Ga naar inhoud

De weg kwijt............

Geplaatst:

Treffer

Ik wil in 2017 een horeca onderneming starten.

ik heb een inleiding geschreven en nu, Is het verstandig om het hier te plaatsen.

de inleiding is toch een soort van concept in het kort?

 

Ik zal verschillende competentie,s moeten aanleren of bijschaven;

 

1. Doelgericht werken, bewust risico,s nemen, zakelijk communiceren, zakelijk inzicht, creatief zijn, onderhandelen, ordenen, overtuigingskracht, financieel weten wat kan, kennis over vergunningen, kennis over verzekeringen, fin administratie, sociale hygiëne, haccp, basis administratie, Allergenen Certificaat, etc etc

 

Doel.

doelgroep

Doelstelling

Vraagstelling

Wat kan ik al

Wat wil ik

 

moet ik voor alles een pop schrijven?

waar kan ik dan een cursus fin adm horeca onderneming doen of valt dat onder een basis boekhouding cursus?

 

Ik wil dus eerst weten of het concept ermee door kan(zelfvertrouwen/competentie) of slaat dat nergens op. Ik zal dus eerst me moeten richten op wat ik nog moet kunnen alvorens ik het probeer uit te werken?

 

Hoe zouden jullie het nu aanpakken?

 

 

gr

 

 

 

 

Featured Replies

Geplaatst:

robberttk

Lekker, twee van die uitersten.

 

Maar de waarheid ligt dan ook in het midden.

 

De waarheid ligt waar de waarheid ligt, zeker niet altijd in het midden van twee verschillende meningen ;)

 

Er is geen 'waarheid' eigenlijk omdat het altijd een interpretatie is vanuit eigen referentiekaders, maar..... Het leren in de praktijk is zeker geen slecht advies en het uitschrijven van je plannen op papier om richting te krijgen als je zoekende bent ook niet :-)

 

 

Geplaatst:

Treffer

  • Auteur

Annedien Hoen

 

bah bah natuurlijk reageer ik op jou of is dat raar nadat jij mij aanspreekt?

 

Klinkt arrogant, maar ja de stelling innemen dat jij arrogant bent is ook arrogantie vanuit mij maar laten we het erop houden dat jij niemand nodig hebt en jij je kennis haalt uit het universum '' dat Higherlevel wordt genoemd of anders een forum of'' medium. In je ''eigen'' is nogal paradoxaal in deze.

 

 

Geplaatst:

4711

Annedien Hoen

 

bah bah natuurlijk reageer ik op jou of is dat raar nadat jij mij aanspreekt?

 

Klinkt arrogant, (...)

 

Je hebt toch echt een aparte manier van reageren, met alle respect...

 

Volgens mij niet zo handig op een forum, tenminste als je welgemeende meningen verwacht van anderen.

 

Moet je natuurlijk verder helemaal zelf weten. De intenties ontgaat mij wel (maar dat maakt niet uit).

 

Geplaatst:

Highio

Bij uitwerking van een concept naar een ondernemingsplan krijg je met de tijd inzicht en een gevoel bij de haalbaarheid. Onderdelen of bijbehorende taken waar je meer of minder moeite mee hebt worden dan als vanzelf duidelijk. Dat is dan goed om te weten en neemt veel persoonlijke onzekerheid of onrust weg, maar je kunt niet alles voorzien. Dat is gewoon onmogelijk.

 

Ideeën en je huidige competenties (ondernemersvaardigheden) zou je in je huidige werk- en persoonlijke omgeving moeten kunnen voorleggen en laten beoordelen. Concepten of uitwerkingen kun je misschien aan specialisten vanuit diverse disciplines voorleggen. Gebruik hierbij bijvoorbeeld dit forum of de 'Wat vinden jullie van mijn...'-rubriek in het bijzonder met goede introducties en gerichte vragen.

 

Wil je het concept alleen realiseren en exploiteren? Of zou daarbij een partner gewenst zijn? Probeer eens wat horecastarters te spreken.

 

Groet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Geplaatst:

Treffer

  • Auteur

top bedankt voor de verwijzing.

Geplaatst:

Annedien Hoen

Iedereen haalt z'n kennis uit het universum, toch? ;D

Maar even dit. Als je een horeca-onderneming wilt starten zul je in elk geval, boven alles en behalve een beetje logisch denkvermogen en wat nieuw te leren skills, moeten kunnen communiceren met mensen. Je komt wat 'warrig' over; ik kan je vaak niet goed volgen en het valt me op dat je mensen nogal snel dingen als kinderachtig en arrogant noemt.

 

Wat maakt jou geschikt als horeca-ondernemer?

Wat vinden mensen uit jouw omgeving daarvan?

 

Probeer wat meer inzicht in jezelf, je aanpak en je communicatiestijl te krijgen, als je dan inderdaad de tijd hebt om zaken door te denken en te ontwikkelen.

Geplaatst:

TwaBla

Je komt wat 'warrig' over; ik kan je vaak niet goed volgen en het valt me op dat je mensen nogal snel dingen als kinderachtig en arrogant noemt.
Dat kan ook aanleiding zijn om vragen met extra geduld en aandacht te beantwoorden, zelfs als die reactie niet gewaardeerd wordt. Ik blijf erbij dat Treffer het meeste kan leren van omgang met andere mensen in de horeca: afwassers, broodjesmeerders, boekhouders en ondernemers. Dan worden plannen vanzelf concreet.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Treffer

  • Auteur

lees je zin nogmaals en zie dat andere wel normaal reageren.

Ik heb namelijk allang voor jou niet zeggende reactie al wel gemeende reactie,s gehad.

Geplaatst:

mmint

@Treffer: en ook die opmerking voegt niets toe. Je zou wat meer waardering kunnen hebben voor de tijd die mensen aan je besteden. Ik krijg nu de indruk dat je hier alleen maar komt om te trollen...

Geplaatst:

Treffer

  • Auteur

sorry je moet niet zo veel praten. Het was dat de ander zei dat hij/zij niemand nodig had en geen enkel medium nodig heeft dus ook higerlevel niet?

lees terug.

 

dus kijk hoe ondermaats jij reageert want ik zou geen logisch denkvermogen hebben? en ik kan niet communiceren en ik kom warrig over. Dus wanneer ik dan een ander kinderachtig riooep moet jij maar even gaan gooien mer deze woorden.

 

Je verlaagd jezelf als je zo goed bent als jij je nu voor doet hahahahahahahahahahahahaha

 

Huhhh zijn daar nu dan meetinstrumenten voor. wat een gelul. lezen kan je ook al niet.

Wat een onzin hahahahahaha ik zou dus nu beter moeten communiceren.

 

Wat is er niet duidelijk aan dan? dat je niet die onderdanige antwoorden krijg.

Jij bent geen ondernemer maar een onderdrukker.

 

 

de meeste van jullie denken dat ze het zo goed weten dat je nogal eentonig over komt.

compassie in plaats van repressie

 

 

en ik heb idd eenmaal iemand kinderachtig genoemd en degen wilt zich nu met hand en tand verdedigen maar weet je wat iedereen kan dit terug lezen en dan zie je dat ik gewoon no nonse communiceer en dus straiht tot the point maar er zullen altijd figuren zijn die doen en denken dat ze iets te vertellen hebben en ik of een ander daar klakkeloos bij aansluit .

 

tevens gaan ze mij beschuldigen dat ik niet goed zou communiceren maar vanwaar dan dez actie?

 

ik communiceer beter dan jullie met je onzin en ondermaats iemand na trappen en wanneer hij het voor je brengt wil je slachtoffer zijn hahahahahahahah

 

Als je zo warrig vind waarom reageer je uberhaubt nog?

 

Donder op met je kut vragen daar ben ik allang voorbij hahahahahah damnnn ga met een ander spelen.

 

Ik ben kok in het krasnapolsky geweest voor me juridiche opleiding dus wat lul je met ga ervaring opdoen in de horeca.

 

 

HAHAHAHAHA je bent zo goed maar hangt op dit forum daar waar je claimt geen forum of medium raad te plegen hahahahahahahahahahahahahahahahahah ga spelen

 

 

Geplaatst:

Treffer

  • Auteur

niet lullen want je had toch geen medium nodig om kennis op te doen? maar hier ben je nu nog steeds.

 

als ik iemand beledig zal de mod het wel zeggen toch? maar jij voelt je mod en ik zou respect moeten hebben.

 

Als jij het allemaal zo goed weet dan moet ik dus ...........ja en amen schudden.

Ik verwacht van een echte ondernemer dat hij niet woorden uit de context haalt zoals jullie dat zou een succesvolle ondernemer niet doen.

 

Er is geen manier van respect als ik zelf lege inhoudsloze reactie,s krijg.

 

Vervolgens gaat ze verdere dat ik geen welgemeende reactie,s zou krijgen dus met andere woorden alles wat ander op dit forum zeggen tegen mij behalve wat zei claimt is waarheid.

 

Dus ze is niet beter en een docent aan het worden voor mij maar voor jullie alle.

 

STOP MET ONGESCHREVEN ETHIEK te hanteren op mij.

 

Waarschijnlijk jullie en ik in een ruimte dan gaan jullie jankend de deur uit.

 

Ik ben meer ondernemer dan jullie denken.

 

grappig dat je denkt dat je uit iemand zijn schrijven ook zijn gehele leven kan halen dus op een forum meet je aan dat jij de enigste bent met de waarheid.

Geplaatst:

Treffer

  • Auteur

ga zelf dat maar doen. Weet je mijn werkverleden? raar dat je daar dan zo aan vast blijft houden. Ik heb namelijk meer horeca ervaring dan jij dus zou denken.

Geplaatst:

Treffer

  • Auteur

voegt jou reactie dan wel wat toe? oke

Geplaatst:

Highio

Topic gaat op slot.

 

Modgroet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.