Jump to content

LFP

Junior
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

Register

 • What age group do you belong to?
  25-30
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Gemert
 1. Wat dacht je van 5 jaar hard werken 50+ uur in de week en dan alles gewoon netjes terugbetalen. Kun je jezelf recht in de ogen aankijken en zijn alle schuldeisers tevreden. Je schuift nu jou probleem af op de maatschappij en leveranciers. 5000 euro is naar mijn mening ook een zeer laag bedrag tegenover hetgeen wat nog openstaat. Ik zie steeds meer topics op HL waarbij ondernemers met schulden om adviezen vragen hoe ze er het meest ongeschonden uitkomen. Deze adviezen worden ook nog verstrtekt. Ik sta zelf met enige regelmaat aan de andere kant als schuldeiser net als sommige andere HL leden en kan je wel zeggen dat personen die er dan makkelijk vanaf proberen te komen mij in het verkeerde keelgat schieten. Ik heb één klant welke 4 jaar geleden is gestopt met zijn bedrijf omdat het niet meer ging. Deze man werkt nu dubbele diensten en betaald mij maandelijks volgens afspraak. Ik vraag hem geen rente, etc. en kan het enorm waarderen dat hij het bij mij en andere leveranciers zo oplost. Ik kom hem met enige regelmaat tegen en dan kunnen we elkaar ook gewoon gedag zeggen en een praatje maken. Hij leeft van een laag bedrag per maand maar is gelukkig en kan zichzelf recht in de ogen aankijken.
 2. Als je al recht zou hebben op een vergoeding dan moet je deze claimen bij bol.com. Je hebt een overeenkomst met bol.com en niet met postnl. Bol.vom zou vervolgens postnl aansprakelijk kunnen stellen maat zoals al aangeven is dit kansloos en tijdrovend.
 3. Wij hebben ook nog geen credit en al vaak gebeld. Lijkt ze niets te doen.
 4. Waarschijnlijk leverd iedere leverancier een xml bestand met een andere indeling. Veel opensource webshop paketten hebben import functies of een plugin voor import. Je moet dan nog de juiste veldnamen koppelen. Klinkt nu heel eenvoudig maar zonder programmeer kennis is het aan te raden een specialist dit te laten regelen. Met 1-2 uurtjes per xml is dit wel geregeld.
 5. Vindt niet dat hier een rol voor de overheid in is. Er zijn in nederland al meer dan genoeg regelingen om een failliet persoon / ondernemer na een paar jaar zuinig leven weer een goed toekomstperspectief te bieden. Onderdeel van het ondernemerschap is creatief zijn en zuinig op je centen. In economisch mindere tijden kun je dan je bedrijfvoering aanpassen en eventueel even interen op je vermogen. Heb je in de goede tijden achterover gehangen en alleen de orders van de fax gehaald en ook nog eens van de winsten dure auto's en huizen gekocht dan wordt het nu inderdaad wat lastig. De goede ondernemers onderscheiden zich in deze tijden en zorgen er zelf voor dat ze een goede boterham blijven verdienen.
 6. LFP

  Freelancers aannemen?

  Freelance is de enige mogelijkheid als je het volledige loon wil koppelen aan de omzet(per klant per maand). Je zou ook kunnen kiezen voor het uitbetalen van een basissalaris(minimum loon) en daar een bonusconstructie die gekoppeld is aan de omzet er bovenop zetten. Je hebt dan wat meer opties zoals: Pay rolling Uitzendbureau Loondienst
 7. Leuk verhaal! Kun je iets meer vertellen over de CE keuring? De tijd dat dit duurde, de ksoten en waar je dit hebt laten uitvoeren. Lijkt mij intressant voor ondernemers.
 8. Is de bbz niet in eerste instantie bedoeld om zaken op orde te stellen i.p.v te investeren? Je kan ook een computer, printer, etc los kopen zodat je onder de investeringsgrens van 450 blijft.
 9. Neem in je berekeningen ook leegstand mee. Als je een kamer leeg hebt staan in de zomervakantie dan kun je deze vaak pas na devakantie weer verhuren. Zit je in een stad met schaarste dan is het percentage leegstand natuurlijk minder dan in een minder populaire stad.
 10. Eigendommen van websites en servers kun je uiteraard gewoon op papier en eventueel bij de notaris vastleggen. Gedeelde eigendommen tussen een particulier en eenmanszaak is toch geen probleem. Inkomsten en de fiscale gevolgen van de eigendommen durf ik belasting technisch niet te zeggen. Daarvoor zul je even moeten wachten op de reactie van een specialist.
 11. Denk dat jullie beter een BV kunnen oprichten. Jullie zijn dan niet prive aansprakelijk (mits geen onbehoorlijk bestuur) kunnen wel alle vier 25 % van de aandelen bezitten. De kosten voor het oprichten van een BV en de stortingsplicht is veranderd sinds de Flex BV. De stortingplicht is vervallen en de oprichting in veel gevallen eenvoudiger / goedkoper geworden. Fiscaal is het wel minder interessant dan een eenmanszaak.
 12. Kun je niet beter met de huidige importeur rond de tafel gaan zitten en proberen het product via hun met een redelijke marge in te kopen. Je hebt dan veel minder werk en verantwoordelijkheden en voorkomt juridische conflicten.
 13. Ja dit is een zakelijke Belbasis ISDN op naam van de zaak.
 14. Geachte forumleden, Hebben jullie ook een brief gekregen van KPN dat jullie abbo automatisch wordt omgezet naar Belvrij totaal en dat je anders hierover moest bellen? Ik kreeg deze brief vorige maand en heb meteen gebeld dat ik dit niet wilde. Zoals we van KPN gewend zijn krijg ik nu wel een factuur met Belvrij totaal erop. Deze is ook al afgeboekt. Vier belrondes verder is dit nog niet opgelost en ik wordt hierover ook niet terug gebeld. KPN heeft een extra keuze optie voor Belvrij totaal in hun belmenu staan dus ik verwacht dat er meerdere klachten zijn. Als jullie klachten hebben hoor ik dat graag. Kunnen we misschien gezamenlijk een klacht indienen.
 15. Ponsen of stansen zal waarschijnlijk niet gaan i.v.m. de vezels. CNC is overigens alleen een computergestuurde techniek. Je hebt dus CNS watersnijders, frezen, plasma snijders, etc. Ik denk dat watersnijden of uitfrezen nog niet een hele slechte optie is. Daarna zou je met bijvoorbeeld een kwast hars de buitenkant van het uitgesneden vlak kunnen voorzien van een dun laagje om de zaagsnede weer aan te vullen.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept