Jump to content

jessek

Junior
 • Content Count

  26
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2

Personal info

 • Country
  Nederland

Company info

 • Location
  Vlissingen
 1. Waarom wil je producten van perse die leverancier verkopen? Is er een andere leverancier die dezelfde of soort gelijke producten levert? Zelf lever ik vaak producten van een underdog in mijn markt, doordat ze underdog zijn, zijn ze niet arrogant in tegenstelling tot de marktleider, en is de samenwerking veel fijner, met als resultaat betere support voor de eindklant, terwijl het prijs niveau maar weinig scheelt.
 2. Wellicht uitzoeken waar de meeste mensen vandaag komen met diagnose stelling, huisarts, opticien of ziekenhuis? In het ziekenhuis en huisarts heb ik wel eens van de folder rekjes gemaakt. Misschien kun je daar wat kwijt in de vorm van informatieve brochures? Wellicht ook vragen of je bij dit soort locaties je staarbox mag laten zien, zodat ze weten wat het inhoudt en wellicht je box adviseren?
 3. Als hij je inderdaad niet meer kan betalen is dit denk ik eigenlijk het beste wat je kan overkomen. Je hebt je pand netjes leeg terug gekregen, je bent in potentie wellicht 8 maanden huur kwijt, maar je kunt wel weer verhuren als je de "opzegging" accepteert, waardoor je mogelijk minder huur verlies hebt. Het kost je voor die 8 maanden waarschijnlijk een hoop geld en ergenis om je stukken betekend te krijgen en voor een rechter behandeld te krijgen, wat makkelijk meer kan zijn dan huur van een gemiddeld pand. Daarnaast als je dan in het gelijk gesteld wordt en een veroordeling op hem krijgt dat hij je moet betalen, moet je zien het geld te krijgen. Met andere woorden als hij zoals je zegt je niet meer kan betalen, kan hij dat met een rechtelijke uitspraak waarschijnlijk ook niet. Dan boer je nog harder achteruit dan nu. Hoewel het nooit leuk is had je het mijn inziens slechter kunnen treffen.
 4. Kennelijk liep het afgelopen half jaar prima en tot tevredenheid? Waarom zou je in dat zelfde verband ook geen samenwerking aan kunnen gaan waarbij jij zijn kennis kunt gebruiken? Je maakt nu lijkt me ook al gebruik van zijn kennis? Voordelen van een "losse" samenwerking vind ik altijd dat je hoogstens een geschil hebt over één project / factuur. Mocht je dan toch een keer problemen hebben, zijn die meestal klein genoeg om er samen makkelijk uit te komen. Mocht je er niet uitkomen is het voordeel nog groter omdat je dan niet zit met weer terug op splitsen. Zelf werk ik met veel tevredenheid samen met een partner die ook zijn eigen bedrijf heeft. Onze diensten vullen elkaar goed aan, dus het maakt eigenlijk voor de klant niet uit of hij met A of B doet. We besteden het deel waar de andere beter in is uit.
 5. Ik las die 50 Euro als per pakket in de container, wellicht heb ik het verkeerd begrepen, 50 Euro per pakketje is natuurlijk erg duur. 50 Euro op een hele container is natuurlijk inderdaad spotgoedkoop. Zo goedkoop dat dat me dan weer onmogelijk duur lijkt. Wellicht dat Zorawar dat nog wilt toelichten?
 6. Puur als stof tot nadenken: Waarom zouden je klanten jouw verkiezen boven een gemiddelde andere pakjes vervoeren die van deur te deur levert? Transport per container is niet de snelste manier van iets versturen, terwijl particulier lijkt mij vooral kleine pakketjes versturen en die snel verstuurd willen hebben? Ook de spullen van een particulier naar de container krijgen en als de container is verscheept weer naar de particulier toe lijkt me ook een dure aangelegenheid. Ik zie zo niet hoe je hier geld mee kunt verdienen, anders dan dat je het op grote schaal met een goede infrastructuur er achter kunt doen? Een Franse klant van mij laat spullen soms versturen door UPS via Boxtal, dat is een Frans bedrijf dat verzending per UPS voordeliger aanbiedt dan dat UPS dat doen aan personen en bedrijven die kleine volumes hebben. Het lijkt me dat die een bepaalde afspraak hebben met verschillende transportbedrijven om daar bepaalde volumes van hun service af te nemen, een deel van de korting weg geven aan de klant en een deel zelf gebruiken. Mogelijk is zoiets een alternatief mits je genoeg verscheept
 7. DHL en UPS hebben ook (een beperkt aantaal) expediteur diensten, zo regelen ze o.a. de correcte invoer voor je producten. Bij een koeriersdienst zou je kunnen denken dat een expediteur dingen voor je regelt. Expediteurs regelen doorgaans het transport, dus in jouw voorbeeld afhalen bij de deur tot afhalen aan de deur. Een ander verhaal wordt het als je een container moet laten transporteren. Als dat voorkomt bij mij gebruik ik een expediteur, deze regelt dan dat er een vrachtwagen met een lege container naar de verzender gaat, en dat deze daar voldoende tijd blijft staan om te kunnen laden, vervolgens wordt de container dan weer opgehaald en b.v. naar een haven gebracht, waar hij op een schip naar Nederland komt. In Nederland wordt de container ingevoerd, en wordt de container weer met een vrachtwagen voor de deur afgeleverd, waarbij er voldoende tijd is om te lossen, de lege container wordt weer opgepikt. Al dit soort werkzaamheden worden door een expediteur gedaan, behoorlijk breed dus, want ze regelen aan de andere kant van de wereld een vrachtwagen, huur van een container, opslag op de haven tot het schip komt, transport per schip, enz. Ze doen dit ook nog eens heel efficient, zodat alles uitbesteden aan een expediteur echt de moeite waard is. Bij een container kan je ook laten transporteren naar een haven van vertrek of haven van aankomst en de rest zelf regelen, als je dit incidenteel doet, zou ik altijd een expediteur gebruiken, veel gemak voor weinig geld. Voor het volume / bedrag wat je nu heb zou ik dus nu DHL of UPS gebruiken. Vaak hebben ze in China betere tarieven, dus als het bij mij van toepassing is vraag ik de fabrikant om te leveren en te verzenden met DHL of UPS, eigenlijk zoals ze je zelf aangeboden wordt. Zelf ben ik nooit wat kwijt geraakt met UPS of DHL, en ben ook nog nooit bedonderd door een Chinese leverancier. Omdat ik mijn gevallen die risico's draagbaar vind, draag ik die risico's zelf en neem ik geen verzekeringen af. Dat is natuurlijk geen garantie dat het nooit fout gaat, maar als het fout gaat heb je in mijn geval dan, ook geld bespaard door niet te verzekeren. Het is mijn inziens net als met iedere verzekering, afwegen of je het risico zelf wilt en kunt dragen, zo ja geen verzekering nemen, zo nee, dan (passende!) verzekering afsluiten.
 8. Kijk ook naar wat je verzekering dekt, "een" verzekering dekt wellicht niet wat jij wel onder een verzekering verwacht. Ook zijn door Corona bepaalde dekkingen uitgesloten, zo zag ik dat UPS zijn geld-terug-garantie of UPS-Service garantie opgeschort heeft. Er zijn veel bedrijven die EXW misbruiken als zijnde exclusief transport - waarbij ze vervolgens het transport apart aanbieden bij kleine order, zoals die aan het bedrag te zien die bij jouw. Het is niet dat je zo'n volume koopt dat je het met een container shipped. Dit gaat dan nog in een aantal dozen met UPS / DHL etc. Weet ook wat je verwacht van de controle ter plaatsen en wat je wel of niet krijgt. Wordt er gekeken of de verpakkingsdozen heel zijn, die individuele doosjes, of wil je dat ze het product op werking testen in steekproef, of allemaal. Voor alle varianten kun je wel mensen vinden, de vraag is hoe betrouwbaar ze dat doen, en of dat is wat je wilt? Zelf vind ik het risico bij dit soort bedragen en risico wat ik kan dragen, uiteraard moet je dat voor jezelf bepalen, of het een risico is wat je wilt en kunt dragen, en of dat je dat op een andere manier het risico beperkt, en of die meerprijs de moeite waard is. Zelf zo ik eerder geneigd zijn om je order kleiner te maken als je het risico niet kunt of wilt lopen.
 9. Ik heb toen ik ooit een transporteur van haven naar mij nodig had, gewoon de rederij gevraagd. Die hadden een goede offerte gemaakt, en ze regelde zelfde de juiste afhaaltijd, en zouden het zelf regelen als het schip eventueel vertraging zou hebben. Het was super geregeld en de prijs was veel lager dan ik had verwacht. Als je huurt laten sommige transporteurs een trailer met daarop de container bij je achter, de container staat dan dus niet op de grond, en kan dus laden en lossen nadelig beïnvloeden. Als je een eigen container hebt moet je alleen met je transporteur waarschijnlijk wel regelen dat hij komt met een vrachtwagen die zelf een container kan laden, of je moet zelf de mogelijkheden hebben om een container te laden. De meeste vrachtwagens kunnen volgens mij niet zelf een container afzetten of opladen.
 10. In dit bijzondere geval zou je dat denk ik toch wel kunnen argumenteren. Dit omdat als mensen toch naar een afgelast evenement komen, dit onwenselijk is vanwege de gezondheidsrisico's. Een soort gelijk argument was er ook bij een burgemeester die tegen voetbal wedstrijden zonder publiek was. Dit omdat het publiek zich op die tijdstippen dan toch in de buurt van het stadion gaat ophouden, wat op dit moment vanwege Corona ook onwenselijk is. Begrip voor elkaar standpunt en onderling overleg lijkt me echt de oplossing bij dit soort items. Wellicht ook nog een belangrijke, spreekt de topic starter wel met de juiste persoon. Een ondernemer heeft mogelijk meer gevoel voor de argumenten dan een werkgever.
 11. Ik zou het net als Daniel proberen nogmaals proberen onderling op te lossen. Nee heb je, ja kun je krijgen in een rustig (telefoon) gesprek? Dat werkt mijn inziens vaak beter dan E-mails sturen. Gesprek kan je daarna natuurlijk bevestigen per E-mail. Zet ook realistisch in, ze hebben ook mogelijk indirecte kosten voor je gemaakt, ze zullen blijkbaar niet de hele factuur willen crediteren. Net als Daniel voorstelt zou ik voorstellen dat je de factuur nu volledig of deels betaald maar een korting voucher krijgt voor als het evenement over een tijd als nog door gaat, of voor een ander evenement waarbij je gebruikt maakt van hun diensten. Als het bedrijf een nette deal wilt maken daar ook netjes voor bedanken. Zelf stuur ik b.v. wel eens een mooie / goede taart (niet de meest budget versie) als een bedrijf goede service verleend op een moment dat ze dat niet verplicht zijn. Mensen herinneren zich dat vaak toch. Mijn inziens wordt een gunst vaak normaal gevonden terwijl daar best een bedankje tegen over mag staan. Dat soort dingen lijkt toch de sfeer beter te maken dan boze E-mails. Rechtsgang is voor beide partijen duur en duurt lang.
 12. Nee dat is geen fraude. Wel kun je het beste je klanten duidelijk informeren over de contract overname en ze een mogelijkheid laten te ontbinden. Met de BV heb je beperkte aansprakelijkheid, en mogelijk is dat iets waar je klant niet akkoord mee wilt gaan. Hier een artikel dat uitlegt waarom contract overname van EZ naar BV niet vanzelfsprekend is.
 13. Bedankt voor je toelichting. Ik kende deze constructie niet. Lijkt me alleen, ook na je uitleg toch wel erg op schijn zelfstandige, kun je wel als een "echte zelfstandige" zelf bepalen hoe je de opdracht uitvoert?
 14. Puur uit interesse: Krijg je op deze manier geen problemen als schijn-werknemer? Ik vind het ook best vreemd dat je opdracht gever jouw gewerkt uren doorgeeft aan broker, die jouw een factuur voorstel moet sturen? Hoe ga je er mee om als de broker jouw een lager factuurvoorstel doet dan je gewerkte uren? Of als de opdracht gever vindt dat jij minder uren (productief?) hebt gewerkt dan dat je aanwezig geweest bent? Wat doet zo'n broker (uitzendbureau werk?) Ik had nooit eerder van zo'n constructie gehoord, en zou m'n vingers er geloof ik zelf niet aan willen branden.
 15. DHL Express heeft volgens mij standaard de import service, UPS geld dit ook, maar ook andere post services. Wellicht heb je wat aan deze KVK site over goederen importen uit een land buiten de EU Er staat een hoop beschreven, ook over de HS codes, je leverancier kan die vertellen, en je kunt dan in het gebruikstarief kijken wat de kosten invoerrechten en belastingen zullen zijn, en of en welke beperking er op zitten. Dit moet je gewoon een paar keer doen om er een beetje in thuis te zijn. Er zit ook een handleiding bij: Het gebruikerstarief Let ook dat je product waarschijnlijk aan Europese eisen zal moeten voldoen. CE is een van de mogelijke. Dit is meer dan een markering / verklaring van de fabrikant, waar je als importeur verantwoordelijk voor bent. Doe daar dus ook je huiswerk. De veel lagere prijzen zie je volgens mij hoofdzakelijk bij verkoop naar particulieren. Zakelijk lijkt toch wat serieuzer.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept