Ga naar inhoud

Erelijst

Populaire inhoud

Toont inhoud met de hoogste reputatie op 02/12/20 in alle zones

  1. de beste tip wat mij betreft, Winst maken is onvoldoende betrouwbaar om goede cashflow te garanderen. Hoe ruim je bestedingsruimte is ligt vooral aan hoeveel geld vast zit in voorraad en debiteuren en of je wel of niet op krediet kan inkopen bij leveranciers Zorg voor een goede cashflow planning, goed voorraadbeheer / inkoopplannning (indien van toepassing) en debiteurenbeheer. Vermoedelijk heb je als starter nog het probleem dat je bij veel leveranciers direct moet betalen terwijl pas later verkoopt. Daardoor ben je al geld kwijt (Cash out) en moet je het gat overbruggen tot er omzet is (Cash in). De kunst is heel platgeslagen, om je klanten zo snel mogelijk te laten betalen en jij je leveranciers zo laat mogelijk. daardoor overbrug je de tijd tussen inkoop en verkoop en minimaliseer je de tijd dat je moet voorfinancieren. Dat geldt dus ook voor het zoveel mogelijk voorkomen van vaste terugkerende lasten. Daarop sturen is in het begin belangrijker dan winst maken, simpelweg omdat je nu eenmaal een bepaald volume moet halen om winst te kunnen maken.
  2. Een buffet is een restaurant waar je jezelf bedient. Vaak betaal je een vast bedrag voor al het eten, ongeacht hoe vaak je opschept. Potentieel zou iedere gast voor meer kunnen eten dan dat ze betalen. Hoe houdt zo'n restaurant de kosten binnen de perken? Hoe kunnen ze goedkoop blijven? Dat vond ik interessant om te weten.
  3. Leuk artikel. De principes in Nederland zijn precies hetzelfde. Zorg dat de goedkope meuk in gtote bakken voor het grijpen ligt en bereid het dure spul langzaam en doe alsof het een luxe service is: "showcooking".
Deze erelijst is ingesteld op Amsterdam/GMT+02:00

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.