Jump to content

EkeZee

Senior
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Eke
 • Last name
  van der Zee
 • Website address
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  36-40
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 1. Voor de este koffie neem je altijd de machine die het dichtste bij de directie kamer staat. De reden waarom mensen de DE koffie kopen, is dat deze in de supermarkt te verkrijgen is. Scheelt soms nogal als je niet in de buurt van een Bijenkorf woont of niet twee dagen kan wachten tot de post langs komt. De "beleving" waar Nespresso zo hard aan werkt loop je dan wel mis.
 2. Wat bedoel je met bedrijfje? Zodra het meer is dan zelf voor chauffeur spelen, heb je snel personeel nodig. Dekkingsgraad, planners, bereikbaarheid. Durf je deze risico's aan op persoonlijke titel?
 3. Wat voor wedstrijd denk je aan dan? Wie beoordeeld de inzendingen? Is dit je doelgroep? Hoewel het vaak wordt genegeerd, hebben we in Nederland een vergunning nodig voor loterijen etc. Mag je van de organisaties ook wel de kaarten weg geven? Ik kan me goed voorstellen dat de toegangskaarten persoonlijk gebonden zijn en niet voor commerciele doeleinden gebruikt mogen worden.
 4. Waar ben je goed in? Zo te horen heb je (voorlopig) geen probleem met je marketing. Wat is je achtergrond? Wat zijn je plannen? (korte / lange termijn geld verdienen?) Kwaliteits bewaking lijkt me belangrijk in je huidige fase. Zowel que product als proces / levertijd / facturering etc.
 5. Koop er eenyje, iets goedkoops. Hoe komen ze aan het geld? etc. etc. Anders kan je het hosting bedrijf wellicht aanschrijven?
 6. Dat is zo niet te zeggen en een goudmijn voor juristen. Hoeveel lijken ze er op? Eventuele patenten? Uiterlijk? Lijkt het "met opzet" gedaan? Is de kans op verwarring groot? Wat zijn de afspraken met de merk leverancier? Wat staat in het (francise) contract? etc. etc. etc.
 7. Je was al uit de zaak voordat dit speelde? Was het eenBV? oe hij het verwerkt is verder zijn zaak, het lijkt me dat hij daar eerder problemen mee zal krijgen dan jij. Ik zou hem (via je advocaat) een aagetekende brioef sturen dat het ontvangen bedrag reeds jouw eigendom was (aangezien het jullie gezamelijke geld was) en het dan ook als zodanig beschouwd. Dan heb je jouw intenties / blik op de zaak alvast op papier staan en kan hij er later niet meer moeilijk over doen dat je het hebt geaccepteerd. Let op, ik ben geen jurist.
 8. Ik zeg ook niet dat het niet bestaat. Dat er concurentie is, is vaak een teken dat er dus vraag naar is. Een pomp kan laag drempeliger zijn. Zeker als er nog zaken zoals chips worden verkocht. Een pomp wil zich wellicht profileren als avond winkel. Zeker buiden het "aantal steden" een kans.
 9. Ik begrijp je punt. Benzinepompen zijn vaak langdurig open, in ieder geval ruim na de in Nederland normaal geldende sluitingstijden van andere winkels zoals slijters en supermarkten. In het buitenland komt het voor dat mensen wanneer zij een feestje of zo hebben, even wat drank gaan halen. Dit hoeft niet te betekenen dat de alcohol voor consumptie is voor of tijdens het rijden.
 10. Leuk, eigenschappen overnemen maar bijwerkingen niet. Zijn bijwerkingen dan geen eigenschappen? Ooit gehoord van "unobtanium" of mijn favoriet: "Red Mercury"?
 11. Je kan bij Xoip een gratis telefoon nummer laten doorschakelen naar je eigen nummer. Als ze je vervelend gaan bellen, schakel je dit gewoon uit OF je schakelt het door naar Google zelf. Net zoiets als tijdelijke E-Mail adressen.
 12. Dat laat ook meteen de valkuilen zien van zo'n onderzoek / ondernemingsplan. Het is maar welke aannames je doet en de echte antwoorden krijg je toch pas als je bezig bent. Een ondernemingsplan dwingt je tenminste wel om over dit soort zaken na te denken. De vraag zal meer waarde hebben dan het antwoord.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept