itpaystherent

Junior
  • Aantal berichten

    26
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door itpaystherent

  1. itpaystherent

    GMAIL

    ik vind overigens het truukje van de opslagruimte die continu blijft groeien echt geniaal. het groeit minimaal (1 byte per seconde ofzo) maar toch kan je er niet omheen om te zeggen dat het al maar meer wordt :)
  2. vakantie is hetzelfde als op tour zijn: ik moet altijd bereikbaar zijn. anders heb je én tijdens je vakantie geen inkomsten en in de maand erna omdat je opdrachtgevers je niet hebben kunnen boeken. niet fijn :)
  3. als microsoft zijn os net als apple zou willen koppelen aan machines, gaan ze geheel voorbij aan het principe van upgradable pc's. ze zouden dan hun hele licentiesysteem moeten omgooien en geen retail meer moeten doen, enkel oem licenties. elke andere oplossing is denk ik niet administreerbaar. zijlijntje: wat wel gekoppelde verkoop is, is de combinatie voetbalrechten/adsl/analoge telefonie (belgacom)... dat wordt nog leuk, let maar op.
  4. om weer eens even de ondernemerkant te belichten; volgens mij is nu nauwelijks een fatsoenlijk deel van de doelgroep die licenties upgrade overgestapt op xp, dus zal men wel upgraden naar vista. in de grotere bedrijven werkt het gros nog met w2k en bij de kleinere bedrijven komen nieuwe windowsversies volgens mij alleen binnen bij de aanschaf van nieuwe hardware. ik upgrade zelf ook nooit een windows licentie, enkel als ik nieuwe hardware koop. bij macosx doe ik het echter gek genoeg wel...vreemd ??? :)
  5. microsoft neemt bedrijven over om snel en gemakkelijk een dominante marktpositie in een bepaalde sector af te dwingen, niet omdat ze dezelfde naam hebben. die sue-en ze gewoon kapot. dat gedoe over een naam ook altijd... bij iets wat dergelijk gemeengoed wordt zou ik me niet zo druk maken. xp was al iets generieks, vista is dat ook. pech voor de lui die ook zo heten, maar zolang ze geen os maken hebben ze niet zoveel te zeggen denk ik. tenslotte is hun naam ook gewoon een generiek woord.
  6. wat je als laatste beschrijft is meer een maatschap dan een vof lijkt me. volgens mij kan je in dat geval beter ieder een eenmanszaak laten hebben en die laten samendoen in een vof. vervolgens factureert elk voor zich zijn gedane opdrachten aan de vof en heb je een eerlijke verdeling.
  7. Deze persoon heet Jelmer de Jong gok ik ;D
  8. een zijlijntje, maar dit vind ik eigenlijk een compleet onredelijke opstelling van de sns. ik ken maar weinig echte starters die al een hypotheek hebben. op deze manier moet je dus eerst een tijd een vaste baan hebben gehad voordat je kan gaan ondernemen.
  9. als je deels freelance inkomsten hebt, kan je in nederland die inkomsten boeken als inkomsten uit overige werkzaamheden. bestaat dat niet in frankrijk?
  10. moet ik dan denken aan een freelance buitendienst salesman ofzo? mensen raken gemotiveerd als je vertrouwen in ze toont, dan is iemand op uitzendbasis aannemen niet echt het tofste wat je kan doen. voor jou is het natuurlijk lekker makkelijk, maar het biedt een boel onzekerheid voor de verkoper in spe... wellicht is hij zo z'n baantje weer kwijt als hij of zij jou niet 100% bevalt. wat voor product hebben we het eigenlijk over? als je daarover wat meer info kan geven kunnen mensen misschien wat specifieker reageren.
  11. heb je microCODE wel eens geprobeerd? daar heb ik wel vaker mensen over gehoord als alternatief voor zend.
  12. elke registrar kan phase 1 doen lijkt me. het lijkt me dat je per registrar gewoon moet afspreken wanneer zij hun actie ondernemen om jouw domein te bemachtigen.
  13. als geld niet belangrijk is moet je naar Zend kijken, dat zijn de lui die de php engine maken. of je daar veel voor moet wijzigen weet ik niet, maar lastig kan het niet zijn aangezien zij exact weten hoe php intern werkt.
  14. in nederland doet domeinbank (viewmark/mpower) dit volgens mij, die hebben een heleboel domeinen met bijbehorende concepten. business opportunities zie ik er zeker in, maar dan moet je wel van goede huize komen. vaak heb je voor dit soort dingen een duidelijke koppeling met een branche dan wel achterban nodig.
  15. in den haag zit een tent die tien euro toegang vraagt, en kan je bier drinken zoveel je wilt. dan krijg je wel halve liters aldibier. de eigenaar: "er is toch niemand die een tientje aldibier wegzuipt op een avond, dus tel uit mn winst" :) bedenk wel dat je bij flesjes en fusten veel groter risico hebt op arbo gerelateerde "ongemakken" bij werknemers.
  16. niet per se het bereiken van je doelen, maar de gelegenheid hebben om ze aan te scherpen door dat de situatie dat toelaat (niet verplicht wordt...!). overigens vind ik niet dat je succesvol ondernemer kan zijn zonder sociaal te ondernemen. iemand die heel rijk is geworden door vietnamese werknemers voor een euro per uur en 15 uur per dag te laten werken kan ik niet succesvol noemen (al heeft ie vast meer te besteden dan ik ;))
  17. beunhazen, mensen die door dan wel slecht werk dan wel idiote (lage) tarieven de markt verzieken. ...en niet zeggen dat slecht werk ze vanzelf uit de markt werkt, aangezien klanten van dergelijke lui simpelweg niet weten waar de kwaliteitsnormen liggen.
  18. het is wel fijn om iemand te hebben die niets weet van het wereldje waar je inzit: die hebben vaak als je de situatie uitlegt zo'n ander referentiekader dat het opeens allemaal veel duidelijker wordt. de oplossing ligt vaak voor de hand. verder ben ik iemand die altijd heel erg loopt te piekeren over van alles en nog wat, en als dan drie mensen hetzelfde zeggen over wat ik moet doen geloof ik dat snel :) ik moet toegeven dat ik in het verleden mijn partner wel te weinig heb laten meekijken in het bedrijf, maar daar heb ik van geleerd. deel veel van de dingen waar je mee zit, en ga niet te diep op details in, dan krijg je snel vaak verassend advies. al moet ik vaak wel moeite doen om een situatie even te vertalen naar andermans leefwereld ;)
  19. zorg er iig voor dat je naar jezelf toe kan verantwoorden dat welk lijk(je) er ook uit de kast komt nadat je het hebt overgenomen, het nog steeds de moeite loont. maak ook een lijst van dergelijke scenario's en kijk of je op voorhand al iets kan zeggen over het aanpakken ervan. een voorbeeld: de klanten overnemen kan best, maar wie zegt jou dat die klanten blijven nadat jij het boeltje in handen hebt? als ze weg gaan, heb je dan nog bestaansrecht? als je dergelijke vragen goed voor jezelf kan beantwoorden schiet je al een heel eind op denk ik. instant succes moet geen drijfveer zijn denk ik, als je maar voor jezelf weet dat het een investering is die je op eigen kracht kan uitbouwen.
  20. in het verlengde ligt misschien wel dat je een 'vreemde' zijn van/voor je personeel niet per se slecht is. goede vriendjes zijn met je personeel heeft absoluut zijn voordelen, maar een bewuste en gepaste afstand (horizontaal en verticaal) lijkt me bij een bedrijf dat iets non emotioneels produceert (bijv hardware, maar ook helpdesken) niet echt een probleem: de werknemers onderling krijgen een betere band omdat ze duidelijk 'samen zijn' ten opzichte van de baas, en het is wat makkelijker om over de baas te lullen omdat toch niemand hem persoonlijk kent en zich dus bezwaard voelt. is dit een knuppel in het hoenderhok of kan iemand dit beamen?
  21. het leukste vind ik het eigenlijk wel als mensen mij contacteren om te vragen of ik een klus voor ze wil doen, naar aanleiding van een klus die ik voor een ander heb gedaan. een opdrachtgever kan wel fijn de factuur betalen en zeggen dat hij tevreden is, maar als hij je aanbeveelt aan een ander is dat blijkbaar echt 100% waar. (ben af en toe een beetje wantrouwend als klanten blij en tevreden lijken te zijn, ik ben het zelf namelijk vrijwel nooit 100% ;D) een factuur sturen vind ik absoluut geen motivatie, ik doe iets waar ik superveel lol in heb en dat ik er geld voor krijg is erg leuk (ook wel bittere noodzaak) maar als ik het me zou kunnen veroorloven zou ik het bij wijze van spreken gratis ook wel doen. er een factuur voor sturen en geld binnenkrijgen is dus meer een logisch gevolg dan een motivatie.
  22. het wordt zo onderhand eens tijd dat ik als freelancer ga nadenken over een pensioenvoorziening. in mijn branch (de rock 'n' roll) een vrij nieuwe gedachte, aangezien tot voor kort toch niemand oud werd ;) momenteel factureer ik een deel van mijn klanten direct en maak zo gebruik van ondernemersvoordeeltjes als de kor. een ander deel van mijn omzet laat ik verlonen door een payrollbedrijf zodat ik via hen zw, ww en wao kan genieten mocht dat nodig zijn. nu heb ik verschillende mogelijkheden qua pensioen: ik kan via mijn payrollbedrijf een pensioen afsluiten, zij hebben hiervoor een deal met een verzekeraar. zeker geen ongunstige tarieven, want collectief. zelfs als ik stop met payroll kan ik het pensioen blijven houden en lekker premie door blijven betalen. een andere optie is maandelijks een bedrag wegzetten. vergt structuur, maar is ook flexibeler in krappe tijden. ook kan ik zelf bepalen hoe ik het gunstigst mijn centjes kan vermeerderen. nog een optie is de opbrengsten van spaarloon (bij payroll kan dat) of bijvoorbeeld het sparen bij de fiscus (kor, heffingskortingen) meteen door te sluizen naar een spaarpotje. merk je niets van, en is ook flexibel. het direct doorinvesteren in staatsobligaties is dan een gemakkelijke manier van steady rente inkomsten. de laatste twee hebben natuurlijk het risico dat het geld op is voor ik dood ben :) hoe hebben jullie dit geregeld? beleggingsfondsen? spaarrekeningen? een eigen huis wat je rond je 65e hoopt te verkopen en zo pensioen te scoren? of iets compleet anders?
  23. de hku heeft een studie music management: http://fac-if.hku.nl/hku/show/id=60570 alle facetten, vooral heel veel zakelijk werk. misschien kan je een student van die studie opscharrelen ofzo? fontys tilburg heeft onder de naam rockacademie ook dit soort projecten in z'n pakket zitten.
  24. wordt een hele rits novelties die in elkaars verlengde liggen, achteraf in een groter verband bekeken niet als innovation gezien?
  25. veel sites zijn er niet echt geschikt nee, maar opera mobile icm creatief googlen gaat heel goed. een beetje surfen schiet inderdaad niet op, maar als je een duidelijk doel hebt met je pda/smartphone is het zeker een verlengstuk. ik krijg momenteel voor al mijn e-mail (gratis) sms notifications en kan ze dan ter plekke lezen als ik het wil in een klein webbased mailclientje. ook mijn agenda werk ik live bij zodra een klant belt voor een klus. reserveren werkt andersom ook prima. werkt heel soepel allemaal, maar je moet wel heel duidelijk weten (en laten weten) wat je ermee wil. anders snappen mensen het niet meer, blijkbaar is het toch nog te nieuw ofzo :) volgens mij ligt het nut van mobiel internet momenteel vooral in de uitersten: directe live informatievoorziening (rss alike) en informatie on demand (manuals, stats). dat sluit 95% van de websites uit, dus elke site mobiel beschikbaar maken is niet echt heel hard nodig...
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.