Jump to content

Peterverstr

Senior
 • Content Count

  44
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • How did you find us:
  zoekmachine

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa
 1. Het lijkt me ook dat je een sterke zaak hebt. Een boze brief werkt meestal wel bij deze copy cats. Het verbaast me wel van een ondernemer, omdat dit toch eerder praktijken zijn van tieners die niet beter weten. Anders ook eens één van zijn shops kopiëren naar een nepdomeinnaam, en dan eens zien of hij daarmee kan lachen. ;D
 2. Bij dergelijke mails is het naar mijn mening altijd verstandig om eerst tijd te winnen. Bijvoorbeeld door te zeggen dat je dit nader zal bekijken en dat je zsm terug contact zal opnemen. Daarna de webdesigner contacteren over het 'probleem'. Zoals vermeld hoeft deze maar 1 licentie af te nemen en mag hij de afbeelding voor méér dan 1 klant gebruiken. Dit is althans zo bij ons. Wat je in een antwoord zet valt onder "Everything You Say Can And Will Be Used Against You..." >;(
 3. Ik krijg hier het gevoel dat ze hopen dat webmasters in hun antwoord toegeven dat ze die foto inderdaad gebruikt hebben. Een screenshot is gemakkelijk te faken en het zou me verbazen als een rechter dit als bewijs toelaat (maar ik weet het niet 100% zeker). En een oude screenshot hebben ze waarschijnlijk van een internetarchief of cache gehaald. Zo blokkeer ik standaard dergelijke diensten voor klanten. Niet dat er iets verkeerd gedaan wordt, maar wel omdat er van een website maar 1 goede versie bestaat en dat is de laatste. gr :)
 4. Dit heb ik nooit eerder meegemaakt, en ik spreek toch over meer dan 500 registraties voor het bedrijf. Maar ik check een .nl en .be domeinnaam altijd direct bij de beheerders Sidn.nl en DNS.be. Voor internationale extenties gebruik ik Godaddy. In het verleden waren gevallen bekend waarbij interessante domeinnamen plots op naam stonden van het bedrijf waar de check plaatsvond. Bij deze dus een waarschuwing om niet zomaar op elke site een controle op beschikbaarheid uit te voeren. De registrar gaat je geld gewoon terugbetalen, zoals het hoort. Verder heb je, zoals eerder genoemd, geen enkele recht op de domeinnaam.
 5. Waarmee je dus eigenlijk zegt dat er in al die jaren helemaal niets veranderd is, en dat dat hele SEO maar gebakken lucht is... ;) SEO is geen gebakken lucht. >:( SEO is je website zichtbaar maken en houden in zoekmachines (Google als eerste, Vinden en Bing als 2e). SEO is voor websites waarnaar niemand spontaan linkt, zoals de bedrijfssite van Piet z'n drukkerij. Je gaat dus voor backlinks zorgen (Google wil dat je daarop wacht ;D), en de website van Piet voorzien van de juiste zoekwoorden op de juiste plekken (Google wil dat je website met dat onderwerp te maken heeft...logisch >;(). Zo verwacht Google dat in de H1/2-tag je zoekwoord voorkomt (er in verwerken en niet zomaar overnemen) en in de rest van de pagina varianten. Al wat duidelijk zichtbaar is voor de gewone bezoeker wordt beschouwd als betrouwbaar. Allé ik ga slapen :P
 6. Wat ik na al die jaren zeker weet is...Geloof nooit wat Google zogezegd als oplossing geeft. Bij elke update zeggen ze hetzelfde: kopieer geen content, wees braaf en volg onze regels, doe niet aan zoekmachine optimalisatie maar schrijf content waarnaar webmasters spontaan linken (in your dreams), mijd zoekwoorden in titel tags, enzovoort. ;D In realiteit worden bij deze update(s) enkel linkspammers aangepakt. En gedetailleerd heb ik het over: 1. zij die 1000den backlinks tegelijk creëeren zoals de zogenaamde commentspammers. Dit betekent dus dat je je concurrent kunt uitschakelen door zijn website te spammen. :) 2. zij die tegen de 1000 pagina's per keer in Google pompen. Het minimumaantal dat toegelaten is is niet geweten en de periode daartussen ook niet. En on page optimalisatie is nog steeds nodig omdat de zoekrobot anders niet kan "zien" waarover de content gaat. Zo hebben we diverse tests uitgevoerd op een webite met een top 10 positie op een belangrijke zoekwoord. Verwijder je de on page optimalisatie dan zakt deze in de resultaten. Zet je deze terug, dan stijgt het weer naar de oude plek. Andere tests wezen uit dat websites die niet aan link building doen na een tijdje zakken op het belangrijkste zoekwoord. Nu heb je altijd periodes waarbij sites het slecht doen, maar ik heb het hier over de herleving (opeens komen de bezoekers weer binnen) en dat zie je goed en sneller terug bij websites die aan linkbuilding doen. Conclusie: on page optimalisatie + regelmatig aan linkbuilding doen (maar nooit overdrijven) is nog steeds the way to go.
 7. Heb je dan geen sterke zaak achteraf als ze zelf opgestapt is? Ze heeft namelijk een goede baan opgegeven... Er is, weliswaar in België, een zaak waarbij een man tijdens het echtscheidingsproces zijn baan opgegegeven heeft omdat hij veel verder is gaan wonen bij familie. Hij moest alsnog alimentatie voor zijn ex-vrouw + 2 kinderen betalen omdat hij daarna geen fatsoenlijke job heeft kunnen vinden met alle gevolgen vandien, schulden dus. Nu 9 jaar later betaalt hij 400 euro per maand voor zijn 2 kinderen, en houdt hij uiteindelijk 150-200 euro per maand over om van te leven. De rechter neemt het hem nog steeds kwalijk dat hij toen zijn job had opgegeven, wetende dat hij door zijn beperkte kennis weinig kans maakte op een goede baan.
 8. Heb je een link? Die naam zegt me ook niets. Volgens Google gaat het om http://portal.enterprise-europe-network.ec.europa.eu/ of http://www.european-enterprise.net/
 9. Voor een zoekwoordenonderzoek is geen maandelijkse bedrag nodig, tenzij het om onderhoud van een campagne gaat (controleren, optimaliseren, enz.). Wij leveren zelf ook zoekwoordenonderzoeken en de gemiddelde prijs van de laatste 3 jaar ligt op 120 euro excl btw. Het onderzoek zelf bestaat uit 3 onderdelen: vanuit oogpunt van de potentiële klant, vanuit oogpunt van zoekmachines, vanuit oogpunt van concurrentie.
 10. Als Belgisch bedrijf gebruiken wij voor onze Nederlandse klanten met een geldige btw nr: "Vrijgesteld van Belgische BTW conform art. 39bis, eerste lid, 1° W.BTW" Ik weet niet of het verwijzen naar een artikel verplicht is, maar misschien kan je hier iets mee. gr.
 11. Dat moet toch ergens aan liggen. Men zegt "hoop doet leven". Mensen met een doel voor ogen zijn gelukkiger, maar het kan echter op een burnout uitdraaien als dat doel toch niet behaald kan worden (het besef van het falen). En de beste medicijn is er weer tegenaan gaan, een nieuw doel dus. :P
 12. SEO begint bij on page optimalisatie (het lokaal optimaliseren van een website) en dan pas kan men starten met linkbuilding. Ik herinner mij een geval waarbij een bijna lege pagina op nr 1 stond op een zeer belangrijke zoekwoord. Dat was nog in de tijd dat enkel linkbuilding van belang was. Maar Google en andere zoekmachines hebben hun algoritme aangepast om dergelijke misbruik te voorkomen. Wil je nu hoog ranken dan moet de website eerst lokaal correct geoptimaliseerd worden, en dan bedoel ik ook alle punten die voor zoekmachines van belang zijn. En dan regelmatig voor backlinks op kwalitatieve websites zorgen. Dit laatste noemt men 'off page optimalisatie'. Dit zijn de grote lijnen. Gaat men in detail, dan kan men het nog hebben over: - one way backlinks hebben de voorkeur (andere website linken naar je site, maar jij hoeft niet terug te linken) - zorg ervoor dat zoekmachines de backlinks indexeren, anders is het tijdverspilling - heel veel backlinks in 1x kan voor een kleine boost zorgen, maar dan gevolgd door een diepe val. Dus langzaamaan opbouwen - hou de website actief met kleine updates (dit versnelt het hoger ranken, maar is vooral nodig op een hoge positie te behouden) - enz.
 13. Hier een website waar je tal van hosting pakketten kan vergelijken incl beoordeling. http://www.webhosters.nl/virtuele-webhosting/ En hier een uptime monitor die tal van Nederlandse webhostingbedrijven voortdurend controleert op bereikbaarheid. http://www.webhostingtalk.nl/uptime.php Succes!
 14. Dát maakt dus net wel uit: zoekmachines houden ook rekening met de tekst die linkt, m.a.w. "Higherlevel.nl, het forum voor innovatie en ondernemerschap" doet meer voor Higherlevel.nl dan enkel "klik hier". Klopt. Zoekmachines proberen zo veel mogelijk informatie te verzamelen over een webpagina, en de anchor is één van de factoren die van belang is. Maar kijk niet enkel naar de anchors op websites van derden. Zoekmachines kijken ook naar anchors binnen de website.
 15. Of je kan dit oplossen met .htaccess: RewriteEngine on Options +FollowSymLinks Options +SymlinksIfOwnerMatch RewriteCond %{HTTP_HOST} ^blablablabla\.nl RewriteRule ^(.*)$ http://www.blablablabla.nl/$1 [R=permanent,L]
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept