• 0

Wat voor bedrijf kan ik beginnen?

Hallo allemaal,

 

Ik waarschuw jullie alvast, dit word een fors verhaal dus niet schrikken.

Allereerst wil ik even melden dat ik een student ben uit Rotterdam van 20 jaar, met 1 droom: Voor mezelf werken en dat uitbouwen tot een goedlopende MKB onderneming.

 

Alles in mijn leven (tot nu toe) lukt eigenlijk wel, jaartje Nijenrode gehaald, Nu een jaar studeren op de Erasmus RSM universiteit, zonder problemen haal ik de jaren terwijl ik nooit kom opdagen en er vrijwel geen tijd in steek. En op alle fronten in mijn leven is dit zo, met weinig inspanning toch maximaal resultaat. Leuk zou je denken maar nee dus, want de enige droom die ik echt koester is voor mezelf werken.

 

Ik denk dat ik nu al een aantal jaar lang loop te brainstormen wat dit nou zou kunnen worden, want expertise is er niet ( studeer, en ben niet echt ergens in gespecialiseerd) en handel drijven is leuk , maar WAARIN dan ? Dienstverlening ? ook leuk maar dan zoek ik toch iets wat er nog NIET is en waar ik dan hard in zou kunnen groeien.

 

Misschien vraag ik wel teveel van mezelf, maar dat idee heb ik niet. Ik weet welke capaciteiten ik heb en weet van mezelf (en uit ervaringen) dat ik commercieel een succes kan zijn daar ik met iedereen goed kan opschieten en bij bijbanen altijd alles verkoop wat los en vast zit. Alleen nu weer de vraag : wat wil ik dan gaan verkopen ?

 

Ik word echt gewoon ziek van het idee dat ik klaar ben met studeren en uit pure armoede in loondienst moet gaan werken, ik wil mijzelf ontplooien en mijn eigen gedachten en strategien uitwerken en succesvol zijn.

 

Wat mist bij mij is enige creatieviteit en innovatie, alhoewel, als ik een opdracht krijg van mijn huidige werkgever en ik bijt mij ergens in kan ik met zeer innovatieve en creatieve oplossingen komen, maar ik heb gewoon te weinig verstand van de echte zakenwereld om met een oplossing of dienst of iets voor een MKB bedrijf te komen.

 

Mijn vraag aan jullie is dan ook:

Gewoon door dromen en door denken en je komt er wel of zeggen jullie toch dat het hopeloze zaak is en ik niet creatief en innovatief ben om voor mezelf te werken ? WIE O WIE kan mij het vertellen ?

 

tKrieK

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0

Wat ik vergat te melden is trouwens dat ik bijvoorbeeld was begonnen met een oscommerce webshop.

Helemaal uitgebreid , customized allerlei aanpassingen, de webwinkel lijkt in de verste verte niet meer op een standaard winkel en is klaar voor gebruik.

Nu weer de vraag; wat moet ik gaan verkopen ?

Ik werk nu in een ICT gerelateerd bedrijf, maar voor PC hardware zie ik geen online markt meer voor een starter.

Heb zitten nadenken over specialiseren in LCD-tv's maar denk dat mensen die grote bedragen liever niet online besteden.qq

Link naar reactie
 • 0

Begin bij het begin, maak een ondernemingsplan of stappenplan en bepaal daarmee je (on)mogelijkheden.

Hoe meer duidelijkheid je hebt des te makkelijker je keuze wordt.

"Iets voor mezelf" klinkt niet erg ambitieus, terwijl je dat kennelijk wel bent.

 

Verder kan veel lezen op het forum helpen, hier komen erg veel onderwerpen voorbij, meestal geënt op de praktijk.

Wie weet komt je "eureka-moment" dan ook wel.

 

Wellicht is het ook zinvol eens met ondernemers te praten over hun ervaringen.

 

Succes en geef niet te snel op.

www.adviesbureau-sloep.nl Back-end marketing

Link naar reactie
 • 0

Kijk naar jezelf, naar je familie, omgeving, de businesswereld om je heen envraag je af: wat mis ik nu, waar eigenlijk iedereen op zit te wachten. Dat kan zowel een product zijn als een dienst, maar wat is het nu wat eigenlijk iedereen nodig heeft?

 

Koffiezetten met een papieren beschuit? Chocolademelk van een stokje? Kipkluivers zonder botjes? Pompstation zonder pompbediende?

 

Bedenk het en verkoop het.

 

Het lijkt zo simpel, maar de 'simpelste dingen' zijn soms zo moeilijk. Dat aanpakken noemen we ondernemen, en het is leuk!

Link naar reactie
 • 0

Ik snap je probleem, maar net als ik loop je tegen HET idee aan...opeens heb je het...maar ik denk dat je er ook teveel op aan het broeden bent! Ik liep zelf al jaren met het idee rond dat ik voor mezelf wilde beginnen, maar inderdaad in wat? alles leek al ooit bedacht of net niet goed genoeg...en nu denk ik dat ik het gevonden heb echt opeens als een donderslag bij heldere hemel ;)

 

Doe je overigens Bedrijfskunde? Ik doe op RSM 2-jarige bedrijfskunde studie

Link naar reactie
 • 0

Een basistalent van ondernemers is kansen zien en ze benutten. Dat kan je ook omdraaien: problemen herkennen en ze oplossen.

 

Als je dat nou niet hebt, moet je oefenen. Dat kan prima in een bestaand bedrijf. De kans/het probleem is niet de taak die je krijgt, maar wat daar omheen gebeurt. Als je dus niet direct een 'gat in de markt' ziet, oefen dan je blik in die beschermde omgeving. Juist als je alles op je gemakje kan doen, heb je tijd zat om meer om je heen te kijken.

 

Ga dus niet zitten navelstaren, slik die zelfmeelij in en ga aan het werk!

 

Oh, en een ondernemersplan maken is TOTAAL ZINLOOS als je geen idee hebt wat je wilt. Maak je straks weer een plan waar je een goed cijfer voor krijgt, maar waar geen hart en ziel inzit.

 

Wat heb je trouwens gedaan met al die vrije tijd die je niet voor je studie nodig had? Misschien moet je je energie eens aan wat nuttig vrijwilligerswerk steken. Dan ga je vanzelf kansen/problemen zien, en kun je je oefenen in probleemoplossen. Da's namelijk harstikke spannend en enerverend.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Alles in mijn leven (tot nu toe) lukt eigenlijk wel, jaartje Nijenrode gehaald, Nu een jaar studeren op de Erasmus RSM universiteit, zonder problemen haal ik de jaren terwijl ik nooit kom opdagen en er vrijwel geen tijd in steek. En op alle fronten in mijn leven is dit zo, met weinig inspanning toch maximaal resultaat.

 

Leuk,

 

Moet je snel eens voor jezelf beginnen!

 

Een eigen bedrijf zit in je bloed en leer je niet zomaar. Als je ergens voor gaat dan doe je dit met je hele ziel en zaligheid.

Waarom, Weinig succesvolle ondernemers krijgen het kado.

 

Hardware en LCD...... wordt je al mee overrompeld met van die standaard templatesites. U besteld, winkel besteld en drie weken later thuis....Jammer!

 

Misschien een idee om met Linda24 samen te werken. Diploma's genoeg dus theoretisch alles voor elkaar.

 

Beste mensen, ondernemen is geen vakantie

Rijk worden is geen garantie

 

Doe een paar jaar ervaringen op in het bedrijfsleven en zie de mogelijkheden. Zie je ze niet blijf dan in loondienst en geniet van deze voordelen.

 

Gijs

Link naar reactie
 • 0

Ik was ook lang op zoek naar HET idee. Iets wat nog niemand deed, waarmee ik snel rijk zou worden èn de wereld zou verbeteren: het ultieme gat in de markt.

 

Je wil niet weten waar ik allemaal aan dacht, zelfs de maan kwam er in voor. Elke keer verzon ik ook de redenen waarom het niks zou worden. Mijn criteria werden steeds zwaarder. En zo bleef ik jaren in loondienst.

 

Uiteindelijk dring het besef door dat ik het beter dicht bij mijzelf kon zoeken. Iets waar ik ervaring in heb en wat ik leuk vind om te doen. Dan maar niet uniek en snel rijk, en de wereld redt zich voorlopig ook nog wel even.

 

Voor mijn positionering heb ik natuurlijk wel gekeken naar bedrijven met vergelijkbare activiteiten zodat ik binnen de bestaande markt wel een unieke positie heb.

Link naar reactie
 • 0

tkriek,

 

Op mij komt het over dat je niet echt weet wat je wilt. En zolang je daar niet achter bent, kun je wel van alles doen, maar dat zal vermoedelijk weinig bevredigend zijn.

 

Een andere mogelijkheid is dat je niet wilt kiezen, omdat je heel veel dingen leuk vindt om te doen, en je jezelf niet wilt beperken.

 

Wat is het voor jou?

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
 • 0

"Een andere mogelijkheid is dat je niet wilt kiezen, omdat je heel veel dingen leuk vindt om te doen, en je jezelf niet wilt beperken."

 

Oe, die is herkenbaar. Zelfs nu ik een keuze gemaakt heb begint het toch steeds weer te kriebelen als ik nieuwe ideeen tegenkom.

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie
 • 0

Je hebt een droom, dat is al heel wat!

Maar als het te snel wil realiseren, gaat het wellicht helemaal fout, en komt ie nooit uit...

dus rustig een stappenplan maken, en daar aan werken.

Het is helemaal niet erg om in loondienst te werken, kun je ondertussen bepalen wat je eigenlijk leuk vindt, waar je goed in bent en de kunst van het ondernemen afkijken.

 

Wanneer je alles op een rijtje hebt, kun je beginnen als ondernemer

 

Chris

Link naar reactie
 • 0

tkriek,

 

Op mij komt het over dat je niet echt weet wat je wilt. En zolang je daar niet achter bent, kun je wel van alles doen, maar dat zal vermoedelijk weinig bevredigend zijn.

 

Een andere mogelijkheid is dat je niet wilt kiezen, omdat je heel veel dingen leuk vindt om te doen, en je jezelf niet wilt beperken.

 

Wat is het voor jou?

 

Het probleem bij mij is eigenlijk dat ik TE kritisch ben. Ik denk aan van alles en heb meerdere ideeën, maar elke keer weet ik het weer zelf stuk te praten dat er geen vraag is etc etc. noem maar op.

 

POLL: is er vraag naar een gespecialiseerde LCD tv webwinkel met alles qua accessoires en tv's ?

Link naar reactie
 • 0

Het probleem bij mij is eigenlijk dat ik TE kritisch ben. Ik denk aan van alles en heb meerdere ideeën, maar elke keer weet ik het weer zelf stuk te praten dat er geen vraag is etc etc. noem maar op.

 

En wat wil je daar aan gaan doen? (if anything...)

 

Proberen een plan 1 keer helemaal uit te werkenen te focussen op 1 ding, alleen nu nog de vraag bij mijzelf dan van welke van de ideeën ik moet kiezen :p lol

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account

misschien kan een coach wat voor je betekenen?

of probeer eens contact te krijgen met de rvu,

die starten binnenkort weer met een nieuwe serie, werk zat.

wie weet zien ze mogelijkheden.niet geschoten weet je wel!!

veel succes.

Link naar reactie
 • 0

Ik herken mezelf goed in je omschrijving ... ;) Ik heb daarvoor zelf ruim 2 jaar geleden een sabbatical genomen, wat mij heel erg geholpen heeft en ik heb ondertussen voor mezelf duidelijk wat ik wil, ook qua ondernemen.

 

Daarom denk ik dat wat jij nodig hebt is iets dat een uitdaging is die ZO groot is dat het je _blijft_ motiveren. Waarom mik je dan op een MKB?

 

Voor mij begon het allemaal duidelijk te worden toen ik een concept ontwikkelde dat niet mikte op het worden van een MKB bedrijf, maar op een internationaal top-bedrijf. Een e-bay, een google, een amazon, noem maar op. Neem een markt/industrie die je interessant lijkt en bedenk eens wat er nodig is om de heerser, de nr. 1, het alpha-mannetje van die industrie/markt te worden...

 

Als je dat idee hebt, burn all bridges, maak de beslissing om de komende 5 jaar, 10 jaar, of hoelang je ook wilt besteden, om je ideaal te halen, zonder ook maar de optie tot stoppen te overwegen.

Link naar reactie
 • 0

Tkriek, ga eens in loondienst en doe daar je idee op dat kan echt geen kwaad. Zoek een fantastische baan op in een branche waar jij je goed bij voelt.Werk hard en doe veel ervaring op, maak reputatie en dan komt dat eigen bedrijf vanzelf wel (als je het echt wilt). Je komt dan vanzelf wel op een goed idee, en het voordeel: mensen in het wereldje kennen je zodat het opstarten alleen maar makkelijker is.

 

En als je dan toch gelijk wilt gaan beginnen, doe het alleen als je idee ECHT goed is. Zonder een vernieuwend en innovatief concept ga je het echt niet zomaar redden in Nederland.

 

Wil je het echt makkelijk doen? Boek een vakantie naar het buitenland, kijk hoe het daar is en kijk of je een bestaand goedlopend concept uit NL kan kopieren.

 

Succes,

 

Edwin

Link naar reactie
 • 0

Voor mij begon het allemaal duidelijk te worden toen ik een concept ontwikkelde dat niet mikte op het worden van een MKB bedrijf, maar op een internationaal top-bedrijf. Een e-bay, een google, een amazon, noem maar op. Neem een markt/industrie die je interessant lijkt en bedenk eens wat er nodig is om de heerser, de nr. 1, het alpha-mannetje van die industrie/markt te worden...

Heb je het over www.inspirex ?

Ben wel benieuwd naar je (opkomend) top-bedrijf namelijk.

Link naar reactie
 • 0

Voor mij begon het allemaal duidelijk te worden toen ik een concept ontwikkelde dat niet mikte op het worden van een MKB bedrijf, maar op een internationaal top-bedrijf. Een e-bay, een google, een amazon, noem maar op. Neem een markt/industrie die je interessant lijkt en bedenk eens wat er nodig is om de heerser, de nr. 1, het alpha-mannetje van die industrie/markt te worden...

Heb je het over www.inspirex ?

Ben wel benieuwd naar je (opkomend) top-bedrijf namelijk.

 

Pich van de maand: 'Inspirex is de afgelopen jaren slapend geweest.'

 

Ik zou die regel heeeeel snel van je site halen.... mensen willen alleen zaken doen met succesvole mensen, niet met slapers.

 

Link naar reactie
 • 0

Zeer herkenbaar probleem. Ik ben zelf ook 20 en heb na het VWO ervoor gekozen om HBO te gaan doen, vanwege de ervaring die ik zou opdoen binnen bedrijven.

 

Ook ik loop tegen hetzelfde aan. Het is veel te makkelijk en er is te weinig ruimte om in het kader van de studie ergens voor te gaan en het uitdagend te maken. Gevolg is dat ik nu een voltijd studie..hooguit 2 dagen per week doe.

 

De rest besteed ik aan werken, sport (en uitgaan uiteraard) en aan het leren van talen.

Ik heb in ieder geval 2 dingen geleerd betreft ondernemen: het moet iets zijn wat dichtbij me staat, want 'het' gat in de markt bestaat niet. Zeker niet als het niet echt 'jouw' ding is. Ten tweede, tijdens m'n studie gaat het nooit lukken.

 

De opbrengst van al het werken gebruik ik dan ook om richting buitenland te vertrekken (ik wil iets internationaals en met talen) en daar een hoop ervaring op te doen. Ik kom als het goed is in zo'n 3 landen terecht komende 6 maanden (ja tijdens de studie).

 

Wie weet wat ik daar tegen kom...

 

gr. & suc6

 

Link naar reactie
 • 0

Beste tkriek,

 

Ik ben 18 jaar en zit op dit moment op het MBO Commercieel medewerker Marketing & Communicatie. Bij mij leeft het gevoel om later een eigen bedrijf te beginnen al een lange tijd. Laten we zeggen vanaf ik een jaar of 15 was. Ik heb in die jaren gewoon door mijn interesse gewoon veel informatie opgedaan en weet ook wat er allemaal nodig is. Doordat ik deze opleiding doe wordt er elk jaar het ondernemen extra gestimuleerd door Jong Ondernemen. Wat mij heeft geholpen is gewoon 3 vrienden te benaderen en gewoon vragen wat ze er van vinden om een eigen bedrijf te beginnen. Iedereen had uiteraard zijn eigen ideeën, langzamerhand ga je met elkaar discussiëren en kom je vanzelf wel met een goed idee.

 

Ik weet niet of je dit helemaal in je eentje wilt gaan doen, maar naar mijn mening denk ik niet dat het kwaad kan om je eerste onderneming met meerdere mensen te doen.

 

Greetz,

Bobo

Difficult takes a day, Impossible takes a week.

Link naar reactie
 • 0

Wat mist bij mij is enige creatieviteit en innovatie, alhoewel, als ik een opdracht krijg van mijn huidige werkgever en ik bijt mij ergens in kan ik met zeer innovatieve en creatieve oplossingen komen, maar ik heb gewoon te weinig verstand van de echte zakenwereld om met een oplossing of dienst of iets voor een MKB bedrijf te komen.

 

Het enige wat ik hierop wil zeggen is, dat je moet oppassen met het fenomeen 'weinig verstand hebben om met een oplossing te kunnen komen''. Ik heb (zo wordt het me gezegd) nogal veel inzicht en visie, wat vaak veel hiaten in specialistische kennis. Anyway, toch zijn heel veel uitstekende ideeen juist ontstaan omdat iemand snapte dat het echt anders en beter kon, terwijl iedereen uit het veld met zgn. specialistische kennis vond dat het zo toch echt niet kon.

 

Een voorbeeld is de Braziliaanse Gol airlines. Even een wat langer verhaal kort: de ondernemer die met die airline kwam was f1 coureur, en kwam met het idee vliegtuigen on-the-fly the repareren. Op vliegvelden kreeg hij te horen dat ie niks van de vliegtuig business wist, en dat ze het zo niet deden op vliegvelden. Maar goed, hij zocht een team bij elkaar dat het wel wilde doen, hij voerde het uit.. en voor je het wist had hij een groeiende market share .. en doordat hij on the fly onderhoud deed, kon hij zo goedkope tickets verkopen, dat mensen vlogen in brazilie alleen om mee te maken hoe het is om te vliegen.

 

Ik denk dat een buitenstaander met genoeg intelligentie, creativiteit, en enig verstand van zaken... [i[]common sense , if you will(even if that's the colleciton of prejudices acquired at 18 - einstein)[/i], juist een frissere blik kan hebben en zeer aantrekkelijke innovaties kan introduceren in velden waar het broodnodig is...

Link naar reactie
 • 0

Toen ik de titel van je topic las kreeg ik al een raar gevoel.

 

Zoals in mijn signature te lezen: The key to succes is the ability to take action. Wacht niet op een idee maar zoek naar de mogelijkheden.

 

Oftewel:

1. Pak een pen en kladblok.

3. Schrijf kernwoorden op van dingen die dicht bij je staan.

4. Inventariseer waar je goed en slecht in bent.

5. Zet je interesses op papier.

6. Maak een opsomming van de kansen die je ziet en bedreigingen.

7. Stap eens binnen bij de kvk, verken de markt en pleeg onderzoek.

8. Creëer je doel en werk daar naar toe, niet andersom.

9. Maak deadlines voor jezelf en hou je daar aan.

10. Veel succes en 'GO'!!

Link naar reactie
 • 0

Je kunt alle bedrijven beginnen. Of het wat wordt weet ik niet.

Veel nadenken is prima. Waar ben ik verschrikkelijk goed in.....

Gewoon eens binnenlopen bij een bedrijf kan geen kwaad. Je mag altijd wel een paar vragen stellen. Maar op een gegeven moment moet je gewoon doen. Je wordt vanzelf creatief als je er maar in gelooft. Het komt allemaal goed ... en anders maar niet.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.