miep

Senior
  • Aantal berichten

    61
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door miep

  1. Wat is er precies misgegaan bij de aangifte BTW mbt je inkopen binnen de EU? Is de btw wel aangegeven, maar niet teruggevorderd? Waarschijnlijk is je BTW aangifte inmiddels juist, maar ik vraag het toch even voor de zekerheid. Even citaat van de website van de BD; Als u goederen uit andere EU-landen afneemt, brengt de leverancier u meestal 0% btw in rekening. U moet dan als afnemer Nederlandse btw betalen. Neemt u diensten af uit een ander EU-land, dan wordt de btw vaak naar u als afnemer verlegd. U berekent de btw in beide gevallen zelf en geeft deze aan in uw btw-aangifte. Die btw kunt u ook als voorbelasting aftrekken, voor zover u de goederen of diensten gebruikt voor belaste omzet.
  2. Tijdens het lezen van je topic dacht ik aan bestickering in de vorm van een hand met een spons (of iets dergelijks) die (een stuk van) je zwarte auto aan het schoonmaken is. Natuurlijk is er al een stuk van de auto zichtbaar dat niet meer zwart ziet, maar juist stralend helder wit gepoetst is... Beetje leuke tekst erbij bedenken en dan heb je een undercover witte auto, die je niet helemaal hoeft te wrappen en waarmee je meteen kunt laten zien dat jullie heel goed zijn in schoonmaken.
  3. Hm...dat was bij mij niet het geval. Bij mij was het echt steeds een aparte map die ik zo kon verslepen. Dan kan ik je helaas niet verder helpen.
  4. Ik heb eerst de verschillende emailadressen in outlook (op de mac) aangemaakt en daarna per mailadres de gegevens overgezet van outlook voor windows naar outlook voor de mac. Dus: mailadres aanmaken, dan voor dat mailadres het pst bestand importeren. Dat bestand kwam als aparte map in de tree tevoorschijn met de naam die je eraan gegeven hebt en dan kon ik hem vanaf daar verslepen naar de juiste mailaccount. En zo verder per mailadres.
  5. Heb je al eens geprobeerd om samen om tafel te gaan en dan eea op een open manier te bespreken? Ik kan me zo voorstellen dat ze zelf denken de dienst uit te kunnen maken, maar mij lijkt dat het weinig zin heeft om nu (na 2 jaar) ineens keihard met de vuist op tafel te slaan. Misschien dat je met een beetje tact verder komt...
  6. Ik denk ook dat je je pin-kosten er wel uit zult halen. De meeste mensen hebben tegenwoordig niet zo veel contant geld op zak en pin-apparaten gaan zoeken/geld lenen is ook weer zo'n gedoe. Het voordeel van een pinmogelijkheid is dat mensen makkelijker geneigd zijn nét dat ene kledingstuk meer aan te schaffen.
  7. Hoi... Ik denk dat je best merk-outlet en non-merk nieuw naast elkaar zou kunnen verkopen, zolang de kleding qua stijl bij elkaar past moet dat makkelijk kunnen lijkt mij. Je hebt in 'stenen' kledingzaken ook regelmatig merk-kleding en non-merk-kleding onder hetzelfde dak. Het gaat de shoppende dames toch voornamelijk om leuke kleding kopen tegen een aantrekkelijke prijs. (denk ik dan, als ik mezelf en de mensen om mij heen eens na ga:-)). Of juist het een of juist het ander blijft liggen ondervind je alleen als je het probeert denk ik. Ga je er ook assecoires bij verkopen, tassen/riemen/sjaals/kettingen etc? Ik ben toevallig laatst op een kledingparty geweest (en kan me niet eens herinneren of het nu enkel merkkleding was of een mix van merk en niet-merk), die dames hadden ook een klein assortiment aan assecoires bij, en daar verkochten ze redelijk wat van op die avond. Ik kan me voorstellen dat je opziet tegen het hebben van een webshop naast de party's, om je klanten tegemoet te komen (of vaker koopmomenten te creeeren) zou je eens in de zoveel tijd een ruimte kunnen afhuren waar je al je 'handel' uitstalt (bijvoorbeeld op het moment dat je echt uitverkoop wilt houden). Door middel van uitnodigingen op de reeds gegeven party's en via mailadressen die je verzameld hebt en flyeren in de omgeving van je 'tijdelijke winkel' kun je zo nog extra omzet genereren eventueel. Succes met je party's in elk geval!
  8. Je zou de verschillende podia ook op kunnen bouwen en er een bedrijfsfilmpje van laten maken (eventueel terwijl het gebruikt wordt tijdens een of ander evenement waar je het toch al hebt opgebouwd). Je (potentiele) klanten kunnen er dan wel niet op lopen om te voelen hoe stevig het is, maar krijgen wel (verschillende) ideeen voor het gebruik/de toepassing ervan. De filmpjes kun je meteen op je website en op youtube zetten, en je zou ze ook (via een link ofzo) kunnen mailen aan je doelgroep. Zo'n bedrijfsfilmpje kun je zo gek maken als je wilt...al dan niet met mensen op/om/aan het podium (of de tribune).
  9. Ik zou 1290 gebruiken. Je gebruikt dezelfde rekening dan ook in het bankboek voor het boeken van de ontvangsten van de pinbetalingen, dan loopt het mooi glad.
  10. miep

    3 jaar

    Als wachten ook helpt is dat natuurlijk ook prima ;)
  11. miep

    3 jaar

    Dan is het van belang om op een andere plek te gaan staan, of althans proberen...daarmee verander je de invalshoek en kun je het lichtpuntje weer zien ;)
  12. Hoi... Alvast iets om te lezen mbt je vraag of studie tot het loon behoort: Belastingdienst_studiekosten En er komt wellicht nog iemand voorbij die er nog veel meer over weet te vertellen. Groetjes miep
  13. Houd er rekening mee dat je niet zomaar vanuit een vrachtwagen mag verkopen....eerst vergunning vragen bij betreffende gemeente!
  14. Dag Berend, Na het volgen van je eerste topic kon ik het natuurlijk niet laten ook het tweede te lezen....omdat ik je helaas niet van adviezen kan voorzien heb ik niet eerder gereageerd. maar ik wil je even complimenteren met je doorzettingsvermorgen. Ik vind het ontzettend knap hoe je doorbijt en zo recht op je doel af gaat. Ik hoop van harte dat je de zo gewenste financiering rond gaat krijgen! Je 'artikelen' (posts ;)) kunnen voor velen een handige leidraad zijn denk ik, los van alle informatie die zo voor iedereen te lezen is spatten de gedrevenheid en het enthousiasme er vanaf...dat alleen al was het waard om ze te lezen. Je kunt altijd nog schrijver worden trouwens....als je dat niet al bent. Succes!
  15. je kunt ook eens kijken op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/waaraan-moet-mijn-werkgever-zich-houden-bij-een-arbeidsovereenkomst.html. Op die site kun je ook alle verbindend verklaarde cao's (met tekst) vinden, misschien dat je een vergelijkbare organisatie kunt nemen en die cao als leidraad kunt gebruiken?
  16. typ "44 zakelijke dienstverlening" in bij google en meteen de eerste hit is al de cao (welliswaar van 2009/2010 en ik heb niet de moeite genomen om nog even bij de volgende resultaten te kijken)
  17. Dag Stax, Heel vervelende situatie waar in ieders belang snel iets mee gedaan moet worden. Vanuit mijn eigen ervaring kan ik (gelukkig ;)) geen advies geven. Ik weet wel iemand die jullie misschien zou kunnen helpen. Ik weet niet of ik hier namen mag noemen, maar kijk eens op www.familie-en-organisatieopstellingen.nl. Misschien kan deze man iets voor jullie betekenen. Succes in elk geval! EDIT: of www.meerstaete.nl
  18. miep

    3 jaar

    Christine, Goed om te lezen dat je niets geks hebt gedaan! Nog beter om te lezen dat je wat tot rust (en bezinning) bent gekomen en dat je hulp krijgt. Ik hoop dat je een positieve draai te pakken hebt gekregen en dat die onophoudelijk naar boven zal blijven gaan, de ene keer wat langzamer dan de andere misschien. Aarzel vooral niet om de helpende handen vast te grijpen! Geen idee of ik eens wat voor je kan betekenen, maar mocht dat het geval zijn dan hoor ik het graag. Ik stuur je hierbij nog maar een extra berg positieve energie toe...die kun je voorlopig vast niet genoeg krijgen. Hang in there!
  19. miep

    3 jaar

    Wat een treurig verhaal, met een harde schreeuw om hulp als slot. Ik hoop voor je dat je in je nabije omgeving héél snel de hulp kunt krijgen die je nodig hebt. En dat je gebruik kunt/wilt maken van de hulp die de lieve mensen hier aan je bieden. Ik vind je hele verhaal erg treurig, diep treurig zelfs. Maar de laatste zin vind ik stuitend....wat moeten de mensen doen die dat lezen? Af gaan zitten wachten of Christine ooit nog een berichtje post, en indien dit niet het geval is zich gaan zitten afvragen of ze zichzelf voor de trein geworpen heeft of anderszins een einde aan haar leven gemaakt heeft? Ik ken je niet, ik heb natuurlijk wel hier en daar reacties van je gelezen, maar daarmee ken ik je niet. Ik hoop vooral dat je ergens, diep in jezelf, de kracht vindt om jezelf omhoog te trekken en verder te gaan. Raap jezelf nog een keer bij elkaar, dat heb je al vaker gedaan, Ga naar de huisarts, een psycholoog, een goede vriend(in) en herhaal je schreeuw daar nog eens...ik hoop dat er iemand is die je hoort en die je de juiste hulp op korte termijn kan bieden.... vanaf hier kan ik niet meer voor je doen dan je een hart onder de riem steken en je een hele berg kracht toesturen...hopelijk komt 'ie aan.
  20. T is geen antwoord op je vraag, maar ik zat je website te bekijken (leuke shirts! jammer dat je geen kindermaten hebt) en toen bedacht ik me dat je eigenlijk die Ben Saunders (van the voice of holland) zou moeten kunnen strikken om je shirts te dragen. Zou leuke reclame zijn.
  21. Houd voor de zekerheid toch maar de voorwaarden aan, dat lijkt me wel zo verstandig. :) Die 10 dagen eerder maken dan ook het verschil niet meer.
  22. Ik zie geen extra ontbindende voorwaarde staan waar je je op zou kunnen beroepen, tenzij onderstaande van toepassing zou zijn. En ik neem aan dat dat niet het geval is. Artikel 13 Beëindiging & duur van de overeenkomst Iedere partij is gerechtigd om de overeenkomst buitengerechtelijk te ontbinden indien de andere partij toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van wezenlijke verplichtingen uit hoofde van de overeenkomst en zulk tekortschieten, na deugdelijk schriftelijk in gebreke te zijn gesteld, niet binnen een redelijke termijn herstelt. Ontbinding ontslaat opdrachtgever niet van enige betalingsverplichting terzake van reeds door XXXXXXXXX geleverde producten en/of diensten, tenzij XXXXXXXXX terzake van een bepaald product of bepaalde dienst in verzuim is. Verder schrijf je in je eerste bericht Maar in de voorwaarden staat: De overeenkomst kan uitsluitend worden beëindigd aan het einde van het lopende contractjaar. Een contractjaar omvat altijd 12 (twaalf) maanden. Beëindiging van het contract dient tenminste 40 (veertig) dagen voor het einde van het lopende contractjaar te geschieden middels een ondertekende brief per post, fax of e-mail. Voor het bepalen van het al dan niet op tijd beëindigen van de overeenkomst wordt de datum en tijd van ontvangst van de brief gebruikt. Let op de: ten minste 40 dagen!!. Houd daar rekening mee als je gaat opzeggen. Misschien komt iemand hier nog met een mogelijkheid waarmee je nog zou kunnen proberen je overeenkomst open te breken, maar mocht dat niet het geval zijn moet je in elk geval altijd 40 dagen voor einde contract datum opzeggen en niet minimaal een maand...als je dat aanhoudt ben je net een beetje te laat en hangen ze je misschien nog een keer voor een jaar vast. Als je niet op redelijk korte termijn een (schriftelijke) toezegging kunt krijgen dat de overeenkomst kan worden beeindigd zou ik al redelijk snel een aangetekend schrijven sturen waarin je aangeeft de overeenkomst per einde van deze eerste termijn te beeindigen. Ik hoop voor je dat er nog een achterdeurtje te vinden is of dat ze je anderszins tegemoet willen komen.
  23. Gecondoleerd met het verlies van je familielid. Uit de reactie op te maken zijn ze niet van zins om het contract te ontbinden. Staan er geen ontbindende voorwaarden in de overeenkomst? Heb je de hoster gemaild of telefonisch benaderd? Wellicht als je het telefonisch probeert en de situatie uitlegt dat je misschien net iemand treft die met je mee wil denken en alsnog het contract wil en kan openbreken, of je wil doorverbinden met de desbetreffende verantwoordelijke persoon binnen de organisatie. Soms wil het wel helpen als je je verhaal 'live' tegen iemand doet. In principe zijn ze volgens mij niets verplicht, maar je weet maar nooit natuurlijk. Veel sterkte nog!
  24. Dat is natuurlijk best een belangrijk detail, als er nog een factuur open staat van een jaar oud. Ik bedoelde ook niet te zeggen dat je hier je tijd zit te verdoen trouwens, maar gebaseerd op de (incomplete) informatie die je in eerste instantie gegeven hebt vind ik het 'not done' om administratiekosten te rekenen. Gebaseerd op de aanvullende informatie sluit ik me aan bij Frans, bel je klant en probeer een en ander zo op te helderen en op een nette manier op te lossen. Leg uit dat je het nu ontvangen bedrag gaat gebruiken om de nog openstaande factuur mee te verrekenen. Er zijn'veel bedrijven die voor 'lulligere zaken' geld vragen misschien, maar dat is nog geen reden om dat dan ook maar te doen. Probeer je klantvriendelijkheid hoog in het vaandel te houden en baseer je niet op (lullige) acties van andere bedrijven om dan ook maar 'lullig' te doen tegen je eigen klanten. Los daarvan vraag ik me af waarom je, als je er zo op gebrand bent om 'extra' geld te vragen voor administratie- en incassokosten, die factuur die een jaar open staat niet eerder uit handen hebt gegeven om het bedrag te incasseren.
  25. Heb je uitgerekend hoeveel geld het je daadwerkelijk kost om de terugbetaling te verrichten? M.i. centenwerk. Het heeft je meer tijd gekost om dit bericht hier te plaatsen. Terugstorten en geen administratiekosten rekenen is mijn advies. ([cynische modus aan}tenzij je wilt dat je klant géén vaste klant wordt...dan administratiekosten rekenen [cynische modus uit])
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.