• 0

Oproep: Open brainstorm groep

Goedendag Techno-Entrepreneurs,

 

Ik ben op zoek naar mensen (M/V) die overwegen om een eigen onderneming te beginnen en die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een open brainstorm groep. Meer specifiek ben ik op zoek naar mensen met een WO diploma in één van de volgende specialismen.

 

- TU: Elektrotechniek, Computer Science, Computer Engineering of ander (micro-) elektrotechnisch specialisme ;

- Bedrijfskunde: Marketing Management of Financieel Management/Accountancy

- WO rechten: specialisatie intellectueel eigendom

 

De groep zal periodiek bijeenkomen in de regio Zuid-Holland en heeft als initieel doel het bedenken en uitwerken van nieuwe IT concepten en toepassingen.

 

Indien je geïnteresseerd bent om deel te nemen, neem dan contact met me op via een PM.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tagyorit

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Best heer Landman,

 

Als het de bedoeling is om ook een resultaat in verkooptechnische zin te bereiken denk ik dat het een beter idee is om ook mensen met ervaring in het verkopen van producten erbij te betrekken. Nu is het allemaal teveel gericht op technici, juristen en financieel specialisten, terwijl U beter eerst eens in de markt kunt gaan inventariseren waaraan die markt behoefte heeft.

 

Als deelnemer aan diverse ondernemersnetwerken hoor ik regelmatig dat met name op IT-gebied de oplossingen teveel worden geconstrueerd vanuit het oogpunt van de techneut, i.p.v. de eindgebruiker.

 

 

Groet,

 

 

Michael Klijn

www.droombureau.nl

Link naar reactie
 • 0

Beste allemaal,

 

Ik wil jullie graag een update geven van mijn initiatief. Vanavond is de eerste bijeenkomst van de open brainstormgroep. Op dit moment bestaat de groep uit 10 mensen met een zeer diverse achtegrond en ruime ervaring binnen hun vakgebied. Voor de geïnteresseerden zal ik via dit forum periodiek een update geven over de vorderingen van de groep. Mocht je geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan de groep, neem dan even contact met me op via een PM.

 

Met vriendelijke groet,

 

Tagyorit

Link naar reactie
 • 0

Misschien is een toelichting op zijn plaats.....

 

Het is met name niet de bedoeling dat het alleen bij brainstormen blijft. Het hoofddoel van de groep is om naast het brainstormen tot en snelle inventarisatie en beoordeling te komen van de ((markt)technische, economische enz.) haalbaarheid van een idee, waarna de inbrenger van het idee zelf de keuze heeft om er iets mee te gaan doen.. Een idee dat wordt ingebracht blijft overigens altijd van de inbrenger (tenzij deze daarvan afstand doet).

 

Het ("WO") niveau heb ik bewust gekozen om ervaren mensen te trekken die naast bepaalde 'professionele' vaardigheiden een bepaalde marktkennis meebrengen én om te voorkomen dat er al in een vroeg stadium externe adviseurs aangetrokken moeten worden.

 

De groep in zijn huidige vorm is qua opleiding veel diverser en ik vind het dan inmiddels ook veel belangrijker dat de deelnemers een bepaalde motivatie/visie delen. Bovendien heb ik gemerkt dat de mensen met deze motivatie/visie zich niet laten weerhouden door de door mij gestelde toelatingseisen en nemen desondanks contact met me op om eens series van gedachten te wisselen over dit inititatief.

 

MvG

 

Link naar reactie
 • 0

 

Het ("WO") niveau heb ik bewust gekozen om ervaren mensen te trekken die naast bepaalde 'professionele' vaardigheiden een bepaalde marktkennis meebrengen én om te voorkomen dat er al in een vroeg stadium externe adviseurs aangetrokken moeten worden.

 

 

Mensen zonder WO ontberen ervaring en marktkennis, en daarom zou je in een vroeg stadium externe adviseurs moeten aantrekken?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Waarom is iedereen zo koel? Allemaal door die WO eis en beperkte toelichting? Ik heb ook twijfels, maar dat is eigenlijk meer omdat ik niet in brainstormgroepen geloof. Maar dat is iets persoonlijks.

 

Waarom is iedereen hier zo koel? Het lijkt mij een natuurlijke reactie op hooghartigheid :P

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0

Ik vroeg het gewoon om de achterliggende gedachte te weten te komen. Persoonlijk acht ik zaken als persoonlijke ervaring, professionaliteit, wilskracht en ervaring toch ook wel van belang. Een WO diploma geeft alleen meer zekerheid dat de desbetreffende persoon een hoop kennis en professionaliteit bezit. Het lijkt me echter moeilijk om al deze zaken te bezitten als persoon en daarom lijkt me een goede mix toch best van belang. Aangezien het aantal mensen met een WO diploma niet al te groot is, leek het me dus ook moeilijk om een goede mix te vinden van mensen met verschillende vaardigheden.

 

Link naar reactie
 • 0

Een WO diploma geeft alleen meer zekerheid dat de desbetreffende persoon een hoop kennis en professionaliteit bezit.

 

Sorry, is onzin. Er lopen zeer professionele HBO- en MBO-ers rond. Ik heb weleens Amerikaans onderzoek gelezen waarin vastgesteld werd dat onder ondernemers bovengemiddeld veel schoolverlaters zaten. Die mensen hebben niet het geduld om de hele rit uit te zitten. Dadendrang.

 

Dat heb ik een paar keer getoetst in het bestand van Decision Maker Survey (een grootschalig tweejaarlijks onderzoek onder Nederlandse managers) en ook daaruit kwam steeds weer naar boven dat ondernemers een relatief laag opleidingsniveau hadden. Waar komen de WO'ers dan terecht? Meestal op staffuncties. Ze geven advies, doen onderzoek, maar maken geen keuzes.

 

Dat is geen generalisering. Er zijn vast genoeg ondernemende WOers. Maar de universiteit is geen ondernemersschool. Noem es een voorbeeld? wat dacht je van Bill Gates! 's Werelds rijkste dropout...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Google eens op "Bill Gates" en "dropout" - ik zeg toch niet dat die man niet briljant is. Hij mag alleen niet mee brainstormen. Dat was mijn punt. Goed voorbeeld dus...

 

Kijk nou, Sven heeft het nog eens nagegoogled en daarna bovenstaande bijdrage aangepast. Nu mag Bill Gates blijkbaar wel als dropout bestempeld worden. Is ook een geuzenaam... ;)

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0
Sorry, is onzin

Dat je mijn citaat als onzin bestempeld vind ik een beetje kort door de bocht.

 

Doordat je een groot aantal jaar op een bepaald niveau les krijgt in een bepaald vakgebied bouw je toch een grote hoeveelheid kennis op. Van iemand die naar de middelbare school niet verder is gaan studeren heb je niet de garantie dat diegene een grote hoeveelheid kennis ergens van heeft. Ik zeg ook niet dat mensen met een WO diploma meer kennis hebben dan niet WO'ers, maar dat de zekerheid dat iemand met een WO diploma genoeg kennis van een bepaald vakgebied heeft hoger ligt.

 

Qua professionaliteit moet ik je voor een groot deel gelijk geven, een hoge opleiding geeft natuurlijk geen garantie op professionaliteit. Professioneel handelen leer je natuurlijk niet alleen onder je opleiding, maar ook door praktijkervaring.

 

Waar komen de WO'ers dan terecht? Meestal op staffuncties. Ze geven advies, doen onderzoek, maar maken geen keuzes.

Het lijkt me dan wel raar dat de meeste managementopleidingen voor hoger management op WO niveau zijn. Ook WO'ers kunnen keuzes maken en/of ondernemer zijn.

 

Er zijn vast genoeg ondernemende WOers. Maar de universiteit is geen ondernemersschool.

Ondernemen hoeft niet gerelateerd te zijn aan een opleiding. Of het nu een universitaire opleiding is, een mbo opleiding of dat er sprake is van drop-outs. Ondernemen leer je denk ik nog voor het grootste deel in de praktijk. Het feit is dat er bij universitair afgestuurdeerden een grotere zekerheid is dat ze aan een bepaald kennisniveau voldoen dan bij mbo'ers. En kennis vond de topicstarter erg van belang.

 

Ik heb momenteel trouwens geen WO-diploma en ik ben ook niet bezig met een wetenschappelijke opleiding.

Link naar reactie
 • 0

Wat een leuke uitspraken vliegen hier in het rond!

 

-Ik vind het een redelijke vraag, om om WO'ers te vragen.

Wat heeft het anders überhaupt voor zin om een WO diploma te halen als je er later niet op afgerekend wordt? Allicht is het geen garantie, maar je mag wel een bepaald profiel verwachten.

Overigens wil ik daar graag aan toevoegen, dat je wél iets kunt zeggen over het kennisniveau en de vaardigheden van mensen om onderzoek te doen, van een specifiek gebied veel te weten-- maar dat "professioneel" echt een griezelig glad ijsbaantje is waar ik zelf niet zonder meer overheen zou lopen. Definiëer "professioneel" eens? Waarom denken mensen dat iedereen wel weet wat "professioneel" is? Is het niet zo, dat mensen hier vaak hun eigen idee over hebben? Hoeveel gedoe is er al niet ontstaan omdat er miscommunicatie was over wat nou precies "professioneel" is!

 

Dat het 'eisen stellen' als hooghartig geïnterpreteerd wordt kan ik goed begrijpen, aan de andere kant: waarom zou iemand niet een bepaald (verondersteld) niveau mogen wensen?

 

Ik heb trouwens geen WO diploma ;-)

 

-"Hij is dan wel een drop out, maar hij is meer dan normaal begaafd."

Daar schijnt wel vaker een verband tussen te bestaan.

Net zo min als 'het schoolse systeem' goed werkt voor hoogintelligente mensen, werkt vaak 'het arbeidsleven' (en een bepaalde hiërarchie) niet echt in het voordeel van autonome denkers, existentiële onrustzaaiers, DaVinciaanse multitalenten, ondernemende zelfverwezenlijkers, afvragende antwoordgevers, visiehebbende naarbinnenkijkers, bollebozen, nerds, rare kinderen die hardop zingen in de klas terwijl hun klasgenootjes elkaar met Nopper om de oren slaan.

 

-Dat TwaLevel iets als onzin bestempeld kan weliswaar ongenuanceerd overkomen, maar we hoeven toch niet altijd een soort poldermodel tot stand te brengen?

 

-Ik denk wel dat de 'aanvrager' iets meer context had kunnen aanleveren om minder ruimte te laten voor allerlei interpretaties.

Het gaat klaarblijkelijk ook om veel méér dan alleen brainstormen.

Want als je brainstormer zoekt, weet ik niet of je 'een bepaald kennis- en professionaliteitsniveau' als criterium zou moeten zien om met goede ideeën te komen.

Het schijnt trouwens ook nog eens veel efficiënter te zijn om in je eentje te brainstormen.

Daar is Wetenschappelijk! onderzoek naar gedaan ;-)

Linguïstisch gezien roept 'open' natuurlijk ook andere associaties op dan wat het noemen van een aantal voorwaarden doet.

Dus een 'open brainstormgroep' lijkt me niet terecht.

 

-"en nemen desondanks contact met me op om eens series van gedachten te wisselen over dit inititatief."

 

Vaak worden mensen zonder zo'n papiertje meer gedwongen na te denken over de wérkelijke waarde dan mensen mét. (Hoewel nu veel hoogopgeleide mensen ook buitenspel gezet worden door de recessie, die klap komt des te harder aan...)

Dat de conclusie vaak luidt dat die heel betrekkelijk is, en dat geeft mensen het zelfvertrouwen toch te reageren ook al staat er "WO".

(Denk ik :-)

 

Annedien

 

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0

Met andermans woorden:

 

"Jonge academici die het geweldig doen, cum laude afstuderen en zus en zo, maar geen blik over de samenleving hebben laten glijden zijn voor ons minder interessant'', vertelt Henk Bonder, persvoorlichter van oliemultinational Shell.

 

Schitterende studieresultaten maken iemand in de ogen van Van Luipen (KPN) nog niet tot topacademicus. "We kijken ook naar nevenactiviteiten, vooral op het bestuurlijke vlak. We hebben ontdekt dat, als iemand in staat is over studiegenoten de baas te spelen, dit een graadmeter is voor zijn carrière. Zeker als hij dat doet omdat hij, als voorzitter of secretaris, juist door zijn omgeving in die leidinggevende rol is gekozen."

 

Forbes: "Sure, college may help push a career along by giving billionaires-to-be some social poise and polish. And advanced degrees, especially M.B.A.s and J.D.s, can be invaluable in terms of old-school-tie contacts. Technical skills that come from pursuing, say, a computer science or engineering degree certainly insure grads a good salary and standard of living. But if the goal is to become rich, years of formal education may simply be a waste of time."

 

"Academici kennen hun vak wel, maar het zijn vaak slechte praters. En ze begrijpen weinig van het bedrijfsleven. Topmensen van zestig grote bedrijven zijn deze mening toegedaan, volgens een enquête van het ondernemersblad Forum. Rotterdam is het meest in trek, Utrecht en Nijmegen hebben een zwak imago. <...> Een gebrek aan 'bedrijfsmatig inzicht' is met 68 procent de meest gehoorde, maar ook minst verrassende klacht. Kritiek is er verder vooral op communicatieve en sociale vaardigheden (55 procent) en commercieel inzicht (45) van afgestudeerden. Over de vakkennis en de computervaardigheden zijn er weinig klachten."

 

"Vroeger gingen de meeste academici na hun studie onderzoek doen. Tegenwoordig is dat al lang niet meer zo. Het merendeel vindt werk waar ze hun vakkennis moeten aanvullen met kennis uit andere vakgebieden. Toch leiden de universiteiten nog steeds op tot onderzoekers. De AWT meent daarom dat de universiteiten hun onderwijs anders moeten inrichten."

 

"Have you noticed that many of the brightest graduates from our universities want to work for college dropouts...dropouts such as Bill Gates of Microsoft, Richard Branson of Virgin Industries, Michael Dell of Dell Computers, Ted Turner of CNN? Dropouts who are today the mega-rich of society. Why does this happen?"

 

Welcome to the COLLEGE DROPOUTS ALUMNI ASSOCIATION!

 

Computers:

Bill Gates (Microsoft) dropped out of Harvard, 1976

Steve Jobs (Apple, NeXT, Pixar) left Reed College in Portland, Oregon, after 1 semester

Steve Wozniak (with Jobs, founded Apple Computer)

Lawrence Ellison (Oracle Computer)

Michael Dell (Dell Computer) dropped out of the University of Texas

 

Other Business:

David Geffen (Geffen Records, Dreamworks SKG) flunked out of University of Texas, Austin, AND Brooklyn College, NY

H Wayne Huizenga (Blockbuster Video millionaire, owner of Miami Dolphins, Florida Panthers and Florida Marlins) attended Calvin College, Grand Rapids, Michigan, for 3 semesters

Ted Turner (media mogul) -kicked out, I hear!

 

Noted High School and Elementary School Dropouts

 

"While it is a fact and very important to stress that more opportunities exist for individuals who have at least a high school diploma, the names on these lists also add considerable weight to the discussion of what constitutes markers of human intelligence and a person's potential worth to society and historically civilization as a whole. These names represent examples of human perseverance, creativity, and in a great many instances genius. These are the most comprehensive lists ever compiled on this subject, but are by no means complete."

 

 

PS - Dit is geen pleidooi tegen een goeie opleiding. Het illustreert slechts aan dat zo'n wetenschappelijke opleiding geen algemene indicator is voor kennis, vakkundigheid of ondernemerstalent.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

Niet zo defensief Sven. Ik trek het nut van een goede opleiding niet in twijfel. Het is slechts een kanttekening bij de oorspronkelijke vraag:

 

Ik ben op zoek naar mensen (M/V) die overwegen om een eigen onderneming te beginnen en die geïnteresseerd zijn om deel te nemen aan een open brainstorm groep. Meer specifiek ben ik op zoek naar mensen met een WO diploma...

 

Tagyorit kent academici onwaarschijnlijke capaciteiten toe en negeert de vaardigheden die je buiten de universiteit kan opdoen.

 

Het ("WO") niveau heb ik bewust gekozen om ervaren mensen te trekken die naast bepaalde 'professionele' vaardigheiden een bepaalde marktkennis meebrengen én om te voorkomen dat er al in een vroeg stadium externe adviseurs aangetrokken moeten worden.

 

Maar het is uiteindelijk zijn vrijheid om een groep samen te stellen naar eigen smaak. Zoals het mijn vrijheid is om te constateren dat mensen als Bill Gates, Michael Dell en Richard Branson blijkbaar niet in aanmerking komen om op Tagyorit's higherlevel-niveau mee te praten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0

OK bij deze even een reactie uut 't Noord'n van'n zuuvere dropout...

 

Tsjonge wat een 'level' hier zeg! Pfoewwww....

 

Een of 't ander Academisch brainstormclubje zoekt mede zeer- tot extreemzeerhoogweledelgeleerde personen, om gezamenlijk de volledig gemechaniseerde High-Tech uitvoering van de Kip van Columbus te construeren, die dagelijks een giga-ton aan gouden eieren gaat produceren....

 

Ik nomineer het betreffende clubje maar niet voor de Hennie van der Most Award 2004 ;-)

 

De NS=Academici

Ahold=Academici

Numico=Academici

KPN=Academici

Getronics=Academici

Stork=Academici

Versatel=Academici

En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan toch?

 

Ik heb ook de Quote 500 thuis liggen...de meeste echt succesvolle ondernemers zijn of waren geen WO'ers...toch?

 

Een ding tot slot: als mijn eigen start-up dat succes gaat worden als thans mag worden aangenomen, dan zal ik per decreet -notarieël en wel- laten vastleggen dat het absoluut verboden zal zijn om ooit een WO'er als CEO aan te stellen.

Want om een onderneming in een chaotische toestand te brengen, door het mega-schulden te laten maken en het vervolgens te laten balanceren op het randje van de afgrond, daar heb je toch geen overbetaalde WO'er voor nodig... :-)

 

Vr Groet,

 

Dirk.

 

 

Link naar reactie
 • 0

Echt onvoorstelbaar wat een discussies over een eenvoudige oproep op dit forum. Graag wil ik nog eens benadrukken, dat het initiatief bij mij ligt en dat het dus automatisch zo is dat ik zelf de toelatingseisen kan stellen. Als daardoor volgens een aantal een 'gebrekkige' opbouw ontstaat, dan neem ik die opmerking ter harte... dank daarvoor... Verder hebben een aantal kennelijk mijn eerdere opmerking niet (goed) gelezen.

 

 

De groep in zijn huidige vorm is qua opleiding veel diverser en ik vind het dan inmiddels ook veel belangrijker dat de deelnemers een bepaalde motivatie/visie delen. Bovendien heb ik gemerkt dat de mensen met deze motivatie/visie zich niet laten weerhouden door de door mij gestelde toelatingseisen en nemen desondanks contact met me op om eens serieus van gedachten te wisselen over dit initiatief.

 

 

Dit betekent dus dat er ook niet WO-ers bij de groep zitten en dat die personen zich kennelijk niet hebben laten weerhouden door mijn opmerking (Bill Gates zou dus wel mogen deelnemen).

 

Wat mij betreft is deze discussie hierbij dan ook beëindigd.

 

MvG

 

Link naar reactie
 • 0

Met andermans woorden:

 

"Jonge academici die het geweldig doen, cum laude afstuderen en zus en zo, maar geen blik over de samenleving hebben laten glijden zijn voor ons minder interessant'', vertelt Henk Bonder, persvoorlichter van oliemultinational Shell.

 

Henk Bonder weet donders goed dat Shell niet bestaat zonder thermodynamici, chemical engineers en een hele leger andere technologen, afgestudeerd en soms ook gepromoveerd. Shell heeft een hoop kennis en input nodig uit deze hoek (WO en WO+). Daar kan niemand omheen. Daar kan dus ook domweg een markt liggen.

 

Shell bestaat evenmin als daar niet ook een zooi ondernemende mensen in die organisatie rond lopen waarbij het oorspronkelijke diploma minder relevant is. Of mensen met WO en kennis van bepaalde technologie maar die daarnaast allerlei organsatorische kwaliteiten bezitten.

 

 

Een ondernemende technoloog is natuurlijk ook mooi meegenomen en voor zo'n brainstorm groepje waarschijnlijk zelfs noodzakelijk, lijkt mij, maar dat moet tagyorit zelf beslissen.

'Een vraag stellen en je even dom en onwetend voelen is beter dan je hele leven dom voelen omdat je de vraag niet hebt gesteld' - vrije vertaling van een oud Chinees gezegde

Link naar reactie
 • 0

Tsjesses, wat een gezever!!! :o

 

Als die jongen nou toch een kletsmaniakkengroep wil met alleen maar omhoog gevallen boekenwurmen? ;)

 

Wat ik hier zie gebeuren is dat een creatief idee de grond in wordt geboord door convergent denken. :(

 

Ik word graag op de hoogte gehouden over je brainstorms, Tagyorit. Helaas overzie ik nu even niet of ik mee zou kunnen doen, al kom ik wel in aanmerking als ondernemer in de IT met een academische titel in het recht. Bovendien ben ik een echte klepmeier als het gaat om vakinhoudelijk geblaat en ik heb er de over-het-paard-getilde titel bij om dat te bewijzen ;D

 

Ik vind dat tagyorit een reusje verdiend heeft en de rest eigenlijk een kneusje voor het collectief aanvallen van één groepslid, alleen maar omdat hij in een richting denkt die de bandbreedte van jullie denkkader op dat moment doorbreekt. Een uitzondering trouwens voor Annedien, die ook gelijk in de verdediging ging. :-* Ook voor AOS trouwens, die weet te nuanceren.

 

(Ik geef echter alleen een reusje, want ik doe niet aan kneusje en om nou een lintjesregen te starten lijkt me niks, dus deze is voor tagyorit: leve de academische vrijheid!) 8)

Olaf Janssens

www.anasign.com

Link naar reactie
 • 0

Want om een onderneming in een chaotische toestand te brengen, door het mega-schulden te laten maken en het vervolgens te laten balanceren op het randje van de afgrond, daar heb je toch geen overbetaalde WO'er voor nodig... :-)

En alle blonde mensen zijn dom zeker. ???

 

Ik betwijfel dat het vermogen om een bedrijf te gronde te richten is voorbehouden aan academici. Volgens mij is een kijkje in het faillissementsregister voldoende om te kunnen vaststellen dat de meeste falers ergens tussen de lagere school en het wo in zweven, oftewel: in alle 'lagen' van de bevolking. Denk eens wat minder in stereotypen, beste mensen. Het is zo primitief!

 

Nu lijk je in je laatste zinsnede een zekere mate van ruimdenkendheid te propageren, maar ik vrees dat je er alleen maar je hokjesgeest mee benadrukt, in dier voege dat je de indruk wekt dat een 'overbetaalde WO-er' altijd de boel saboteert. En overigens, hoe kom je erbij dat die wo-er overbetaald is? ::)

Olaf Janssens

www.anasign.com

Link naar reactie
 • 0

Wat ik hier zie gebeuren is dat een creatief idee de grond in wordt geboord door convergent denken. :(

 

Toch iets gemist, blijkbaar. Een idee heb ik in deze draad nog niet gezien, laat staan een creatief idee.

 

Helemaal aan het begin staat een oproep voor een bijeenkomst, bij voorkeur op academisch niveau. Dat mag hoor. Maar ik mag er ook op wijzen dat daar een soort 'intellectueel volk eerst' uit spreekt die een jaren vijftig-luchtje heeft. Ik ben niet zo thuis in de geschiedenis van ons hoger onderwijs, maar ik herinner me nog dat de echte academici het maar niks vonden dat het klootjesvolk van de technische hogescholen (en zelfs internaat Nijenrode) ook een titel kregen. Die instituten noemen zich potverdrie nu al universiteit. Geen wonder dat het begrip hogeschool inmiddels geconfisceerd is door het beroepsonderwijs. Voor je het weet kun je bij de LOI academicus worden. Of krijg je wat status cadeau bij een pak melk. Albert Heijn nodigt u uit voor een promotie!

 

We beleven op dit forum kortom een ouwerwetse klassestrijd. De titelanen tegen de gradelozen. En nou ga ik even opzoeken wat convergent betekent. Je steekt zo nog eens wat op in een debat met echte intellectuelen. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  6 leden, 239 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.