• 0

Help, mijn jonge onderneming (ca 6 mnd) dreigt onderuit te gaan (herenmode)

Hallo Iedereen,

 

Ik heb eigenlijk al regelmatig -als gast- hier zinvolle topics doorgepluist. Inmiddels ben ik sinds jan'08 officieel 'ondernemer' en sinds april'08 'operationeel' .

 

Ik leef hier veel topics, met daarin formele zinsopbouw, hoop dat het geen probleem is als ik gewoon informeel blijf? ;)

 

Goed, ik ben een 27jarige Hagenaar en ben dus sinds dit jaar ondernemer in een midden grote stad in de randstad. Ik heb daar op een mooie locatie (A1/A2) een Heren Mode zaak geopend. Met hoog segment, casual & trendy merken, richt ik mij op een specifieke doelgroep. Leeftijd varierend van ca. 20+ tot eind 30. Uiteraard heb ik ook jongere en iets oudere klanten, maar dit is de core 8).

 

Ik heb geen directe concurrent, sinds er in deze stad; 1. weinige hoog segment heren mode winkels zijn en 2. géén enkele casual zaak in het hoogsement aanwezig is. Daarnaast voer ik een merkenpakket die, buiten 1 brand, binnen de Gemeente **** exclusief bij mij te verkrijgen is

Assortiment bestaat uit bovenkleding (shirts/polos/truien/overhemden & Jeans) tot en met schoenen(sneakers), ondergoed en accesoires.

 

Tot hier even geprobeerd een duidelijke beeld van de onderneming te creeeren.

 

Goed, ik heb de onderneming gestart met een klein deel eigenvermogen en een bedrijfsfinanciering (rekeningcourant) bij de ING, voor >50k.

 

De eerste 6,7 maanden zijn zwaar geweest, moeilijk begin, wat óók ermee te maken had, dat ik in de zomer collectie nog relatief weinig van mijn beoogde hoog segment merken had(ca. 30%), deze moeten namelijk bijna 1 jaar vantevoren bij de verschillende agentschappen van deze merken besteld worden, ik was daar dus ca. 5 maanden te laat voor.

Daarnaast was er een EK, busstaking (belangrijke bron van klanten op mijn locatie) en sprake van een financiele crisis (nog steeds) waardoor consumenten ook minder snel consumeren, zeker in het hoog segment.

 

Positieve zijde van het eerste halfjaar dat ik bezig ben, is het feit dat de omzet wél iedere maand weer groeit, met kleine stappen (tussen de ca, 10-20%), maar toch!

 

Goed, maar tegelijkertijd is het probleem van het achterblijven van voldoende omzet, dat ik niet genoeg gereneer om mijn inkoop te kunnen betalen.

Om dit reden heb ik acuut geld nodig, dit doorbesproken met de boekhouder en samen een prognose voor 2008-2010 gemaakt, hierin vanuit gegaan dat groei op dezelfde tempo doorzet en dan ziet de toekomst er gewoon rooskleurig uit!

Met de (positieve) feedback van de boekhouder en de 2,5 jaar prognose onder de arm richting de bank gestapt,maar deze weigert na 6 weken (!!) bedenktijd de aanvullende financiering :( :-[

 

Nu ben ik dus in paniek, zonder de aanvullende financiering kan ik mijn inkoop niet betalen, wat behalve problemen oplevert met deurwaarders (nog niet gebeurt!) e,d ,maar ook dat de leveranciers de leveringen voor de nieuwe collecties stopzetten. :'(

 

En mijn vraag is dan ook; Hoe nu verder? Ik weet van de borgstelling vanuit de staat voor startende ondernemers, volgens mij kan ik zelfs proberen een borgstelling bij desbetreffende gemeente te halen (BZB), ik heb eventueel mijn koophuis als onderpand en mijn vrouw is gewoon full time werkzaam. Mijn enige oplossing die ik kon bedenken was naar andere banken dan mijn huidige bank afstappen, maar gaan die het dan wel goedkeuren, ik ben echt ten einde raad :( :(

 

Sorry voor de lange brij aan tekst, maar ik wilde zo duidelijk mogelijke beeld schetsen van mijn situatie, hoop dat jullie me kunnen adviseren :-\

 

[kopregel gespatieerd - mod]

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

In hoeverre verlies ik mijn huis bij een eventuele faillisement?

 

Als je failiet verklaard wordt door de rechtbank, kon ook met de verkoop van het huis een faillissement niet voorkomen worden. Wel zal het huis verkocht worden om de schuldeisers in ieder geval gedeeltelijk af te betalen.

 

wordt daarbij rekening gehouden met:

 

- de hoogte van je (Zakelijke) schuld

- de hoogte van de hypotheek (en de eventuele overwaarde)

 

 

In ons geval is de overwaarde relatief laag(ca 15000-20000), onze zakelijke schuld is echter ook niet extreem hoog;

 

40k bank en ca. 35k aan lopende rekeningen(leveranciers, huur, boekhouder, belastingdienst).

 

Word je huis dan tegen taxatiewaarde verkocht, hou ik juist een schuld over.

Of wordt het huis gewoon te koop gezet en mag de markt zijn werk doen?

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Als je failliet verklaard wordt (ik ga uit van eenmanszaak) betekent dat dat je schulden groter zijn dan je bezittingen, en dat er weinig tot geen kans is dat je die schulden kunt aflossen.

 

Dus maak eerst zelf een lijst van al je schulden en bezittingen, zowel privé als zakelijk. Het is altijd beter qua opbrengst zelf je huis te verkopen dan dat het verkocht wordt tegen de executiewaarde, want dat is altijd minder dan de vrije verkoopwaarde.

 

Als je failliet bent en de curator kan het huis niet heel snel verkopen, dan zal het vermoedelijk via een executieverkoop (veiling) verkocht worden.

 

Zie ook http://nl.wikipedia.org/wiki/Faillissement

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Bedankt Fred,

 

dat is dus een standaard situatie, waar nooit uitzondering op gemaakt wordt?

 

door de zakelijke druk gaat het bij ons thuis ook niet (meer) van een leien dakje, wat zijn de gevolgen van een eventuele scheiding van mij en mijn partner voor mijn onderneming?

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Bedankt Fred,

 

dat is dus een standaard situatie, waar nooit uitzondering op gemaakt wordt?

 

Voor zover ik weet niet.

 

door de zakelijke druk gaat het bij ons thuis ook niet (meer) van een leien dakje, wat zijn de gevolgen van een eventuele scheiding van mij en mijn partner voor mijn onderneming?

 

Lastig te zeggen. Wat bedoel je?

 

Algemeen verhaal bij scheiding: schulden en bezittingen vaststellen, en die door 2 delen. Huwelijkse voorwaarden kunnen die verdeling beïnvloeden, maar het principe blijft hetzelfde.

 

Sterk versimpeld voorbeeld:

 

Stel dat de overwaarde op het huis 50.000 is, en de zaak is nu 100.000 waard. Verder zijn er geen bezittingen en geen schulden. Elke partner heeft dan recht op 75k. dus als jij de zaak wilt zul je je ex 25k moeten betalen.

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0
door de zakelijke druk gaat het bij ons thuis ook niet (meer) van een leien dakje, wat zijn de gevolgen van een eventuele scheiding van mij en mijn partner voor mijn onderneming?

 

jammer om dit te lezen, bij mij heeft het juist andersom gewerkt. maar dat komt wellicht dat ik altijd open en eerlijk hierover met mijn partner gepraat heb.

 

Faillisement en scheiding zijn definitieve beslissingen die vaak slecht uitpakken. Het is de moeite waard om tijd en energie te steken om dit te voorkomen.

 

Ga er eens samen voor zitten. zet eens op een rijtje wat de problemen zijn en wat een mogelijke oplossing kan zijn. Gooi de tent een paar dagen dicht en ga even uitwaaien aan het strand. en brainstorm eens over oplossingen in plaats over problemen.

 

Wat kan je om geld te verdienen, hoe kan je op kosten bezuinigen en is het echt zo erg om (tijdelijk) een stapje terug te doen.

 

Een echte ondernemer blijft ondernemen ook al ga je weer in loondienst. De drang en de ideeën komen vanzelf weer

 

 

Link naar reactie
  • 0

Kan je zelf 'vrij' kiezen tussen deze twee (faillisement vs. WSNP)?

 

Wij zien op dit moment geen enkele uitweg meer, omzetten blijven zwak en de achterstande blijven dus oplopen en er is geen enkele optie meer om financiering naar binnen te trekken.

Ik weet niet zo goed meer wat ik moet doen, op dit moment ben ik mentaal op en leef ik van dag op dag :'(

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Ho ho .... niet zo hard van stapel lopen. Je bent nog niet failliet verklaard. Er zijn nog wel mogelijkheden om de hoeveelheid kleerscheuren te beperken, maar pijnloos wordt het allemaal niet.

 

In de eerste plaats denk ik dat je Qredits en andere geldbronnen moet vergeten. Zelfs als je door de ballotagecommissie van de bank heen komt moet je je serieus afvragen of je die financiering wel moet aannemen. Met die paar rotcenten redt je het misschien een paar maanden, maar met een nieuwe financiering worden ook je lasten hoger. En dat terwijl je nu al meer uitgeeft dan er binnenkomt. Je zogenaamde 'burn rate' gaat dus omhoog, en daarmee heb je meer tijd nodig om 'break even' te draaien.

 

Het moment dat je moet erkennen dat je er alles aan gedaan hebt, maar dat je bent ingehaald door de tijd is ongelofelijk zwaar. Het verlies van je bedrijf moet je verwerken, maar er wordt je geen tijd gegund om eens een lekker potje te gaan zitten janken. Hoe zeer je daar misschien ook de behoefte aan hebt, en hoe goed het je ook zou doen.

 

Als je de kracht ervoor weet te vinden, probeer er dan alles aan te doen om tot een akkoord te komen met de crediteuren. Dat kun je niet alleen, daar heb je een specialist bij nodig. Marco van den Maagdenberg en Steven Kroesbergen zijn een paar van de HL'ers die je zouden kunnen helpen. Dat is eerlijk gezegd de enige manier om kans te maken dat je je huis niet kwijt raakt.

 

In geval van faillissement raak je je huis kwijt aan de belastingdienst, en mocht je worden toegelaten tot de Wsnp, dan mogen de hypotheeklasten in principe niet hoger zijn dan de huur die je voor een soortgelijke woning zou moeten betalen. Daar worden wel nog wat correcties op toegepast, maar verwacht er geen wonderen van.

 

@Fred: Een faillissement heeft niets te maken met de verhouding tussen bezittingen en schulden. Het heeft alleen te maken met het feit dat er rekeningen niet betaald worden. De vermogenspositie van de (aankomend) gefailleerde staat daar verder los van.

 

Link naar reactie
  • 0

Marco van den Maagdenberg en Steven Kroesbergen zijn een paar van de HL'ers die je zouden kunnen helpen. Dat is eerlijk gezegd de enige manier om kans te maken dat je je huis niet kwijt raakt.

 

Ruben mag geen zelfpromotie maken en doet dat dus ook niet, maar naast bovengenoemde heren zou je ook eens contact met Ruben kunnen opnemen!

 

 

 

@Fred: Een faillissement heeft niets te maken met de verhouding tussen bezittingen en schulden. Het heeft alleen te maken met het feit dat er rekeningen niet betaald worden. De vermogenspositie van de (aankomend) gefailleerde staat daar verder los van.

 

I stand corrected...

 

Ik had me gebaseerd op de Wikipedia definitie:

 

Een faillissement is een in de wet geregelde procedure voor een persoon of onderneming die niet (meer) in staat is aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Aanleiding voor het faillissement is met andere woorden het (financieel) onvermogen of onvermogend zijn, de 'insolventie' of het 'insolvent' zijn.

 

en daar blijkbaar de verkeerde conclusie uit getrokken.

 

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Faillissement

 

Misschien kun jij (of anderen) eens wat editen in dat artikel? ;)

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Ho ho .... niet zo hard van stapel lopen. Je bent nog niet failliet verklaard. Er zijn nog wel mogelijkheden om de hoeveelheid kleerscheuren te beperken, maar pijnloos wordt het allemaal niet.

 

In de eerste plaats denk ik dat je Qredits en andere geldbronnen moet vergeten. Zelfs als je door de ballotagecommissie van de bank heen komt moet je je serieus afvragen of je die financiering wel moet aannemen. Met die paar rotcenten redt je het misschien een paar maanden, maar met een nieuwe financiering worden ook je lasten hoger. En dat terwijl je nu al meer uitgeeft dan er binnenkomt. Je zogenaamde 'burn rate' gaat dus omhoog, en daarmee heb je meer tijd nodig om 'break even' te draaien.

 

Het moment dat je moet erkennen dat je er alles aan gedaan hebt, maar dat je bent ingehaald door de tijd is ongelofelijk zwaar. Het verlies van je bedrijf moet je verwerken, maar er wordt je geen tijd gegund om eens een lekker potje te gaan zitten janken. Hoe zeer je daar misschien ook de behoefte aan hebt, en hoe goed het je ook zou doen.

 

Als je de kracht ervoor weet te vinden, probeer er dan alles aan te doen om tot een akkoord te komen met de crediteuren. Dat kun je niet alleen, daar heb je een specialist bij nodig. Marco van den Maagdenberg en Steven Kroesbergen zijn een paar van de HL'ers die je zouden kunnen helpen. Dat is eerlijk gezegd de enige manier om kans te maken dat je je huis niet kwijt raakt.

 

In geval van faillissement raak je je huis kwijt aan de belastingdienst, en mocht je worden toegelaten tot de Wsnp, dan mogen de hypotheeklasten in principe niet hoger zijn dan de huur die je voor een soortgelijke woning zou moeten betalen. Daar worden wel nog wat correcties op toegepast, maar verwacht er geen wonderen van.

 

@Fred: Een faillissement heeft niets te maken met de verhouding tussen bezittingen en schulden. Het heeft alleen te maken met het feit dat er rekeningen niet betaald worden. De vermogenspositie van de (aankomend) gefailleerde staat daar verder los van.

 

 

Bedankt, Fred Wiersma uiteraard ook dank :)

 

Het frustrerende van het hele verhaal blijft dat we zonder een inbraak hier niet stonden en ik nog altijd het vertrouwen heb in de onderneming, maar wanneer het je aan geld op korte termijn ontbreekt wordt het moeilijk.

Ik heb gisteren een Liq.Prognose (aangepast aan de nieuwe situatie, met minder merken én minder omzet) gemaakt, waaruit wederom blijkt dat we aan het einde van 2010 toch echt break/even moeten kunnen draaien :-\

Het is dan erg moeilijk om de stap te nemen die we nu moeten nemen....

 

 

Maar ik zal jullie alledrie eens benaderen, ook om eens te zien wat de kosten zouden zijn die ermee gemoeid gaan, want geld is het enige waarvan ik op dit moment weinig tot niets heb :-[

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0
Maar ik zal jullie alledrie eens benaderen,

 

Ik hoop van harte dat je hier niet zo lang mee wacht als tussen je 2 laatste posts: 13 maart en 7 april. In jouw situatie is snelheid geboden. iedere dag die je wacht is een verloren dag.

 

En ja mijmeren over hoe het gelopen zou zijn als een gebeurtenis niet plaats gevonden zou hebben is geen optie. Als je alles van te voren weet kan je met een kwartje de wereld rond.

 

sucses en sterkte in deze.

Link naar reactie
  • 0

Ho ho .... niet zo hard van stapel lopen. Je bent nog niet failliet verklaard. Er zijn nog wel mogelijkheden om de hoeveelheid kleerscheuren te beperken, maar pijnloos wordt het allemaal niet.

 

heb inmiddels na mijn allerlaatste (mislukte) poging jou en de getipte HL-ers gemaild.

Ben benieuwd wat we voor elkaar kunnen betekenen.

 

Zou al geweldig blij zijn als ik gewoon mijn huis niet zou verliezen.

 

 

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 2

Nou vandaag gesproken met een aantal mensen en heb weer motivatie en energie om in ieder geval de strijd aan te gaan!

Hopelijk lukt het om in ieder geval een faillisement af te wenden.

 

Als allereerste redmiddel is er een email de deur uitgegaan richting alle crediteuren, waarin staat dat wij met een reorganisatie aan de slag gaan en van iedereen één week de tijd vragen. Volgende week moeten we ze dan van meer informatie kunnen voorzien.

Daarnaast is er een mailing/sms bericht de deur uitgegaan voor een vervroegde uitverkoop, om zo de omzet weer een beetje op te krikken.

Morgenochtend vroeg langs de Belastingdienst om een betalingsregeling aan te vragen en een formele bezwaar in te dienen om verdere boetes/kosten te voorkomen.

 

BBZ traject wordt voortgezet , daar moeten we hoogstwaarschijnlijk volgende week maandag de "spullen" inleveren.

 

wordt vervolgd.

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

samen met ruben ben ik bezig om te redden wat er te redden valt, maar achter iedere boom schuilt er een sluipmoordenaar....

 

net de bank aan de lijn gehad en die gaan onze doorlopende krediet per 1-1-2011 stopzetten :-[

 

met mijn omzetten en huidige situatie is terugbetalen van deze krediet in 6 maanden tijd onmogelijk (gaat om 40k), maar het herfinancieren ervan ook.

 

wie weet wat ik hiermee aanmoet :'(

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

In ieder geval met de bank in gesprek blijven. Wellicht kun je de bank overtuigen van het feit dat als ze meewerken, ze kans hebben dat ze wat terugzien van die 40k, maar als ze niet meewerken die kans nihil is. Als je dat met cijfers en prognoses kunt onderbouwen, heb je best kans dat ze mee willen werken.

 

Het beste zou natuurlijk kunnen werken als ze echt niets terugkrijgen als ze de stekker eruit trekken. Immers, een kans op tussen 0 en 40 terug is beter dan een zekerheid op 0 terug, maar een kans op tussen 0 en 40 terug tegen een zekerheid op 20 terug is een heel verschil - in het laatste geval kunnen ze immers (nog) meer verliezen, terwijl in het eerste geval ze nu op het dieptepunt zitten en het alleen maar beter kan.

Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link naar reactie
  • 0

ik denk persoonlijk ook dat er niet eens 5000 euro voor ze te halen valt, want ik heb ook persoonlijke leningen en hypotheek, plus dat er ook zoiets als ee belastingdienst bestaat, waar we ook een achterstand hebben.

 

ik heb ze ook telefonisch gezegd dat ik geen ijzer met handen kan breken en dat het niet reeel is om die 40k per 1/1/11 terug te verwachten. maar dat is dan maar een zaak tussen mij en een incasso bureau(?).....

Ik heb gevraagd of ik met iemand van de kredietafdeling of van de bank ING kon afspreken of aanschrijven, maar volgens hem is dat na de fusie met de postbank allemaal zodanig verandert dat alles naar de afdeling kredieten komt en die heeft al geoordeeld; per 1/1/11 wordt de kredietfaciliteit stop gezet.

 

op welke manier zou ik in beroep kunnen en betekent dit dat als ik per 1/1/11 geen 40k heb, ik dan failliet ben?

hij had het over een incasso bureau, gaat deze dan proberen een regeling te treffen?

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Als ze doorzetten, zul je op 1/11 moeten betalen. Doe je dat niet, dan zal ING andere stappen kunnen zetten om het bedrag toch in handen te krijgen. Dat kan vanalles zijn, van beslaglegging tot een faillissementsaanvraag (je bent dus niet automatisch failliet als je niet hebt afgelost, daarvoor moeten zij ook nog actie ondernemen). Beetje afhankelijk van wat er te halen valt. Dat kunnen ze zelf doen, of iemand daarvoor machtigen, zoals een incassobureau. Maar dat incassobureau doet alleen wat ING ze vertelt dat ze moeten doen. Dus als ING akkoord gaat met een betalingsregeling, dan kun je dat met het incassobureau afspreken. Tenzij ING de vordering zou cederen, dan heb je niet meer te maken met ING als schuldeiser, maar met degene die de vordering overneemt. Dus in principe blijft het een zaak tussen jou en de ING, alleen laten zij iemand anders in hun naam optreden.

 

Uit de verhalen hier op het forum begrijp ik dat de meeste banken werken met een afdeling bijzonder beheer of iets in die geest. Daar weet Ruben veel meer van, zoals hij bijvoorbeeld hier vertelt.

Het meest gegeven antwoord op fiscale vragen: "Dat is afhankelijk van de feiten en omstandigheden".

Link naar reactie
  • 0
en sinds ik al met ruben samenwerk, zal ik hem dat maandag per mail even vragen.

ben hier wel weer zwaar gestresst

 

in de stress schieten geeft geen oplossing, omzet of inkomen genereren lost wel op. ik heb met bijna hetzelfde bijltje gehakt.

 

Als het niet haalbaar is om door te starten gooi dan zo snel mogelijk de tent dicht. Uitverkopen van de voorraden en als die weg is de inventaris er achteraan. tegelijkertijd proberen om inkomen te genereren. Geen werk te vinden? gewoon alles aanpakken wat geld in het laatje brengt. Vegen met een bezem is heel therapeutisch (eigen ervaring)

 

Alternatief is dat je een BBZ aanvraagt om de tijd van liquideren te overbruggen. De gemeente gaat hier vaak wel in mee. En als je kansen op de arbeidsmarkt moeilijk liggen stoppen ze je ook nog in een gesubsidieerd reintegratietraject. (niks mis mee wel sturen naar iets waar je wat aan hebt)

 

Voor het saneren van je schulden heb je denk ik de juiste persoon te pakken, maar niet achterover leunen en anderen de kolen uit het vuur laten halen. gewoon actief achter centjes (omzet/inkomen) aan

 

Het voor deel van inkomen uit loondienst is dat er loonheffing over ingehouden wordt. Zie dat maar als een bonus waar je de verliezen mee kan verrekenen.

 

Het is een moeilijke periode maar als je er door heen bent lach je er om en gaat de zon vanzelf weer schijnen.

 

Nogmaals niet in de stress maar achter oplossingen aan.

Link naar reactie
  • 1

Helemaal met henkh eens.

 

Maar alleen wanneer je (in overleg met Ruben waarschijnlijk) besluit de toko te sluiten :

 

Maak niet de fouten die ik gemaakt heb, daarom wat tips :

 

Laat niet te vroeg weten dat je er mee stopt. Gooi dit wel rond in je netwerk, wellicht komt er een overame kandidaat. Vanaf het moment dat er opheffingsuitverkoop te zien is, is je tent 50% minder waard.... en dan komen de aasgieren.

 

Wanneer het besluit genomen is, zet via marktplaats de echt goede dingen te koop (onder andere naam). Je toonbank, je pin apparaat, je kassa....weet ik veel, en spreek af dat men het pas krijgt de dag van of na sluiting.

 

Verkoop wat je kunt verkopen...al is het je schoonmoeder bij wijze van spreken....dus een doos met overtollige kleerhangers op de stoep voor de ingang : 10 stuks voor 1 euro... Het is weer een euro !

 

Als stoppende ondernemer kun je ook een BBZ aanvragen, om je inkomen aan te vullen tot minimum terwijl je aan het afbouwen bent. Vraag even naar de precieze regels, en zet dit dan op tijd in gang.

 

En mocht het inderdaad zover komen..... neem de laatste avond (of het weekend vooraf) je partner mee uit eten en maak er nog een erg leuke avond van. Die, pak 'm beet, € 75,00 gaat je dan ook de kop niet meer kosten.

 

Het zijn gemeende tips maar alleen wanneer het echt rücksichtlos is..... mocht er alsnog een doorstart plaats vinden, vergeet dan alsjeblieft wat ik getypt heb....

 

Sterkte man !

 

 

Link naar reactie
  • 0

bedankt voor jullie tips, wij waren al samen met ruben bezig met een uitverkoop en die zetten we ook verder door.

ik denk dat wij met een gespreide betaling aan onze crediteuren wel hadden kunnen overleven.

wij hebben namelijk voor een nieuwe concept zonder hoog segment merken gekozen en dan zakt onze inkoop druk met 40-45% ! Daarnaast kunnen we in de nieuwe situatie geheel zelf besluiten wanneer wij vinden dat het weer hoog tijd is voor aanvulling van de collectie, dit terwjl met het hoger segment de leverancier dit bepaalt.

 

daarom dus het frustrerende gevoel, dat áls je net weer een obstakel genomen denkt te hebben er weer een nieuwe aan de horizon verschijnt :-[

 

heeft er iemand hier ervaring met een bank die een zakelijke krediet eenzijdig opzegt? is er nog "iets" mogelijk , misschien via de incasso bureau die de bank wilt inschakelen?

Zonder ambities geen motivatie

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

Ik zou Ruben je bank eens laten bellen voor het maken van een afspraak.

Daarnaast bij een afspraak Ruben bij voorkeur ook mee laten gaan.

Het feit dat je proffessionele hulp ingeschakeld hebt (en Ruben heeft zijn woordje wel klaar) en duidelijk de boel over een andeer boeg gaat gooien kan best nog wel eens voor een verandering zorgen in de opstelling van de bank.

 

Zeker als nu direct opzeggen betekend dat ze vrijwel niks terugkrijgen terwijl jij en Ruben ze ervan kunnen overtuigen dat nieuwe opzet grote kans op succes heeft.

 

Sterkte ermee in elkgeval.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 118 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.