- - - disclaimer: excuus voor het misschien té langdradig uitleggen van mijn vragen maar ik denk dat informatie van belang is voor het krijgen van de juiste antwoorden.- - -
Bij deze hoop ik hulp te ontvangen van diverse leden die kennis bezitten van de Horeca qua ondernemen, maar ook alle aangrenzende facetten zoals juridisch, accountancy etc.
Een klein proloog:
Ik ben Robbin, een 22 jarige kok die zeer gedreven is in zijn vak. Al vanaf de eerste dag dat ik in de horeca sta wist ik dat ik ooit deze stap wilde gaan zetten: Mijn eigen luxe restaurant beginnen. Met deze gedachte heb ik in inmiddels 6,5 jaar tijd kennis vergaard van wegrestaurant tot en met Michelin keuken en alles daartussen. Inmiddels heb ik heel sterk het gevoel gehad dat DIT mijn tijd is om voor mijzelf te beginnen en ben dan ook vanaf afgelopen juni begonnen met mijn ondernemersplan. Deze heb ik zeer uitgebreid en gedetailleerd gemaakt en vooral vanuit mijn enthousiasme geschreven. Afgelopen week heb ik een oriënterend gesprek gehad hierover bij de KVK ten behoeve van het perfectioneren hiervan. A.s. maandag heb ik een soort gelijk gesprek bij een accountant bureau.
Nu heb ik 2 vraagstukken aan jullie:
A) wie met kennis van de hierboven genoemde zaken(met alle respect) is er bereid mijn ondernemersplan door te nemen en zijn/haar visie erop te geven? Hieruit kan ik 1. mijn plan verder verbeteren en 2. ik kan er eventueel zelfs een hoofdstuk in verwerken met welke professionals en organisaties ik erna heb laten kijken als kleine extra zekerheid voor de bank.
B) Ik heb wat externe vragen in het algemeen waar ik niet precies wegwijs in kom:
* Misschien wel het allerbelangrijkste: Ik heb GEEN EURO eigen geld om erin te stoppen. Banken en investeerders willen natuurlijk een eigen vermogen als inbreng. Ik heb enkel een duizend of 6 aan waarde in de zin van kookboeken, professionele koksmessen, siliconen matjes, bonbonvormen etc. etc. die ik graag wil gebruiken in de onderneming.
* Word het bedrag wat een externe investeerder of organisatie (Denk aan Qredits) aan jou leent gezien als eigen geld? Want in principe is het óók een lening. En ik kan me voorstellen dat de bank dan zegt, luister eens je hebt al een lening en je wilt daar nog een veel dikkere lening bovenop?!
*Kan iemand mij vertellen wat de inbreng eigen vermogen gemiddeld is bij (welke?) -de bank? Een vriendin van mijn moeder doet zakelijke relaties voor de Rabobank en heeft mij verteld over 10 á 20% in de horeca. Echter praat de KVK over zeker 35% á 40%. Iemand informatie/ervaringen?
* Hoe begin je met het regelen?? Ik heb mijn ondernemersplan klaar. En ben nu bij zoveel mogelijk professionals c.q. organisaties / bedrijven aan het sparren erover. Maar daarnaast: ik weet mijn locatie (centrum Nijmegen), ik weet met welke leveranciers ik wil gaan werken, ik weet plusminus wat mijn kosten gaan worden voor alles. Mijn ondernemersplan is voor 95% compleet. Wat mis ik? een pand. Ik heb uiteraard allang rondgekeken daarvoor en hou het wekelijks in de gaten. Maar het probleem waar tegen aan begin te lopen is (en de daadwerkelijke vraag) ik moet beginnen met geld. Ik moet beginnen met het zorgen voor groen licht! Maar zodra ik een makelaar contacteer met het verhaal dat ik graag een vrijblijvend gesprek aan wil gaan zodat hij mij wat meer kan helpen met de precieze eisen die ik zoek in een pand. (dat is wat anders dan een zoekopdracht laten doen of kosten maken overigens..) Dan krijg ik steeds te horen van, ja jongeman, bel maar terug als je portomonnee bol staat en je ingeschreven staat in de KVK en dergelijke. Terwijl ik me toch niet in kan schrijven ergens als ik geen groen licht heb? Ik vind dat erg raar.. een omgekeerde wereld in mijn ogen. Want de bank wil ook dat een ondernemer in spé al een pand op het oog heeft waarvan hij alle berekeningen, vergunningen en alle calculaties op los gelaten heeft. Eerst groen licht, dáárna makelaar, kvk, belastingdienst, gemeente en alle andere zaken pas.. of zie ik dit verkeerd? *kijkt wanhopig* haha
Dit zijn zover belangrijke kopstukken waar ik heel graag antwoord op zou willen indien mogelijk. Alvast héél erg bedankt!
Vragen kan je stellen, alswel het vragen mijn ondernemersplan. Echter zal ik hierbij wel kritisch zijn bij wie ik hem laat inzien en wie niet. Ik bedoel dat niet negatief maar u begrijpt hopelijk wel dat hier heel veel persoonlijke gegevens van mij instaan die verkeerd gebruikt kunnen worden en daarnaast, als er iemand met mijn plan vandoor gaat, dan kan ik nooit meer een restaurant beginnen vanwege een strafblad *hinthint* :P
mvg Robbin
Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
Anonymuisch
Anonymuisch
Geachte heren en dames,
- - - disclaimer: excuus voor het misschien té langdradig uitleggen van mijn vragen maar ik denk dat informatie van belang is voor het krijgen van de juiste antwoorden.- - -
Bij deze hoop ik hulp te ontvangen van diverse leden die kennis bezitten van de Horeca qua ondernemen, maar ook alle aangrenzende facetten zoals juridisch, accountancy etc.
Een klein proloog:
Ik ben Robbin, een 22 jarige kok die zeer gedreven is in zijn vak. Al vanaf de eerste dag dat ik in de horeca sta wist ik dat ik ooit deze stap wilde gaan zetten: Mijn eigen luxe restaurant beginnen. Met deze gedachte heb ik in inmiddels 6,5 jaar tijd kennis vergaard van wegrestaurant tot en met Michelin keuken en alles daartussen. Inmiddels heb ik heel sterk het gevoel gehad dat DIT mijn tijd is om voor mijzelf te beginnen en ben dan ook vanaf afgelopen juni begonnen met mijn ondernemersplan. Deze heb ik zeer uitgebreid en gedetailleerd gemaakt en vooral vanuit mijn enthousiasme geschreven. Afgelopen week heb ik een oriënterend gesprek gehad hierover bij de KVK ten behoeve van het perfectioneren hiervan. A.s. maandag heb ik een soort gelijk gesprek bij een accountant bureau.
Nu heb ik 2 vraagstukken aan jullie:
A) wie met kennis van de hierboven genoemde zaken(met alle respect) is er bereid mijn ondernemersplan door te nemen en zijn/haar visie erop te geven? Hieruit kan ik 1. mijn plan verder verbeteren en 2. ik kan er eventueel zelfs een hoofdstuk in verwerken met welke professionals en organisaties ik erna heb laten kijken als kleine extra zekerheid voor de bank.
B) Ik heb wat externe vragen in het algemeen waar ik niet precies wegwijs in kom:
* Misschien wel het allerbelangrijkste: Ik heb GEEN EURO eigen geld om erin te stoppen. Banken en investeerders willen natuurlijk een eigen vermogen als inbreng. Ik heb enkel een duizend of 6 aan waarde in de zin van kookboeken, professionele koksmessen, siliconen matjes, bonbonvormen etc. etc. die ik graag wil gebruiken in de onderneming.
* Word het bedrag wat een externe investeerder of organisatie (Denk aan Qredits) aan jou leent gezien als eigen geld? Want in principe is het óók een lening. En ik kan me voorstellen dat de bank dan zegt, luister eens je hebt al een lening en je wilt daar nog een veel dikkere lening bovenop?!
*Kan iemand mij vertellen wat de inbreng eigen vermogen gemiddeld is bij (welke?) -de bank? Een vriendin van mijn moeder doet zakelijke relaties voor de Rabobank en heeft mij verteld over 10 á 20% in de horeca. Echter praat de KVK over zeker 35% á 40%. Iemand informatie/ervaringen?
* Hoe begin je met het regelen?? Ik heb mijn ondernemersplan klaar. En ben nu bij zoveel mogelijk professionals c.q. organisaties / bedrijven aan het sparren erover. Maar daarnaast: ik weet mijn locatie (centrum Nijmegen), ik weet met welke leveranciers ik wil gaan werken, ik weet plusminus wat mijn kosten gaan worden voor alles. Mijn ondernemersplan is voor 95% compleet. Wat mis ik? een pand. Ik heb uiteraard allang rondgekeken daarvoor en hou het wekelijks in de gaten. Maar het probleem waar tegen aan begin te lopen is (en de daadwerkelijke vraag) ik moet beginnen met geld. Ik moet beginnen met het zorgen voor groen licht! Maar zodra ik een makelaar contacteer met het verhaal dat ik graag een vrijblijvend gesprek aan wil gaan zodat hij mij wat meer kan helpen met de precieze eisen die ik zoek in een pand. (dat is wat anders dan een zoekopdracht laten doen of kosten maken overigens..) Dan krijg ik steeds te horen van, ja jongeman, bel maar terug als je portomonnee bol staat en je ingeschreven staat in de KVK en dergelijke. Terwijl ik me toch niet in kan schrijven ergens als ik geen groen licht heb? Ik vind dat erg raar.. een omgekeerde wereld in mijn ogen. Want de bank wil ook dat een ondernemer in spé al een pand op het oog heeft waarvan hij alle berekeningen, vergunningen en alle calculaties op los gelaten heeft. Eerst groen licht, dáárna makelaar, kvk, belastingdienst, gemeente en alle andere zaken pas.. of zie ik dit verkeerd? *kijkt wanhopig* haha
Dit zijn zover belangrijke kopstukken waar ik heel graag antwoord op zou willen indien mogelijk. Alvast héél erg bedankt!
Vragen kan je stellen, alswel het vragen mijn ondernemersplan. Echter zal ik hierbij wel kritisch zijn bij wie ik hem laat inzien en wie niet. Ik bedoel dat niet negatief maar u begrijpt hopelijk wel dat hier heel veel persoonlijke gegevens van mij instaan die verkeerd gebruikt kunnen worden en daarnaast, als er iemand met mijn plan vandoor gaat, dan kan ik nooit meer een restaurant beginnen vanwege een strafblad *hinthint* :P
mvg Robbin
Never give up - 6e Jaars leerling (gespecialiseerd kok) | Vakidioot | Passie | Leergierig | Eigenwijs | Eerlijk | Perfectionist | Realist | Ambachtelijk | Music Fetish | Kookboek Addict
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/43163-zoekt-tips-en-adviezen-ondernemersplan-luxe-restaurant/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
57 antwoorden op deze vraag