• 0

Apple lanceert Schone Lei

 

Ga alvast maar domeinnamen claimen! Toen Apple in 1993 zijn eerste Newton lanceerde, stuurden we ter promotie een gelijkvormig leitje het handelskanaal in. Zeventien jaar later komt Apple met de iSlate. Ben benieuwd naar innovatieve toepassingen en SlateApps.

 

Iemand nog interesse in de eerste generatie Newton?

 

(nooit gebruikt)

applenewton.thumb.jpg.ec1979a0e048cb95c635aa8f7596d1f3.jpg

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dus volgens jouw visie heeft Apple geen nieuwe standaarden in de markt gebracht (telefonie) en daarmee ook geen andere fabrikanten geforceerd om ook verder te innoveren?

 

Mogelijk dat je is ontgaan, dat je met de iPhone 4S ook een persoonlijke assistent meekrijgt. (lees evt. secretaresse!) Het aantal taken van de telefoon kan daarmee behoorlijk worden uitgebreid, zoals jij zelf ook wel kunt bedenken. De secretaresse hoeft voor de kleine dingetjes niet meer gebeld te worden danwel je hoeft je agenda niet meer handmatig aan te passen. En die agenda blijft ook voor een team beschikbaar. Als handelingen worden vereenvoudigd moet je dan toejuichen i.p.v. bezuren...... Of ben je bang dat er dalijk ineens veel secretaresses hun duimen zitten te draaien?

Link naar reactie
  • 0
Het aantal taken van de telefoon kan daarmee behoorlijk worden uitgebreid, zoals jij zelf ook wel kunt bedenken.

Laten we niet overdrijven - speech recognition is alleen een andere manier van invoeren van gegevens, het voegt geen potentiele taken toe. Je hoeft alleen niet meer te typen.

 

Daarnaast wil ik eerst nog wel eens zien hoe dat systeem functioneert buiten presentaties en promo-filmpjes, en in andere talen dan Engels. Als je alsnog de helft van de tijd weer zelf moet gaan zoeken op het internet omdat het systeem je niet verstaat, dan zal het gauw uitgeschakeld worden, vermoed ik.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het er mee eens dat ik niet moet overdrijven. Maar het is wel mooi dat Apple een logische softwarematige schakeling heeft gemaakt tussen inspreken en taken uitvoeren. Dat gaat een paar stapjes verder dan stemherkenning. Zeker als je niet eens zelf de app hoeft op te starten waar de taak voor bedoeld is.

Link naar reactie
  • 0

De vraag is natuurlijk hoe de andere phone-fabrikanten dit gaan pareren. Als deze nieuwe Siri gaat functioneren zoals is voorgesteld, dan worden veel handelingen voorkomen en wordt dus tijd gewonnen. Tijd waar we allemaal tekort van hebben.......

Link naar reactie
  • 0

Dus volgens jouw visie heeft Apple geen nieuwe standaarden in de markt gebracht (telefonie) en daarmee ook geen andere fabrikanten geforceerd om ook verder te innoveren?

 

Als Apple zo voorop zou lopen dan hoeven ze ook geen patentstrijd met concurrenten aan te gaan. Dat doen ze wel dus dat betekent dat een iPhone als een gelijkwaardig of minder product wordt ervaren door potentiële kopers.

Indertijd was de eerste iPhone een van de eerste touch telefoons met een mooi grafisch OS.

Daar had Apple door zijn softwarekennis een voorsprong op de concurrenten die meer hardware georiënteerd waren.

Maar op geen moment heeft Apple iets op het gebied van telefonie geintroduceerd wat niet al in de lucht hing.

Natuurlijk houdt concurrentie de boel scherp maar ik heb niet de illusie dat de huidige ontwikkelingen geïnitieerd zijn door Apple. Was Apple er niet geweest dan hadden de andere fabrikanten ook strijd met elkaar geleverd op prijs en op innovatie.

 

Wat betreft die nieuwe poespas, ik krijg meer het idee dat mensen steeds meer een gebrek aan tijd hebben omdat ze zich laten afleiden door hun telefoonspeeltje. Wat voor kinderen een Nintendo DSi is is een iphone voor de volwassenen.

 

Wat we nu zien is het tweaken van het OS waarbij de ene keer Apple voorop zal lopen en de andere keer Android of een ander mobiel os.

 

Voorlopig hou ik het op een simpele mobieltje omdat die samrtphones voor mij nog steeds niet smart genoeg zijn. Ik mis nog veel te veel opties die er zo onderhand wel eens in hadden mogen zitten.

 

 

EDit

 

 

En hier een link naar een teaser van de nieuwe Samsung. Het lijkt erop dat wat de gadget blogs voor de nieuwe iPhone5 aanzagen een nieuwe Samsung is.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb sinds een paar dagen een iPhone 4. Ik was altijd heel sceptisch over een dergelijke telefoon en vandaar dat het zolang heeft geduurd voor ik er ook een had. Maar in de paar dagen dat ik er nu mee bel e.d., ben ik verkocht door gebruiksgemak en toepassingen. Maar zoals ze hier zeggen... "ieder zunne meug"...... ;)

Link naar reactie
  • 0

Een voorbeschouwing op Siri.

 

Siri wordt dus je persoonlijke assistent in je iPhone. Het werkt in de achtergrond en zal daardoor een snellere processor nodig hebben en vandaar dat het pas vanaf de iPhone 4S kan worden gebruikt. Je geeft simpel Siri je commando's door te spreken, en die worden in de achtergrond uitgewerkt. Zo kun je iemand laten bellen, maar mogelijk ook een gesprek laten opnemen. Of je laat een adres c.q. route opzoeken. Een geheel nieuwe manier van commando's geven, die in mijn ogen net zo'n revolutie teweeg brengt als destijds de invoer van de muis.

 

Apple heeft een paar jaar geleden een bedrijf overgenomen om in het bezit te komen van het patent, dat het gebruik en de werking van Siri beschermt. Het is zo klaar als een klontje, dat de bestaande bedrijven, die de grootste belangen in deze markt hebben, ook wisten dat dit eraan zat te komen. Blijkbaar hebben ze niets kunnen vinden om de bescherming te omzeilen en eerder met iets dergelijks op de markt te verschijnen. Ik schrijf dit, omdat ik veronderstel dat de huidige patentenstrijd tussen Apple en Samsung (incl Google als Android eigenaar) hier ook een rol in speelt. Met het oog op de presentatie van Siri, wisten die bedrijven dat er een ernstige markt-bedrijging zat aan te komen en hebben die niet inhoudelijk kunnen pareren. Als je dat weet, en je weet dat het je hoogstwaarschijnlijk marktdelen zal gaan kosten, ga je je marktdeel op een andere manier beschermen. Als er toch "oorlog" komt, maakt het niet uit dat die wat eerder uitbreekt en misschien heb je daarmee het geluk dat je Siri kunt vertragen. Dat had gelukt kunnen zijn als Apple niet zo sterk gegroeid was en geen middelen zou hebben gehad om terug te vechten. Siri is nu een markt-feit geworden en het is nu ook duidelijk waarom dat pas nu is.

 

Apple heeft voor de iPhone en iPad bewust zelf procesoren ontwikkeld om belangen van derden en uithuizige ontwikkelingen te ontlopen. Dit heeft ook betekent dat er intern binnen Apple een race heeft plaatsgevonden om die procesoren binnen de tijdsschema's uit te ontwikkelen. Vandaar ook het feit dat een "veelvraat" als Siri pas vanaf de laatste A5-generatie procesoren kan worden toegepast. Het moet voor Steve een behoorlijk spannende bedoening zijn geweest of dit allemaal wel gehaald zou worden. Hoe later Siri zou worden gepresenteerd, hoe meer tijd de anderen zouden hebben om er iets op te vinden om dit te pareren. Dat is allemaal niet gebeurd dus.

 

Wat gaat er nu gebeuren met de telefoonmarkt? Er komen nu dus iPhones op de markt, met een hele nieuwe dimensie gebruiksgemak. De bestaande elite, kan hier eigenlijk niks tegen beginnen, anders hadden ze dat in de afgelopen twee jaar al wel gedaan. Blijkbaar is omzeilen van deze bescherming net zo moeilijk als die van het "los"slapen van je iPhone uit het sluimeren. Door nu juist dat slepen en nog wat andere beschermde zaken, wel in Android te gebruiken, lopen er al rechtszaken. Ik denk niet dat Siri dus snel even op een Android-toestel zal verschijnen. En ook niet in enig ander systeem. Wat ze hebben willen voorkomen is niet gelukt en de anderen zullen met heel slimme (ondenkbare) vernieuwingen moeten komen om dit Siri aan de kant te schuiven. Je krijgt in de volgende stage twee groepen bellers. De bestaande handmatigen, die al snel als ouderwets zullen worden bekeken en de iPhone gebruikers die Siri hebben omarmd en er hun voordeel mee doen. En binnen 1,5 jaar zal de tweede gebruikersgroep veel groter zijn dan de eerste.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb, omdat het me fascineert, over de jaren vaker speech recognition software uitgeprobeerd - zowel ingebakken versies als standalone versies. Tenzij Apple een revolutionaire verbetering heeft weten aan te brengen in de kwaliteit ervan zul je dus ook hier 20 keer 'OK' moeten roepen in verschillende toonaarden om iets te bevestigen. Los nog van het achtergrondgeluid, natuurlijk, dat bij een mobiele telefoon inherent luider zal zijn dan bij een computer thuis.

 

Dus, heel onverwacht, nog steeds, wil ik eerst nog wel eens zien hoe dat systeem functioneert buiten presentaties en promo-filmpjes.

 

Zullen we de objectieve recenties even afwachten, of wil je gewoon het hele gedoe liever ongezien de hemel inprijzen?

Link naar reactie
  • 0

Zelfs een topproduct als de IPhone heeft zijn nog zwakheden.

 

Bij het scrollen over een webpagina gaat hij telkens een link openen. Dat is regelmatig hinderlijk. Zeker als daarna net de verbinding wegvalt en je de oorsprionkelijke pagina, die je zat te lezen niet meer beschikbaar is.

 

Verder gebruik ik hem met veel plezier. Hij is altijd erg nuttig als je je email wilt checken onderweg.

 

Paul

Link naar reactie
  • 0

Kijk, daar gaan we al - je moet wel

kunnen spreken, anders snapt Siri je niet... ;)

 

Hahaha.... kan die Japanner niet even wachten tot Japans beschikbaar is..... Als het Nederlands beschikbaar komt zal hij ook echt geen Fries of Brabants verstaan.

Link naar reactie
  • 0

Het is toch inderdaad wachten tot de Nederlandse versie in 2012 uitkomt voordat we echt kunnen kijken of het iets is. De filmpjes spiegelen hele fraaie toepassingen voor maar of het daadwerkelijk zo werkt...? Zou mooi zijn!

 

Heb zelf deze week een Macbook Pro plus scherm besteld voor de flexibiliteit van een laptop maar wel met een goede werkplek. Voor het eerst aan de Apple computer, ben benieuwd!

Aan het broeden op een nieuwe startup...

Link naar reactie
  • 0

Kijk, da's dan wel weer handig: echt iedereen kan Siri gebruiken om te bellen en emails te versturen, zelfs als je iPhone op slot zit! Misbruik is eenvoudig te voorkomen middels een pincode, die je dan wel elke keer als je Siri wilt gebruiken moet intikken.

 

Serieus - hoe kan het dat tijdens de hele ontwikkelingsfase van zo'n systeem niemand hier aan gedacht heeft?

Link naar reactie
  • 0

@peter Natuurlijk heb je gelijk, maar weet wel dat Siri nog steeds een officiële beta status heeft...

 

En dit is gewoon te grappig

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 99 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.