Ga naar inhoud

Louise

Super Senior
 • Aantal berichten

  113
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Louise

 1. Een website waar je gratis je opdracht of presentatie op kunt zetten. Speciaal gericht op zzp-ers met een niet-nederlandse afkomst. http://www.zzp10.nl
 2. Tja, dat is mijn logo, Long Shen Tian... de draak die naar de hemel stijgt. Gewoon nooit verder over nagedacht dat daardoor het menu bij sommige gebruikers weg zou kunnen vallen. Vind je hem verder storend?
 3. O.k., dankje! Daar zal ik op letten bij het herschrijven.
 4. Jullie hebben gelijk, zoals ik al eerder zei is mijn website rijp om eens flink aangepakt te worden. Mijn nieuwsbrieven zijn slecht te vinden. Ik ben druk aan het herschrijven. Maar een nieuwsbrief schrijven in één uur?????? Knap hoor. Je mag zeker tevreden zijn En Highio: wat bedoel je met "onder de vouw"?
 5. Wow, hoe doe je dát. Ik ben er gemiddeld toch wel een dag mee bezig en de aanmeldingen voor de nieuwsbrief gaan niet zo snel. Zoals gezegd krijg ik leuke reacties op mijn brief maar levert het concreet niet veel op.
 6. Dankjewel Linda, door jou ben ik toch wel met andere ogen naar mijn website gaan kijken. Ik merk nu dat ik toch wel heel erg veel tekst op mijn site heb staan die niemand zal lezen. Toch blijft het ook met de tips van Linda lastig om er iets pakkends van te maken. Van de e-zine vraag ik mij inderdaad af of het ooit wat zal opleveren. Ik heb nu ruim een jaar een nieuwsbrief en ik krijg er hele leuke reacties op. Dat geeft veel voldoening. Ook het schrijven ervan geeft mij veel plezier. Maar of het ook werkelijk nieuwe klanten brengt??? Ik denk dat het belangrijk is dat je het leuk vindt om een e-zine te schrijven want dan komt dat ook over. Als je iedere maand met buikpijn die nieuwsbrief schrijft dan zou ik er niet aan beginnen.
 7. Wat ik bedoel is, dat ik best al veel koop via internet. Ik ben dus, zeker gezien het prijsverschil, geneigd om ook mijn lenzen zo te kopen. Ik moet dus het gevoel krijgen dat het niet alleen voor de "incrowd" bedoeld is maar dat simpele ik dat ook kan. En zo zullen er best meer potentiele klanten rondlopen die een vriendelijk duwtje in de rug nodig hebben.
 8. Omdat ik het eng vind om het op deze manier te bestellen. Het is niet zozeer dat ik mijn merk niet kan vinden, ik zou niet eens weten wat voor merk ik heb. Het klinkt misschien heel suf maar ik ga altijd als een mak lammetje naar de opticien en laat hem/haar bepalen wat ik moet nemen. Dat ziet er voor mij altijd heel ingewikkeld uit. Dat is misschien niet zo dus daarvan zou jij me van kunnen overtuigen. Het zal wel aan mij liggen maar er gaat voor mij een wereld open dat je die dingen ook gewoon via internet kunt bestellen (ja, ik lig nog wel eens onder een hele grote steen ;D). Ik wil dus aan het handje meegenomen worden op jouw site en in babysteps voorgekauwd krijgen wat ik moet doen, moet ik eerst naar de oogarts? Moet ik daar om speciale gegevens vragen? Hoe weet ik welk merk geschikt is voor mij? enz. enz.
 9. Ik draag al heel lang lenzen. Ik heb ze altijd bij een opticien besteld die ook de oogmeting doet. Het is voor miij een heel grote drempel om lenzen via internet te bestellen terwijl ik wel een potentiele klant ben. Als ik op de site kom dan word ik niet echt over de drempel heen getrokken. De site ziet eruit alsof hij alleen bedoeld is voor de gevorderde internetklant. Misschien kun je een pagina opnemen met hoe het precies in zijn werk gaat? Stap voor stap (voor dummies) met een uitstraling dat het heel veilig en betrouwbaar is e.d. Op andere sites zijn er bijvoorbeeld veel meer FAQ's waardoor ik sneller het gevoel krijg van: O, zit dat zo! Voor jou is het allemaal heel logisch maar bekijk je site eens door de ogen van de onzekere, onwetende klant. Succes
 10. Wow, ik was onder de indruk. Goeie presentatie, mooi produkt, Je stak niet alleen letterlijk met kop en schouders boven de rest uit. Succes op 10 december!
 11. Mee eens Arno en Hans, het was maar om een positieve draai aan dit topic te geven. Hold your horses, ik was niet echt van plan om alvast op zoek te gaan naar de nieuwe lokatie, ik vond het alleen wel grappig dat de lijn almere-zeewolde werd genoemd omdat ik zelf in Lillytown zit. ;D Ik acht jullie zeer wel in staat om tegen die tijd iets moois uit te zoeken! Zo niet dan wil ik best meedenken
 12. Hoi Corinne, Ik heb zelf een praktijk aan huis in Lelystad. Ik van wel onder categorie A dus heb jouw probleem niet maar ik weet wel dat ze bij de KVK zeiden dat Lelystad redelijk soepel is in het toestaan van bedrijven die aan huis gehouden worden i.v.m. de werkgelegenheid. Verder zie ik hier veel "winkeltjes " en fietsenmakers in schuren bedrijf houden dus ik denk dat het niet zo moeilijk moet zijn om toestemming te krijgen. Doe het inderdaad wel officieel want er is altijd wel een klagende buurman of vrouw.
 13. Misschien kunnen we hier wat suggesties plaatsen voor een leuke centraal gelegen lokatie? Ik ga alvast op zoek naar eentje in Lelystad. Ligt op de lijn Almere-Zeewolde ;D Wel handig als we dan een beetje weten voor hoeveel personen het moet zijn
 14. Hallo Marleen, Klanten trekken die echt bij je passen is heel belangrijk. Als Chinees kruidentherapeut heb ik gemerkt dat als ik cliënten krijg waarbij de "click" ontbreekt, dan kan ik er beter niet aan beginnen. Ook als mensen met klachten komen waar ik niet zoveel mee heb, kan ik ze beter verwijzen naar een andere therapeut. In het begin vond ik dat moeilijk. Je loopt zo ook inkomsten mis maar ik denk dat het op de lange duur beter zal uitpakken. In het begin ben ik heel eigenwijs geweest wat betreft logo, huisstijl, bedrijfsnaam etc. etc. Daar ben ik nog steeds blij om, mijn praktijk ís niet van mij, ik ben de praktijk. Dat wil niet zeggen dat ik niet naar adviezen luister maar het moet wél goed voelen. Als je puur produkten verkoopt geldt het misschien niet zo dat je klanten bij je moeten passen maar zodra jouw persoonlijke inbreng een grote rol moet spelen denk ik wel.
 15. De eigenschap waardoor je ondernemer kunt zijn is ook gelijk je valkuil. Doordat je als ondernemer maar doorgaat, bereik je veel maar tegelijkertijd ga je daardoor wel snel over de grens. Het is dus een goede eigenschap die zich tegen je keert. @Manon: Je bent in korte tijd een fantastische onderneming gestart (petje af!) en over het randje gegaan. Nu is het tijd om het randje te zien vóór je er overheen duikt. Zo te lezen ben je er heel bewust mee bezig maar doe je ook wel eens gewoon even niks? Misschien zit ik er naast hoor, ik ken je alleen van HL maar als ik het zo bekijk heb jij alleen maar een aan en uitknop en geen pauzestand ;D
 16. Klopt, het is ook niet eenvoudig om gewoontes te veranderen maar als je eenmaal te ver bent gegaan dan zal je wel moeten en dan is het alleen maar moeilijker.
 17. Beterschap cruisebabe! Je bent zo te horen weer op de goede weg.
 18. @Michiel Hennink: Het spijt me dat mijn colum rommelig op je overkomt. Ik ben blij dat Ad je een compensatiereus heeft gegeven want ook al raakt jouw reactie mij wel, het is jouw mening en gelukkig mogen we die nog steeds uitspreken. Je hebt gelijk als je zegt dat wat ik schrijf voor iedereen geldt en niet alleen voor ondernemers. Het is voor iedereen vervelend om problemen met gezondheid te krijgen. Ik denk alleen dat ondernemers over het algemeen zéér gedreven mensen zijn die maar doorgaan en doorgaan en, zoals Michiel aangeeft, weinig grenzen kennen, er is altijd wel werk te doen, kantoor aan huis, thuis nog even achter de laptop. Kijk maar eens hoe laat sommige HL'ers nog posten. Bovendien, áls je als ondernemer ziek wordt, zijn de gevolgen vaak groot. Zes weken met RSI plat is vaak zes weken geen inkomsten. Om maar niet te spreken over ernstiger zaken waardoor je helemaal met je onderneming moet stoppen. En wat dacht je ervan als je werknemers hebt die ziek worden van een te hoge werkdruk, te lang achter de computer enz. enz. Heel vervelend voor de werknemer maar ook voor de werkgever. Dat kost je een hele hoop geld en het werk wordt niet gedaan. Misschien zie je de link gezondheid-ondernemen niet maar ondernemen -geld wél. Je zal er zelf nog niets mee te maken hebben omdat je nog erg jong bent maar veel dertigers en veertigers wel en veelal gaan mensen er pas wat aan doen als het eigenlijk al te laat is. Dat is toch jammer? Het uitgangspunt in de Chinese geneeskunde is dat je gezond blijft en dat je je lichaam in zodanige conditie houdt dat ziektes geen kans hebben het lichaam binnen te dringen. Dit is ook de achtergrond van waaruit ik mijn colum heb geschreven. @Manon: klopt! Ik maak me serieus zorgen over de gezondheid van de mensheid in het algemeen en van ondernemend Nederland in het bijzonder. @Ad: Goede aanvullende reactie. Uiteraard spreek ik voor eigen parochie. Dat is nu eenmaal waar mijn hart ligt. Er zijn hier op HL velen die verschrikkelijk goede dingen zeggen over marketing, belastingen, ICT enz. enz. Dat lees ik met veel plezier maar kan er zelf niets zinnigs over zeggen. Dit is mijn steentje. @Anna en Willem: Kookwekker van 1 euro en er ook naar luisteren? En honden zijn inderdaad fantastisch voor de verplichte beweging en buitenlucht!
 19. De hele ochtend achter de computer doorbrengen, ‘s middags klanten bezoeken, getverrr…file, thuis nog even wat uitwerken op de computer, o ja, ik moest ook nog wat eten. Hèhè, lekker de tv erbij aan. Zo, nu nog even wat achter de computer werken, even een spelletje doen, nog wat op fora kletsen….. Dit lijkt misschien overdreven maar dat is het niet. Veel ondernemers zitten de hele dag door achter de computer te werken en nemen nauwelijks pauze. Zodra ze het avondeten op hebben (of zelfs tijdens het eten) gaat de TV aan of gaan ze voor hun ontspanning achter de computer of gameconsole. Vanuit de Chinese geneeskunde bekeken beschadigt veelvuldig beeldschermgebruik de qi van het lichaam en kan het de qi vastzetten (stagnatie). Voor het begrip Qi (spreek uit: tsjie) hebben we eigenlijk geen goede Nederlandse vertaling maar is het beste te vertalen met energie, in de breedste zin van het woord. Als je qi beschadigt raakt kunnen o.a. de volgende symptomen zich voordoen: Vermoeidheid, spierpijn, depressiviteit, passiviteit, spijsverteringsklachten. Als je qi stagneert kun je opvliegend worden, snel geïrriteerd raken, hoofd en nekklachten krijgen, buikklachten, druk op de borst e.v.a. Tijdelijk last hebben van bovenstaande zaken is niet zo erg. Een lichaam is meestal wel in staat om de balans te herstellen maar wordt de qi van het lichaam voortdurend aangevallen dan ontstaan er chronische klachten zoals burn-out, hart- en vaatziekten, chronische vermoeidheid, overgewicht. Je kunt voorkomen dat het chronisch wordt door fysieke en psychische arbeid met elkaar af te wisselen. Het beeldschermgebruik te beperken. Minstens drie keer per dag een échte pauze te nemen waarin rustig iets eten en beweging centraal staan. Tijdens het avondeten de TV uitzetten en bewust en rustig eten en vooral ook je bedtijd niet laten bepalen door de TV of computer. Als het dan toch misgaat, kan de geneeskunde uitkomst bieden maar tegen een destructieve leefstijl is geen kruid gewassen!
 20. Good for you! Als je er zo weer uitkomt is een crisisje op zijn tijd niet slecht. Gefeliciteerd en ik wens je vrouw (en jou ;D) een gezonde zwangerschap toe!
 21. Heb je misschien een leuke dame met mooie stem in dienst? Dan kun je haar ook het filmpje in laten spreken. Leuk! speelde zelf ook al met de gedachte.Ik was op youtube aan het zoeken naar leuke filmpjes over Chinese geneeskunde en kwam tot de ontdekking dat er maar weinig leuks te vinden is. Alleen maar engelstalig of wel nederlands maar niet prettig om naar te kijken/luisteren.
 22. Dit is zo waar! Mooi gesgreven Als bevlogen therapeut herken ik heel veel in dit stuk. Liefde voor mijn vak maar oh, wat is dat ondernemen moeilijk!
 23. Haha! Ik had laatst juist een educatief gesprekje met mijn kinderen dat je, als je iets wilt, erom moet vragen en dat het spreekwoord "kinderen die vragen..." nergens op slaat. Ik besef nu pas dat ik zelf ook vaak te bescheiden ben. Mooie colum!
 24. Gaaf Marcel, gefeliciteerd! Papa en dochter kunnen trots op elkaar zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...