aikon

Senior
  • Aantal berichten

    41
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door aikon

  1. Volgens mij heb je niet veel aan een bank als starter. Ik ben toen ik begon met mijn bedrijfje ook weleens met een businessplan naar een bank geweest. Gewoon om een kritische blik op mijn businessplan te werpen (niet eens voor een lening). Ik geloof dat ze wat domme opmerkingen maakten en wat domme vragen stelden omdat ze niets van de business begrepen. Een bank heb je nodig voor een bankrekening. Als je geld nodig hebt moet je dit ergens anders regelen of eerst verdienen (verreweg de beste methode volgens mij).
  2. UMTS is de carier van informatie zoals nu de informatie met GPRS naar je mobieltje 'getransporteerd' wordt. Met andere woorden in principe verandert er niets aan de huidige (mobiele) sites behalve dan dat ze sneller downloadable zijn met UMTS (tenminste als we de verhalen mogen geloven ;)).
  3. Ziet er goed uit. Handig businesmodel lijkt me. De uitgevers vergroten hun markt en kunnen een extra centje bijverdienen met weinig extra kosten. PressDisplay verdient aan de distributie. En de gebruiker heeft toegang tot 160 kranten die hij anders toch nooit zou kopen. Helaas kon ik niet 123 vinden wat een abonnement kost.
  4. SebsC, Wat bedoel je met een 'multiplatform fabriceren'?
  5. PM, Waarom kies je voor een CV? Ik namelijk altijd het idee dat het een interessante rechtsvorm is om een bedrijf op te starten met hoge opstartkosten. Voor zover ik weet gebeurd het echter nauwelijks maar ik begrijp dus niet waarom.
  6. info@twelvesix.com werkt weer... Excuses voor het ongemak.
  7. Mijn bedrijf (www.twelvesix.com/main/?p1=hl) ontwikkelt onder andere applicaties voor GSM's (of beter smartphones). Mocht je geinteresseerd zijn in een indicatie prijs dan moet je maar even contact met met opnemen.
  8. Ik vond het idee eigenlijk wel aardig zeker op het gebied van bedrijfsevenementen. Ik vroeg me daarom af waarom niemand op dit idee is gekomen. Echter 2 minuten google.com leverde behoorlijk wat concurentie op! Bijvoorbeeld http://business.whatsonwhen.com/ En over de startpagina gesproken: http://beurzen.pagina.nl/
  9. Ik ben laatst bij een bijeenkomst van HPCN http://www.hpcn.nl/ geweest en denk nu te weten nu wat binnen het nieuwe regeringsbeleid met innovatie bedoeld wordt. Volgens mij is dit iets ontwikkelen waar de komende 5 jaar zeker geen markt voor is. Overigens waren er ook een aantal realistischere sprekers waaronder Dhr Migchelbrink (directeur van de NOM) die het allemaal erg realistisch zag. Innoveren is ondernemen, kleine veranderingen in bestaande bedrijven met een enorme marktpotentie. Wat mij betreft is ondernemen innoveren (gewoon om te blijven bestaan). Wetenschappelijk onderzoek is een andere tak van sport. De aansluiting is in Nederland nog nauwelijks gevonden. Dit sluit denk ik redelijk bij het onderzoek van Twynstra The Bridge aan.
  10. Hallo Slowik, Ik zit inmiddels een jaar of 5 in Polen en ontwikkel o.a. software voor de Nederlandse markt. Een van mijn nieuwe projecten is het opzetten van een detacheerburo cq arbeidsbemiddeling voor Polen die graag in Nederland willen werken na toetreding van Polen tot deze EU (dit is nog niet zo eenvoudig overigens :( ). Inmiddels lopen hiervoor al wat contacten met kleine bedrijfjes in Nederland die hierin geinteresseerd zijn. Mocht je meer informatie nodig hebben over dit specifiek onderwerp dan kan ik je wellicht helpen.
  11. Maar toch...... De economics van SPAM zijn niet oneindig omdat: 1. Het aantal nieuwe potentiele klanten wel eindig is (zeker als het met 10 miljoen mailtjes tegelijk gaat). 2. Veelvuldig SPAMMEN werkt averechts want dan reageert de potentiele klant helemaal niet meer. Kortom als er geen nieuwe potentiele klanten bijkomen en de response gaat omlaag gaan daarmee de winsten ook omlaag. De vraag blijft: wanneer komt dit punt?
  12. Wie reageert er dan nog op SPAM? Volgens mij is het effect in de afgelopen jaren zo sterk afgenomen (tenminste van de notoire onzin SPAM) dat er weinig mee valt te verdienen. Juridisch aanpakken zou het stoppen door notoire SPAMMERS weleens kunnen versnellen. Het grote nadeel is dat de instapdrempel (oftewel de investeringen) voor een potentiele SPAMMER niet zo hoog zijn maar zodra deze SPAMMER weer boven het maaiveld komt krijgt hij een proces aan zijn broek. Zou toch redelijk effectief moeten werken.... of minimaal het SPAMMEN doen afnemen.
  13. Ik geloof nooit dat de er veel SPAMMERS zijn die goud geld verdienen (Ik heb eens ergens gelezen dat er in de VS 3 'bedrijven' ofzo waren die een miljoen of meer met SPAM hadden verdient. Deze bedrijven hielden er wel illegale praktijken op na en mochten inpakken). Volgens mij is er namelijk geen echte markt voor SPAM. Iemand die veel SPAM krijgt kijkt er niet naar. Iemand die nauwelijks mail en nauwelijks SPAM krijgt is waarschijnlijk wat gevoeliger voor de boodschap. Helaas maken de notoire SPAMMERS gebruik van email bestanden waarin alleen de eerste groep bereikt. Gevolg is dat er nauwelijks reactie komt op SPAM en er dus weinig mee is te verdienen. Als je deze mensen juridisch aanpakt dan is de kans volgens mij zeer aanwezig dat ze eieren voor hun geld kiezen (het leven op de bahama's is ook niet goedkoop ;) )
  14. Wat zouden die bedrijven dan moeten doen volgens jou? Toch juridisch aanpakken. Of SPAM nu verboden gaat worden of niet (dit zal wel gebeuren), SPAMMERS berokkenen bewust schade. Mailservers worden onnodig belast. Daarbij kapen Spammers mailservers om de spamfilters te omzeilen. Voor mijn gevoel wordt meer dan 90% van de SPAM door minder dan 10% van de bedrijven verstuurd. Richt je dus in eerste instantie op die 10%. SPAMMEN lijkt me een redelijke desperate business en de enige manier om hier wat aan te verdienen is quantiteit. Zodra een SPAMMER voor quantiteit gaat moet hij allerlei illegale truckjes uithalen om uit de SPAM filters te blijven (en is hij dus strafbaar). Ik hoop dat de notoire SPAMMERS eieren vor hun geld kiezen als ze een claim krijgen. Ik denk/hoop dat het ook niet zo lucratief is om ermee door te gaan als ze juridisch aangepakt worden. Wat mij betreft is SPAM het kanker van het Internet dat met alle middelen aangepakt moet worden zowel technisch als juridisch.
  15. Kent iemand bedrijven die wel achter spammers aangaan (al dan niet tegen betaling)?
  16. Ik heb het helaas af moeten laten weten en ben er dus niet bij geweest. Ik hoorde wel van iemand die wel geweest is dat hij interessante contacten heeft gelegd. Over de conferentie zelf heb ik hem niet gehoord (zal dus wel niet zo interessant geweest zijn)
  17. WAP en MMS worden gedownload via de 'carrier' die je mobiele telefoon beschikbaar heeft. Dit is meestal GPRS. Ik denk dat er geen telefoons zijn die MMS ondersteunen en niet voor GPRS beschikbaar zijn. GPRS wordt aan de klant doorberekend in gedownloade kB's. De telco's kunnen hier echter nog geen 'reversed billing' op toepassen zoals bij SMS. Voor zover ik weet is dit een kwestie van vraag en aanbod en zal dus op korte termijn wel mogelijk worden (bij SMS heeft reversed billing ook enkele jaren geduurd). Een mogelijkheid om nu te laten betalen is een combinatie van SMS met WAP. Op een SMS WAP push (berichtje met een WAP bookmark) kan wel reversed billing toegepast worden waardoor inkomsten gegenereerd worden. Door het linkje aan te klikken komt met op de WAP site (voor de gebruiker is er nauwelijks verschil met MMS).
  18. Ik heb voor de zekerheid toch even in google de aansprakelijkheid van de commanditaire vennoot gecheckt en kwam bij het volgende artikel: http://www.netwerknotarissen.nl/bedrijf/showtxt.asp?cat=117 met de quote: Bij faillissement van een BV of NV ben je ook je ingelegde centjes kwijt. Verder Als bovenstaand artikel nog actueel is zou je toch zeggen dat een CV uitermate geschikt is voor investeren in produkt ontwikkeling door prive personen met een (te) hoog inkomen.
  19. Dit zou dan ook interessant moeten zijn voor produkten met een lange ontwikkeltermijn en met hoge ontwikkelkosten. De prive-investeerders kunnen immers de kosten van hun prive-inkomen aftrekken en hebben daardoor een extra aftrekpost. Nadeel is natuurlijk dat als het produkt geld op gaat brengen het weer bij het prive-inkomen wordt opgeteld. Klopt dit? Zo ja wordt dit in de praktijk toegepast voor de ontwikkeling van nieuwe produkten?
  20. Enkele jaren geleden was het fiscaal aantrekkelijk voor prive personen om in een commanditaire vennootschap (CV) te investeren (tenminste ik dacht zoiets gelezen te hebben). Een veel voorkomende constructie was een scheeps-CV. Ook voor het produceren van films wordt deze vennootschap gebruikt. Ik dacht om de hoge aanloopkosten af te kunnen trekken van het prive-inkomen van de investeerders terwijl de persoonlijke aanspraklijkheid maximaal het ingelegde kapitaal is. Kan iemand me vertellen of dit fiscale voordeel nog bestaat en zo ja hoe het werkt.
  21. Als je een goed contact hebt, probeer dan via hem/haar allerlei informatie te krijgen waardoor je beter in kan spelen op de behoefte die er bij je potentiele klant ligt. Ik weet verder ook niet veel van de computerhandel maar het lijkt me altijd erg marginaal. Persoonlijk zou ik daarom vooral voor het onderhoud en support gaan. Hierin kun je je waarschijnlijk ook beter onderscheiden.
  22. Ik heb hetzelfde probleem met onroerend goed in Polen. De oplossing is een lokale bank of een lokale vestiging van een multinational. Overigens is de lening wel te krijgen maar de voorwaarden zijn wat minder aantrekkelijk. Ik ben overigens op zoek gegaan naar private investors (is ook lastig). Mocht je het voor elkaar krijgen dan ben ik erg benieuwd bij welke bank.
  23. Ik loop zelf al heel lang met het idee om een investerings maatschappij in vastgoed in Polen op zetten. Nu nog redelijk goedkoop en dit gaat zeker duurder worden. Ik heb inmiddels wat bouwgrond gekocht en ben van plan nog wat bij te kopen (maar de middelen zijn beperkt :(). Dus als je geinteresseerd bent....
  24. Ik ben altijd geinteresseerd in nieuwe dingen en we zijn momenteel erg aan het experimeneteren met mobiele toepassingen. Wellicht kun je wat meer info geven. Want op deze website kan ik helaas dus niets vinden :( www.caveconcept.com > The page cannot be displayed
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.