Jump to content

miep

Senior
 • Content Count

  61
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Female
 • Address
  Bukkumweg 32, Hilvarenbeek, 5081CT, Netherlands
 • Company or organization name
  Pulskens Worstenbrood BV
 • Website address
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  bizz.nl
  belastingdi

Company info

 1. Wat is er precies misgegaan bij de aangifte BTW mbt je inkopen binnen de EU? Is de btw wel aangegeven, maar niet teruggevorderd? Waarschijnlijk is je BTW aangifte inmiddels juist, maar ik vraag het toch even voor de zekerheid. Even citaat van de website van de BD; Als u goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier u meestal 0% btw in rekening. U moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd. U berekent de btw in beide gevallen zelf en geeft deze aan in uw btw-aangifte. Die btw kunt u ook als voorbelasting aftrekken, voor zover u de goederen of diensten gebruikt voor belaste omzet.
 2. Tijdens het lezen van je topic dacht ik aan bestickering in de vorm van een hand met een spons (of iets dergelijks) die (een stuk van) je zwarte auto aan het schoonmaken is. Natuurlijk is er al een stuk van de auto zichtbaar dat niet meer zwart ziet, maar juist stralend helder wit gepoetst is... Beetje leuke tekst erbij bedenken en dan heb je een undercover witte auto, die je niet helemaal hoeft te wrappen en waarmee je meteen kunt laten zien dat jullie heel goed zijn in schoonmaken.
 3. Hm...dat was bij mij niet het geval. Bij mij was het echt steeds een aparte map die ik zo kon verslepen. Dan kan ik je helaas niet verder helpen.
 4. Ik heb eerst de verschillende emailadressen in outlook (op de mac) aangemaakt en daarna per mailadres de gegevens overgezet van outlook voor windows naar outlook voor de mac. Dus: mailadres aanmaken, dan voor dat mailadres het pst bestand importeren. Dat bestand kwam als aparte map in de tree tevoorschijn met de naam die je eraan gegeven hebt en dan kon ik hem vanaf daar verslepen naar de juiste mailaccount. En zo verder per mailadres.
 5. Heb je al eens geprobeerd om samen om tafel te gaan en dan eea op een open manier te bespreken? Ik kan me zo voorstellen dat ze zelf denken de dienst uit te kunnen maken, maar mij lijkt dat het weinig zin heeft om nu (na 2 jaar) ineens keihard met de vuist op tafel te slaan. Misschien dat je met een beetje tact verder komt...
 6. Ik denk ook dat je je pin-kosten er wel uit zult halen. De meeste mensen hebben tegenwoordig niet zo veel contant geld op zak en pin-apparaten gaan zoeken/geld lenen is ook weer zo'n gedoe. Het voordeel van een pinmogelijkheid is dat mensen makkelijker geneigd zijn nét dat ene kledingstuk meer aan te schaffen.
 7. Hoi... Ik denk dat je best merk-outlet en non-merk nieuw naast elkaar zou kunnen verkopen, zolang de kleding qua stijl bij elkaar past moet dat makkelijk kunnen lijkt mij. Je hebt in 'stenen' kledingzaken ook regelmatig merk-kleding en non-merk-kleding onder hetzelfde dak. Het gaat de shoppende dames toch voornamelijk om leuke kleding kopen tegen een aantrekkelijke prijs. (denk ik dan, als ik mezelf en de mensen om mij heen eens na ga:-)). Of juist het een of juist het ander blijft liggen ondervind je alleen als je het probeert denk ik. Ga je er ook assecoires bij verkopen, tassen/riemen/sjaals/kettingen etc? Ik ben toevallig laatst op een kledingparty geweest (en kan me niet eens herinneren of het nu enkel merkkleding was of een mix van merk en niet-merk), die dames hadden ook een klein assortiment aan assecoires bij, en daar verkochten ze redelijk wat van op die avond. Ik kan me voorstellen dat je opziet tegen het hebben van een webshop naast de party's, om je klanten tegemoet te komen (of vaker koopmomenten te creeeren) zou je eens in de zoveel tijd een ruimte kunnen afhuren waar je al je 'handel' uitstalt (bijvoorbeeld op het moment dat je echt uitverkoop wilt houden). Door middel van uitnodigingen op de reeds gegeven party's en via mailadressen die je verzameld hebt en flyeren in de omgeving van je 'tijdelijke winkel' kun je zo nog extra omzet genereren eventueel. Succes met je party's in elk geval!
 8. Je zou de verschillende podia ook op kunnen bouwen en er een bedrijfsfilmpje van laten maken (eventueel terwijl het gebruikt wordt tijdens een of ander evenement waar je het toch al hebt opgebouwd). Je (potentiele) klanten kunnen er dan wel niet op lopen om te voelen hoe stevig het is, maar krijgen wel (verschillende) ideeen voor het gebruik/de toepassing ervan. De filmpjes kun je meteen op je website en op youtube zetten, en je zou ze ook (via een link ofzo) kunnen mailen aan je doelgroep. Zo'n bedrijfsfilmpje kun je zo gek maken als je wilt...al dan niet met mensen op/om/aan het podium (of de tribune).
 9. Ik zou 1290 gebruiken. Je gebruikt dezelfde rekening dan ook in het bankboek voor het boeken van de ontvangsten van de pinbetalingen, dan loopt het mooi glad.
 10. miep

  3 jaar

  Als wachten ook helpt is dat natuurlijk ook prima ;)
 11. miep

  3 jaar

  Dan is het van belang om op een andere plek te gaan staan, of althans proberen...daarmee verander je de invalshoek en kun je het lichtpuntje weer zien ;)
 12. Hoi... Alvast iets om te lezen mbt je vraag of studie tot het loon behoort: Belastingdienst_studiekosten En er komt wellicht nog iemand voorbij die er nog veel meer over weet te vertellen. Groetjes miep
 13. Houd er rekening mee dat je niet zomaar vanuit een vrachtwagen mag verkopen....eerst vergunning vragen bij betreffende gemeente!
 14. Dag Berend, Na het volgen van je eerste topic kon ik het natuurlijk niet laten ook het tweede te lezen....omdat ik je helaas niet van adviezen kan voorzien heb ik niet eerder gereageerd. maar ik wil je even complimenteren met je doorzettingsvermorgen. Ik vind het ontzettend knap hoe je doorbijt en zo recht op je doel af gaat. Ik hoop van harte dat je de zo gewenste financiering rond gaat krijgen! Je 'artikelen' (posts ;)) kunnen voor velen een handige leidraad zijn denk ik, los van alle informatie die zo voor iedereen te lezen is spatten de gedrevenheid en het enthousiasme er vanaf...dat alleen al was het waard om ze te lezen. Je kunt altijd nog schrijver worden trouwens....als je dat niet al bent. Succes!
 15. miep

  Ik zoek een CAO

  je kunt ook eens kijken op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/waaraan-moet-mijn-werkgever-zich-houden-bij-een-arbeidsovereenkomst.html. Op die site kun je ook alle verbindend verklaarde cao's (met tekst) vinden, misschien dat je een vergelijkbare organisatie kunt nemen en die cao als leidraad kunt gebruiken?
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept