Jump to content

bullet

Senior
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Limburg
 1. bullet

  Netto winst

  Hoi Bennie, Wat er bedoeld wordt is dat je bruto winst uit de VOF gedeeld wordt door de vennoten. Of je bepaalde zaken zoals startersaftrek ed kunt af trekken is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
 2. Goed verhaal Fred, Vreemd genoeg zijn mensen vaak niet zo zakelijk als ze met anderen in zaken gaan. Ik hoorde laats een collega-ondernemer zeggen dat hij voor aanvang van een samenwerking met 2 anderen een "avond van de k*@#%t afspraken in zijn agenda had gezet. Op die avond hebben ze allerlei afspraken gemaakt over situaties die "toch nooit zouden voorkomen". Twee jaar later was hij blij dat hij deze avond gepland had. Een hoop getouwtrek minder en een hoop geld meer bij het uit elkaar gaan.
 3. Maar dat boeit ook niet echt, want er werd mensen om hun mening gevraagd, en ik geef de mijne. Jij mag iets compleet anders geloven, en we hoeven elkaar gelukkig niet van elkaars gelijk te overtuigen, toch? :) Bedankt voor je mening 8). Ik denk dat onze meningen niet zover uit elkaar liggen. Ik hoef je dus idd niet te overtuigen van je gelijk ;)
 4. Je maakt me nieuwsgierig, Welke uitspraak?????
 5. Mij ook niet. Typisch gevalletje van niet met beide voeten op de grond staan, maar hopen dat een of ander onnoembaar en ongrijpbaar lot/karma/watdanook het allemaal wel zal regelen voor ze. Peter, Laat me even duidelijk stellen dat ik niet geloof dat "een of ander onnoembaar en ongrijpbaar lot/karma/watdanook het allemaal wel zal regelen". Ik denk wel dat veel mensen moed putten uit het geloof in een hoger iets. Het geeft hun kracht om door te gaan in moeilijke tijden. Dat jij dit niet nodig hebt omdat je met beide voeten op de grond staat is mooi voor jou. Dit zegt echter niets over het wel of niet kunnen samengaan van ondernemen en spiritualiteit. Ik zelf geloof niet in geesten, goden of wat dan ook. Toch vind ik vaak genoeg kracht in het geloof dat alles goed komt. Dit maakt mij toch geen zwever?
 6. Over reuzen gesproken.......... Hey Reus, Hoe ging het vandaag met de verwendag voor je dochter??????
 7. wirrawirra, Het deelnemen in een VOF betekend dat je voor de volle 100% aansprakelijk bent. Door deze aansprakelijkheid is het m.i. niet van belang dat je onder huwelijkse voorwaarden getrouwd bent. Het is inderdaad zo dat je mede aansprakelijk bent en blijft voor de schulden die tijdens de VOF periode zijn aangegaan. Daarom is het zaak om je situatie in beeld te krijgen. Op het moment dat je een beeld hebt van de situatie kun je stappen ondernemen. Deskundig advies lijkt me hierbij niet overbodig. Dit hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Mijn advies, Niet wachten. Neem een deskundige in de arm en "take control" succes
 8. Bij tegenslagen zeggen veel mensen "alles komt goed" Deze uitspraak lijkt mij niet gebaseerd op zelfvertrouwen of zelfkennis.
 9. Of spiritualiteit en ondenemen samengaat? Zonder geloof geen succes.
 10. Nee, eigenlijk niet. Zoals in het reeds heb aangegeven zijn er nog geen grote schulden. Debiteuren/crediteuren-stand is ongeveer gelijk aan het geld dat wij hebben ingebracht. Mijn accountant mag voor mij kijken waar ik verder nog recht op heb en hoe ik dit terug krijg. Voor mij is het belangrijk dat ik verder kan. Waarchijnlijk heb ik me het afgelopen jaar uit de naad gewerkt voor jan met de korte achternaam, maar een goede opleiding kost ook geld. Ik denk dat ik er veel van geleerd heb en dat ik deze fout niet snel weer zal maken.
 11. Mijn wens was om zo snel mogelijk uit de VOF te stappen. Het VOF-contract echter liet dit niet toe. Ik had mezelf allerlei redenen aangepraat waarom mijn compagnon me aan het contract te houden. Dit blijkt echter niet het geval. De VOF wordt opgeheven (hij gaat alleen verder), en er vind een verrekening plaats. Dit gedeelte wordt overigens door de accountants uitgevochten. Voor wat betreft de zaken gaan we verder als twee samenwerkende bedrijven die aan elkaar diensten leveren.
 12. Dit pleit dus weer voor de versoepeling van het ontslagrecht. Het gaat er niet om dat je op een makkelijke manier van je personeel af wil, Het gaat er duidelijk om dat je op een makkelijke manier aan beter personeel komt. een reusje tot steun
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept