• 0

Geen BV maar een Ltd?

Het is nu ook mogelijk om een Ltd. rechtsvorm aan te gaan, zo bericht Zibb

 

http://www.zibb.nl/ondernemen/financien_artikel.asp?artnr=664827&versie=1

 

Ik vraag me alleen af wat nou echt het voordeel is, het lijkt me dat het voor afnemers toch een beetje verdacht overkomt als je Ltd. kiest boven BV, belastingtechnisch maakt het niet uit, maar je omzeilt wel alle Nederlandse regelgevingen (waarvan er toch zeker wel een paar niet zonder reden zijn opgesteld ;D)

 

 

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Maar hoe zit dat nu met het ziekenfonds? Is dat nu wel of niet mogelijk?

 

De ondernemingsvorm bepaalt uiteindelijk of dat je DGA/DA of IB ondernemer wordt. Ook bij de CV in combinatie met een Ltd. als beherend vennoot kan het zijn dat de combinatie als een BV wordt afgehandeld.

 

Lees m.b.t de ziekenfonds(on)mogelijkheden voor de DGA/DA even hier: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=17;action=display;threadid=4558

 

Ben je IB ondernemer dan krijg je te maken met een lager grensbedrag. (circa € 20.000,00) Is de winst uit onderneming minder dan het grensbedrag dan ben je verplicht verzekerd. Ook hierover is verder volvoende info te vinden op dit forum. Gebruik de zoekfunctie maar eens.

 

Heb je dan nog vragen, stel ze gerust.

 

Succes

 

 

www.camelot-legal.nl

Link naar reactie
  • 0

Je hebt het nu over faillissementszaken, waar overigens vereenzelviging ook zeldzaam is.

 

Gevonden. De naam Rainbow kwam mij weer bekend voor. Hier is geen vereenzelviging aangenomen, al hadden ze het wel bont gemaakt. Via de weg van onrechtmatige daad kwamen ze overigens wel een eind, maar vereenzelviging is en blijft zeer zeldzaam ;)

 

uitspraak

 

Zie HR 9 juni 1995, NJ 1996, 213, voor een voorbeeld van vereenzelviging (frustratie beslag). Voor een kort overzicht van de zaken in deze sfeer verwijs ik naar deze site en meer in het bijzonder deze.

Link naar reactie
  • 0

Dan heb ik nog een vraag. Ik denk erover om een CV-Ltd-Trust constructie op te zetten, maar de kosten hiervoor zijn mij nog een beetje aan de hoge kant (1600 euro voor eerste jaar, 800 euro voor volgende jaren bij QJ). Eerst een CV-Ltd constructie oprichten is goedkoper (900 euro voor eerste jaar, 300 euro voor volgende jaren). Dan zou ik er later nog een Trust boven kunnen hangen.

 

Kan dit echter probleemloos gebeuren? Of is het beter om direct een CV-Ltd-Trust constructie op te zetten?

Link naar reactie
  • 0

Zojuist gevonden: http://websites.uk-plc.net/companies_made_simple/

 

Een Ltd vanaf 29 pond (= 44 euro)! Het bedrijf achter de site is Westbury Chartered Accountants uit Londen. Komt betrouwbaar op mij over; het bedrijf heeft een gevestigde reputatie en levert ook allerlei financiële diensten. Nadeel is wel dat alle contacten in het Engels verlopen (ach, is dat tegenwoordig nog een probleem?) en er alleen met creditcard kan worden betaald.

Link naar reactie
  • 0

Ltd EuroBV CV Trust

 

Als je zelf het nog een keertje doorleest lijkt het wel een constructie om XTC geld wit te wassen. Hetgeen al aangeeft dat dit potentiele klanten, uitgezonderd van gebruikers ;) , zal afschrikken.

 

Niemand maakt mij wijs dat het oprichten van een normale Nederlandse BV zo "nadelig" is dat hij of zij liever een Ltd. oid opricht.

 

Als er geen geld is "gestort kapitaal" dan is er het afgelopen jaar ook niet meer als "90.000 Euro" winst gemaakt en is het in mijn ogen ook niet interessant om een BV. op te richten.

 

Een BV. is immers een soort "keurmerk" voor andere ondernemers en klanten. (Hoewel de BV. in het verleden en momenteel nog regelmatig door malafide "zakenmensen" wordt misbruikt.) Een verplicht gestort vermogen, onderzoek naar bestuurders, etc. Het ziet er een stuk veiliger uit dan een Ltd. oid.

 

En is het geld er niet, dan kan men nog in Den Haag terecht voor een plankbeeveetje.

 

Mijn mening is echter, als je eigenlijk geen BV. nodig hebt of het winst technisch niet interessant is moet je hem ook niet oprichten. Zakendoen is risico's nemen en lopen , misschien ben je met je eenmanszaak dan iets allerter met het doen van grote aankopen | investeringen of aannemen van opdrachten.

 

Link naar reactie
  • 0

Sinds wanneer roept een doodgewone CV vragen op bij klanten? Het is een allom gerespecteerde Nederlandse rechtsvorm. En wanneer die klanten zien dat er een Ltd boven hangt, zullen ze alleen maar denken dat het bedrijf onderdeel is van een groot internationaal bedrijf.

 

Voor wie is het interessant om tijd en geld te verspillen aan een diepgravend onderzoek naar de werkelijke eigenaar van het bedrijf?

 

Alle voordelen van een Ltd ten opzichte van een BV ga ik hier niet nog eens oprakelen. Lees daarvoor het hele topic even door. Belangrijkste reden voor mij voor een CV-Ltd-Trust: minimale belastingpercentages.

Link naar reactie
  • 0

Wat is nu het werkelijk voordeel van een CV - 2 x ltd - Trustconstructie als je bij ib moet aangeven dat je bij een trust betrokken bent, behalve de reeds eerder genoemde eigenschappen van de ltd. Kan ook door schenking geld worden overgeheveld naar prive ? Hoe zit het trouwens met bankrekeningen ? waar, hoeveel, wat zijn de kosten ? Of moeten we met de boot naar Jersey met de pinpas ?

Link naar reactie
  • 0

CV, BV, Ltd. Iedereen kiest om zijn of haar moverende reden een rechtsvorm die het beste bij de bedrijfsvoering past. Zo die discussie al te kwalificeren is als één over smaken, zo is de vennootschapsrechtelijke kerstboom die daarboven wordt geplakt al helemaal persoonlijk. Ik constateer dat deze thread steeds meer een vergelijking tussen appels en peren begint te worden. Voor juristen, fiscalisten, accountants en bij de borrel zijn vennootschapsstructuren zeer interessant, maar dit heeft weinig tot niets meer met het aanvankelijke topic “Geen BV maar een Ltd.” te maken.

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
  • 0

Een m.i. interessante vraag voor Bonos Moros en de andere deskundigen en collega-ondernemers is het volgende:

 

Een Ltd kan een nominee shareholder hebben, bijv. een vennootschap die daarvoor speciaal is opgericht, en die optreedt als formele aandeelhouder. De ondernemer is op grond van een onderliggende overeenkomst de werkelijk gerechtigde.

 

Vraag: Kan men op deze manier onder het DGA salaris uitkomen? Ik ben immers formeel geen DGA meer (feitelijk wel).

 

 

Link naar reactie
  • 0

Weet iemand meer over het starten van een Limited Liability Company?

 

Ik heb al het een en ander gelezen over Ltd maar ik vind het probleem met LTd dat het een imago probleem heeft omdat je er geen opstart kapitaal voor nodig heb.

 

ik heb al wat mensen er over gesproken en ze vertelde me dat er met Ltds weinig bedrijven mee in zee gaan.

 

 

Met Vriendelijke groet,

 

Meni Koppenhol

www.menicodesign.com

Link naar reactie
  • 0

In de juridische sector is de laatste tijd veel gesteggel over Ltd's. In Nederland heerst nog steeds een betuttelingsklimaat en men wil vooral goede waarborgen stellen voor crediteuren. Een Ltd is wel mogelijk, maar veel conservatievere ondernemers houden er niet van.

Link naar reactie
  • 0

In de juridische sector is de laatste tijd veel gesteggel over Ltd's. In Nederland heerst nog steeds een betuttelingsklimaat en men wil vooral goede waarborgen stellen voor crediteuren. Een Ltd is wel mogelijk, maar veel conservatievere ondernemers houden er niet van.

 

Daarom dacht ik ook aan een soort van LLC dat is wereld wijd bekent en heeft bijna ook de zelfde dingen zoals een ltd alleen het is een meer voorkomend bedrijfsvorm die ook een status heeft waar een ltd niet over mag spreken over een goed status.

 

Mijn vraag is hoe ik dat kan combineren in Nederland een LLC in Amerika waarbij het bedrijf gevestigd is in Nederland.

Met Vriendelijke groet,

 

Meni Koppenhol

www.menicodesign.com

Link naar reactie
  • 0

Het gebruik van een nominee shareholder biedt fiscaal geen voordelen. U moet dit zien als de Nederlandse Stichting administratiekantoor in Aandelen, ook dit is fiscaal transparant en helpt niet tegen het DGA salaris.

 

Het DGA salaris is voor veel ondernemers helemaal geen probleem. Dit is alleen maar van toepassing wanneer er voldoende vennootschapswinst gemaakt is. De fiscus kan toch nooit van iemand verlangen de continuiteit van zijn onderneming in gevaar te brengen door een absurd hoog salaris in verhouding tot de winst/omzet te eisen? Zolang iemand een in alle redelijkheid verklaarbaar salaris opneemt is er dan ook niets aan de hand, echter iemand die een paar ton winst per jaar maakt en zichzelf voor het minimumloon op de loonlijst zet, daar zal de fiscus het DGA salaris opleggen.

 

De genoemde site van Companies Made Simple biedt een zeer mooie prijs, maar er staat wel tegenover dat u m.b.t. Nederland alles zelf dient te doen, het blijft een Engels bedrijf die verder de Nederlandse markt niet kent, ook dient men zelf alle verplichtingen naar het Engelse handelsregister na te komen. Ook zullen er extra documenten besteld moeten worden om de Ltd in Nederland in te schrijven. Vaak hanteren Engelse oprichters prijzen zonder registered office. Dus de werkelijke kosten zullen hoger liggen dan de genoemde EUR 44. De totale prijs zal dan ook niet ver weg liggen van onze budget Ltd voor EUR 299,- Echter daar zit wél ondersteuning bij.

Link naar reactie
  • 0

Het is een fabeltje dat het oprichten van een Ltd leidt tot fiscale voordelen, Wekkel heeft volkomen gelijk dat een onderneming die zowel zetel als management in Nederland heeft ook gewoon in Nederland belastingplichtig is.

 

Het niet inschrijven van een Ltd in Nederland, wanneer management, zetel en/of activiteiten in Nederland plaats vinden is ook geen goed idee en kan zelfs onrechtmatig zijn. Iedere onderneming (dus ook een Engelse rechtspersoon met ondernemingsactiviteiten in Nederland) dient zich in te schrijven in het Nederlandse handelsregister.

 

Het is een ander verhaal wanneer een Nederlander in Engeland een Ltd opricht en zijn activiteiten ook vanuit Engeland doet. In dat geval wordt alle winst die voortkomt uit de activiteiten in Engeland ook in Engeland belast.

 

Het ontwijken van belasting is een vak en niet zo simpel als het lijkt. De grens tussen belastingontwijking en ontduiking is slechts marginaal en zo overschreden.

Link naar reactie
  • 0

Een LLC is een soort van partnerschap, maar dan met rechtspersoonlijkheid en beperkte aansprakelijkheid. In sommige landen moeten er minimaal twee vennoten zijn, in sommige kan het ook met één.

 

Het is een rechtsvorm die slechts een beperkt aantal landen kennen, de VS is de bekendste, maar ook Rusland kent een dergelijke rechtsvorm (OOO) en Letland (SIA). Engeland kent het ook en daar noemt men het LLP (Limited Liability Partnership).

 

Een Amerikaanse LLC heb je in Nederland weinig aan, omdat deze valt onder de wet op de formeel buitenlandse vennootschappen, deze wet is strijdig verklaard met Europees recht, maar is nog wel geldig voor landen van buiten de EU. Op zich is een LLC dus alleen aantrekkelijk wanneer je ook werkelijk activiteiten in de VS hebt.

 

Je kunt dit oplossen door je LLC een CV in Nederland te laten oprichten, je treedt dan echter als CV naar buiten en niet als LLC, voorts zul je nog een commanditaire vennoot nodig hebben, maar dit is niet het grootste probleem.

 

Wil je dus een dergelijke rechtsvorm inschrijven in Nederland zonder de problemen van de WFBV dan zul je dus binnen de EU moeten blijven. Dus blijven Letland en Engeland over. Met een Letse vennootschap gaan ondernemen moet je maar net zin in hebben, bovendien zou ik nog even bij de NTI een cursus Lets gaan volgen, want Engelstalige formulieren kent men daar niet.

 

Dan blijft eigenlijk Engeland over. Om een LLP op te richten in Engeland moet je zowieso al met z'n tweeen zijn. De oprichtingskosten zijn bij ons hetzelfde als een Ltd. Qua belasting in Nederland zal dit hetzelfde zijn als bij een VOF, elke vennoot zal ieder afzonderlijk inkomstenbelasting betalen over de door hem/haar genoten winst.

 

De vennoten van de LLP zijn niet aansprakelijk voor schulden van de vennootschap, zij lopen slechts het risico het door hun geinvesteerde kapitaal kwijt te raken. Dit is dus hetzelfde als bij de aandeelhouders van een Ltd.

Link naar reactie
  • 0

Wat moet je doen zodra je een limted hebt geregistreerd bij Companies House? Moet je zoals elke limited binnen drie maanden aanmelden bij Inland Revenue voor Corporation Tax, PAYE en VAT en zo ja hoe zorg je ervoor dat je geen belasting in de UK hoeft te betalen?

 

Ik ben benieuwd...

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 138 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.