Ik hou van uitgaan maar ik drink zelf geen alcohol. Het valt me op dat er in horecagelegenheden erg veel aanbod is in alcoholische dranken maar een zeer beperkt aanbod in alcoholvrije dranken.
Nu is er een concept ontwikkeld waarmee we het aanbod in alcoholvrije dranken in de horeca groter willen maken. Het gaat om alcoholvrije cocktails die stuk voor stuk een speciale smaaksensatie geven. Er bestaan al alcoholvrije cocktails, maar dit zijn vaak alternatieven van bekende alcoholische cocktails en soms gebeurt het zelfs dat je in een horecagelegenheid om een alcoholvrije cocktail vraagt, zij niet weten hoe ze die moeten maken.
Wat het verschil is van dit concept vergeleken met de weinige, alcoholvrije cocktails, is dat deze cocktails niet zomaar cocktails zijn. Het zijn drankjes die allemaal met aparte combinaties gemaakt wordt zodat je altijd verrast wordt door de smaaksensatie. ‘Alcoholvrij met een kick’. Is het motto. Vergelijk ze dus niet met de ‘bestaande alcoholvrije cocktails’ want dit is niet te vergellijken. Daarnaast zijn deze cocktails aan een merknaam verbonden (die ik graag niet vernoem in dit forum omdat ik objectieve meningen wil) en is het de bedoeling dat de alcoholvrije dranken, onder deze merknaam, op de menukaarten in de horeca verschijnen.
De recepten zijn ontworpen door een kok en in samenwerking met een kennisinstituut is dit concept werkelijkheid geworden. De vraag naar de alcoholvrije drankjes begint al te groeien, en dit vooral op schoolfeesten, congressen of bedrijfsfeestjes. Dit is al een grote stap alleen nu willen we dat de drankjes echt in de horeca aangeboden worden. Het doel is dus dat, als je een horecagelegenheid binnenloopt, je op de menukaart de alcoholvrije drankjes op de kaart ziet staan.
Ik ben vooral op zoek naar meningen van ondernemers in de horeca. Hebben jullie enig idee hoe de horeca zal kijken naar de komst van deze dranken of denken jullie dat de horeca niet zit te wachten op uitbreiding van het non-alcoholische aanbod?
Daarnaast ben ik benieuwd hoe je het best de horeca over de streep kunt trekken om jouw producten in hun assortiment op te nemen?
[schreeuwerige kopregel weer terug gebracht naar normale taal - mod]
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
kellyg
kellyg
Hallo horecaliefhebbers,
Ik hou van uitgaan maar ik drink zelf geen alcohol. Het valt me op dat er in horecagelegenheden erg veel aanbod is in alcoholische dranken maar een zeer beperkt aanbod in alcoholvrije dranken.
Nu is er een concept ontwikkeld waarmee we het aanbod in alcoholvrije dranken in de horeca groter willen maken. Het gaat om alcoholvrije cocktails die stuk voor stuk een speciale smaaksensatie geven. Er bestaan al alcoholvrije cocktails, maar dit zijn vaak alternatieven van bekende alcoholische cocktails en soms gebeurt het zelfs dat je in een horecagelegenheid om een alcoholvrije cocktail vraagt, zij niet weten hoe ze die moeten maken.
Wat het verschil is van dit concept vergeleken met de weinige, alcoholvrije cocktails, is dat deze cocktails niet zomaar cocktails zijn. Het zijn drankjes die allemaal met aparte combinaties gemaakt wordt zodat je altijd verrast wordt door de smaaksensatie. ‘Alcoholvrij met een kick’. Is het motto. Vergelijk ze dus niet met de ‘bestaande alcoholvrije cocktails’ want dit is niet te vergellijken. Daarnaast zijn deze cocktails aan een merknaam verbonden (die ik graag niet vernoem in dit forum omdat ik objectieve meningen wil) en is het de bedoeling dat de alcoholvrije dranken, onder deze merknaam, op de menukaarten in de horeca verschijnen.
De recepten zijn ontworpen door een kok en in samenwerking met een kennisinstituut is dit concept werkelijkheid geworden. De vraag naar de alcoholvrije drankjes begint al te groeien, en dit vooral op schoolfeesten, congressen of bedrijfsfeestjes. Dit is al een grote stap alleen nu willen we dat de drankjes echt in de horeca aangeboden worden. Het doel is dus dat, als je een horecagelegenheid binnenloopt, je op de menukaart de alcoholvrije drankjes op de kaart ziet staan.
Ik ben vooral op zoek naar meningen van ondernemers in de horeca. Hebben jullie enig idee hoe de horeca zal kijken naar de komst van deze dranken of denken jullie dat de horeca niet zit te wachten op uitbreiding van het non-alcoholische aanbod?
Daarnaast ben ik benieuwd hoe je het best de horeca over de streep kunt trekken om jouw producten in hun assortiment op te nemen?
[schreeuwerige kopregel weer terug gebracht naar normale taal - mod]
Link naar reactie
Aanbevolen berichten
48 antwoorden op deze vraag