Ga naar inhoud

Sancho Panza

Legend
 • Aantal berichten

  277
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sancho Panza

 1. Ola amigos, Sancho heeft geen verstand van columns of fora, maar vindt hier gelijk weer een aantal aardige veldheren ;D
 2. Oeefff wat is het warm hier in de velden van la Mancha. Gelukkig dat sancho lekker heeft kunnen slapen, want hij heeft een welverdiende vakantie gehad, omdat de edele veldheer Don op reis is geweest naar het ontwikkelde Nederland om daar het een en ander op te steken over nieuwe strijdplannen. Sancho vindt het allemaal maar moeilijke woorden, dropshipping, fullfilment en multilevel marketing passen niet zo goed bij de wereld waarin Sancho leeft. Hij rijdt gelukkig als een kind op zijn ezel over de velden, ziet af en toe een molen en draagt de wapens van zijn veldheer. Een eenvoudig maar mooi bestaan. De veldheer kwam terug met het ideale strijdplan om uiteindelijk die lastige reuzen te verslaan. "Dropshipping" was zijn antwoord. Sancho kijkt bedenkelijk en vraagt zijn heer wat hij daar in hemelsnaam mee bedoelt. "Wel" zegt heer Don "Dan hoeven we niks meer te doen, behalve een aardige website bouwen en onderhouden en kunnen we de rest van de dag ons bezig houden met de wijn en de vrouwen". Dat klinkt Sancho als muziek in de oren. Sancho houdt namelijk helemaal niet van werken, maar moet wel omdat hij anders honger krijgt en zijn veldheer omkomt van de klappen van de molenwieken. Wijn en vrouwen daarentegen kunnen hem zeer bekoren. Sancho vraagt zich wel af of het verhaal van de Don niet een beetje te mooi is om waar te zijn. "Heer Don" vraagt hij "wie gaat de reuzen dan verslaan"? En het bleef nog lang stil in La Mancha. Salut. Sancho
 3. Sancho heeft geen verstand van websites, computers en internet. Wel heeft Sancho zojuist gezien hoe de Don zomaar even wat gegevens opvroeg over een zeer kwaadwillende windmolen hier in de buurt. Klak klak klaar, scherm vol en zwaarden slijpen maar. De Don zegt vaak dat ie een hele goede vriend heeft in Google. Sancho weet niet wie dat is, maar die schijnt wel veel te weten. Vaak moet Sancho het afleggen, omdat Google iets anders zegt. Sancho heeft het helemaal niet zo op die nieuwerwetse dingen. Hij vraagt zich af hoe kan het toch kan zijn dat dezelfde mensen die dikke contracten vol schrijven met overeenkomsten, met hetzelfde gemak hun doopceel op het internet plaatsen. Sancho denkt dat het misplaatst vertrouwen is in de technologie die erachter zit. Hij heeft ook geen enkel idee waar uiteindelijk deze tekst terecht zal komen...... wie ermee aan de haal zal gaan.... en wat daarvan de consequenties zijn... en het maakt hem eigenlijk ook niet zoveel uit. De ezel heeft te eten, de zwaarden blinken, de lans is net gerepareerd en Sancho gaat een slapie doen, daar is ie echt goed in. Salut, de La Mancha!
 4. Sancho weet als geen ander hoe het kan zijn om tegen de macht van de meerderheid te mogen vechten. In een ver grijs verleden werden mensen verketterd omdat ze beweerden dat de aarde rond was. Nu weten we gelukkig wel dat de aarde rond is, maar nog steeds niet dat de meerderheid niet altijd de wijsheid in pacht heeft. Sancho is blij om de nono te mogen zijn! Hij kan en mag van alles roepen en dan zeggen dat ie er toch geen verstand van heeft. De ideale positie, vindt Sancho. Hij heeft alleen wel grote bezwaren tegen stemmen voor of tegen een bewering, want vaak ligt de "waarheid", voor zover die te bepalen zou zijn, niet alleen bij wat de meerderheid ervan vindt. Denk even aan die ongelukkige veldheer Leers, die eigenlijk de regels (van de meerderheid) uitvoert en daardoor in heel zwaar weer komt. Daarbij niet te vergeten die arme Mauro, die er het slachtoffer van wordt. Sancho denkt bovendien dat het heel aardig is om af en toe een tegendraads geluid te horen. Dat houdt hem scherp. Het wordt enkel wel een beetje vervelend als op een zeker moment de argumenten op zijn en de veldheren elkaars blazoen proberen te vernietigen. Sancho heeft bovendien een erg grote hekel aan laag taalgebruik, maar blijft wel een nono. Wel of geen extra knopje zal Sancho een zorg zijn. Sancho gaat voor het geluk en niet voor het gelijk ;D Salut, de la Mancha!!
 5. Ola, Sancho waakt in de vroege morgen en hoort daar achter in de Jachtvelden van La Mancha enige veldheren met wapens kletteren. Sancho haast zich naar het tafereel en verneemt een gevecht tussen de economisch adviseurs en de accountants. Hij denkt terug aan het gesprek dat hij laatst had met zijn goede vriend Tabaksblat bij een knetterend haardvuur, een goede sigaar en een karaf ouderwetse sangria. Morris vertelde Sancho dat adviseurs en accountants voortdurend in elkaars vijver vissen en dat daar eigenlijk regels voor zouden moeten komen. Sancho keek bedenkelijk en dacht dat regels daartoe eigenlijk niet veel zouden kunnen oplossen, want dat is meer van hetzelfde en wie zou dat moeten gaan handhaven? Het gevecht ontrafelde zich vrij onaardig. De veldheren, blijkbaar machteloos om het met de bestaande wapens te kunnen beslechten, zochten naarstig naar nieuwe mogelijkheden om de ander te doden. Sancho dacht dat het een gevecht zonder einde zou gaan worden, maar gelukkig dropen ze één voor één af. En zo eindigde ook dit tafereel in het niets en bleef alles bij het oude. Sancho heeft netjes de boel opgeruimd en hier en daar wat wonden verbonden, want dat is zijn taak als schildknaap, maar daar is het dan ook bij gebleven. Salut, de La Mancha!
 6. Panza gaapt en krapt zich achter de oren. Wat nu dan? een ondernemer in nood? Sancho hoort het verhaal aandachtig aan en denkt weldra terug aan de barre tijden met een compaan schildknaap. Zijn papa had ook een windmolen en toen de waarde velheer Quichotte die te lijf ging waren de verhoudingen volledig zoek. Veel gesteggel over waar Sancho nu de wapens moest poetsen en wat hij daarvoor verschuldigd zou zijn, maar niets kwam tot een oplossing. Sancho koos voor zichzelf, nam afscheid en ging enkel en alleen verder achter zijn Veldheer aan. Niet omdat hij dat moest, maar omdat de arme stakker anders echt verongelukt. Wat kunt u, o waarde velheer autospuiter, met het verhaal van Sancho? Sancho denkt dat het met mensen die niet willen slecht zakendoen is. Als er op één of andere wijze een breuk in de relatie is ontstaan, terecht of onterect, waar of niet waar, dan keren deze lieden zich tegen u. Het is volsterkt zinloos om tegen deze stroom in te blijven zwemmen, zoals u reeds heeft bemerkt, tenzij u goede troeven in handen heeft om ze in ene maal met de vloer gelijk te maken. Dat wil echter niet zeggen dat u niet vakbekwaam bent of geen ondernemersvaardigheden zou bezitten. Sancho kan echter ook niet het bewijs daarvoor vinden, dus dat laat hij wijselijk in het midden. Als u de huur kunt opbrengen, zou u onder normale omstandigheden ook de financiering voor koop voor elkaar moeten kunnen krijgen. Uit uw betoog blijkt echter dat ook bij 90 uur werk per week (Sancho wordt echt heel moe bij de gedachte), u nog niet in staat bent om aan de verplichtingen te voldoen. Dit zou een sterke indicatie moeten zijn dat er ergens iets structureel niet goed gaat. Werken is om te leven en niet andersom, denkt Sancho. Misschien is een faillissement helemaal geen slecht idee. U bezit niets, dus u heeft ook weinig te verliezen. De drie jaar WSNP die erop volgen zijn niet aan te bevelen, maar als u daarmee schoon schip kunt maken, wel het overwegen waard. Uw veldheer huurbaas zit met een veel groter probleem. die heeft namelijk per direct een pand, waar hij weinig tot niets mee kan (buiten een andere huurder of koper zoeken), en een inventaris, die hij niet kan bedienen (dus kan liquideren). misschien dat vanuit dat oogpunt er nog een onderhandeling mogelijk is?? (veilig stellen van de investering) In ieder ander geval zou Sancho de tijd gebruiken om van de BurnOut af te komen.. U bent welkom op de uitgestrekte velden van La Mancha. Uw waarde schilknaap Sancho Panza!
 7. Heer Herman ziet dat mensen geld verdienen aan geld (verdienen). Sancho denkt dat gestapeld geld verdienen in meerdere treden gaat, waardoor mensen niet meer zien aan welke waarde er nu eigenlijk wordt verdiend. Sancho ziet dat sommige mensen daar heel bedreven in zijn en dus ook veel verdienen. Sancho denkt ook dat daar een sterk prijs opdrijvend karakter in zit, maar ziet geen eenvoudige oplossing. Het gaat, zo denkt Sancho, niet alleen om de waarde van de munt, maar ook om de beschikbaarheid. Wie geld heeft kan geld verdienen en wie geld heeft, heeft ook de macht om de waarheid naar zijn hand te zetten. Wie geld kan maken (dnb, oveheid) regeert de hele boel. Sancho denkt daarom dat het niet gaat over welke munt, maar vooral wie hem maakt.
 8. Sancho lag net lekker onder een boom te tukken en wordt plots bruut verstoord. Het is Xiaodi, ze/hij roept dat Sancho niet mag oordelen, maar oordeelt ohh zo hard over wat Sancho zegt. Sancho snapt dat niet helemaal, want hij is maar een eenvoudige schildknaap en vraagt zich af waar nu deze herrie plots vandaan komt. Het kan toch niet zo zijn dat Sancho niet meer mag zeggen wat hij ziet? Sancho is wel gewend aan zinloze gevechten, want zijn baas doet nu eenmaal niet anders, maar heeft daar zelf maar bijzonder weinig trek in. Sancho denkt dat Xiaodi een beetje uit de tenen heeft gereageerd en dat het wel weer voorbij zal gaan. Sancho adviseert Xiaodi om eens wat berichten van Sancho terug te lezen, dat werpt wellicht een ander licht op de zaak. Over de milieuproblemen, veroorzaakt door louter en alleen op geldbeluste wolven heeft Sancho ook wel een idee, maar Sancho dacht dat het hier ging om verschillen in waarde. Hij kan het verkeerd begrepen hebben natuurlijk... Maar dat is weer een discussie van een heel andere orde, toch zeker net zo aardig. Sancho denkt dat iets pas een probleem wordt, als je er een probleem van maakt. Ook dat hangt nauw samen met overtuigingen, veronderstellingen, definities en begrippen, cultuur en niet te vergeten dogma's en religie. Het is sociale wetenschap pur sang en wie heeft daar nu echt de waarheid in pacht? Sancho weet echter wel dat als iemand een oplossing heeft bedacht, vaak het probleem er vanzelf bij komt. Saludos de La Mancha
 9. Waarde veldheer Herman, U zegt hetzelfde, maar ervaart juist een probleem in het sociale aspect van het begrip waarde. U vindt het lastig dat u niet eenduidig de waarde van uw zaken kunt vaststellen en dat er ook andere heren zijn die een duit in het zakje doen of eruit halen. U suggereert als oplossing voor dit probleem een nieuwe (munt)eenheid. Eenheid betekent echter het einde van de onderhandeling en zal om die reden niet te vinden zijn, omdat de onderhandeling over die eenheid nimmer zal eindigen. Sancho denkt dat veldheren het best lekker vinden om een beetje te spelen met waarde. Soms noemen ze het gokken, soms anticiperen, soms investeren en nog weer anders speculeren. Hier zijn vele Don's dagelijks mee bezig, die elkaar daar onderling ook voor betalen. Ze hebben er een eigen taal bij bedacht en voordat je wordt toegelaten in deze ridderkring moet je het examen met goed gevolg afleggen. Voor Sancho is dat alles een heel erg ver van zijn ezel show, want het gaat enkel over bedachte waarde, die bij een verandering in de omgeving (oorlog, aardbeving, crisis) plotseling waardeloos kan zijn. jullie Hollanders waren niet ver af van de teruggang naar ruilhandel, als voorheen veldheer Bos niet "even" de ing-postbank had gered met een paar luttele miljarden belastinggeld. Die grote kasteelheren daar hadden hun hand overspeeld, net als heer Scheringa, maar dat eindigde anders. Voor Sancho's ezel zijn wortelen heel belangrijk.Sancho betaalt die meestal met een zakje meel, dat is hier bij de molens namelijk goed te vinden, maar wil de ezel niet eten. Soms zijn de wortelen schaars door de droogte en dan moet er meer meel voor worden betaald, of neemt Sancho een baal hooi, dat is weer goedkoop bij droogte. Helaas kan Sancho u niet verder helpen. Hij heeft eenvoudigweg de kracht niet om dit grote fenomeen te kunnen oplossen, als hij dat al zou willen. Sancho denkt wel dat hij voor zichzelf een werkbare oplossing heeft, door alleen dat te kopen waarvan hij de waarde voor Sancho zelf en zijn ezel, ook op langere termijn, kent. Saludos de La Mancha
 10. Sancho heeft de column gelezen; Sancho geniet van de pogingen om een niet bestaand probleem op te lossen. Waarde ontstaat in onderhandeling en daar is niks mis mee. Het is een oeroud principe, dat hooguit zelf aan de onderhandeling onderhevig is, maar de basis blijft. Er is ook geen hogere macht die dat kan vaststellen. Dan de reacties... Sancho denkt dat hij nog één keer ... vooruit... Waarde is net zo zeer een gedachtenconstruct als tijd. Beide zinvol als je een rekeneenheid nodig hebt om iets te kunnen duiden. In een wereld waar dat niet nodig is, zijn het zinloze begrippen. In een wereld waar ze te belangrijk worden zijn het schadelijke begrippen. Sancho snapt dan ook geen snars van Economen, want die lui zijn enkel met gedachtenconstructen aan het spelen. Van filosofen wordt gezegd dat ze wazig zijn, maar deze lui praten enkel over lucht. Waar is dan die markt? Sancho ziet enkel de steppen rond la Mancha en hier en daar een verdwaalde molen. Op zaterdag gaat Sancho naar de markt in La Mancha om wortelen in te slaan voor de ezel, maar heeft niemand immer "leverage" zien aanbieden. Sancho vreest echter wel voor de schade die onze economische wetvoorschrijvers aanrichten. Zonder blikken of blozen zijn we de crisis van 2008 ingestapt. Vol van het geloof in marktwerking en conforme beloningen voor bankiers. En zelfs nu wordt nog maar mondjesmaat toegegeven dat het misschien allemaal iets te gek is geweest... Sancho heeft niets geleerd en is maar een eenvoudige schildknaap. Er is dan ook geen enkele autoriteit waar Sancho zijn gedachten mee kan staven, maar hij gelooft dat hij goed zit. Saludos de La Mancha
 11. Aandacht is koning. Geef aan dat je blij bent met de klacht omdat je daardoor je produkt/service kunt verbeteren, dat je begrijpt dat het allemaal heel vervelend is en dat je er alles aan zal doen om het "ongemak" te verhelpen. Ga desnoods bij de klant kijken om 1) zelf te beoordelen hoe ernstig eea is en 2) de benodigde portie aandacht te geven. Je zult zien dat de klachten snel minder worden nadat de mensen zijn gerustgesteld met het uitzicht op een mogelijke oplossing. Daarna kan je in de onderhandeling zelf vaststellen wat de "beste" oplossing is. produkt vervangen, repareren of iets anders, maar iig de klacht waar het over gaat wegnemen, liefst met gesloten beurs. Als dit alles niet werkt, heb je klaarblijkelijk een notoire klager, en kan je altijd nog terugvallen op de "algemene voorwaarden", indien van toepassing. Ook dan snel conform de voorwaarden afhandelen en daarna afscheid nemen, ook al kost dat geld. Sue Me! Saludos de la Mancha
 12. Ocharme, wat een groot verdriet, Sancho geniet van zijn welverdiende rust tegen de romp van een molen en ziet plots een uit het zadel geslagen veldheer op het slagveld van HigherLevel. Hij ligt naast zijn rijdier, onder de molen en lijkt pijn te hebben. Sancho snelt naar de plaats van het ongeval en bemerkt dat het geen onbekende is. Sancho graaft in zijn geheugen om te zien wat hij nog weet, terwijl hij de wonden verzorgt. Het was een mooie maandagmorgen in La mancha. Op het plein had zich een menigte verzameld, rond een voorname veldheer, die zich had verschanst op de zeepkist in zijn beste harnas. Hij sprak deftige woorden en zag er prima uit.. Sancho luisterde even naar het betoog, maar snapte er al snel niet veel meer van. Dat is niet ongewoon, want Sancho snapt het wel vaker niet, en dat maakt Sancho ook niet veel uit. Wel zag Sancho enkele lieden in het gepeupel instemmend knikken, alsof ze het wel begrepen. Het ging over Het nieuwe werken. Sancho dacht nog dat het gisteren eigenlijk hetzelfde ging, dus vroeg zich af waar deze commotie nu vandaan kwam en wat ermee werd bedoeld. Nu is deze veldheer door de molens uit het zadel geslagen. Sancho denkt nog dat wind op zich niet zo gevaarlijk is, totdat je er molens in plaatst. Hij vraagt zich echter wel af wat er gebeurd kan zijn? De veldheer sprak voorname woorden, zag er goed uit en wist zichzelf een podium te verschaffen om te spreken. Dat is Sancho nog niet gelukt. ;) Sancho keek om zich heen en zag daar de molens. Zij draaiden, want er stond een klein briesje, waardoor Sancho dacht dat er niet zoveel mis mee was. Sancho dacht wel dat het vrij gevaarlijk is om je nabij de molens te begeven, als je niet weet wat molens beweegt. Wind valt niet te stoppen, denkt Sancho, molens wel. Sancho troost de veldheer met de woorden: Ach heer, U kan het niet helpen dat zij in een andere wereld leven. Het is niet uw wereld, dus spreken zij ook uw taal niet. Sancho denkt dat uw voorname woorden passen bij voorname mensen, maar niet bij deze wereld van reuzen, die dagelijks heel erg hard koren malen en daar nog goed in zijn ook. U zult vast slagen in uw kruistocht, maar onderweg wel wat schrammen en builen oplopen, want deze reuzen hebben wieken. Salud de La Mancha, Sancho Panza
 13. Sancho denkt dat heer Peter helemaal niet op zoek is naar andere inzichten en dat hij het antwoord al weet en eigenlijk alleen bevestiging wenst. Helaas zijn er mensen die het helemaal niet met heer Peter eens zijn en duurt het dan tot in het oneindige voort. Sancho heeft daar niet zoveel moeite mee, want dat is hij gewend. Maar voor nu wenst Sancho heer Peter veel succes in de voortzetting van deze kruistocht. Salud Sancho
 14. Sancho probeert zich een volk zonder kunst voor te stellen. Kleurloos volk, zonder muziek, beelden, literatuur, artiesten of eigen identiteit. Sancho denkt dat je inderdaad subsidie zondermeer kunt afschaffen, want wie heeft er nu behoefte aan al die verschillen? Bovendien denkt Sancho dat je dan ook veel gemakkelijker één Europa kunt vormen omdat er buiten de talen geen verschillen meer zijn, hoewel het een kleurloos stuk grondgebied zal worden. Soort Amerika, maar dan zonder musea. Sancho vraagt zich af welke religie dit volk zal gaan volgen. Het Nihilisme? Sancho stelt voor om eerst het Fries en dan Zeeuws en Limburgs aan te pakken en vervolgens de Engelse taal op de basisschool als eerste voertaal in te stellen, zodat we klaar zijn als de grenzen echt verdwijnen. Salud de La Mancha
 15. Acch waarde heer Odems, U zijt het die mij uit de slaap heeft verwekt. Het doet Sancho genoegen u hier te treffen. Sancho heeft zowaar van de gelegenheid gebruik kunnen maken om nog enkele andere heren en dames van repliek te dienen. Salud de La Mancha Sancho "rust en geniet van een erg laat digestief" Panza
 16. Zowaar ontdekt hier de nederige Panza nog een verlaten stuk proza van Don Vandenoord. Deze Don, zo denkt Sancho, staat bekend om zijn onbevangen, maar zeker ook literaire, aanleg om gedichten te produceren met dubbele bodem. Er wordt zelfs van hem beweerd dat hij een boek zal gaan schrijven. Niet onregelmatig vinden wij deze Don met pleisters en hechtingen in ónze eigen lokale pleisterplaats. Hij vertelt dan veelal uit eigen werk over zijn recente overwinningen. Sancho luistert, zoals het een goed schildknaap betaamt, en knikt af en toe instemmend, maar vraagt zich af waar die pleisters en hechtingen dan toch vandaan komen. Onlangs trof Sancho deze Don aan in gevecht met een jeugdige jonkvrouwe. Sancho keek en dacht dat de Don zowaar onder de indruk leek van het ten tonele gebrachte verbale kunnen. Sancho kan het mis hebben, dat vooropgesteld, want Sancho blijft een schildknaap. Zo is ie nu eenmaal geboren. Maar Sancho denkt er wel vaak wel het zijne van. Sancho heeft helaas het idee dat hij niet helemaal begrepen wordt. Dat kan ook goed zijn, want Sancho is nu éénmaal niet zo welbespraakt als vele veldheren en dames, maar Sancho probeert het wel. Zo hier, in dit specifieke geval ging het Sancho helemaal niet om de jeugdigheid. Dat is, vindt Sancho, maar één van de eigenschappen van een veldheer en zegt uitsluitend iets over de mogelijk opgebouwde ervaring en kennis. Sancho maakt zich echter een beetje zorgen over het ten tonele gebrachte kunnen van verschillende veldheren en dames, die een harnas "op de groei" aantrekken. Sancho kan zich natuurlijk niet uitlaten over de ridders van de staat, die door Don Vandenoord worden aangehaald. Deze genieten politieke onschendbaarheid, middels een igenieus belastingstelsel, ministeries en ZBO systeem, dat zelfs Wilders wel zal overleven. Hier tegen tekeer gaan is wat Sancho overlaat aan zijn Meester, de Weledele heer Don Quichot en natuurlijk andere veldheren die zich daartoe geroepen voelen. Sancho denkt bovendien dat de Weledele heer Micha te veel ontzag heeft voor het verbale geweld van Don Vandenoord en andere zeer uitgesproken veldheren hier. Sancho vindt goede spelling en grammatica net zo min belangrijk als een goed ondernemingsplan. Sancho heeft echter hele grote waardering voor goede ondernemers. Salud de La Macha Sancho Panza
 17. Sancho werd wakker en rook een dispuut. Waarde veldheer, Sancho begrijpt dat u uw medestrijder liever kwijt dan rijk bent en dat dit wederzijds ook het geval is. Sancho denkt echter dat u uw zaken best aardig op orde heeft. Sancho denkt ook dat u zo snel mogelijk de zaak moet afwikkelen. Desnoods met een beetje hulp van StevenK, maar niet juridisch. Handjeklap, dat is wat Sancho bedoelt. Make him an offer he cannot refuse. buena suerte! Sancho Panza
 18. Ja, en dat is u nog steeds zo, denkt Sancho. Niet veel opgeschoten sinds de oertijd, helaas ;)
 19. Goede investeerders zijn er veel, denkt Sancho. Goede plannen helaas veel minder :( Sancho denkt dat jonge ambitieuze ondernemers veel te veel nadenken over de kans om te winnen en derhalve denken dat investeerders dat ook zullen doen. Sancho weet dat dit niet het geval is. Het Casino biedt nog veel meer potentieel en zou in die denktrant dus veel investeerders trekken. Sancho ziet ze daar echter bijna nooit. Stelregel : Hoog risico - Hoge solvabiliteit (eigen vermogen) Saludos
 20. Sancho weet alleen dat juristen en advocaten veel geld verdienen aan de eigenwijze geest van mensen. Vaak is het veel slimmer om even ouderwets te handjeklappen dan te proberen je gelijk te halen. Sancho vraagt: Wil je gelijk of wil je geluk? Het is duidelijk dat jullie alletwee geen heil meer zien in de samenwerking. Dat is een overeenstemming. Nu hoef je alleen nog maar het afscheid (samen) netjes te regelen. Scheiden doet lijden, dat weet sancho ook. Kost een paar centen, maar je wordt er wel gelukkiger van, nadat de pijn van het accepteren van je verlies is verwerkt. Oh, enne daarbij denkt Sancho ook nog dat de "documenten" nooit helder genoeg zijn als je echt wilt steggelen. Saludos
 21. Sancho is slechts een nederige schildknaap, die zich niet kan uitspreken over zulke belangrijke zaken als belastingen, daar zijn de veldheren voor. Sancho denkt wel eens dat het gemakkelijker zou kunnen, maar denkt daarbij dat het niet zal gebeuren. Hij heeft zelfs wel eens zijn veldheer ernaar gevraagd, maar die wilde er niet met Sancho over spreken.. Sancho denkt ook dat economisch mindere tijden de reuzen van de kneuzen onderscheidt ;) Saludos heer Odems!
 22. Sancho heeft het niet zo op hebberige mensen. Sancho prikt er vaak doorheen, voelt zich belazerd en gaat er dan in ezeltreinvaart vandoor. Aan de andere kant kent Sancho maar weinig ondernemers die de vraag kunnen beantwoorden waar de onderneming zich over een jaar oid zal bevinden. Vaak komen ze niet verder dan wat de PDA aan afspraken heeft te melden ;D Of moeilijker nog, wat nu echt het bestaansrecht van de onderneming is. Zou dat de Visie zijn waar al die graaiende coaches het over hebben? Sancho droomt van een Don met een visie die wel hout snijdt..
 23. Lieve ohhh Lieve Rowena, Sancho is diep geroerd over je bezorgde reactie en wil speciaal voor jou hetvolgende in overweging geven. Sancho geniet een extreme en voor de menselijke geest ongekende vorm van grootheidswaanzin. Hij heeft namelijk al jaren hand in hand gelopen met een Don die het (tot op heden) maar niet wil snappen. Daarvan gaat Sancho vanzelf denken dat hij de enige is die het wel snapt ;D Bovendien rijdt Sancho op een hyperintelligente ezel, die hem af en toe met een zeer duidelijk signaal (hihaaaaa) bij de les houdt. Terug naar het topic: Sancho wordt moe van de, hoe hij het noemt: "adviseurs", die niet veel verder komen dan dat je als ondernemer je droom moet volgen en andere dogmatische boekenwijsheden. Dat heeft vaak zeer grote consequenties, die de adviseur, net zo min als de vraagsteller kan overzien. Soms zijn die consequenties zo groot, dat de ondernemer in spé failliet gaat en een aantal jaartjes van de wsnp mag genieten (dat is een bijstands uitkering waar je verder niets voor hoeft te en/of mag doen), met daarbij alle sociale gevolgen. (Niet ongebruikelijk dat je relatie strandt, je vrienden je verlaten en dat de rest van de wereld zo ongeveer enkel naar je spugen wil) De adviseur daarentegen schrijft zijn faktuur en plaatst het nieuwe succes erbij op zijn cv, zo gaan die dingen nu eenmaal.... Bovendien heeft Sancho het helemaal gehad met mensen die denken te weten hoe je moet ondernemen, zonder zelf ooit met de hand aan de kar te hebben gestaan. Stof voor hoogleraren, wetenschappers, onderzoekers, ambtenaren en andere pseudo ondernemers, maar niets voor het echte werk. Het zou best zo kunnen zijn dat je vanuit een positie komt waarin je de consequenties wel allemaal kunt overzien (ervaring, zelf ondernemer geweest, faiiliet gegaan, op de markt gestaan, bijzondere prestaties/verdiensten geleverd??) en in overweging hebt genomen voordat je advies uitbracht. Bovendien zou het ook nog eens zo kunnen zijn dat je echt vanuit al je oprechte menslievende gevoelens en integere bedoelingen probeert iemand op het juiste spoor te brengen. Het zou in dat geval geen kwaad kunnen om dat te laten merken in je betoog met wat verduidelijkingen over waar de wijsheid nu echt vandaan komt, want dat maakt het weer geloofwaardiger, ook voor achteloze meelezers zoals Sancho. Mocht het overigens zo zijn dat deze consequenties niet zijn megenomen in je overwegingen of dat je vanuit een robuuste ovetuiging iets hebt geroepen waar je zelf heilig in gelooft, ga dan terug naar start, maar niet langs de bank. (Monopoly, effe googelen) Sancho gelooft in de werking van HL, want twee weten meer dan één, maar Sancho heeft een broertje dood aan jezelf profileren met veronderstelde kennis, waarvan de bron immer onduidelijk blijft. HL leent zich als platform uitermate goed, uitstekend zelfs voor persoonlijkheden die (nog) iets te bewijzen hebben, maar Sancho ziet dat liever in de echte buitenwereld gebeuren in plaats van op HL. We weten allemaal dat second love een virtuele realiteit is, waar je partner wel naar je luistert, maar wat betekent dat voor dit forum? Niet dat de webshop ondernemer er niet zelf doorheen zou kunnen prikken, want als hij dat niet kan zal hij het waarschijnlijk als ondernemer ook niet lang volhouden, maar meer omdat het gewoon forumvervuiling is en dan nog maar niet te spreken over je verantwoordelijkheid(sbesef) voor wat je adviseert. Sancho verwacht iets goeds en krijgt een colgate reklame. Witter kan het niet, maar wel drie keer poetsen hoor! Nee, het klopt Rowena, ik ken je niet en persoonlijk maakt het Sancho ook niets uit (daar is hij ziek genoeg voor). Toevallig was jij degene die de aandacht van Sancho trok en als voorbeeld werd gebruikt door Sancho om een algemeen ondeugdelijk principe aan de orde te stellen (je bent dus zeker niet alleen en ja, dat is ook niet netjes van Sancho). Als Sancho je gevoelens ermee heeft gekwetst, biedt hij zijn nederige excuses aan. Sancho rust vredig onder de molens...
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.