Peter Schapekop

Senior
  • Aantal berichten

    34
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Peter Schapekop

  1. oh, rechtstreeks naar een gerechtsdeurwaarder/advocaat kan blijkbaar, ik dacht dat de tussenstap van een incassobureau altijd noodzakelijk was. Dit is nog beter dus. incasso-advocaat is het beste, zorg dat je je dossier hebt (dus wel herinneringen en ingebrekestelling + uptodate NAW gegevens) en een goede advocaat (waar ik mee werkte in Veghel was een hele goede) stuurt na ontvangst hiervan binnen 30 minuten al zijn 1e brief per fax (en ook met reguliere post) naar je klant hij (en zijn medewerkers natuurlijk) maakte zijn reputatie van 90% van alle vorderingen binnenland incasseren volledig waar en ook belangrijk !!, prima communicatie over de te volgen communicatie richting de klant (harde aanpak of milder ivm relatie na incasso) nog een voordeel is dat ze (advocaat) zeer snel een faillissement (wat veel betalingen alsnog oplevert) kunnen aanvragen
  2. ik zou idd zelf deze betalende mensen/bedrijven als debiteur aanmaken en dan hierop de ontvangst boeken indien je het uiteindelijk verkoopt, moet je toch die handeling doen en zo niet, dan heb je ook snel het overzicht wat je dan moet terubetalen (neem ik maar aan dat dit gebeurt)
  3. Om gelijk maar goed van start te gaan. Heb je een voorbeeld van een boekhoudprogramma dat voro begin stadium perfect is? exact compact zou je kunnen overwegen of stap eens een dixons of mediamarkt binnen voor minder dan 100 euro kun je software aanschaffen.
  4. merci, alleen de 70% die bruto wordt belast moet dan ingevuld worden
  5. werknemer in dienst gekomen 30 oktober 2006 waar moet hij in zijn belastingaangifte neerzetten dat hij die 30% regeling ook krijgt ? (tot nu toe bij het invullen van de gegevens betreffende zijn jaaropgave kom ik nergens deze ruimte tegen) wie kan mij vertellen waar dit te vinden is ?
  6. Hoi msteer ik heb hem ook dankbaar gedownload voor eigen gebruik. vraag alleen, als ik mijn verkoopfakturen erin zet, dan geeft de laatste kolom WAARDE aan, ofwel ergens in de formule berekent hij niet automatisch door (naar balans) dat een klant op 10 mei de faktuur van 1 mei betaald heeft, dus ook geen mutatie verder naar de balanspost, debiteuren weet jij wat ik moet aanpassen hierin ?
  7. nee geen webwinkel, ik wil op die website laten zien wie ik ben en wat voor diensten ik kan leveren. dus pagina met achtergrondinfo, pagina met het ``produkt`` en een pagina met contact(formulier) en nog een pagina met tips en interessante nieuwsinformatie
  8. ja vooralsnog heb ik wel tijd om het zelf te doen. Ik heb nu nog een reguliere baan en ben bijna klaar (avond-weekenduren) bij mijn 1e twee opdrachtgevers en heb dus wel geld om het te betalen bij een websitebouwer hier in de gemeente, maar zelf een pakket kopen zou natuurlijk veel goedkoper zijn. grote vraag nu dus of die pakketten ook wat voorstellen
  9. Beste Marianne aantal vragen, ten eerste neem ik maar aan dat je elke (nieuwe) klant de AV opstuurt of ter hand reikt... dan, hoeveel klanten betalen er te laat, en wat is eigenlijk jullie betalingstermijn (misschien is die wel niet reel) ga ook uit van gemiddelde betalingstermijn in Nederland, die is zo rond de 42 dagen landelijk, zitten deze klanten zonder AI hierboven dan is er wat meer reden om tot dit soort drastische maatregelen over te gaan bovendien moet je wel in overweging nemen dat je klant niet verplicht is om 25 euro administratiekosten te betalen. dit is eigenlijk een soort verkapte vorm van intimidatie, en velen zullen het misschien geschrokken wel betalen maar ze zijn het niet verplicht. als laatste, ga eens kijken of die klanten elke keer (te) laat betalen of zijn er ook die het incidenteel doen. maak anders een soort laatste afspraak met ze, komen ze die niet na, kun je altijd nog wat rapper je maatregelen nemen.
  10. Ik zit dus te dubben of ik zelf een cd-rom koop en dat ga bewerken of het laat doen ? hebben jullie goede ervaring met de software die je bij zaken als Dixons kan kopen ??
  11. [quote author=Micha van Veen . Je moet het alleen inzichtelijk houden voor jezelf en andere partijen die er mee om moeten gaan. En later als je groot bent, kan je altijd nog overstappen :) inderdaad, bovendien kun je genoeg beveiligen in excel en uiteraard is het belangrijk dat je weet wat je aan gegevens invoert. (fout maken kan overal en overal ben je soms aan het puzzelen waar die zit als je pech hebt)
  12. met een goede incasso-advocaat op de achterhand zou je voor je binnenlandse klanten in principe (da's mijn mening) geen verzekering hoeven af te sluiten (tenzij je over miljoenencontracten per jaar hebt) wij hadden het een paar jaar geleden wel gedaan, betaalt dus aardig wat voor je nederlandse klanten en in de praktijk werden de incassogevallen voor 90% binnengehaald door die incasso-advocaat. heb je veel buitenlandse klanten dan raad ik je wel aan om erover na te denken.
  13. nou volgende week waarschijnlijk mijn 1e klant binnen, ga inventariseren wat er allemaal gebeuren moet mbt achterstanden in fakturering etc etc. en dan daarna maandelijks de boel bijhouden, ook qua binnenhalen van het geld.
  14. Hoi Doing, Bedankt voor je reactie. Het is vast werk in de bouw. Payrol vanuit Polen is idd ook interessant. Moet er dan nog wel naar de CWI worden gestapt? lijkt me wel. Hoe komen ze eigenlijk aan een 'arbeid toegestaan aantekening' in hun paspoort? hebben ze die dan ook nog nodig? Als je een Poolse werkBV opstart, dan hebben ze toch geen TWV meer nodig? Alle EU inwoners moeten via het IND geregeld worden
  15. waarom wil je die "btw boetes" apart boeken van de boete zelf ?
  16. Dat geloof ik direkt, maar dan houdt het al gewoon in dat je bij voorbaat geen interesse hebt of er geen reden is waarom je uberhaupt naar iemand's aanbod wilt luisteren. Als je wel iets nodig hebt, maakt zo'n openingszin als je hierboven gebruikt mij i.i.g niet uit.
  17. nee ik deed het vroeger ook op de "normale" manier zeg maar en heb eerst als back-up van iemand geleerd en opgepikt hoe je veel kunt bereiken als je je ook kunt verplaatsen in de ander. en daarna bij een ander bedrijf echt gezien hoe het eigenlijk eraan toe gaat als je je 100% daarmee bezig moet houden.
  18. ja maar die klanten waar ik het over heb, die hebben geen administratief medewerker. en ik denk niet dat veel mensen bij iemand voor 2 uur in vaste dienst gaan.
  19. veelal is het maar een kwestie van dingen structureel op orde brengen en houden. mijn ervaring is dat ik veelal te horen kreeg dat de klant in het weekend in zijn "bureaulade" moest gaan duiken om de post open te maken en dan kijken waar onze rekeningen waren. ik denk dat het aantal fakturen per week niet zoveel is en dan is het gewoon een kwestie van bijhouden en een planning maken wie/wanneer je gaat betalen (cashflow) en bij debiteurenkant is het net andersom, ook hier bijhouden wie je faktureert en vanuit je ervaring met je klanten anticiperen op wie wanneer je moet aanmanen. mijn buurman is zelfstandig glazenzetter en hij heeft zijn partner die halve dagen regulier werkt en de rest besteedt aan dit soort zaken, zelf zou hij er gewoon geen tijd voor hebben. (of hij moet de wagen aan de kant zetten) dus dat is gewoon het dilemma. Ik heb ondertussen ervaring met zowel crediteurenadm, debiteuren en de markt ken ik een beetje.
  20. ja dat klopt, ik heb ervaren bv dat april/mei de maanden zijn om heel intensief met klanten te bellen en te bereiken dat (o.a. door betalingsregelingen) die maanden het geld binnenkwam. ik wil overigens gewoon gaan starten in mijn avonduren en weekenden (vanuit reguliere baan) en dan kijken wat het gaat worden.
  21. ik zou gewoon aangeven dat je alleen dat betaalt indien er een contract uitkomt, willen ze dat niet, dan is het contact ook niet de moeite waard U bent immers de klant en niet zij.
  22. Dat had ik in het begin ook, totdat ik me dwong het allemaal zakelijker te bekijken. Als ik ergens iets koop in een winkel moet ik ter plekke betalen, terwijl mijn klanten gratis en voor niets 15 dagen de tijd krijgen om het over te maken. Als het tegen die tijd nog niet is gelukt gaat er een vriendelijk mailtje achteraan met een herinnering omdat ze het misschien vergeten zijn. In vrijwel alle gevallen (op 1 na tot nu toe) wordt verontschuldigend gereageerd en staat het een paar dagen later op de rekening. het hangt allemaal van de markt ook af, heb je te maken met grotere bedrijven, dan weet je dat je iemand van de crediteurenadministratie tegenover je krijgt, geen probleem dus heb je een kleine zelfstandige, dan moet je al uitdokteren (en dat duurt even) wanneer het beste moment is om te bellen. en hou van te voren in je gedachte, WELK resultaat wil je horen ? ga daarmee het gesprek in en leid het ook die kant op. is het een klant die altijd op het randje zit, stel hem duidelijk een grens en vooral ook, afspraken schriftelijk laten bevestigen !
  23. ik ben dus mordicus tegen afschaffing en zelfs aantasting van het ontslagrecht, simpelweg omdat ik het zelf heb meegemaakt en dus ervaren heb hoe gemakkelijk het eigenlijk is om iemand te ontslaan (relatief dan) dit terwijl ik dan nog het beleid van de holding uitdroeg, werd dit op werkmaatschappijniveua mij niet in dank afgenomen (door een manager die mij en debiteurenbeheer erbij kreeg, maar weigerde om "mee te kijken op de werkvloer") dus was het uiteindelijk kiezen voor kwaliteit en dat ook aandragen bij die manager (en dus vakkennis) of meehobbelen in oplossingen die slecht waren op gebied van debiteurenbeheer en omhoogstijgen bij de "baas" kortom, was er geen ontslagbescherming dan had men nog gemakkelijker van mij af gekund. ik pleit ervoor dat werkgevers en werknemers starten vanuit een vertrouwensbasis, maar als dit niet meer werkt, is de werkgever veelal toch altijd sterker dan de werknemer (vandaar dus de ontslagbescherming) je zegt dat tarieven in de ICT hoog zijn, dat is zo, maar dat is toch vraag en aanbod ? ik denk dat advocaten, dokters en bedrijfsadviseurs ook niet voor een laag tarief hun diensten aanbieden. Overigens vind ik vandaag de dag in veel produkten/diensten dat kwaliteit niet overeenkomt met de prijs die ervoor gevraagd wordt. Ik heb niet zo'n hele hoge pet op over de hele linie wat dit met detachering te maken heeft, weet ik niet precies detachering KAN handig zijn, als je bv net je werknemer hebt ontslagen en direkt een ander nodig hebt.
  24. voor mij was het dagtaak (debiteurenbeheer) en zeker in de jaren dat het economisch minder ging, kon je er ook heel veel meer uit halen dan alleen maar wie wel en niet betaalde. met goede overzichten( historie per klant) kon je ook informatie doorsturen naar management over verschillen per land (EU) en dit toetsen met algemeen bekende statistieken zodat dit een indicator was hoe het bij ons zat. we hebben dit ook gebruikt om bv goed-betalende klanten te belonen door hen in aanmerking te laten komen voor extra kortingen of sales-akties. of aan sales te overhandigen welke regio's in het land goed scoren etc etc
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.