• 0

Nieuw in ondernemersland [horeca]

Beste allemaal,

 

Even een korte introductie: na lang (lees + 25 jaar) in loondienst te hebben gewerkt...er uit gewerkt met een vaststellingsovereenkomst. Na onderhandeling over deze vso krijg ik leuk bedrag mee waarmee ik mijn droom kan laten uitkomen: een eigen zaak! Plan is een broodjeszaak te gaan starten. Afgelopen 2maanden (ben tot 1-3 in dienst..daarna ww) me verdiept in alles wat hierbij komt kijken. Dit forum is daarbij een grote hulp! In gesprek gegaan met een fransicher maar dat is toch niet wat ik wil! Omdat ik gebruik wil gaan maken van de startersregeling van het UWV, kan ik nu alleen nog voorbereidend werk doen. Ik wil sowieso voor 1-3 mijn businessplan klaar hebben. Zaken waar ik nu tegen aan loop: de kosten om te starten! Wat is wijsheid? Apparatuur tweedehands aanschaffen? Via een veiling? Wat heb ik precies nodig? Ervaringsdeskundigen met een broodjeszaak aanwezig? Alle info is welkom! Liefst zou ik op korte termijn in een broodjeszaak mee lopen om te kunnen ervaren wat ik wel of niet nodig heb..ervaring op doen (die heb ik dus niet) maar in mijn netwerk geen ervaringsdeskundigen aanwezig. Iemand tips hoe nu verder?

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

10 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste allemaal,

 

Even een korte introductie: na lang (lees + 25 jaar) in loondienst te hebben gewerkt...er uit gewerkt met een vaststellingsovereenkomst. Na onderhandeling over deze vso krijg ik leuk bedrag mee waarmee ik mijn droom kan laten uitkomen: een eigen zaak! Plan is een broodjeszaak te gaan starten. Afgelopen 2maanden (ben tot 1-3 in dienst..daarna ww) me verdiept in alles wat hierbij komt kijken. Dit forum is daarbij een grote hulp! In gesprek gegaan met een fransicher maar dat is toch niet wat ik wil! Omdat ik gebruik wil gaan maken van de startersregeling van het UWV, kan ik nu alleen nog voorbereidend werk doen. Ik wil sowieso voor 1-3 mijn businessplan klaar hebben. Zaken waar ik nu tegen aan loop: de kosten om te starten! Wat is wijsheid? Apparatuur tweedehands aanschaffen? Via een veiling? Wat heb ik precies nodig? Ervaringsdeskundigen met een broodjeszaak aanwezig? Alle info is welkom! Liefst zou ik op korte termijn in een broodjeszaak mee lopen om te kunnen ervaren wat ik wel of niet nodig heb..ervaring op doen (die heb ik dus niet) maar in mijn netwerk geen ervaringsdeskundigen aanwezig. Iemand tips hoe nu verder?

Waarom een broodjeszaak als je daar geen affiniteit mee hebt?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Zaken waar ik nu tegen aan loop: de kosten om te starten! Wat is wijsheid? Apparatuur tweedehands aanschaffen? Via een veiling? Wat heb ik precies nodig? Ervaringsdeskundigen met een broodjeszaak aanwezig? Alle info is welkom! Liefst zou ik op korte termijn in een broodjeszaak mee lopen om te kunnen ervaren wat ik wel of niet nodig heb..ervaring op doen (die heb ik dus niet) maar in mijn netwerk geen ervaringsdeskundigen aanwezig. Iemand tips hoe nu verder?

 

Welkom op HL!

Ben het met RivE eens, het klinkt een beetje als willekeur.

Ga eerst eens een halfjaar als medewerker in een broodjeszaak werken oid, kijken of je dat überhaupt leuk vindt. En als er nergens vacatures zijn, dan weet je gelijk hoe het met de business staat ;)

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Link naar reactie
  • 0

Dag Norah

 

Je laatste reactie spreekt voor mij boekdelen. Je zoekt info voor je onderneming, maar als er kritiek komt (in de zin van zeker goed bedoelde waarschuwingen) dan gooi je de handdoek in de ring?

 

Je vraag is twee dagen oud en je hebt pas twee reacties ontvangen. Waarom dan meteen zo reageren?

 

Wat je van plan bent is namelijk geen ABC-tje. En dat wordt bevestigd door je vraag:

 

de kosten om te starten! Wat is wijsheid? Apparatuur tweedehands aanschaffen? Via een veiling? Wat heb ik precies nodig? Ervaringsdeskundigen met een broodjeszaak aanwezig? Alle info is welkom! Liefst zou ik op korte termijn in een broodjeszaak mee lopen om te kunnen ervaren wat ik wel of niet nodig heb..ervaring op doen (die heb ik dus niet) maar in mijn netwerk geen ervaringsdeskundigen aanwezig. Iemand tips hoe nu verder?

 

Je wilt gaan werken in een sector waar je geen ervaring in hebt. En dan kies je bij uitstek een van de moeilijkste sectoren om een gezond bedrijf in te starten. Je vragen kunnen wij op HL namelijk niet invullen voor je. Ja, geef zo min mogelijk uit, maar nee, laat dat niet ten koste gaan van je product.

 

Dus of je gebruikte keukeninventaris moet kopen (liefst wel, mits goed werkend) of dat het nieuw moet zijn (als je eens een functie nodig hebt op een oven die een oude oven niet heeft) staat of valt met wat je aan gaat bieden. Dat kunnen wij niet beoordelen zo.

 

Laat ik tot slot een link geven naar mijn visie op starten in de horeca.

 

Succes

Joost

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Ik sluit mij bij de andere reacties aan: ga eens goed nadenken over wie jij bent, wat jij kunt, wat je daarmee zou kunnen bereiken, hoe dat te bereiken is en wat er dan voor nodig is om dat te bereiken.

 

Als je dat op een rijtje hebt, heb je beter inzicht in jouw ambities.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Ok..mijn reactie was misschien beetje kort door de bocht .. Maar ik loop al jaren met dit plan en krijg nu de kans om dit te realiseren! Is goed en lang over nagedacht ... Lang onderzoek naar gedaan..en dan komen berichten hier nogal hard aan! Ik geef mijn droom niet op en ga nu in zee met een specialistisch bedrijf die mij gaat helpen met het opstarten! Kost iets..maar krijg ik ook veel voor terug! Ik zal hier nog veel mee lezen (staat veel goede bruikbare info op deze site) maar daar blijft het dan ook bij! Blijkbaar past dit forum niet bij mij! Kan gebeuren! :-)

Link naar reactie
  • 0

Beste Norah,

 

wat voor broodjeszaak zou je precies willen gaan starten? En welke (huur)verplichting zou je hiervoor aangaan? Wat is dus het concept en de beoogde locatie?

 

Jouw introductie is misschien wat ongelukkig gebracht en onthaald, maar laat eens anoniem op jouw plannen 'schieten'. Ik krijg o.b.v. jouw openingsbericht de indruk dat je kennelijk al jaren dit idee of deze droom hebt, maar dat de uitwerking en presentatie misschien nog niet zo concreet en overdacht is.

 

Heb je al een aanvang voor een ondernemingsplan gemaakt?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 134 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.