Ga naar inhoud

Sancho Panza

Legend
 • Aantal berichten

  277
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Karma

53

Persoonlijke info

 • Jij bent:
  anders
 • Geslacht
  Male
 • Voornaam
  Henk
 • Achternaam
  de Greef
 • Bedrijfs- of organisatienaam
  Molino de Viento Sociedad Limitada

Bedrijfsinfo

 • Plaats
  Nijkerkerveen
 • Branche
  Vervoer & transport

Visie op

 • Ik zoek mensen die
  In zijn voor een goed gesprek en niet bang zijn om iets meer te laten zien dan de buitenkant.
 • Mijn mening over ondernemerschap
  Ondernemers zijn net mensen, met dito eigenschappen. Ezels zijn eigenlijk slimmer, want die stoten zich geen tweemaal aan dezelfde steen.

  Fentener van Vlissingen heeft daar een leuk boekje over geschreven en ik rijd erop. (Ondernemers zijn Ezels)
 • Mijn mening over innovatie
  Innovatie is een verzamelbegrip, hype en een overbeladen politiek item. Waar gaat het over en hoe gaan we dat doen? zijn de vragen die eigenlijk niet gesteld worden, maar oh zo belangrijk zijn. Nee, Sancho houdt zich liever bezig met zaken die niet gelijk om subsidie of politieke keuzes vragen. Innovatie begint bij jezelf.
 1. Ola amigos, Sancho heeft geen verstand van columns of fora, maar vindt hier gelijk weer een aantal aardige veldheren ;D
 2. Oeefff wat is het warm hier in de velden van la Mancha. Gelukkig dat sancho lekker heeft kunnen slapen, want hij heeft een welverdiende vakantie gehad, omdat de edele veldheer Don op reis is geweest naar het ontwikkelde Nederland om daar het een en ander op te steken over nieuwe strijdplannen. Sancho vindt het allemaal maar moeilijke woorden, dropshipping, fullfilment en multilevel marketing passen niet zo goed bij de wereld waarin Sancho leeft. Hij rijdt gelukkig als een kind op zijn ezel over de velden, ziet af en toe een molen en draagt de wapens van zijn veldheer. Een eenvoudig maar mooi bestaan. De veldheer kwam terug met het ideale strijdplan om uiteindelijk die lastige reuzen te verslaan. "Dropshipping" was zijn antwoord. Sancho kijkt bedenkelijk en vraagt zijn heer wat hij daar in hemelsnaam mee bedoelt. "Wel" zegt heer Don "Dan hoeven we niks meer te doen, behalve een aardige website bouwen en onderhouden en kunnen we de rest van de dag ons bezig houden met de wijn en de vrouwen". Dat klinkt Sancho als muziek in de oren. Sancho houdt namelijk helemaal niet van werken, maar moet wel omdat hij anders honger krijgt en zijn veldheer omkomt van de klappen van de molenwieken. Wijn en vrouwen daarentegen kunnen hem zeer bekoren. Sancho vraagt zich wel af of het verhaal van de Don niet een beetje te mooi is om waar te zijn. "Heer Don" vraagt hij "wie gaat de reuzen dan verslaan"? En het bleef nog lang stil in La Mancha. Salut. Sancho
 3. Sancho heeft geen verstand van websites, computers en internet. Wel heeft Sancho zojuist gezien hoe de Don zomaar even wat gegevens opvroeg over een zeer kwaadwillende windmolen hier in de buurt. Klak klak klaar, scherm vol en zwaarden slijpen maar. De Don zegt vaak dat ie een hele goede vriend heeft in Google. Sancho weet niet wie dat is, maar die schijnt wel veel te weten. Vaak moet Sancho het afleggen, omdat Google iets anders zegt. Sancho heeft het helemaal niet zo op die nieuwerwetse dingen. Hij vraagt zich af hoe kan het toch kan zijn dat dezelfde mensen die dikke contracten vol schrijven met overeenkomsten, met hetzelfde gemak hun doopceel op het internet plaatsen. Sancho denkt dat het misplaatst vertrouwen is in de technologie die erachter zit. Hij heeft ook geen enkel idee waar uiteindelijk deze tekst terecht zal komen...... wie ermee aan de haal zal gaan.... en wat daarvan de consequenties zijn... en het maakt hem eigenlijk ook niet zoveel uit. De ezel heeft te eten, de zwaarden blinken, de lans is net gerepareerd en Sancho gaat een slapie doen, daar is ie echt goed in. Salut, de La Mancha!
 4. Sancho weet als geen ander hoe het kan zijn om tegen de macht van de meerderheid te mogen vechten. In een ver grijs verleden werden mensen verketterd omdat ze beweerden dat de aarde rond was. Nu weten we gelukkig wel dat de aarde rond is, maar nog steeds niet dat de meerderheid niet altijd de wijsheid in pacht heeft. Sancho is blij om de nono te mogen zijn! Hij kan en mag van alles roepen en dan zeggen dat ie er toch geen verstand van heeft. De ideale positie, vindt Sancho. Hij heeft alleen wel grote bezwaren tegen stemmen voor of tegen een bewering, want vaak ligt de "waarheid", voor zover die te bepalen zou zijn, niet alleen bij wat de meerderheid ervan vindt. Denk even aan die ongelukkige veldheer Leers, die eigenlijk de regels (van de meerderheid) uitvoert en daardoor in heel zwaar weer komt. Daarbij niet te vergeten die arme Mauro, die er het slachtoffer van wordt. Sancho denkt bovendien dat het heel aardig is om af en toe een tegendraads geluid te horen. Dat houdt hem scherp. Het wordt enkel wel een beetje vervelend als op een zeker moment de argumenten op zijn en de veldheren elkaars blazoen proberen te vernietigen. Sancho heeft bovendien een erg grote hekel aan laag taalgebruik, maar blijft wel een nono. Wel of geen extra knopje zal Sancho een zorg zijn. Sancho gaat voor het geluk en niet voor het gelijk ;D Salut, de la Mancha!!
 5. Ola, Sancho waakt in de vroege morgen en hoort daar achter in de Jachtvelden van La Mancha enige veldheren met wapens kletteren. Sancho haast zich naar het tafereel en verneemt een gevecht tussen de economisch adviseurs en de accountants. Hij denkt terug aan het gesprek dat hij laatst had met zijn goede vriend Tabaksblat bij een knetterend haardvuur, een goede sigaar en een karaf ouderwetse sangria. Morris vertelde Sancho dat adviseurs en accountants voortdurend in elkaars vijver vissen en dat daar eigenlijk regels voor zouden moeten komen. Sancho keek bedenkelijk en dacht dat regels daartoe eigenlijk niet veel zouden kunnen oplossen, want dat is meer van hetzelfde en wie zou dat moeten gaan handhaven? Het gevecht ontrafelde zich vrij onaardig. De veldheren, blijkbaar machteloos om het met de bestaande wapens te kunnen beslechten, zochten naarstig naar nieuwe mogelijkheden om de ander te doden. Sancho dacht dat het een gevecht zonder einde zou gaan worden, maar gelukkig dropen ze één voor één af. En zo eindigde ook dit tafereel in het niets en bleef alles bij het oude. Sancho heeft netjes de boel opgeruimd en hier en daar wat wonden verbonden, want dat is zijn taak als schildknaap, maar daar is het dan ook bij gebleven. Salut, de La Mancha!
 6. Panza gaapt en krapt zich achter de oren. Wat nu dan? een ondernemer in nood? Sancho hoort het verhaal aandachtig aan en denkt weldra terug aan de barre tijden met een compaan schildknaap. Zijn papa had ook een windmolen en toen de waarde velheer Quichotte die te lijf ging waren de verhoudingen volledig zoek. Veel gesteggel over waar Sancho nu de wapens moest poetsen en wat hij daarvoor verschuldigd zou zijn, maar niets kwam tot een oplossing. Sancho koos voor zichzelf, nam afscheid en ging enkel en alleen verder achter zijn Veldheer aan. Niet omdat hij dat moest, maar omdat de arme stakker anders echt verongelukt. Wat kunt u, o waarde velheer autospuiter, met het verhaal van Sancho? Sancho denkt dat het met mensen die niet willen slecht zakendoen is. Als er op één of andere wijze een breuk in de relatie is ontstaan, terecht of onterect, waar of niet waar, dan keren deze lieden zich tegen u. Het is volsterkt zinloos om tegen deze stroom in te blijven zwemmen, zoals u reeds heeft bemerkt, tenzij u goede troeven in handen heeft om ze in ene maal met de vloer gelijk te maken. Dat wil echter niet zeggen dat u niet vakbekwaam bent of geen ondernemersvaardigheden zou bezitten. Sancho kan echter ook niet het bewijs daarvoor vinden, dus dat laat hij wijselijk in het midden. Als u de huur kunt opbrengen, zou u onder normale omstandigheden ook de financiering voor koop voor elkaar moeten kunnen krijgen. Uit uw betoog blijkt echter dat ook bij 90 uur werk per week (Sancho wordt echt heel moe bij de gedachte), u nog niet in staat bent om aan de verplichtingen te voldoen. Dit zou een sterke indicatie moeten zijn dat er ergens iets structureel niet goed gaat. Werken is om te leven en niet andersom, denkt Sancho. Misschien is een faillissement helemaal geen slecht idee. U bezit niets, dus u heeft ook weinig te verliezen. De drie jaar WSNP die erop volgen zijn niet aan te bevelen, maar als u daarmee schoon schip kunt maken, wel het overwegen waard. Uw veldheer huurbaas zit met een veel groter probleem. die heeft namelijk per direct een pand, waar hij weinig tot niets mee kan (buiten een andere huurder of koper zoeken), en een inventaris, die hij niet kan bedienen (dus kan liquideren). misschien dat vanuit dat oogpunt er nog een onderhandeling mogelijk is?? (veilig stellen van de investering) In ieder ander geval zou Sancho de tijd gebruiken om van de BurnOut af te komen.. U bent welkom op de uitgestrekte velden van La Mancha. Uw waarde schilknaap Sancho Panza!
 7. Heer Herman ziet dat mensen geld verdienen aan geld (verdienen). Sancho denkt dat gestapeld geld verdienen in meerdere treden gaat, waardoor mensen niet meer zien aan welke waarde er nu eigenlijk wordt verdiend. Sancho ziet dat sommige mensen daar heel bedreven in zijn en dus ook veel verdienen. Sancho denkt ook dat daar een sterk prijs opdrijvend karakter in zit, maar ziet geen eenvoudige oplossing. Het gaat, zo denkt Sancho, niet alleen om de waarde van de munt, maar ook om de beschikbaarheid. Wie geld heeft kan geld verdienen en wie geld heeft, heeft ook de macht om de waarheid naar zijn hand te zetten. Wie geld kan maken (dnb, oveheid) regeert de hele boel. Sancho denkt daarom dat het niet gaat over welke munt, maar vooral wie hem maakt.
 8. Sancho lag net lekker onder een boom te tukken en wordt plots bruut verstoord. Het is Xiaodi, ze/hij roept dat Sancho niet mag oordelen, maar oordeelt ohh zo hard over wat Sancho zegt. Sancho snapt dat niet helemaal, want hij is maar een eenvoudige schildknaap en vraagt zich af waar nu deze herrie plots vandaan komt. Het kan toch niet zo zijn dat Sancho niet meer mag zeggen wat hij ziet? Sancho is wel gewend aan zinloze gevechten, want zijn baas doet nu eenmaal niet anders, maar heeft daar zelf maar bijzonder weinig trek in. Sancho denkt dat Xiaodi een beetje uit de tenen heeft gereageerd en dat het wel weer voorbij zal gaan. Sancho adviseert Xiaodi om eens wat berichten van Sancho terug te lezen, dat werpt wellicht een ander licht op de zaak. Over de milieuproblemen, veroorzaakt door louter en alleen op geldbeluste wolven heeft Sancho ook wel een idee, maar Sancho dacht dat het hier ging om verschillen in waarde. Hij kan het verkeerd begrepen hebben natuurlijk... Maar dat is weer een discussie van een heel andere orde, toch zeker net zo aardig. Sancho denkt dat iets pas een probleem wordt, als je er een probleem van maakt. Ook dat hangt nauw samen met overtuigingen, veronderstellingen, definities en begrippen, cultuur en niet te vergeten dogma's en religie. Het is sociale wetenschap pur sang en wie heeft daar nu echt de waarheid in pacht? Sancho weet echter wel dat als iemand een oplossing heeft bedacht, vaak het probleem er vanzelf bij komt. Saludos de La Mancha
 9. Waarde veldheer Herman, U zegt hetzelfde, maar ervaart juist een probleem in het sociale aspect van het begrip waarde. U vindt het lastig dat u niet eenduidig de waarde van uw zaken kunt vaststellen en dat er ook andere heren zijn die een duit in het zakje doen of eruit halen. U suggereert als oplossing voor dit probleem een nieuwe (munt)eenheid. Eenheid betekent echter het einde van de onderhandeling en zal om die reden niet te vinden zijn, omdat de onderhandeling over die eenheid nimmer zal eindigen. Sancho denkt dat veldheren het best lekker vinden om een beetje te spelen met waarde. Soms noemen ze het gokken, soms anticiperen, soms investeren en nog weer anders speculeren. Hier zijn vele Don's dagelijks mee bezig, die elkaar daar onderling ook voor betalen. Ze hebben er een eigen taal bij bedacht en voordat je wordt toegelaten in deze ridderkring moet je het examen met goed gevolg afleggen. Voor Sancho is dat alles een heel erg ver van zijn ezel show, want het gaat enkel over bedachte waarde, die bij een verandering in de omgeving (oorlog, aardbeving, crisis) plotseling waardeloos kan zijn. jullie Hollanders waren niet ver af van de teruggang naar ruilhandel, als voorheen veldheer Bos niet "even" de ing-postbank had gered met een paar luttele miljarden belastinggeld. Die grote kasteelheren daar hadden hun hand overspeeld, net als heer Scheringa, maar dat eindigde anders. Voor Sancho's ezel zijn wortelen heel belangrijk.Sancho betaalt die meestal met een zakje meel, dat is hier bij de molens namelijk goed te vinden, maar wil de ezel niet eten. Soms zijn de wortelen schaars door de droogte en dan moet er meer meel voor worden betaald, of neemt Sancho een baal hooi, dat is weer goedkoop bij droogte. Helaas kan Sancho u niet verder helpen. Hij heeft eenvoudigweg de kracht niet om dit grote fenomeen te kunnen oplossen, als hij dat al zou willen. Sancho denkt wel dat hij voor zichzelf een werkbare oplossing heeft, door alleen dat te kopen waarvan hij de waarde voor Sancho zelf en zijn ezel, ook op langere termijn, kent. Saludos de La Mancha
 10. Sancho heeft de column gelezen; Sancho geniet van de pogingen om een niet bestaand probleem op te lossen. Waarde ontstaat in onderhandeling en daar is niks mis mee. Het is een oeroud principe, dat hooguit zelf aan de onderhandeling onderhevig is, maar de basis blijft. Er is ook geen hogere macht die dat kan vaststellen. Dan de reacties... Sancho denkt dat hij nog één keer ... vooruit... Waarde is net zo zeer een gedachtenconstruct als tijd. Beide zinvol als je een rekeneenheid nodig hebt om iets te kunnen duiden. In een wereld waar dat niet nodig is, zijn het zinloze begrippen. In een wereld waar ze te belangrijk worden zijn het schadelijke begrippen. Sancho snapt dan ook geen snars van Economen, want die lui zijn enkel met gedachtenconstructen aan het spelen. Van filosofen wordt gezegd dat ze wazig zijn, maar deze lui praten enkel over lucht. Waar is dan die markt? Sancho ziet enkel de steppen rond la Mancha en hier en daar een verdwaalde molen. Op zaterdag gaat Sancho naar de markt in La Mancha om wortelen in te slaan voor de ezel, maar heeft niemand immer "leverage" zien aanbieden. Sancho vreest echter wel voor de schade die onze economische wetvoorschrijvers aanrichten. Zonder blikken of blozen zijn we de crisis van 2008 ingestapt. Vol van het geloof in marktwerking en conforme beloningen voor bankiers. En zelfs nu wordt nog maar mondjesmaat toegegeven dat het misschien allemaal iets te gek is geweest... Sancho heeft niets geleerd en is maar een eenvoudige schildknaap. Er is dan ook geen enkele autoriteit waar Sancho zijn gedachten mee kan staven, maar hij gelooft dat hij goed zit. Saludos de La Mancha
 11. Aandacht is koning. Geef aan dat je blij bent met de klacht omdat je daardoor je produkt/service kunt verbeteren, dat je begrijpt dat het allemaal heel vervelend is en dat je er alles aan zal doen om het "ongemak" te verhelpen. Ga desnoods bij de klant kijken om 1) zelf te beoordelen hoe ernstig eea is en 2) de benodigde portie aandacht te geven. Je zult zien dat de klachten snel minder worden nadat de mensen zijn gerustgesteld met het uitzicht op een mogelijke oplossing. Daarna kan je in de onderhandeling zelf vaststellen wat de "beste" oplossing is. produkt vervangen, repareren of iets anders, maar iig de klacht waar het over gaat wegnemen, liefst met gesloten beurs. Als dit alles niet werkt, heb je klaarblijkelijk een notoire klager, en kan je altijd nog terugvallen op de "algemene voorwaarden", indien van toepassing. Ook dan snel conform de voorwaarden afhandelen en daarna afscheid nemen, ook al kost dat geld. Sue Me! Saludos de la Mancha
 12. Ocharme, wat een groot verdriet, Sancho geniet van zijn welverdiende rust tegen de romp van een molen en ziet plots een uit het zadel geslagen veldheer op het slagveld van HigherLevel. Hij ligt naast zijn rijdier, onder de molen en lijkt pijn te hebben. Sancho snelt naar de plaats van het ongeval en bemerkt dat het geen onbekende is. Sancho graaft in zijn geheugen om te zien wat hij nog weet, terwijl hij de wonden verzorgt. Het was een mooie maandagmorgen in La mancha. Op het plein had zich een menigte verzameld, rond een voorname veldheer, die zich had verschanst op de zeepkist in zijn beste harnas. Hij sprak deftige woorden en zag er prima uit.. Sancho luisterde even naar het betoog, maar snapte er al snel niet veel meer van. Dat is niet ongewoon, want Sancho snapt het wel vaker niet, en dat maakt Sancho ook niet veel uit. Wel zag Sancho enkele lieden in het gepeupel instemmend knikken, alsof ze het wel begrepen. Het ging over Het nieuwe werken. Sancho dacht nog dat het gisteren eigenlijk hetzelfde ging, dus vroeg zich af waar deze commotie nu vandaan kwam en wat ermee werd bedoeld. Nu is deze veldheer door de molens uit het zadel geslagen. Sancho denkt nog dat wind op zich niet zo gevaarlijk is, totdat je er molens in plaatst. Hij vraagt zich echter wel af wat er gebeurd kan zijn? De veldheer sprak voorname woorden, zag er goed uit en wist zichzelf een podium te verschaffen om te spreken. Dat is Sancho nog niet gelukt. ;) Sancho keek om zich heen en zag daar de molens. Zij draaiden, want er stond een klein briesje, waardoor Sancho dacht dat er niet zoveel mis mee was. Sancho dacht wel dat het vrij gevaarlijk is om je nabij de molens te begeven, als je niet weet wat molens beweegt. Wind valt niet te stoppen, denkt Sancho, molens wel. Sancho troost de veldheer met de woorden: Ach heer, U kan het niet helpen dat zij in een andere wereld leven. Het is niet uw wereld, dus spreken zij ook uw taal niet. Sancho denkt dat uw voorname woorden passen bij voorname mensen, maar niet bij deze wereld van reuzen, die dagelijks heel erg hard koren malen en daar nog goed in zijn ook. U zult vast slagen in uw kruistocht, maar onderweg wel wat schrammen en builen oplopen, want deze reuzen hebben wieken. Salud de La Mancha, Sancho Panza
 13. Sancho denkt dat heer Peter helemaal niet op zoek is naar andere inzichten en dat hij het antwoord al weet en eigenlijk alleen bevestiging wenst. Helaas zijn er mensen die het helemaal niet met heer Peter eens zijn en duurt het dan tot in het oneindige voort. Sancho heeft daar niet zoveel moeite mee, want dat is hij gewend. Maar voor nu wenst Sancho heer Peter veel succes in de voortzetting van deze kruistocht. Salud Sancho
 14. Sancho probeert zich een volk zonder kunst voor te stellen. Kleurloos volk, zonder muziek, beelden, literatuur, artiesten of eigen identiteit. Sancho denkt dat je inderdaad subsidie zondermeer kunt afschaffen, want wie heeft er nu behoefte aan al die verschillen? Bovendien denkt Sancho dat je dan ook veel gemakkelijker één Europa kunt vormen omdat er buiten de talen geen verschillen meer zijn, hoewel het een kleurloos stuk grondgebied zal worden. Soort Amerika, maar dan zonder musea. Sancho vraagt zich af welke religie dit volk zal gaan volgen. Het Nihilisme? Sancho stelt voor om eerst het Fries en dan Zeeuws en Limburgs aan te pakken en vervolgens de Engelse taal op de basisschool als eerste voertaal in te stellen, zodat we klaar zijn als de grenzen echt verdwijnen. Salud de La Mancha
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.