Ga naar inhoud

Kroon

Senior
 • Aantal berichten

  42
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kroon

 1. Ik kwam toevallig nog een topic tegen over waar mensen graag hun games kopen. Volgens mij kopen mensen (in elk geval de mensen op het forum van Tweakers) hun DVD's wel degelijk bij buitenlandse sites. Blahdvd, play.co.uk, Amazon.com etc. Zie hier: http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1334772 Wellicht heb je er nog iets aan.
 2. Ik vind de breedte van de website niet zo slecht gekozen. Hoewel de resoluties van beeldschermen steeds hoger worden, is het niet aan te raden om op 1200 of 1600 pixels breed te browsen. Je zou het wellicht wat kunnen oprekken naar 900px breed, maar veel verder lijkt me niet nodig. Waar ik persoonlijk mee zat op de website, zijn de codes, e14, e27, gu 10. Ik heb werkelijk geen idee wat ik hiermee moet Ik vermoed dat ik niet de enige bent.
 3. Eh zoiets kan toch makkelijk in PHP, Javascript, whatever. Een form met een paar invoervakken en uploadveld, en dan een stukje code die dit verwerkt. Waar zit je nou precies mee?
 4. Ik heb ergens gelezen dat er binnenkort een nieuw initiatief wordt opgezet gericht op burgerparticipatie: jijendeoverheid.nl Zie ook hier: http://overheid20prijsvraag.ning.com/ Zag deze link trouwens net ook al op ekudos voorbij komen, goed bezig :)
 5. Registraties zijn nooit echt fijn om te doen. Het kost tijd om in te vullen en je moet weer een wachtwoord onthouden. Aan de andere kant kan het ook wel weer een stukje vertrouwen voor de klant uitstralen Voor jou het voordeel dat je beschikt over een stukje informatie van je klanten. Je krijgt b.v. de mogelijkheid om (selectief) nieuwsbrieven te versturen en de status van de bestelling inzichtelijk te maken voor de klant. Maar wat is precies de relatie met het 'betalingssysteem'. Wat bedoel je met het systeem, een soort iDeal implementatie of zoiets? Dat kan toch ook werken zonder registraties?
 6. FCKeditor lijkt me persoonlijk wat overkill als het gaat om de plaatsing van eenvoudige berichtjes op websites (reacties op blogs, gastenboeken etc). Ik gebruik zelf jQuery RTE voor dit soort zaken. Je kan hier alleen linkjes en afbeeldingen invoegen, en tekst vet en cursief maken. Veel meer heb je meestal niet nodig. En dan nog moet je altijd de input controleren en iets van strip_tags en mysql magic quotes o.i.d. gebruiken.
 7. Ik vind het ook niet onaardig. Ik zou alleen wel de headings vervangen door echte tekst ipv afbeeldingen. Dit ivm vindbaarheid in zoekmachines etc. Gebruik desnoods iets van Sifr voor als je afwijkende fonts wilt gebruiken.
 8. Jammer. Voor mij zou dit een reden zijn om naar iets anders uit te kijken. Ik begrijp dat 123webshop relatief eenvoudig te gebruiken is, maar dit is wel een domper. Je zou wellicht in de toekomst eens kunnen kijken naar Joomla i.c.m. VirtueMart. Dat ligt ook aan de basis van bijvoorbeeld deze site: http://www.livingbysarah.nl
 9. Ik vind de kleur paars op zich wel mooi. Alleen snap ik niet waarom je een andere kleur paars gebruikt voor de animatie. Ook het statistieken-linkje linksboven mag wat mij betreft wel weg. Ook zou je misschien wat meer contrast kunnen toevoegen tussen de achtergrond en de content (vooral het witte middengedeelte). Kun je ook het 'powered by 123 webshop' niet uit de titel krijgen, en hier zelf een aantal steekwoorden plaatsen. Lijkt me iets beter voor de vindbaarheid in zoekmachines. Verder zou ik tekst niet centreren, dat leest nogal lastig. Ook kun je misschien in de toekomst betere productfoto's maken. Deze afbeeldingen zijn vrij contrastloos en lijken wel met een telefoon gemaakt o.i.d. Je hebt voor het maken van productfoto's trouwens handige setjes (lichttent). Zie ook hier, http://www.photofacts.nl/fotografie/rubriek/tutorials/productfoto_op_een_echt_witte_achtergrond_plaatsen.asp
 10. Even in het kort. Ik heb de site eigenlijk direct weer weggeklikt. Een eerste pagina met daarop een video en een link 'klik hier om verder te gaan' kan gewoon echt niet. Daarnaast is het design, kleurencombinatie nou niet echt 'je van het'. Ook het gebruik van lettertypen is niet goed. Comic sans is echt uit den boze, en ik zie eigenlijk geen nut om 4 a 5 verschillende lettertypen te gebruiken (zo op het oog: Arial, Verdana, Times New Roman, Trebuchet en Comic Sans). Ik zou zeggen, kijk eens wat af van anderen. Zie ook mijn reactie in een ander topic hier (eigenlijk zijn alle comments daar ook van toepassing op jouw site): https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=55;action=display;threadid=23004;start=msg200759#msg200759
 11. Aha, okay. Vergeet mijn opmerking dan maar.
 12. Weet je het absoluut helemaal zeker? Toestemming van Sony? Ik lees hier een vonnis over een zaak met domeinnamen als psxombouwlijn; psxreparatielijn, ps2games en ps2spellen. ...[gedaagde] te gebieden ervoor te zorgen dat de domeinnaamregistraties ps2spellen; ps2games en ps2sell en enige andere registratie van een domeinnaam met daarin een met enig merk van eiseressen sub 2 tot en met 4 overeenstemmend teken, zonder beperking worden overgedragen aan eiseres ...... 8. te bepalen dat dit vonnis in de plaats treedt van de door [gedaagde] te geven opdracht aan zijn internetprovider en de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland tot het overdragen van de domeinnamen ps2spellen.nl; ps2games.nl; ps2sell.nl of enig andere domeinnaam met daarin een met de merken "PlayStation"; "PSOne"; "PlayStation2"/"ps2" overeenstemmende teken aan eiseres sub 3 dan wel aan enig ander door eiseres aan te wijzen (rechts)persoon; Note: het ging hierbij wel over een domeinnaam over het modden van de ps2, waar Sony niet echt blij mee was. Maar als je toestemming hebt, is er sowieso niks aan de hand. :)
 13. Heel leuk natuurlijk en mijn eerste indruk van het eBook is wel positief. Hier kunnen ondernemers wellicht wat aan hebben.. Maar ik vraag me af of dit bericht niet iets te 'spammerig' is. Of ligt dat aan mij?
 14. Ik vraag me een beetje af wat het nut van een dergelijk topic is. Lijstjes met software helpt je niet in het oplossen van eventuele communicatieproblemen. Maar goed, als je dan toch wat wilt: [Messengers] ICQ Pidgin Trillian Google Talk Yahoo Messenger [social software] Blog's (blogger, wordpress, noem maar op) Wiki's (Mediawiki, pbwiki etc) Social bookmarking (delicious, kenniscafe.com etc) [File sharing] FTP (b.v. FileZilla server & client) Talloze webservices (Rapidshare etc) [Overig] Ms Sharepoint Lotes Notes Google Docs IRC Chat Zie verder b.v.: http://en.wikipedia.org/wiki/Collaborative_software
 15. Nog iets over je domeinnaam. Ik kwam net hier een topic van jou tegen: http://www.sitedeals.nl/domeinnamen-algemeen/53720-domeinencheck.html Daar stelde iemand een terechte vraag: is het uberhaupt toegestaan om de naam Playstation in je domeinnaam te gebruiken?
 16. Idd, denk dat het neerkomt op je strategische positie en waardepropositie van het product. Onder het mom van voor welk nut voor de consument wil je het product vermarkten? Met andere woorden: Wie is de klant? Ik vind bovenstaande ideeen helemaal niet zo slecht. Het is misschien zelfs een idee om b.v. caravanfabrikanten te benaderen, mochten deze bedrijven zich hier nog niet mee bezig houden.
 17. Waarom start je dan niet gewoon als je zo positief bent? Waarom niet gewoon klein beginnen met een startkapitaal van een paar duizend euro? Simpel gezegd; een webshop is zo uit de grond gestampt, dan moet je alleen nog wat geld hebben om de eerste inkopen te regelen. Kun je dat geld uberhaupt niet zelf bij elkaar krijgen? Als het niet blijkt te werken (te veel concurrentie, lage marges etc), dan stop je er weer snel mee en is er nog geen man/vrouw overboord. Ik vind dat je ook wat te makkelijk denkt over de shoarma's. Ten eerste, als er geen markt is, dan verdwijnen die zaakjes gerust wel op den duur. Als ze zich positief weten te onderscheiden en/of tevens een goede locatie hebben, dan kunnen ze er wat van maken. Eigenlijk hetzelfde als een webshop; een goede waardepropositie en goed vindbaar zijn op internet. Ten tweede zitten er geen 10 shoarma's in elk gehucht :) p.s. Hoeveel HMDI-kabels denk je wel niet te gaan verkopen? Voor dit soort dingen heb je ook nog eens concurrenten als de allekabels.nl, BCC, Mediamarkt en de lokale hifi-boer.
 18. Ik zie het eigenlijk ook niet zo. Zo komt het water van b.v. Sourcy uit dezelfde bron als het leidingwater van Utrecht. Helemaal niet zo slecht als sommigen doen laten overkomen. Als marketing trucje kun je het op de gezondheidsboeg gooien, maar erg geloofwaardig is het volgens mij niet. Hoe groot is de markt eigenlijk? Zijn er concurrenten. Verkoop je veel van dit spul? Zo dat had ik nog niet eens gezien aangezien ik dat allemaal blokkeer. Dat is wel een ernstig puntje. Sowieso zie ik niet echt de noodzaak voor Google Ads op een dergelijke site. Wat levert dat uberhaupt op, 50 dollar per jaar of iets in die richting?
 19. Rapidshare is nou niet echt een geweldige site om zoiets op te plaatsen. Na 2 uur wachten kon ik het uiteindelijk downloaden. Waarom wil je uberhaupt dit bedrijfsplan opstellen? Is het voor de financiering bij Bizzner voor een bedrag van 2000,-? Ik zou 'sowieso' eens op je spelling letten en/of gewoon de Word spellingscontrole gebruiken. Ik zie allerlei bedrijfsnamen met kleine letters, woorden als: accesoires, zoiezo, Belgie, opzich, kwa etc etc. Verder mis ik nog een verbetering/uitbreiding in het stuk over concurrentie en de waarde die jouw shop levert. Eigenlijk kun je net zo goed weer alle comments van iedereen doornemen ;) Ik zou ook je stuk "Beschrijf hier uw idee of plan" wat aanpassen. Het is nu erg wazig gestelt. Termen als een 'statement' maken etc. Verder van het 'world wide web' mag je best internet van maken. Zie b.v. hier voor inspiratie: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=18;action=display;threadid=1065 http://classes.bus.oregonstate.edu/fall-05/ba560/Writing%20a%20Compelling%20Executive%20Summary.pdf
 20. Dat logo is wel wat duidelijker. Maar waarom staat de Amerikaanse vlag daar?
 21. Helemaal juist Jeroen. Op dezelfde manier hoe b.v. Southwest Airlines wellicht meer concurreert met het autoverkeer dan met andere luchtvaartmaatschappijen. Je moet kijken welke functie/waarde het product vervult voor de klant. Overigens kwam ik in een snelle zoektocht met Google weinig echte (Nederlanse) Xbox shops tegen. Bol.com heeft maar een beperkt aanbod, evenals Wehkamp. Wellicht als je het echt goed uitvoert, kun je er wat van maken. Overigens, hier http://budgetgaming.nl/games/1/console-xbox360.html, kun je een mooi overzicht vinden van concurrenten. Er zijn wel veel internationale/amerikaanse sites die deze games verkopen. Vraag is of je dit moet zien als echte concurrent. Ik weet niet in hoeverre een gamer daar wil bestellen. Maar probleem blijft dat je afhankelijk bent van het succes van de Xbox. Zo is de WII markt ruw geschat 2x zo groot. Je kan jouw nieuw op te zetten shop daarom niet vergelijken met het relatieve succes van de WII shop. voor verkoopcijfers van de Xbox, zie b.v.: http://tweakers.net/nieuws/57656/microsoft-verkoopt-28-miljoen-exemplaren-van-xbox-360.html
 22. Nog een kleine opmerking. Je schrijft iets over promotie op de HCC Dagen. Wil je daar een stand? Zo ja, weet je wat de kosten hiervan zijn en denk je dat het budget van 300/450 euro daar voldoende voor is?
 23. Iets soortgelijks schreef je net ook. Maar serieus, waarom zou ik bij jou bestellen en niet bij een ander die het 5 a 15% goedkoper kan leveren waarbij ik tevens weet dat ik met een relatief betrouwbare verkoper van doen heb. Overigens is electronica volgens mij niet iets wat Wehkamp er zomaar even bij doet. Ik lees op Google dat ze zichzelf zien als "Hét online warenhuis van Nederland! Mode, Wonen en Elektronica." Maar goed, als je Wehkamp niet als concurrent ziet, wat te denken van Bol.com die de laatste tijd zich behoorlijk richten op hardware en software. Nee, ik doel meer op klantwaarde en het beslissingsproces voor de aankoop. Dit staat in zowat elk marketingboek.
 24. Ik zie nog steeds niet in waarom sites als Wehkamp e.d. geen concurrenten zijn. Wat weet je over de criteria die gehanteerd worden bij het beslissingsproces van de aankoop? Denk je dat naamsbekendheid, service/nazorg e.d. en prijs niet meespelen? Wat kun jij voor extra waarde bieden voor mogelijke klanten? Je schrijft wel iets over het product. Maar wat je daar beschrijft: "De toegevoegde waarde voor de klant is een stuk ontspanning voor na werktijd en het is uitstekend te gebruiken tijdens de feestdagen als cadeau.", betreft de game an sich en niet jouw dienst. Jouw product/dienst is de levering van games. Dat heeft een andere toegevoegde waarde dan wanneer ik hetzelfde spel haal bij de plaatselijke V&D.
 25. Waar komen de bezoekers trouwens vandaan? Google geeft slechts 18 hits op 'wereldtekoop.nl'. Het grootste deel daarvan bestaat naar links naar dit forum (ook zibb, sprout etc), daarnaast nog enkele links naar 'spam'-berichten op FunX en Fok.nl en een klein persberichtje op omroepbrabant.nl
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.