Jump to content

peter-mnt

Senior
 • Content Count

  40
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0

Personal info

 • You are:
  ondernemer
 • Gender
  Male
 • First name
  Peter
 • How did you find us:
  anders

Register

 • What age group do you belong to?
  19-24
 • You are primarily interested in:
  ondernemen algemeen
 • Which other websites about entrepreneurship and / or innovation do you visit regularly?
  Geef hier svp een aa

Company info

 • Location
  Groningen
 1. Bij ons zijn het voornamelijk klanten die zelf niet beschikken over toegang tot internetbankieren. Mensen die aankopen voor hun werkgever doen bijvoorbeeld.
 2. Wellicht hopen ze dat je het alvast opstuurt? Bij ons komt het heel zelden voor. We herinneren trouwens nooit. Niet betalen is niets ontvangen, daar steken we verder geen tijd in.
 3. Het hangt er ook vanaf wat je klant wil hebben. Bij een pak printpapier lijkt € 2,95 aardig veel, maar als je PC stuk is en je wilt zsm een nieuw, dan is die 2.95 natuurlijk te verwaarlozen.
 4. Als het niet loopt ga je enkele dagen dicht, maar als je enkele dagen dicht bent gaat het toch nooit lopen? Ik denk dat je vrij snel moet bedenken wat je strategie moet worden, anders gaat het sowieso fout.
 5. Als jullie beide werken, wie staat er dan in de winkel?
 6. Kun je niet de prijzen van, laten we zeggen, 20 producten, online zetten? Bij de meest belangrijke/populaire producten geeft dat vaak wel een idee voor het geheel (acceptabel of te duur). Ik ben geneigd eerder contact te zoeken met een groothandel die een bepaalde monitor voor 99,- verkoopt zodat ik weet dat ze een nette prijs hanteren. Dat terwijl ik eigenlijk op zoek ben naar een printer.
 7. Je hebt je aangifte toch niet te vroeg gedaan? De aangifte is, zoals je zegt, voor het eerste kwartaal. Alle transacties van april horen daar dus niet bij, ongeacht of je je aangifte op 31 maart of 30 april doet.
 8. Je weet dus nog niet hoe het zit met eventuele accijns, maar weet wel dat het een mooie deal is?
 9. Stemmen van wie? De aandeelhouders of de huidige bestuurders? Kees is nog aandeelhouder, mag hij zelf niet stemmen?
 10. Ik zou niet zo snel weigeren. Hoewel ik 6 weken persoonlijk erg lang vind, zeker bij zo'n bedrijf. Wanneer verloopt je eerste factuur na 1 april? Wat gaat het je kosten om tot die tijd door te werken? Als je nu nee zegt ben je die klant kwijt, daarnaast heb je kans dat de reeds verzonden facturen dan ook langer op zich laten wachten.
 11. Als je een blikje bier jat in de supermarkt moet je ook € 181,- betalen als ze je pakken. Dan moet je niet stelen (want dat is het in feite). In die € 800,- zit natuurlijk een stuk meer dan alleen de rechten van die foto. De zoektocht naar misbruik en de advocaten worden daar onder andere van betaalt. Edit: De fotograaf geeft Getty in feite opdracht om zijn werk te verkopen en te beschermen, dat is de dienst die zij leveren, daar is geen "verdienen over de rug van" aan.
 12. Ik moet altijd wel een beetje lachen om de berichten van verontwaardigde mensen die stellen dat ze de foto "alleen maar van internet gehaald hebben". Dat moet allemaal maar kunnen en mogen, maar de wereld is te klein als iemand anders teksten van hun eigen website kopieert, dan is het opeens een groot probleem, plagiaat of zelfs fraude...
 13. Ook in bedrijfsverzamelgebouwen en kantoren zitten vaak meerdere bedrijven op hetzelfde adres. Zolang maar duidelijk is welke boekhouding van welk bedrijf is lijkt me dat geen probleem.
 14. Eigenlijk klopt je vraag niet helemaal. Voor de één kan € 115,- per dag veel zijn, voor de ander kan het weinig (of zelfs te weinig) zijn. Als je berekeningen kloppen is € 115,- per dag voor jouw voldoende. Althans, de eerste periode. Van € 700,- bruto per maand kan natuurlijk niemand leven. Even voor de zekerheid: heb je de inkoopkosten van apparatuur, en koffie/broodjes ook meegenomen in je berekening? Vergeet ook niet je derving. Het is voor iemand hier natuurlijk niet te zeggen of 5 euro per klant, 115 euro per dag, of 23 klanten per dag haalbaar is op een locatie waarvan slechts een omschrijving is. Dat de andere koffiezaken vol zitten is een goed teken, maar zegt tegelijkertijd eigenlijk ook weer niets.
 15. Dat zijn jouw kosten, daar heeft je klant niets mee te maken en hoeven dus ook niet op zijn factuur. Daarvoor krijg je een factuur van PSC, of je payment provider.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept