• 0

Nederlandse Bedrijvengids

Hi,

 

Vandaag ontvang ik ongevraagd een fax van Nederlandse Bedrijvengids.

Het ziet er uit als een opdrachtbevestiging, er wordt gevraagd om een handtekening retour.

Het gaat over de vermelding op hun website, kosten: € 50 ex btw per maand, looptijd min 24 maanden.

 

Ik heb hier nooit om gevraagd en nooit bij hun aangemeld o.i.d.

 

Onderaan de fax staat:

 

Annuleringen uitsluitend per aangetekende post binnen 8 dagen.

 

Al met al behoorlijk misleidend lijkt me.

 

Mijn vraag is mag dit zomaar op zo'n manier? Maar belangrijker nog, moet ik hierop afwijzend reageren of mag ik het gewoon negeren? Ik heb immers nergens om gevraagd.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

23 antwoorden op deze vraag

  • 0

Deze bedrijvengids valt onder beheer van Euroread in Winschoten, hetzelfde bedrijfje dat verwarring veroorzaakt met de Gele Bedrijvengids dat het logo van de Gouden Gids misbruikt - zie IkBenGenaaid.net en AD, waar de connectie ontkend wordt, al staat het domein wel op naam van Euroread.

 

Euroread is tevens eigenaar van de domeinen Bitchpack.nl, Beltonenfabriek.nl, Piratenforum.nl, Misdaadform.nl en Hosselaar.net - dus je ziet waar de expertise ligt. Het bedrijf is deelnemer bij SIDN, dus ze kunnen eindeloos domeinnamen toevoegen.

 

Op hetzelfde adres is overigens Incassoservice Nederland gevestigd. Dus uit die hoek zijn betalingsherinneringen te verwachten.

 

Gewoon netjes aangegeven bij het Meldpunt Acquistiefraude!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ongeveer 2 jaar geleden benaderd door de brandpreventiegids.nl Ging op dezelfde wijze. Wilt u uw abonnement (dat ik niet had) verlengen? Nee, dan moet u even de fax die ik u nu toestuur, even invullen. Als je dat doet, zit je voor minimaal 24 maanden aan € 50,- per maand vast. Is € 1200,- In hun 'voorwaarden' staat de ontsnappingsclausule, namelijk afkopen voor € 750,00

 

De brandpreventiegids had een eigen incassodienst, de Nederlandse Incasso Service. (zelfde groep mensen die het niet zo nauw neemt met de waarheid)

 

Als je een beetje spit, kom je met de Nederlandse bedrijvengids uit op Winschoten, P. van Dijkstraat 6

Het postadres van de Nederlandse bedrijvengids (postbus 85068 Utrecht, behoort bij Newtonlaan 115 te Utrecht, altijd goed om te weten om ze een keer op te wachten. Het telefoonnummer 030-2107002 staat doorgeschakeld naar een gsm, van waaruit je al kunt begrijpen dat het maar een kleine doch ............... is. (insinuatie verwijderd)

Op het adres in Winschoten staat nu ook weer een incassobedrijf ingeschreven, www.incassoservicenederland.nl

Soms zetten ze een logo van de SAF (Stichting Aquisitiefraude Nederland) op hun site, maar de link is SAFN.nl, die dan weer bij hun eigen organisatie binnenkomt. Dus je klaagt dan bij de zelfde mensen die op slinkse wijze aan je geld willen komen.

 

Ik ken voorbeelden van ondernemers die huilend hun verhaal deden omdat ze onder dwang van incassobureaus de afkoopsom hebben betaald. En dat is nu precies waar die mensen op hopen, één belletje en een paar aanmaningen en er wordt betaald!

Ik heb vele incassoberichten gekregen, (ook een fax met dreiging om te betalen binnen 24 uur), lekker laten gaan, ze kunnen niks want de rechters kennen ze ook.

 

Misschien een idee om ze zelf lid te maken van allerlei postorderbedrijven, dure cursussen etc? Knip de folder uit de krant en geef ze een duur abonnement! (niet naar de postbus sturen, maar naar de huisadressen. ) Ook gemeen hé!

 

Mod edit: ik de een aantal woorden anders omschreven en de insinuatie verwijderd (alle cursief). Zie ook de reactie van TwaBla hieronder

 

 

Link naar reactie
  • 1
...van waaruit je al kunt begrijpen dat het maar een kleine doch zeer MOD EDIT groep MOD EDIT is.

 

... kijk, met al die opwinding bewijs je de bestrijding van dit soort acquisiteurs geen goede dienst. Dit forum krijg namelijk brieven van advocaten en dan moet achter de schermen afgewogen worden of wel wel of geen smaadgedoe willen, en dan wordt al het werk van mensen die links zoeken tussen dubieuze colporteurs en de betrokken incassobedrijven en juristen weer teniet gedaan. Dus let op je woorden, tenzij je kan verwijzen naar een gerechterlijke uitspraak. Als je mensen van oplichting wil beschuldigen, ga dan naar gespecialiseerde websites.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik werkte daar en mensen hebben inderdaad 8dagen om te annuleren..dan maar beter luisteren en opletten het is geen fraude..behalve als je er zelf niets van begrepen hebt natuurlijk! maargoed er zijn idd heel veel van dit soort neppe sites.. maar de bedrijvengids? nee hoor..dat zou ik mensen niet aan kunnen doen..wie nergens mee in stemt ontvangt niets..

Link naar reactie
  • 0

Ik werkte daar en mensen hebben inderdaad 8 dagen om te annuleren..dan maar beter luisteren en opletten het is geen fraude.. behalve als je er zelf niets van begrepen hebt natuurlijk! maargoed er zijn idd heel veel van dit soort neppe sites.. maar de bedrijvengids? nee hoor..dat zou ik mensen niet aan kunnen doen..wie nergens mee in stemt ontvangt niets..

 

Dat intrigeert me mateloos. Er zijn dus mensen die op zo'n callcenter werken en de hele dag ondernemers derin luizen onder het motto: dan had je maar beter moeten luisteren. Wedden dat er afgerekend wordt op resultaat. Ik zou er persoonijk niet goed van worden om zo mijn geld te verdienen, maar anderen zitten daar blijkbaar niet mee.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik werkte daar en mensen hebben inderdaad 8dagen om te annuleren..dan maar beter luisteren en opletten het is geen fraude..behalve als je er zelf niets van begrepen hebt natuurlijk! maargoed er zijn idd heel veel van dit soort neppe sites.. maar de bedrijvengids? nee hoor..dat zou ik mensen niet aan kunnen doen..wie nergens mee in stemt ontvangt niets..

 

Het feit dat je aangeeft dat de mensen maar beter hadden moeten opletten geeft al aan dat je het eigenlijk ook niet helemaal netjes vindt. Maar je kon jezelf wijsmaken dat het toch vooral een kwestie was van "eigen schuld, dikke bult".

 

Ik ben heel benieuwd wat voor werk je nu doet.

Link naar reactie
  • 0

goh dat meen je niet..je hoeft me niet zo aan te vallen hoor ik heb al vermeld dat dat geen fraude was en andere sites wel..eerst maar eens beter lezen groetjes.

 

Adverteerders worden met valse smoesjes binnengelokt. Dat weet zelfs een zeventienjarige scholiere uit Groningen.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Jammer genoeg zijn er zoveel van dit soort bedrijven.

 

Als ik een geheim nummer in beeld zie, wat mij belt, dat ben ik al enigzins voorbereid.

 

Deze week werd ik nog gebeld door een of andere bedrijven pagina waar ik op vermeldt stond, er lagen al offerte aanvragen, maar uit privacy beleid mochten ze geen gegevens over mij verstrekken aan derden.

En ze was zo slim om ook nog een omschrijving te geven waar de offerte aanvragen betrekking op hadden, en laat dat nu net werkzaamheden zijn, die specifiek op mijn website vermeld staan. ::)

 

Een aantal weken geleden nog een, gaf zich uit als iemand van bouw en verbouw en had allemaal werk voor me.

Beetje te amicaal, klasse, netjes, jij bent diegene waarmee ik verder wil, gegarandeerd 8 tot 10 werken per jaar, en geen kleine werken, wij kunnen samenwerken, blabla.

Zou me dan 400 euro aan fee kosten per jaar, ik stuur zo wel een mail met de gemaakte afspraken.

 

Maar wie ben jij dan?, heb je ook een website, telefoonnr. en verdere gegevens.

 

Was het een website waar bijna elke elektricien in Leiden al opstond.

 

Ja, dat zijn allemaal proefplaatsingen, blabla, je krijgt een korting van 200 euro, blabla.

 

Hij heeft zo de verbinding verbroken.

 

De laatste geef ik nog wel aan bij het fraudemeldpunt, ik heb al zijn gegevens nog.

 

Je zal maar in paniek zijn en je vastklampen aan elke strohalm.

 

Link naar reactie
  • 0

zo bedoel ik dat toch helemaal niet..ik vind het erg dat er mensen de dupe zijn geworden van dit soort sites en ja ik geef gewoon aan dat mensen zelf ook beter moeten lezen/luisteren..maar dat neemt niet weg dat er instellingen zijn die zomaar facturen sturen. Laat iedereen toch eens in zijn/haar waarde einde discussie

Link naar reactie
  • 0

Insinuatie is in deze niet goed.

 

Het gaat hier om getrainde verkopers/verkoopsters die proberen op een slinkse manier geld te verdienen.

 

En daar mag tegen gewaarschuwd en opgetreden worden.

 

En voor Janinedg, je kan je hooguit terugtrekken uit deze discussie, eindigen kun je hem niet.

 

Sommige mensen zijn naïef, sommige mensen zijn onervaren met deze verkooppraktijken, sommige mensen zijn verbaal niet goed opgewassen tegen deze verkooptrucjes.

 

En de mensen leren het wel, ze doen het geen twee keer, maar het mag deze bedrijven wel moeilijk gemaakt worden.

 

Link naar reactie
  • 0

Hihi, wat een kneuzen ;) Krijg net een mooie factuur voor de net opgerichte Onderlinge vereniging The Next Event die het event van HL op 1 september gaat organiseren.

 

Het gaat hier om een factuur voor het Nederlandse Bedrijven Register voor 235 exclusief btw. totaal 279,65 want ja wij kunnen die btw niet terugvorderen.

 

De vereniging is 20 juli opgericht en hun factuur staat op 1 augustus voor geleverde diensten waaronder online registratie en -publicatie.

 

Die gaan we natuurlijk niet betalen, we zijn "gekke henkie niet" We zijn goed voorgelicht door HL. ;D

Link naar reactie
  • 0

Wil geen nieuw topic hiervoor openen. Maar ik ben net gebeld door Hans de Vries van Zakelijke Bedrijvengids. Hij gaf aan dat mijn bedrijf een normale vermelding van € 160,00 in hun gids heb (not), maar ze hebben ook een uitgebreide vermelding van een kleine € 500,00. De vraag was nu: wil ik de normale vermelding of de uitgebreide vermelding? Mijn antwoord: geen van beide. Het gesprek werd na mijn antwoord door Hans vriendelijk beëindigd.

 

Dus let op: er is weer een belronde gaande.

Link naar reactie
  • 0

Door wat wijzigingen bij mijn inschrijving bij de KvK blijkbaar wat van die deugnieten geactiveerd die op een luie wijze een paar honderd euro uit je zak willen kloppen zonder dat ze daar een wezenlijke prestatie voor leveren.

 

Even los van het hoe en waarom van hun activiteiten, maar wel even de rol van banken zoals ABNAmro en ING die deze boys faciliteren met een bankrekening.

 

Het staat me bij dat bepaalde branches (hoeren en snoeren, gokken, drugsgerelateerd) moeilijk of niet aan een bankrekening komen in Nederland. (vanwege ethiek?) Waarom helpen de banken deze losers wel?

In het echt blijk ik heel aaibaar

Link naar reactie
  • 0

Wat een smeerlappen zijn dit zeg. Zojuist ook gebeld door deze partij met de mededeling dat men het klantenbestand aan het inventariseren was en aan het kijken of de advertentievorm nog klopt.

 

Aldus de beste man had ik tot op heden een standaard vermelding van €150 en hij vroeg zich af of dit zo moest blijven of dat ik nu wat meer wilde. Waarop ik antwoordde dat ik me niet kan herinneren dat ik überhaupt bij hen heb geadverteerd. De man kapte het gesprek gelijk af en wenste mij nog een fijne dag. Wat een miezerige praktijken zijn dit, gatver.

Een van de weinige fabrikanten van ozonapparatuur in Nederland.

Link naar reactie
  • 0

Vorige week gebeld door bedrijvenonline.nl. Beste man begon ook direct met de vraag of mijn gegevens nog klopte etc.

Ik moet wel toegeven dat hij standvastig was. Volgens mij heeft hij geprobeerd mij 10 minuten lang te overtuigen waarom het goed was om (zo bleek) €200,- per jaar te investeren in mijn persoonlijke bedrijfenpagina. Als ik hem moest geloven vinden er meer zoekopdrachten plaats via hun website dan via google.

 

Smerige manier van zakendoen dit...

3D In Your Hands | 3D Visualisatie Bureau

3D Visualisaties, 3D Animaties en 3D Presentaties

http://www.3dinyourhands.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 122 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.