Kurt

Senior
  • Aantal berichten

    51
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kurt

  1. Ik heb begrepen dat dit voor rare situaties kan zorgen m.b.t. de verhouding van kapitaal? Als mijn vennoot dan weg is maar het geld nog niet 100% is uitbetaald hebben we het in feite over "vreemd vermogen" ?
  2. Ik heb op dit moment een VOF waar mijn venoot geen affiniteit meer mee heeft, hij wenst op te stappen. De VOF is inmiddels na 3 boekjaren nog steeds goed winstgevend echter is hij voor zichzelf een andere kant op gegroeid, hij wil dan ook een andere markt gaan bedienen en niet meer in de huidige VOF participeren. De afspraak was dat hij per 1 Jan. 2009 zou vertrekken, hierbij zouden wij de winst delen en dit was zijn uitkoop bedrag. Vond ik fair. Helaas wil hij nu per 1 Aug. dit jaar vertrekken, waarbij hij de helft van de winst van 2007 wilt, een risico bedrag omdat hij eerder vertrekt (+/- 10.000) én zijn eigen vermogen. Opzich nog niet heel erg, we hebben het samen opgebouwd. Maar de liquide middelen raken zo erg in gevaar en ik denk dat het totale bedrag zelfs niet in één keer betaald kán worden op 1 aug. dit jaar. Ik ben nu flink aan het nadenken, wat moet ik hiermee aan? Iemand een idee?"
  3. Ik heb diverse systemen getest, deze heb ik ook bekeken. Ik vond het zo enorm tijdrovend en inefficient dat ik deze meteen weer weggehaald heb. Dit is toch niet "makkelijk" in te vullen?
  4. Gezien wij zelf een bureau zijn wat dit soort producten en diensten leveren is het lastig om "onafhankelijk" advies te geven op de vragen maar ik zal het toch proberen ;) Het hangt een beetje af van wat je wilt, een totaaloplossing of een site en losse hosting. Er zijn enorm veel bedrijven die het als totaal oplossing kunnen bieden maar houd er rekening mee dat bijvoorbeeld hosting in dat geval voor hun een "bijzaak" is en dus de kwaliteit niet altijd 100% is. Een goed webdevelopment bureau denkt met je mee, dat is denk ik het meest belangrijker. Mijn tip zowiezo; áls je een site laat maken doe het dan in 1x goed. Low-budget is 99% van de keren geldverspilling.
  5. En hoe doe ik dit zo snel mogelijk? Ik heb hem nogal onder druk gezet nu en hij kwam, samen met mij en de bedrijfsadviseur tot de volgende afspraak: - Oprichten 2 personal holdings voor ons beide - Omzetten VOF naar BV onder de holdings - Hem uitkopen. Maar, ik zie het nu al gebeuren dat dit uitkopen ook weer zal worden uitgesteld tot ergens in 2009
  6. Heb ik diverse malen geprobeerd maar dan krijg ik niets anders te horen dat hij het zo druk heeft. Ook een van de ergernissen, ik verdien voor de zaak veel geld en haal een salaris er uit, hij haalt in de zelfde periode nog niet eens een tiende binnen maar wenst wel het zelfde salaris. Nee, helaas geen overeenkomst. Ook zoiets wat nog moest gebeuren maar volgenshem destijds niet zo heel belangrijk was.
  7. Beste lezer, Omdat ik nu met een nogal brandend probleem zit hier mijn vraag, ik ben heel benieuwd naar een mening. Ik ben 21 jaar oud, al 3.5 bijna 4 jaar ondernemer en heb een ICT bedrijf met mijn vennoot (een VOF dus). In 2007 hebben we een groei van bijna 250% behaald met een prachtige omzet, dit jaar zitten we eerste kwartaal alweer op 100% van vorig jaar eerste kwartaal en we zijn pas in maand 2. Zoals gezegd een financieel goed bedrijf. We doen inmiddels nu 3 jaar samen zaken, ik heb weinig verdere prive verplichtingen maar mijn venoot heeft een huis, 2 kinderen en een vrouw. Mede hierdoor lijkt het alsof hij niet verder meer ' durft ' uit te breiden en hiermij ook mij verplicht hierin mee te gaan. Het lijkt er op alsof hij minder werkt (komt elke dag om 10.00 en is voor 16.00 weg) terwijl ik en mijn nieuwe werknemer dagen maken van 08.00 tot 17.00 en voor mij vaak tot 22.00. Tevens kwam ik vorig jaar in de situatie dat ik buiten stond (qua huis) en een woning zocht, door het ontbreken van de juiste jaarstukken is dat tot vandaag de dag niet gelukt. De jaarstukken zijn niet gemaakt omdat mijn venoot zijn spullen (prive vermogen oid?) niet ingeleverd heeft bij de accountant. Kortom, ik sta nu met mijn rug tegen de muur omdat mijn venoot niets doet en het uitstelt, ook nu wij afgesproken hadden met de accountant wil hij het weer uitstellen en dus de BV niet oprichten op kort termijn. Wat te doen? Ik kan de VOF stoppen en direct onder een EZ verder gaan, ik heb de garantie dat bijna 80% van mijn omzet blijft (de klanten hebben geen enkele relatie met mijn vennoot). Advies zou welkom zijn! [titel aangepast - mod]
  8. Hallo! Wat ik vaak zie bij klanten is dat ze een leuke webwinkel hebben maar niet genoeg aandacht besteden aan de gebruiksvriendelijkheid van de site. Het is heel belangrijk om het gedrag van jouw bezoeker te analyseren en hieruit op te maken welke dingen aandacht trekken en welke dingen een gebruiker doen besluiten te vertrekken. Ook moet je goed rekening houden met het aantal keer dat een gebruiker moet klikken om door de site te komen, een bestelling te plaatsen en een betaling te verrichten. Neem een bedrijf in armen wat je op dit vlak goed kan adviseren!
  9. Ik bied zelf hosting aan voel me tegenwoordig haast schuldig voor de vele problemen die je leest op internet. De hele hosting markt (of moet ik eigelijk zeggen algemene "internet" markt) is flink onderuit gegaan de laatste twee jaar. Er zijn veel 15-18 jarige die zich voordoen als een bedrijf maar bij problemen met het handen in het haar zitten. Helaas voldoen vaak de algemene voorwaarden wel, in dat geval zijn ze niet schuldig en dus aanspreekbaar voor dit probleem. Dit valt gewoon onder "een storing" en is wat dat betreft niet de moeite om achteraan te gaan. Het beste is gewoon verhuizen, daar kunnen ze tevens niets tegen doen. Zeker met een .nl domein is het een kwestie van +/- 48 uur en je zit een stuk gelukkiger bij een andere provider.
  10. Ik denk dat als ik dit zo lees je altijd bedrogen uitkomt. Je zegt zelf al dat de winst minimaal is, dus kun je er van leven? Zo niet, dan heb je veel werk om nieuwe klanten te trekken. Vergeet niet dat je huidige klanten, die je dus mee wilt nemen, ook de nodige tijd kosten! Wij hebben dergelijke situatie meegemaakt 3 weken geleden. Wij zijn in gesprek gegaan en bieden, in jouw geval je huidige werkgever, gewoon een vergoeding aan voor de geleden schade om zo voor hem een vangnet te maken. Of dat voor jou handig is, gezien de lage winstmarge, weet ik niet maar het is te bespreken. Ik zou wel goed nadenken hier over. Afhankelijk van welke markt je zit kun je wel eens een enorme oorlog uitlokken (zeker in onze markt is dat ERG merkbaar tegenwoordig). Denk goed na of je dat wilt!
  11. Wij hebben momenteel zo'n 1 miljoen mails per dag te verwerken. De spam komt voor 80% uit azie. Amerika is wat dat betreft minimaal, nederland al helemaal. Zeker als je kijkt naar China of Rusland.
  12. Trouwens, 10 duizend euro is met een krediet rekening geen probleem. Die heb je ook zo, zonder teveel moeite. Prachtig voor als je even "iets" nodig hebt.
  13. Begin met aanbieden van webhosting via een resellerpakket (is heel simpel en zorgt voor stabiele inkomsten) en maak websites voor bedrijven. Dit als hoofdproduct om een bedrijf op poten te zetten. Ik was ook die leeftijd toen ik begon. Prima te doen hoor, mits je defentief onderneemt en goed inspeelt op de klanten.
  14. Dit zijn enorme prijzen voor dergelijk project. Kun je hier eens plaatsen wat je precies aandraagt als wensen/eisen ? Een website kost normaal echt niet dit soort hoge bedragen tenzij je echt heel specifiek wensen hebt die manuren gaan kosten.
  15. Mijn grootste klanten hebben gmail en hotmail. Grote vissen reizen over de hele wereld en hebben dan veel aan deze diensten!
  16. Ik ben zelf ook op mijn 15e begonnen met mijn huidige bedrijf. Bij mij is het, dankzij hulp, goed gegaan. Ik raad wel aan goed na te denken of je hier echt klaar voor bent, het is wel wat meer werk dan alleen je site updaten. Ik denk echter wel dat je andersom moet werken. Zoek een product en leverancier wat je leuk vind - en ga dán een winkel beginnen. Je moet achter een bepaald product kunnen staan en er 100% in vertrouwen! In het begin zul je het prima alleen afkunnen.
  17. Jawel, je moet natuurlijk er niet vanuit gaan dat we niets doen. Ik ben ook al tig avonden opzoek geweest en bezig geweest met stukjes schrijven. Echter ben ik toch op zoek naar een bedrijf wat hier ruime ervaring mee heeft, plus tijd, om ons hier hulp bij te bieden.
  18. Dit werpt een ander licht op de zaak. Nu formuleer je het als hulp/begeleiding, daar kan in voorzien worden. Dat het geld gaat kosten is duidelijk en ook normaal. Die tijdsbesparing zet ik wat meer vraagtekens bij. Zoals SalarisExpert al aangeeft zal je toch zelf de meeste gegevens en ideeën moeten toelichten, dat is beslist meer dan een uurtje werk. Het uitwerken in perfect nederlands, nalezen, corrigeren, weer nalezen kost nog veel meer uren. Daarbij, niet alles is zelf te doen. Dit plan dient GOED opgezet te worden.
  19. Hierover had ik al meer toegelicht in een andere topic; We zijn reeds 3 jaar actief en doen zaken in de ICT wereld. We verkopen via een van onze websites veel internet diensten onder een handelsnaam, daarbij veel via mond-op-mond reclame voor onze andere diensten (op locatie systeembeheer, webdesign etc.) Na twee jaar als VOF te werken willen we over naar een BV met vast personeel. Verantwoordelijkheid is hierbij belangrijk dus de keuze viel direct op BV. wellicht is het zo wat duidelijker..
  20. De website moet je even niet op letten, die is net opnieuw opgezet en niet zo zeer actief omdat we zaken doen onder diverse andere namen. Daarnaast komt 90 procent van onze klanten door mondopmond reclame. We willen nu doorstarten vanuit een VOF naar een goede BV structuur met vast personeel. Hiervoor gaan we een bedrijfsplan opzetten en alles in orde maken. Omdat we verder weinig verstand hier van hebben zoeken we een derde bedrijf wat ons hierbij helpt, dus niet zo zeer alles voor ons doet maar ons helpt en bijstaat. Of me dat geld gaat kosten maakt mij niet uit, het bespaart tijd en dat verdien ik dus weer terug.
  21. Laat maar, aan deze adviezen heb ik weinig. Ik kan wel elke keer herhalen dat ik weet dat het niet de beste oplossing is maar dat is aan ons om te beoordelen.
  22. Omdat we door willen starten. Ik wil offerte's, weten wat het kost en zelf beoordelen of het voor ons een goed idee is.
  23. nogmaals We hebben het momenteel enorm druk met huidige werkzaamheden. Geld is geen probleem, we zijn liever aan het werk dan dat we tijd besteden aan een ondernemersplan waar we beide nog geen kaas van hebben gegeten.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.