatief achter blijven ten opzichte van andere disciplines. Terwijl “goed personeel” schaars is en technici al helemaal. Kwestie van marktwerking toch? Vraag en aanbod?

 

Volgens mij stond pas nog in dat Technisch Weekblad een tabel met startsalarissen voor technici en die waren echt niet zo heel laag.

 

Een startende ingenieur met een universitaire achtergrond kan nu gemiddeld rekenen op 2510 euro bruto per maand. Beginnende hbo-ingenieurs komen in deze sector gemiddeld uit op 2180 euro bruto per maand.

( http://www.technischweekblad.nl/startsalarissen-stijgen-zes-procent-bij.38363.lynkx als je abbo hebt. )

 

Edit: wat had dit ook al weer met ondernemen te maken? Wil je dat gaan doen? Of de betaling van technici door ondernemers aan de kaak stellen... of...

Link naar reactie
 • 0

Nee, nee, neeeee, dit gaat helemaal de verkeerde kant op…Je hebt echt een verkeerd beeld van me gekregen. Tjeezus Ruben, je dendert als een goederentrein over me heen. Je mag je wel wat bescheidener en genuanceerder opstellen als “Expert” Je zult zien dat je hier “overall”meer mee bereikt ;)

Tuurlijk snap ik dat ik voor een bedrijf rendabel moet zijn. En even, ik zit nu bij het tendermanagement van een grote spooraannemer. Dus ik zie nu met eigen ogen hoe ongelofelijk f*cking inefficiënt en omslachtig de samen(tegen)werking is met de grootste spoorbeheerder. In mij vorige baan heb ik diverse lean-methodieken geïmplementeerd binnen grote productieprocessen van een even groot productiebedrijf. Dus ik weet met mijn 28 jaar echt wel een beetje over de kostenreductie-race die in deze wereld wordt gestreden.

 

Mijn verhaal had het volgende doel: je uitleggen dat ik, gewoon uit nieuwsgierigheid, zocht naar een simpel antwoord op de vraag; Welk deel van de maandelijkse €6300 is pure winst voor het detacheringbureau?

En dat er dan een specialist was die tig jaar in de detachering zit die mij onbaatzuchtig een antwoord geeft. Zo van “Nou Bram, leuke vraag, ik zal je dat even haarfijn uitleggen. Jij kost het detacheringsbureau het volgende; jouw brutoloon is 2000, doe hier 8% procent vakantie, huppelepup verzekering, huppelepup pensioen, huppelepup kosten voor recruitement, huppelepup kosten overhead, bla bla bla. En dan steken ze van die €6300 (bijvoorbeeld) €1800 per maand in de zak” That’s it!

 

En omdat ik toch aan het typen was wou ik je graag een beeld geven van de technische arbeidsmarkt. Daar heb je natuurlijk niet om gevraagd. Mijn excuses daarvoor. En Ruben, mijn uiteindelijk doel is wel om ondernemer te worden. Vooral omdat ik me vaak erger aan de korte termijn/snel geld mentaliteit, het halfslachtig en ongeïnspireerd handelen, en vooral het overhaast, ongeorganiseerd en ongestructureerd werken dat uiteindelijk altijd meer geld en tijd kost. Dit tegenover duurzaamheid, op de lange termijn denken, kwaliteit neerzetten, etc.

Ik zal nu even de andere reactie beantwoorden.

 

Groeten en alvast een prettig weekend!

 

Bram

 

Link naar reactie
 • 0

 

Ik hou de technische arbeidsmarkt een jaar of 3 in de gaten omdat het ook om mij gaat. Ik lees Intermediar, technisch weekblad en meer magazines al jaren. Daarin blijkt altijd dat de lonen van technici relatief achter blijven ten opzichte van andere disciplines. Terwijl “goed personeel” schaars is en technici al helemaal. Kwestie van marktwerking toch? Vraag en aanbod?

 

Volgens mij stond pas nog in dat Technisch Weekblad een tabel met startsalarissen voor technici en die waren echt niet zo heel laag.

 

Een startende ingenieur met een universitaire achtergrond kan nu gemiddeld rekenen op 2510 euro bruto per maand. Beginnende hbo-ingenieurs komen in deze sector gemiddeld uit op 2180 euro bruto per maand.

( http://www.technischweekblad.nl/startsalarissen-stijgen-zes-procent-bij.38363.lynkx als je abbo hebt. )

 

Edit: wat had dit ook al weer met ondernemen te maken? Wil je dat gaan doen? Of de betaling van technici door ondernemers aan de kaak stellen... of...

 

Hai,

 

Je ziet inderdaad een aantal (bijna tegenstrijdige) ontwikkelingen.

A: de salarissen zijn wel aan het stijgen voornamelijk onder de wat progressieve bedrijven

B: relatief blijven de (start) salarissen, ondanks de stijging, achter bij andere sectoren

C: omdat “vaderlandse” technici moeilijk zijn te vinden trekken de bedrijven buitenlandse technici aan.

(Ik heb mijn digitale dossier over de technische markt helaas niet bij me anders had ik nog meer aanvullende info gehad)

 

Die €2180 is inderdaad gemiddeld. Stukje praktijk om me heen in de vorm van vrienden laat zien dat dit in andere sectoren gemiddeld €2500 is terwijl er dus een schaarste aan technici is. Je zou dus verwachten dat de marktwerking ten opzichte van schaarse middelen zou zorgen voor hogere salarissen (vraag en aanbod) In ieder geval hoger dan in andere sectoren waar meer personeel voor te vinden is.

 

Nu is de overheid al jaren miljoenen aan het pompen in het prikkelen en stimuleren van jongeren om de techniek in te gaan. Trust me, ik heb meerdere initiatieven meegemaakt en het is bijna aandoenlijk om de technische bedrijven in de weer te zien. Beetje de vader die cool probeert te zijn en te praten in het bijzijn van de vrienden van z’n zoon.

Ik ben alleen bang dat voor de potentiële technici van later met meer aan moet komen dan mooie praatjes. Ik denk dat je het feit dat jongeren ook later veel willen verdienen niet moet negeren. Who’s to blame? De “money-oriented” tieners van vandaag die worden wijsgemaakt dat je later veel geld moet verdienen, opgegroeid door diverse substituten zonder hechte natuurlijke band met ouders, opgegroeid in de tijd van leidende MTV clips met veel bling bling, veel speeltjes die bekostigd moeten worden, bestookt door de media met vooral de boodschap dat je glamour, glitter, sexy en rijk moet zijn. Dus stimuleer de technici ook met een financiële prikkel, al dan niet via de werkgever, en pomp die miljoenen ook in een ander vijvertje.

In ieder geval heeft de ICT-sector laten zien hoe snel een de kettingreactie kan gaan binnen een trend. Dus wellicht spreek ik binnenkort met mijn nieuwe werkgever af in een showroom. Weet je wat ik ga doen! Ik word vakbondsleider voor de gehele technische sector! Ik ga een vuist maken voor al die oncommerciële en introverte technici die steeds harder moeten werken voor hetzelfde loon! :P

 

Maar goed, je hebt gelijk hoor. Deze discussie hoort hier niet thuis. Dit is een forum die ik na het intypen van “vermenigvuldigingsfactor detachering” in Google voor mijn ogen kreeg. Ik wens je een prettig weekend.

 

Groeten Bram

 

Link naar reactie
 • 0

Mwoa... valt wel mee hoor Bram, hooguit als een Märklin HO boemeltreintje. Maar ja ik reageer natuurlijk ook alleen maar op wat jij schrijft:

 

WTF

 

Wat zou de winstmarge zijn?

 

Hoeveel winst maakt mijn detacheringbureau op mij?

 

baal omdat ik niet graag het gevoel heb dat er grof aan me wordt verdiend.

 

technici die of worden ondergewaardeerd of worden uitgemolken.

 

Zelf heb ik nogal idealistisch gedachtegoed.

 

misbruikt wordt door detacheringbureaus.

 

Lang en hard werken voor relatief weinig geld.

 

De gemiddelde technicus is hierdoor een makkelijke prooi.

 

En dan zie je dus dat ik, als enige technicus binnen de groep, het minst van allemaal verdien.

 

Iedereen om me heen is dik aan het verdienen.

 

 

En zo gaat het nog wel even door... Klinkt wel heel erg vroeg jaren '70 PvdA...

 

En welk deel van de marge het winstaandeel is weet niemand. Dat is namelijk per bedrijf verschillend. Efficiency, hoogte van de salarissen, het merk van de directieauto en ga zo maar door. Daarnaast draagt het detacheringsbureau ook het risico dat er op enig moment voor jou een half jaartje geen werk is, maar jij wel je salaris wil zien. En dan verdampt die marge weer heel erg snel...

 

Jouw baas is ondernemer, en die is ook idealistisch. Richting zijn pensioenopbouw welteverstaan. En verder heb je je overige vragen eigenlijk zelf al beantwoordt....

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0

Mwoa... valt wel mee hoor Bram, hooguit als een Märklin HO boemeltreintje. Maar ja ik reageer natuurlijk ook alleen maar op wat jij schrijft:

 

WTF

 

Wat zou de winstmarge zijn?

 

Hoeveel winst maakt mijn detacheringbureau op mij?

 

baal omdat ik niet graag het gevoel heb dat er grof aan me wordt verdiend.

 

technici die of worden ondergewaardeerd of worden uitgemolken.

 

Zelf heb ik nogal idealistisch gedachtegoed.

 

misbruikt wordt door detacheringbureaus.

 

Lang en hard werken voor relatief weinig geld.

 

De gemiddelde technicus is hierdoor een makkelijke prooi.

 

En dan zie je dus dat ik, als enige technicus binnen de groep, het minst van allemaal verdien.

 

Iedereen om me heen is dik aan het verdienen.

 

 

En zo gaat het nog wel even door... Klinkt wel heel erg vroeg jaren '70 PvdA...

 

En welk deel van de marge het winstaandeel is weet niemand. Dat is namelijk per bedrijf verschillend. Efficiency, hoogte van de salarissen, het merk van de directieauto en ga zo maar door. Daarnaast draagt het detacheringsbureau ook het risico dat er op enig moment voor jou een half jaartje geen werk is, maar jij wel je salaris wil zien. En dan verdampt die marge weer heel erg snel...

 

Jouw baas is ondernemer, en die is ook idealistisch. Richting zijn pensioenopbouw welteverstaan. En verder heb je je overige vragen eigenlijk zelf al beantwoordt....

 

Succes!

 

Terecht Ruben, mijn taalgebruik is niet echt professioneel. Maar dat is mijn manier om kracht bij mijn uitingen te geven. Iets wat je van mijn generatie hoger opgeleiden wellicht welk vaker zult tegenkomen, ben ik bang. Ligt ook zo lekker in de mond hè, fucking dit, fucking dat, etc. De omslag van zelfverzekerdheid naar arrogantie is snel gebeurd.

Wat betreft het geval mocht ik ziek worden, dat is ook verwerkt in de vermenigvuldigingsfactor. Allemaal onttrokken uit keiharde statistiek en risicoanalyses.

Maar zeg nou zelf, om even te eindigen met vraag. Puttend uit jouw gevoel van redelijkheid, je normen en waarden, moraal, etc We hebben technici hard nodig, Nederland innoveert steeds minder, R&D van multi’s verhuizen naar het buitenland, en ga zo maar door. Het belang van techniek, een grootte kracht in de economie, en dan zie je dus aan de zijlijn al die ontwikkelingen waardoor het er niet aantrekkelijker op wordt om de techniek in te gaan. Daar wordt je toch droevig van……

 

 

Link naar reactie
 • 1

Persoonlijk wordt ik heel droevig als ik hoor wat de verzorgsters van mijn wijlen oma betaald kregen om haar zo goed en kwaad als het gaat een min of meer menswaardige oude dag te geven. Het salaris van mijn wijkagent die toch maar op zijn fiets de wijk doorkruist om mijn kinderen een beetje in de gaten te houden (en te voorkomen dat ze zelf rottigheid gaan schoppen) is trouwens ook om te janken. Wist je trouwens dat de eenvoudige vuilnisman als beroepsgroep bijna in staat is om in zijn eentje de hele samenleving te ontwrichten? Het wordt tijd dat we die jongens ook iets meer betalen. En dat verhaal over de Balkenende-norm, dat geen ambtenaar meer mag verdienen dan de minister-president had van mij opgelost mogen worden door JP gewoon 6,5 ton per jaar te geven. 165K als MP... Schandalig! Als je zijn uren in een gemiddelde werkweek zou omslaan, kom je niet verder dan 1,5 keer modaal. Ik denk dat diegene die zich opwerpt als Nationale Zondebok best beter beloond mag worden.

 

En nu we het er toch over hebben... Ik wil er ook wel een paar procent bij...

Link naar reactie
 • 0

Persoonlijk wordt ik heel droevig als ik hoor wat de verzorgsters van mijn wijlen oma betaald kregen om haar zo goed en kwaad als het gaat een min of meer menswaardige oude dag te geven. Het salaris van mijn wijkagent die toch maar op zijn fiets de wijk doorkruist om mijn kinderen een beetje in de gaten te houden (en te voorkomen dat ze zelf rottigheid gaan schoppen) is trouwens ook om te janken. Wist je trouwens dat de eenvoudige vuilnisman als beroepsgroep bijna in staat is om in zijn eentje de hele samenleving te ontwrichten? Het wordt tijd dat we die jongens ook iets meer betalen. En dat verhaal over de Balkenende-norm, dat geen ambtenaar meer mag verdienen dan de minister-president had van mij opgelost mogen worden door JP gewoon 6,5 ton per jaar te geven. 165K als MP... Schandalig! Als je zijn uren in een gemiddelde werkweek zou omslaan, kom je niet verder dan 1,5 keer modaal. Ik denk dat diegene die zich opwerpt als Nationale Zondebok best beter beloond mag worden.

 

En nu we het er toch over hebben... Ik wil er ook wel een paar procent bij...

 

Ben het helemaal met je eens. Qua onderwijs en zorg gaat het naast extra geld ook om een stukje waardering. En inderdaad, met zulke grenzen van 165K heb je kans dat al het talent elders gaat zoeken. Waarom zou zo’n topman niet lekker mogen verdienen? In absolute getallen lijkt het vaak extreem hoog denk ik. Maar als je kijkt wat zo’n topper qua efficiency en effectiviteit door zijn plannen genereert binnen zo’n bedrijf dan is het naar behoren.

De mensen die klagen hebben volgens mij niet in de gaten hoeveel verantwoordelijkheid, druk en talent het vergt om als topman te moeten fungeren. En welke weg je daarvoor hebt moeten bewandelen. Trouwens, doel je op Napels met die vuilnismannen? :D

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Over procenten gesproken.........15% meer instroom techniek studenten en 15% meer uitstroom jonge ingenieurs, afgesproken in het jaar 2000. Tussenstand in 2008; zelfs 4% daling..... :-*

 

http://www.technischweekblad.nl/‘je-kunt-organiseren-dat-mensen-goed-studeren’.39921.lynkx

 

Als je deze berichten volgt, weet dat er nu ook al een gebrek aan technici is, dan klinken de aanbiedingen van technische werkgevers met achtergestelde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden extra krom....that's all I wanted to say...

Link naar reactie
 • 0

Hai Jeroen,

 

Klopt hoor, of de technici die meer willen verdienen moeten de detacherings/werving/selectie bureau's mijden :)

 

Wervingbureaus gemeden

•Werkzoekenden zien bureaus als hinderlijke brug • 1 op 5 slaat bureaus over

Werkzoekenden staan niet positief tegenover werving- en selectiebureaus. Dit blijkt uit het Arbeidsmarkt GedragsOnderzoek (AGO) van Intelligence Group. Een op de vijf hoogopgeleide werkzoekenden slaat de vacatures van werving- en selectiebureaus standaard over. Van de overige vier, passeren twee personen het bureau door direct bij de opdrachtgever te solliciteren. De voornaamste reden hiervan is dat werkzoekenden de bemiddelingsbureaus zien als organisaties die

vooral bezig zijn met hun opdrachtgevers en geld verdienen over de rug van werkzoekenden. “Dit is jammer, maar de ontwikkeling verbaast me niet”, reageert

Martijn Ket, vestigingsmanager Arto recruitment. “Bij bepaalde bureaus wordt dat stukje kwaliteit wel eens vergeten en is bijvoorbeeld de nazorg slecht geregeld. Wij zien zowel de werkgever als de werkzoekende als klant, maar niet elk bureau heeft

deze insteek.” Slechts 22 procent van de ondervraagden is positief over de bemiddeling door werving- en selectiebureaus. De voornaamste redenen hiervoor zijn gemak, flexibiliteit, snelheid en het omvangrijke aanbod aan vacatures. Het merendeel is echter minder positief. Ruim driekwart van de respondenten geeft aan liever direct bij de werkgever te solliciteren. De werving-en selectiebureaus lopen hierdoor een hoop inkomsten mis. Per geplaatste werknemer, ontvangt een bureau namelijk gemiddeld 25 procent van het jaarsalaris. Daarnaast rekenen sommige bureaus ook nog een starttarief, of er nu een geschikte ‘match’ is of niet. De hoogte van deze tarieven is een van de redenen dat werkzoekenden sceptisch tegenover de

bemiddelingsbureaus staan. Andere redenen zijn slechte ervaringen in het verleden en de belangrijkste: ze gaan liever gewoon zelf op zoek naar een baan.

 

Bron: Metro dinsdag 22 juli

 

Groeten

Link naar reactie
 • 1

Hallo allemaal,

 

Een vriend en ik willen een detacherings/ wervings en selectiebureau opzetten voor starters met minimaal een HBO opleiding en zijn al volop bezig met het bedrijfsplan schrijven.

Nu hadden we enkele vragen waar we moeilijk antwoord op hebben kunnen vinden.

 

- Hoe bepaal je het tarief dat je aan bedrijven berekent.

- Wat is het gebruikelijke tarief voor dit soort diensten?

- Hoe kom je aan vacatures? ( is er een bepaalde database of is het een

kwestie van acquisitie doen)

- Heb je bepaalde certificaten/ diplomas nodig voor je een dergelijk

bureau mag beginnen?

 

Wij hopen dat jullie ons hierbij kunnen helpen

 

Wat ik heel erg merk is dat mensen vragen stellen zonder zich te verdiepen in de markt.

Deze vragen zijn van essentieel belang voor de levensvatbaarheid van de onderneming.

Ga anders een werken in de branche voordat een W&S bureau opstart... Of zijn jullie alleen maar gevallen voor de hoge fee's die er te verdienen zijn?

 

Ik zou mijzelf diep schamen als ik dit soort belangrijke vragen op een forum zou plaatsen.

Ja, alle adviezen die hier gegeven worden zijn heel nuttig maar dit soort vragen krijg ik gewoon jeuk!

Dit forum is voor advies niet voor antwoorden voor primaire antwoorden op je strategische vragen.

 

Zelf ben ik niet zo'n poster, ik zoek liever op het forum (en daarbuiten) voordat ik jullie lastig val met dit soort ondoordachte vragen...

 

ik heb gesproken... UCHH

 

Paul

 

PS Ipodfan dit niet alleen op jou gericht, maar in het algemeen

Link naar reactie
 • 0

TIp:

 

Begin eers met alleen werving en selectieopdrachten in te vullen zodat je gewoon een factuur kan sturen en geld vangen.

Uitzenden en detaceren, daarin valt veel in te verdienen maar vergeet niet dat je de lonen eerst zelf dient voor te financieren.

 

Mocht je bijv. het geluk hebben dat je op een bouwplaats 10 mensen weg kunt zetten die een salaris hebben van pak hem beet 2200 bruto per maand en je klant/opdrachtgever betaald jouw factuur pas na 60 dagen dan mag je dus zelf eerst even bijna 50.000 euro voorfinancieren. Hier gaan veel beginnende bureau's mee de mist in.

 

Hou je overhead laag en maak eerst bedrijfskapitaal !!!

 

deze was gratis :P

"Alleen als je deelt kun je vermenigvuldigen"

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  9 leden, 192 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.