Ga naar inhoud

Deelname beurs rendabel?

Aanbevolen berichten

Hallo,

 

Ik denk er aan om me in te schrijven voor een 7 daagse lifestyle beurs (Margriet)

 

Heeft iemand ervaringen hiermee, de kosten voor een startende ondernemer als ik zijn behoorlijk hoog en ik vraag me af of het rendabel zal zijn?

 

Ik zal heel wat tassen moeten verkopen om in ieder geval uit de kosten te zijn......

 

Indien ervaring ermee, deel het met me alsjeblieft!

www.kikibags.nl

Link naar reactie

Het is een vrij simpel rekensommetje toch? Hoeveel tassen moet je in totaal verkopen, hoeveel per dag, eventueel zelfs per uur. Vervolgens kijk je hoe, en of, dat gerealiseerd kan worden.

 

Ben je zelf al eens op de beurs geweest?

Bezoekhetziekenhuis.nl: Eenvoudig bezoeken plannen aan de patiënt en communiceren met patiënt, familie en vrienden. ! Maak een account aan als een familielid in het ziekenhuis ligt en je kunt gezamenlijk de bezoektijden inplannen.

Link naar reactie

Is je voornaamste doel om veel te verkopen of om te laten weten dat je bestaat? Als je voornamelijk voor het eerste doel gaat, kan je nog van een koude kermis thuiskomen. Ik kan je wel meegeven dat je plaats op de beurs medebepalend is voor je succes, onderhandel dus voor een goede plaats of een goedkopere stand.

 

Ik denk dan aan een stand in de buurt van de ingang of tegen de muur aan, niet in het midden.

 

 

Link naar reactie

Ga voor jezelf het volgende stappenplan af:

 

- Komt je doelgroep er?

- Wat wil je bereiken (verkopen, branding, leads opdoen)

- Zo ja, staan ze op dat moment open voor jouw aanbod?

- Zo ja, kun je de beurs winstgevend maken (afhankelijk van punt 2 moet je bekijken of je je doel denkt te kunnen bereiken)?

- Zijn er voldoende profileermogelijkheden (heb je ideeën om écht onder de aandacht te komen, en kun je wellicht nog iets extra doen in samenwerking met de organisator (die zijn altijd op zoek naar leuke ideeën))?

 

Op basis daarvan kun je zelf een inschatting maken van of het slim is te doen. Soms weet je het niet 100% zeker, maar bij 80% zeker moet je het gewoon maar eens uitproberen is mijn advies.

Link naar reactie

Uiteraard ben ik daar wel eens geweest!

 

Je rekensommetje is ook niet heel moeilijk te maken, dat had ik wel begrepen ( zo blond nu ook weer niet....;-)

 

Ik kan wel uitrekenen hoeveel ik er per dag moet verkopen maar vraag me af hoe groot de kans is dat me dat ook werkelijk lukt....

 

Vooralsnog alleen geïnversteerd en nog weinig omzet, is dit een verstandige move?

www.kikibags.nl

Link naar reactie

De rekensom zal bepalend moeten zijn of je er voldoende bekendheid mee genereert. Op de beurs staan, is meestal niet voor de verkoop, het is een investering in jouw promotie. En als je er dan gaat staan, doe dan ook aan goede promotie! Veel bedrijven zetten wel een stand neer, al dan niet met veel poeha, maar presenteren zich toch niet! Dat ligt aan hoe je (lees: de mens in de stand) met de bezoekers omgaat.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

De doelgroep is er, daar twijfel ik niet aan, de voornaamste reden voor deelname is zowel verkopen als weten dat ik besta....

 

Of ze open staan voor mijn aanbod? Tja dat zijn dus zaken waarvan ik denk dat ze lastig in te schatten zijn.

 

Ik was ook in de veronderstelling dat internet open lag voor mijn aanbod maar dat valt vooralsnog ook tegen.....daardoor prijzen omlaag moeten brengen wat nog maar een uiterst kleine marge opleverd.

 

 

www.kikibags.nl

Link naar reactie

Beursdeelname is voor mij de meest kosteffectieve manier van marketing. Vaak maken de verkopen de kosten goed en soms verdien ik ook nog redelijk. Er zijn wel grote verschillen. Ik heb een beurs in het oosten van het land waar ik nu al 4 jaar kom die soms amper kostendekkend is en soms zeer winstgevend.

 

Heel veel hangt inderdaad af van de plaats. Bij de ingang tegen de buitenwand is inderdaad het beste. Maar ook het weer en het type publiek (kijkers of kopers).

 

Op de Magrietbeurs gaan mensen funshoppen en koopjesjagen. De omzet zou dus zeer goed kunnen zijn.

 

Tips:

Zorg dat je opvalt. Mensen lopen langs en kijken slechts 1 of 2 seconden.

Maak een slimme aanbieding. Een portemonee bij de tas geven (inkoop 4 Euro, verkoop 12) is beter dan 10 Euro korting. Voor klant én jou.

Vraag ALTIJD om de order. "Deze is inderdaad erg mooi, zal ik hem voor u inpakken?"

Maak een mooi garantiebewijs met je website erop. Een folder gooi je weg maar een garantiebewijs wordt bewaard. Geef bijv. 10% korting op de eerste weborder dmv actie code oid.

 

Link naar reactie

Mogelijk iets met acties doen op de beurs.

 

B.v.: Koop op de beurs een tas en maak kans het aankoop bedrag terug te winnen. Voor dat terugwinnen moeten ze vervolgens weer naar je site komen.

 

Of je deelt flyers uit bij je stand waarmee ze op je website een tas kunnen winnen (of als ze hem direct kopen hun aankoop bedrag retour?).

 

Je moet in elkgeval zorgen dat ze een reden hebben om je website een keer te bezoeken. Misschien iets aan vrouwen geven dat ze graag gebruiken en vaak bij zich hebben? Een lippenstift met je website adres? een spiegeltje of een......... naja bedenk maar iets, ben niet zo goed thuis in die vrouwen tasjes.

 

Wat voor aantallen gaat het overigens om die je zou moeten verkopen op die beurs? Zijn dat er 5 of 10 of 50 of misschien zelfs wel meer als 100?

Link naar reactie

Leuke tips so far, had zelf ook wel wat ideeën maar hier staan ook weer hele goede bij!

 

Ik zal zo om en nabij 70/ 80 tassen moeten verkopen om uit de kosten te zijn (over een periode van 7 dagen, dus 10/11 per dag.

 

Ik heb trouwens niet het idee dat ik ook maar enige inspraak zal hebben in de locatie van de stand.....

www.kikibags.nl

Link naar reactie

Als je laat bent dan heb je geen inspaak en als je niets vraagt ook niet. Dus gewoon vragen wie de beurs organiseert.

 

Ik zou niet meteen over de plaats beginnen maar even uitleggen wat je verkoopt en haar/hem in de loop van het gesprek advies vragen over de juiste/beste plaats. Zeg maar dat je gehoord hebt dat je het beste..... Je moet in iedergeval uit de annonimiteit dan wordt je het best geholpen.

 

Soms kan je een plaats innemen van een afzegger. Ook in de buurt van het dames toilet sta je goed omdat mensen daar op elkaar wachten en meerdere keren langs je komen.

 

 

Link naar reactie
Ook in de buurt van het dames toilet sta je goed omdat mensen daar op elkaar wachten en meerdere keren langs je komen.

 

Geniaal, zeker voor tassenverkoop en dan is er ook nog wat te zien als het geen seniorenbeurs ofzo is :P

 

Helemaal eens met alle opmerkingen van 913N, maar vooral deze:

maak een aanbieding.

Zeker vrouwen zijn gek op koopjes ;D

 

 

Link naar reactie

Ik was ook in de veronderstelling dat internet open lag voor mijn aanbod maar dat valt vooralsnog ook tegen.....daardoor prijzen omlaag moeten brengen wat nog maar een uiterst kleine marge opleverd.

 

 

 

Ik wil niet lullig doen maar gezien je aanbieding op je site van actieartikel Ingrid Beige/ Tabacco vind ik het niet vreemd dat je verkopen enigszins achterblijven.

Van 109 voor 149 euro?? ;D :o

 

Groet!

Altijd opzoek naar het "That's it!"- moment.

Link naar reactie
Ik zal zo om en nabij 70/ 80 tassen moeten verkopen om uit de kosten te zijn (over een periode van 7 dagen, dus 10/11 per dag.

 

Dat klinkt niet als onhaalbaar. Ik ken de beurs in kwestie niet (vreemd he) maar als het een beurs is die niet gericht is op 'nieuwe dingen' maar op lekker kijken en shoppen, dan is de kans dat je die aantallen haalt heel realistisch, lijkt me.

 

Daarentegen - als je er 5 per dag verkoopt, dan weet je hoeveel je voor je naamsbekendheid betaald hebt. Focus je dus niet alleen op het verkopen, maar ook op je presentatie. Iedereen die die dag niet koopt kan op je website alsnog komen kopen als je een goede indruk achterlaat.

Link naar reactie

Ik neem aan dat het gaat over een beurs die het tijdschrift "Margriet" organiseert?

 

Waar struikel je over? Het inschrijfgeld of het aantal verkochte tassen om het rendabel te krijgen? Mijn tip: breng het break-evenpunt omlaag.

 

Mijn ervaring is dat beurshouders tegenwoordig de stands met moeite verkocht krijgen. Daar ligt een kans voor jou. Vraag om korting (overigens altijd doen, zeker bij advertenties!) Wat misschien echter nog interessanter is: dwing een redactioneel artikel af in de Margriet met een uniek product icm een leuke actie. Publiciteit met een hoge waardering door de lezer. Ideaal dus voor extra naamsbekendheid.

 

Succes!

Link naar reactie

Inderdaad even op je site de doorgestreepte prijzen aanpassen. Ook ik moest 2 x kijken. Mensen klicken heel snel weg.

 

Korting vragen bij een beurs kan wel maar de ervaring leert dat je zelden wat krijgt

 

Met advertenties heb je gelijk daar krijg je soms eenvoudig een behoorlijke korting. Nog veel beter is gratis reclame. Vrijwel elke beurs heeft een website met ruimte voor primeurs/persberichten. Journalisten kijken hiernaar maar ook steeds meer consumenten die doelgericht de beurs op willen.

 

Doelstelling moet natuurlijk het verkrijgen van bekendheid voor de webwinkel zijn want daar moet je de boterhammen mee verdienen.

Link naar reactie

Lastig te zien he, die doorgestreepte acht.....?? Even bedenken hoe ik dat op ga lossen (kan echt niet veel in dat standaard webwinkeltje van me...)

 

Ik ga het vandaag gewoon proberen, die korting......eventueel promotie/reclame zit er denk niet in hoor, ze bieden daar pakketten voor aan waar de prijzen echt niet om liegen, sterker nog waar ik me eigenlijk rot van schrok!

 

Dat je mensen moet trekken met aanbiedingen dat spreekt voor zich, ben tenslotte zelf vrouw. ::)

 

Ik blijf het lastig vinden, de stand kost een hele hoop geld, ik moet er behoorlijk wat voor in gaan kopen, (heb nu een voorraad van ongeveer 40 tassen, stel dat ik verkoop, ik kan natuurlijk niet na 3 dagen "leeg"zijn.

 

Ik neig dus al naar "toch maar niet doen" maar aan de andere kant als ik nooit iets probeer.......

 

En Hans, gelukkig hoef ik er geen boterhammen van te kopen want dan was ik nu al heel wat kilootjes kwijt geweest ( niet dat dat kwaad zou kunnen ;D

 

Wederom dank voor alle goede raad....

 

www.kikibags.nl

Link naar reactie

Je moet uiteraard de risico's goed afwegen maar niet geschoten is altijd mis.

 

Voor mijn eerste beurs heb ik 7 pallets toiletkorrels laten maken (was een minimum productierun). De eerste 10 dealers die ik belde hadden geen enkele interesse in een nieuw product maar na de Kampeer en Caravanjaarbeurs is het balletje snel gaan rollen. Ik kwam in de bladen en kreeg het begin van een netwerk.

 

Kan je niet afspreken met je leverancier dat de tassen die onverkocht blijven voor een deel of allemaal terug kunnen. Eventueel onder aftrek van wat kosten. Het is voor hem nl ook zeer belangrijk dat de markt wordt ontwikkeld.

 

Link naar reactie

Op de beurs staan is volgens mij niet zo interessant als het een 'incident' is. Als je je bovendien meteen voor zeven dagen moet vastleggen is het voor een bedrijf met de omvang van KiKibags misschien niet zo interessant - kan natuurlijk altijd een doorslaand succes blijken te zijn maar ik bespeur al dat je gut feeling je iets anders influistert.

Ik heb even op je site gekeken, en als je dan al budget uitgeeft aan iets dat de omzet verhoogt dan zie ik daar kansen genoeg.

Mijn eerste vraag daar is bijvoorbeeld: "Is KiKibags het merk of verkopen ze merktassen? Of gaat het hier om merkloos en is KiKibags alleen de naam van de winkel?"

Door daar meer duidelijkheid in te scheppen kan je volgens mij al beginnen wat laaghangend fruit te plukken.

Verder verandert je mooie url kikibags.nl bij de eerste de beste klik al in http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/kikibags/?menu=article&categoryID=207905&articleID=2131793 , ook verwarrend als ik in de adresbalk kijk.

Je communicatie staat ook in een spagaat: prachtige Italiaanse handgemaakte tassen <-> goedkoop, uitverkoop, 'merkloos'.

Ik vind de tassen er trouwens erg mooi uitzien, en lord knows dat ik geen tasjesvrouw ben ;-)

"Links" in je webwinkel staat ook niet erg glossy.

Enzovoorts. Hoort niet echt thuis in dit topic maar misschien ben je ermee geholpen. Ik heb net even gekeken en zie dat je elders ook al advies hebt gekregen. Belangrijkste is denk ik dat je uit de marktkraam-gedachte komt en denkt in termen van een concept/merk neerzetten.

 

Link naar reactie

 

Verder verandert je mooie url kikibags.nl bij de eerste de beste klik al in http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/kikibags/?menu=article&categoryID=207905&articleID=2131793 , ook verwarrend als ik in de adresbalk kijk.

Je communicatie staat ook in een spagaat: prachtige Italiaanse handgemaakte tassen <-> goedkoop, uitverkoop, 'merkloos'.

Ik vind de tassen er trouwens erg mooi uitzien, en lord knows dat ik geen tasjesvrouw ben ;-)

"Links" in je webwinkel staat ook niet erg glossy.

 

 

Vreselijk storend die url, maar ik kan er niks mis in de opmaak van mijn winkel. kant en klaar concept waar ik zelf bar wenig kan veranderen, behalve afbeeldingen, kleuren, lettertypen e.d

 

Je opmerking over die spagaat is lastig, nergens gebruik ik de term goedkoop, uitverkoop hebben zelfs de duurste merken en merkloos zijn ze niet, er is toch duidelijk terug te vinden dat het hoofmerk Carboti is??

 

Die links vind ik ook niks maar als ik in de ZM een beetje wil stijgen zal ik toch aan linking moeten doen?? Toch??

 

 

www.kikibags.nl

Link naar reactie

Je opmerking over die spagaat is lastig, nergens gebruik ik de term goedkoop, uitverkoop hebben zelfs de duurste merken en merkloos zijn ze niet, er is toch duidelijk terug te vinden dat het hoofmerk Carboti is??

 

Hoi,

 

Nou nee, op je site wordt het niet meteen duidelijk dat je handtassen van Carbotti verkoopt. Is dat niet je USP: dure Italiaanse handgemaakte tassen? Dan zou ik daar wel al iets op de 1e pagina over vertellen.

Ik was ff aan het googelen op de designer en kwam deze tekst (wel in het Duits) tegen:

http://www.designerseven.com/history-carbotti.php

 

Als je dit lees krijg je een gevoel van exclusiviteit dat vervolgens omgezet moet worden in ‘wil ik ook hebben’.

 

Ik ben zelf niet zo van de tassen (en als vegetariër al helemaal niet als ze van kalf zijn gemaakt 8)) maar ik denk dat jouw product veel met gevoel en niet met ‘sales’ en ‘opruiming’ heeft te maken. De voorstelling dat jij naar Italië reist, exclusieve handtassen voor mij uitzoekt en dat ik deze tas vervolgens mag kopen – dat kriebelt mij als vrouw wel. Ik kan niet naar Italië reizen voor een tas, maar jij kunt mij wel dat gevoel geven.

 

Ik vermoed dat de Margriet fair niet goedkoop is en met jouw producten zul je daar absoluut met een stijlvolle stand met gelikte brochures en op en top acties moeten staan. En dat is allemaal niet goedkoop. Ik zou dat geld inderdaad investeren in wat aanpassingen zoals eerder genoemd. Volgend jaar is er weer een Margriet fair en dan ben je er helemaal klaar voor.

 

Succes!

 

Link naar reactie

Hallo,

Kwa inrichten van je webwinkel en alle bijkomende zaken ga ik je nu een url geven van een website waar je echt heel erg veel van kan leren en tips kan vinden. http://www.twinkelmagazine.nl/index.aspx is speciaal voor webwinkel eigenaren en hebben ook een eigen tijdschrift.

Helaas ehbben ze daar geen forum. (misschien iets voor higherlevel.nl om mee te gaan samenwerken en voor hun het forum te beheren hier? (speciaal webwinkel forum), lijkt me in elkgeval zeer nuttig en interesant).

Link naar reactie

 

Die links vind ik ook niks maar als ik in de ZM een beetje wil stijgen zal ik toch aan linking moeten doen?? Toch??

 

Dat is helaas ook mijn ervaring. Ik denk dat een link site zo erg nog niet is. Alleen snap ik niet waarom jij bijv. een link hebt naar tassenjouwpagina. Ik kan geen link naar jouw site vinden...

Link naar reactie

 

 

Dat is helaas ook mijn ervaring. Ik denk dat een link site zo erg nog niet is. Alleen snap ik niet waarom jij bijv. een link hebt naar tassenjouwpagina. Ik kan geen link naar jouw site vinden...

 

Weet ik maar ik heb laten wijsmaken dat relevante links op je site zo wie zo goed zijn voor je zm resultaten ongeacht of ze een link naar jou plaatsen...Geen idee of dat echt zo is hoor??

 

Verder enorm bedankt voor jullie tips allemaal, ik ga er zeker mee aan de slag (het hele leerproces vind ik al leuk!!)

 

De beurs laat ik vooralsnog even voor wat het is!

www.kikibags.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 125 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...