Stephan Ververda

Junior
  • Aantal berichten

    27
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Stephan Ververda

  1. Dit was mijn zoekvraag in google "selling illegal samples of perfume" en kwam al op een aantal interessante links uit, zo op het eerste oog nog geen jurisprudentie maar wel oa dat Ebay het inmiddels verboden heeft per juni 2015. Ook zij voelen nattigheid. Mijn gevoel in mijn grote teen zegt ook dat dit wel eens een illegale praktijk zou kunnen zijn, al was het alleen maar op het gebied van het merkenrecht. http://www.degier-stam.nl/mag-een-niet-officiele-wederverkoper-het-merk-van-producten-gebruiken-in-het-kader-van-de-verkoop/ dit is misschien ook nog interessant leesvoer.
  2. Het zullen dus geen werknemers zijn maar zzp'ers. Opdracht tussen fietskoerier en leverancier waarbij tringtring alleen bemiddelaar is en hiervoor een fee zal vragen.
  3. Ik ga er gemakshalve even vanuit dat je doelgroep bestaat uit jonge ouders (20-35). Wat me dan direct opvalt is dat je design niet responsive is (dit houdt in een design die zich aanpast aan het device waarmee gebrowsed wordt). Juist van deze doelgroep kan ik mij voorstellen dat er veel gebruikt gemaakt wordt van een tablet dan wel smartphone. Ik zou bij SEOshop eens gaan kijken naar responsive webtemplates.
  4. Misschien heb ik het verkeerd gelezen maar is het niet zo dat jij het concept verkoopt bij de klant en niet zozeer de software die je ervoor hebt ontwikkeld? De software is natuurlijk een onderdeel van dit concept maar zoals Ward ook al zei hoe zit het dan met de operationele inkleuring ervan. Ik kan me niet voorstellen dat een klant zoals jij zelf aangaf (die met 3000+ medewerkers over 11 locaties door heel Europa) de software zou willen kopen maar dan vervolgens zelf nog de gehele logistiek erachter moet gaan inrichten.
  5. Duidelijk. Heb dus idd aparte BTW code hiervoor aangemaakt en tevens een aparte grootboekrekening. Zo kan ik het bij het afsluiten van het boekjaar altijd nog als kosten wegboeken.
  6. Hallo allemaal, Ik heb op dit moment een factuur voor een software licentie die geleverd is door een duitse firma, zij hebben tevens al de BTW voorbelast. Vraag is hoe ik dit moet boeken in mijn eigen administratie, ik heb standaard 2 BTW posten voor verwerving binnen EU maar die rekenen beide automatisch af via BTW verlegd. PS ik heb wel bedrijfsnaam opgegeven bij aanvraag maar heb nooit een BTW nummer hoeven op te geven. Op de factuur staat natuurlijk wel BTW nummer van de leverancier. Van wat ik zelf zo snel heb kunnen vinden zou ik de belasting moeten terugvorderen bij de Duitse belastingdienst, echter is het bedrag zo klein dat deze hiervoor niet in aanmerking komt. Hierdoor denk ik dat op deze factuur dus waarschijnlijk geen BTW moet boeken en het bedrag incl btw als kosten moet nemen. Wil alleen controleren of dit idd correct is.
  7. Je hebt die 200 euro al bij ontvangst betaling op een kruispost geboekt. Bij het terugstorten boek je deze dus wederom tegen op dezelfde kruispost. Je kruispost is dan weer 0 en jij bent klaar :D
  8. Niet om het een of het ander.... het zijn absoluut niet eens dezelfde lettertypes :D
  9. Het moet dus voornamelijk uit omzetverhoging gaan komen. Even grofweg denk ik dat je dus aan een omzet moet gaan denken van tussen de 250 en 300K. Dat is dus een behoorlijke omzetverhoging. Het is iig goed om te horen dat je geen problematische crediteuren/debiteuren hebt en zitten de pijnpunten betreft in de aflossingen lening/bank/lease. De auto is een lease van 4 a 5 jaar? Dus daar heb je al teveel in geïnvesteerd om dat er als verlies bij te nemen. Wat PJOdems al eerder vroeg, kun je je produktenpakket niet in de breedte uitbreiden? Zijn er nieuwe markten aan te boren die in jouw branche en jouw kennis passen? Kun je een toegevoegde waarde leveren op je produktenpakket (diensten bijv.)? Wat is jouw marktaandeel en zou je dus hier meer van kunnen pakken? Waarom is je omzet in de vorige jaren gedaald? Ben je klanten kwijtgeraakt? etc etc. Het geld dat je nu kwijt bent aan je verkoper had je wss beter uit kunnen geven aan een marketing deskundige.
  10. Dan moet je dus eerst gaan kijken naar omzetverhoging en kostenreductie. Heb je voor jezelf al wel eens een rekenplaatje gemaakt? Als je uitgaat van je 160K omzet (toch wel zonder btw?) dan zou je het volgende rekensommetje kunnen nemen: Omzet 160 Prive gebruik 24 (levensonderhoud etc, na ondernemersaftrek, IB etc zou dat neer kunnen komen op 1400,- a 1500,- netto p.m.) Aflossing lening 8 Aflossing bank 7 Lease 6 Dan blijft er dus 115 over wat dus je maximale kosten mogen zijn (9,5K per maand). Dit zijn dus inkoop omzet, huisvestingskosten, autokosten (brandstof), verkoopkosten, personeelskosten etc etc. Kijk dus eens wat je werkelijke kosten zijn een waar je mogelijk in kunt snijden. Een leasecontract voor een copier die tot 2016 loopt lijkt mij dus een behoorlijke dure copier te zijn, heb je dit wel werkelijk nodig? Zit je contractueel vast aan je leasecontracten of is dat omdat je naar jouw idee die auto en copier echt nodig hebt? Kun je voor de auto geen andere oplossing bedenken? PS mijn rekensommetje is wel een erg grof opgezet, dus ga niet uit van de juistheid hiervan :D
  11. Helemaal mee eens. Bij een omzet van 160K zou ik dus eerst eens gaan kijken naar je kostenplaatje. Het klinkt iig alsof je een hele lage winstmarge hebt en zou ik dus als ik jou was eerst kijken hoe je die marge groter kunt krijgen en natuurlijk hoe je je omzet kunt verhogen. Voor dat laatste moet je dus niet kijken naar wat jij levert maar naar wat de markt vraagt en waar jij met je kennis/product op kunt aansluiten. Je kosten verhogen door een verkoper aan te namen zonder dat je blijkbaar ook maar enig idee hebt waar je huidige pijnpunten liggen was dus mijns inziens geen slimme zet. Als jij je debiteuren bijvoorbeeld uitbesteed aan een bureau dat jou niks (of nauwelijks wat) kost en die hun kosten volledige op de debiteuren verhalen (wat mij ook erg normaal lijkt) dan kun je vervolgens alweer over een aantal maand een behoorlijk deel van je crediteuren betalen. Kwijtschelding is denk ik het laatste wat jij je creditereuren moet gaan voorstellen. Uitstel vragen van betaling is wat ander en is iets wat je zeker zou kunnen doen. Maar dan moet je eigenlijk al wel een kant en klaar (aangepast) ondernemingsplan hebben liggen om aan te tonen dat je op termijn weer redelijke winsten kunt gaan maken.
  12. Kwijtschelding van de schulden kun je wel vergeten tenzij je de schuldsanering ingaat. Volgens mij moet je eerst als ondernemer naar je eigen zaak kijken (met behulp van een extern iemand met een frisse blik) en je afvragen waarom je omzet zo slecht was en wat je kunt doen om je omzet te verhogen. Vervolgens moet je je afvragen waarom je een verkoper in dienst hebt genomen en tegen welke voorwaarden? Een verkoper inhuren op resultaatbasis was misschien slimmer geweest. Aan de andere kant was een verkoper misschien helemaal niet nodig geweest en liggen de omzet problemen op een ander vlak. Heb je dit al wel eens onderzocht? Op basis van jouw cijfers kan niemand zien wat momenteel je omzet is/kan zijn. Maar stel bijvoorbeeld dat je omzet 50K is en er staat voor 18K aan debiteuren open dan heb je op het vlak van debiteurenbeheer toch een groot probleem/uitdaging. Als die 18K aan debiteuren alleen maar één maand aan opstaande posten is dan valt het wel mee maar dan heb je blijkbaar toch een behoorlijke omzet en moet je je afvragen wat je winstmarges dan zijn? Met wat jij iig hebt aangegeven kan men weinig mee om jou ideeen te geven hoe je dit mogelijk kunt oplossen. Er zijn hier een aantal mensen die je goed zouden kunnen helpen maar dan moet je wel bereid zijn om hun volledige inzage te geven in je boeken als het ware (en nee, dat hoeft hier dus niet publiekelijk).
  13. Bij verliezen is carry-back in principe toch de eerst gekozen methode voor verrekening van deze verliezen? Maar dan moet er wel in de 3 voorgaande jaren sprake zijn geweest van winst om dit te verreken. Ik begrijp dat dat bij jou niet het geval is geweest en dat je dan dus gebruik kunt maken van de carry-forward methode. Ik ben niet diepgaand in deze materie thuis maar dit is wat ik ervan begrepen heb. Bij carry-forward kun je dit verlies zelfs in de komende 9 jaren meenemen.
  14. Met de font-set die je nu hebt gekozen hoef je de minste zorgen te hebben. De afwijking van Helvetica Neue ten opzichte van Arial en Helvetica zal minimaal zijn. Typografie is een bitch :D. Vooral als mensen er geen kaas van hebben gegeten en hun pagina bouwen op basis van een font dat op hun eigen pc geïnstalleerd is maar niet standaard is en 99% van de clients dit font niet hebben. Dit is jou niet kwalijk te nemen want je maakt je pagina op basis van een drupal template, van de template bouwer zou je echter mogen/moeten verwachten dat deze toch wel iets van typografie weet en vooral van de ondersteuning hiervoor door clients.
  15. Hij ziet er nu beter uit bij mij. Ik vind het alleen jammer dat er in jouw template verschillende font-sets zitten die allemaal gebruik maken van niet standaard fonts (Garamond, Myriad, Helvetica Neue etc.). Ik zie nu jouw pagina gebaseerd op het font Arial omdat ik Helvetica Neue niet heb geinstalleerd. Nou zal iemand die wel Helvetica Neue heeft de pagina iets anders zien maar de afwijking zal minder zijn dan bij bijvoorbeeld Myriad. Er zijn wel manieren om niet standaard fonts te pushen naar clients maar dit is niet erg gangbaar kan zijn nadelen hebben. CSS heeft een manier die niet door alle browsers wordt ondersteund (het wordt te weinig gebruikt dus sommige software producenten implementeren het gewoonweg niet). SWF is een andere manier die je op de achtergrond kunt gebruiken maar dan moet je dus wat in Flash gaan doen. En tenslotte kun je tegen het probleem aanlopen van copyrighted fonts die je dus niet zomaar even kunt gaan distribueren. In de praktijk zul je vaak beperkt zijn tot de volgende font-sets (fonts van gelijke soort) die cross-browser/cross-platform worden ondersteund: The Sans-serif family Arial, Verdana, Geneva, Helvetica, sans-serif The Serif family Georgia, Times New Roman, Times, serif The Monospace family Courier New, Courier, monospace Firebug is mijn beste vriend voor het ontwikkelen van webpagina's :D
  16. Het probleem dat Marco aanhaalt zie je alleen terug op systemen waar toevallig het font "Myriad" of "Myriad Pro" geinstalleerd is (bij mij ook het geval en ik zag hetzelfde als Marco). Er zit een probleem in je css door een dubbele definitie van de body tag: body { font-family: "Myriad Pro",Myriad,"Trebuchet MS",Arial,Helvetica,sans-serif; font-size: 75%; line-height: 140%; } body { font-family: Arial,Helvetica,Verdana,"Bitstream Vera Sans",sans-serif; font-size: 81.25%; line-height: 150%; } De eerste body definitie staat in /sites/all/themes/mix_and_match/css/mix-and-match-style.css en de tweede body definite staat in /sites/all/themes/fusion/fusion_core/css/typography.css De fonts Myriad Pro en Myriad zijn geen gangbare fonts en kun je dus maar beter uit je css definities verwijderen (probleem ligt wss bij de ontwikkelaar van de templates).
  17. We hebben het over processen die jou als ondernemer eigenlijk al op het netvlies moeten staan. Denk even niet aan de techniek van een webwinkel. Je moet hierbij denken aan: [*]Hoe ga ik voorraadbeheer doen? [*]Hoe ga logistiek aanpakken? [*]Hoe wil ik payment processing inrichten? [*]Hoe ga ik artikelbeheer doen? [*]Hoe ga ik factureren aan de klant? [*]Hoe richt ik mijn klantenservice in? En bij deze en vele andere vraagstukken/processen moet je kijken of je webshop wilt laten aansluiten op bestaande systemen (de ene of de andere kant op), welke systemen zijn dan leading in het proces etc etc. Wij komen misschien wel heel zeurderig op je over en gaan steeds verder weg zitten van je originele vraag. Bedenk echter dat je dit allemaal op zijn minst in de grote lijnen, maar hoe gedetailleerder hoe beter, duidelijk moet hebben voordat je ook maar kunt nadenken over hoeveel je moet investeren voor zo'n webshop. En zoals je al wel gezien hebt kan het te investeren bedrag zo enorm uiteenlopen afhankelijk van je wensen en eisen dat je niet zomaar even een bedrag op je begroting kan zetten. Helemaal niet als deze begroting ook nog eens onderdeel is van je ondernemingsplan die je aan je bank of andere investeerder moet voorleggen.
  18. Sta dan ook even stil bij het feit dat de gekozen (technische) oplossing bij jouw processen moet passen en niet andersom :D Er dan vervolgens een mooi plaatje van maken (de voorkant die de klant ziet) komt daarna, maar ga er maar van uit dat in de meeste oplossingen dit wel mogelijk is zonder al te veel problemen (zelfs bij de kant en klare webshops providers die veelal meerdere templates aanbieden die je zelf nog redelijk kunt wijzigen).
  19. Om te beginnen zit je op het verkeerde forum, jouw topic zou in dit forum geplaats moeten worden: https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=55 (zal straks wel een mod of admin langskomen om 'm te verplaatsen :D) Mijn eerste ingeving bij het bekijken van de webpagina is B2B. En dan zit je in het verkeerde marktsegment om het te moeten hebben van website conversie. In B2B situaties is het doel van een website veel meer om toegevoegde waarde te bieden aan je klanten dan het trekken van nieuwe klanten. Vormgeving is proffessioneel genoeg zou ik zeggen. Inhoudelijk heb ik verder nog niet gekeken.
  20. Het kan vele malen goedkoper, maar dan moet je al wel redelijk op je netvlies hebben wat je wilt en evt. met welke software. De 'redelijke simpele opzet' is iets te banaal uitgedrukt :P Qua uurtarief denk ik dat het wel redelijk goed is ervan uitgaande dat je meerdere expertises nodig hebt. Je kan overigens ook mensen vinden voor een lager uurtarief, vraag is of je dan bereikt wat je wilt.
  21. Er zijn teveel parameters om zomaar een prijs af te geven of zelfs een indicatie. Stel dat het compleet maatwerk moet zijn (gebaseerd op standaard webshop programmatuur) dan moet je denken aan minimaal 80 uur werk en dan kom je zoals vorige poster al zei uit bij een startprijs van € 5000,- voor wat je een redelijk simpele opzet zou mogen noemen. Hierbij zal ook nog eens het meeste werk gaan plaatsvinden in het voortraject, iets wat zelf al behoorlijk zou moeten kunnen invullen. Hierna is het werkelijk wat jouw wensen/eisen zijn, het productpakket e.d. om het allemaal nog gekker te maken. Mocht bovengenoemd bedrag al een struikelblok zijn moet je een stap terugdoen en gaan nadenken over en kijken bij providers van webshops en welke templates zij daarop aanbieden om te zien of er iets is dat in jouw straatje past.
  22. De correct werkende freelancer vertelt zijn klant juist wat er mogelijk is en niet mogelijk en tegen welke prijs. Maar helaas is dat lang niet altijd het geval en bestaat er ook geen keurmerk o.i.d. voor zover ik weet waarop je dit soort freelancers zou kunnen uitsluiten.
  23. Ik heb geprobeerd om me er vanochtend wat meer in te verdiepen. Het zit toch wat complexer in elkaar :( In het artikel dat Sander aanhaalt (Wet op personenvervoer 2000) worden de termen Openbaar Vervoer en Taxivervoer gebruikt. Als je dan even teruggaat naar Artikel 1 in deze wet kun je de volgende definities terugvinden: Dus hiermee staat al vast dat Taxivervoer dus NIET onder Openbaar Vervoer valt. De term openbaar is in dit geval dus geen maas zoals Derek-Jan zei. Er wordt wel specifiek over "per auto" gesproken. In hetzelfde Artikel 1 staat dan ook de volgende definitie: Hier heeft men het dus over een motorrijtuig anders dan een bus/tram/trein (deze zijn namelijk ingericht voor vervoer van meer dan 8 personen). Technisch gezien zou een motorfiets hier dus ook ondervallen. Naast de wet op personenvervoer is er ook het besluit personenvervoer. Een besluit geeft over het algemeen een meer gedetailleerde invulling over de toepassing van de wet. http://wetten.overheid.nl/BWBR0011982/geldigheidsdatum_09-01-2011 In artikel 2 vindt je terug waar de wet niet van toepassing is, ik kan hierin geen uitzonderingen vinden voor jouw situatie. Hoofdstuk 2 gaat vervolgens in op de vergunningen (en vereisten, waar jij misschien niet vrolijk van gaat worden :( ) Tenslotte nog even over je gebruikte voertuig: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijzondere-voertuigen/trike Deze kan dus gezien worden als bromfiets of als motorruituig, in het laatste geval (je hebt dan een kenteken) ben je dan wel degelijk vergunningplichtig en heb je het vergunningsbewijs vervoerder nodig (ook wel regelmatig de ondernemingsvergunning genoemd). De bestuurder heeft vervolgens een geldige chauffeurspas nodig en daarnaast moet het voertuig ook een geldig kentekenbewijs hebben voor het taxivervoer (de blauwe platen). Ik kan me voorstellen dat je hier niet vrolijk van wordt. De enige uitzondering die je dus zou kunnen opzoeken is als je trike is aangemerkt als een bromfiets maar hier heb ik helaas geen nuttige informatie over kunnen vinden. Alleen de fietstaxi (of riksja) heb ik terug kunnen vinden als uitzondering op de regels voor taxivervoer: http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/bijzondere-voertuigen/riksja-of-fietstaxi
  24. Als ik het goed lees gaat het om de tussenpersoon die vervoer aanbied in lid 4, in dit geval dan dus de horecaondernemer. Dit sluit jou als vervoerder niet uit voor het hebben van een vergunning.
  25. Ik ben er in mijn reactie vanuit gegaan dat de onderneming (met de eerste webwinkel) nooit gestaakt is. Ik neem aan dat anders minimaal het BTW nummer zou zijn aangepast van B01 naar B02, of zit ik daar fout? Tevens zou een staking toch ook betekenen dat men zich moet uitschrijven bij het handelsregister (en dus een nieuw KvK nummer als je een nieuwe onderneming opstart)? Het is natuurlijk wel zo dat als de ondermeming dus nooit beëindigt is maar er zit wel een langere periode tussen met nul activiteit dat dit ook uit de boekhouding moet blijken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.