Ga naar inhoud

Sparerib bezorger

Geplaatst:

Downsize

Beste higherlevel leden,

 

Mijn naam is Daniel en ik ben 22 jaar oud. Momenteeel volg ik een hbo opleiding.

Ik loop al een tijd rond met het ideel om een sparerib bezorger te beginnen, iets zoals sparerib express.

naast spareribs wil ik ook chicken wings en drumsticks verkopen, dit alles ook als menu.

 

Ik wil me alleen gaan richten op bezorging en hoef dus ook zeker niet op een A locatie gevestigd te zijn.

 

ik heb al onderzoek gedaan en weet dat er in mijn woonplaats een markt voor is.

Nu ben ik alleen bang dat ik er te makkelijk over denk en dat ik belangrijke zaken over het hoofd zie.

 

Ook zijn eventuele namen zeer welkom!

Featured Replies

Geplaatst:

Frans Sijtsma

....mijn grootste doelgroep zal dan ook jongemannen zijn.+..... ook veel afzetten aan de zogenaamde keeten waar jongeren in het weekend samen komen.

 

Ik denk dat de nadruk idd ligt het op de hoeveelheid en de smaak, concurreren op prijs is gewoon lastig.

 

Jongemannen in drankketen uit het Oosten des lands en dan concurreren op smaak en niet op prijs lijkt me lastig te realiseren eigenlijk.

 

Frans

*die een voormalige jongeman uit het oosten des lands is en de voorlopers van de keten heeft meegemaakt*

Geplaatst:

TwaBla

 

Tenzij je ze per meter verkoopt. ;D

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

TwaBla

 

Je kan natuurlijk ook een franchise nemen...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Linda Maas

 

Tenzij je ze per meter verkoopt. ;D

 

En dan een bezorglimo ipv een brommer om ze te kunnen vervoeren ;)

Marketing & Communicatie

Geplaatst:

Gast Verwijderd account

 

Je kan natuurlijk ook een franchise nemen...

 

edit:

Beetje te snel iets neer gezet zonder te denken...

Geplaatst:

TwaBla

 

Of een pig-up truck!

kraamwagen.thumb.jpg.3821f11a1b83313e4a0ae0b622709e5b.jpg

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Downsize

  • Auteur

Franchise ben ik zelf niet zo'n voorstander van, mssn wel voor in de toekomst om de zaak zelf uit te breiden.

Geplaatst:

Antwoord voor bedrijven

- wetten en regels ben ik mee bezig

 

Om je wat op weg te helpen: Hygiëne van levensmiddelen (HACCP)

 

Groet, Nynke

RVO.nl/Antwoord voor bedrijven informeert ondernemers over wetten, regels en subsidies. Zij werkt samen met Ondernemersplein.nl en andere (overheids)partners.

Geplaatst:

Downsize

  • Auteur

Ja op die website was ik ook al terecht gekomen. Ik merk ook hier dat de mensen wel enthousiast worden van het idee.

Ik hoop dat dit ook in praktijk zo zal zijn.

Ten opzichte van de lokale concurrentie ( snackbar en pizzaria's ) ben ik wel iets duurder, zij zitten met een sparerib menu rond de 10 euro ik zat zelf de denk aan 11,50. ik hoop dus ook vooral dat de klanten zullen kiezen voor kwaliteit ipv prijs.

Geplaatst:

Downsize

  • Auteur

Zijn nu opzoek naar een goede locatie, mocht iemand nog een goed idee hebben met betrekking tot de locatie dan hoor ik dat graag. We willen graag een zo goedkoop mogelijke locatie en dat is natuurllijk niet zo gemakkelijk.

Geplaatst:

Wouter Hol

Onderdeel van je plan was dat er juist nog geen (goede) bezorger in jouw gemeente zat. Vermelden in welke gemeente je zit is daarom misschien niet handig. Alleen, hoe verwacht je dat wij een locatie hebben als we niet weten om welke gemeente het gaat? ;)

Geplaatst:

Wouter33

Zijn nu opzoek naar een goede locatie, mocht iemand nog een goed idee hebben met betrekking tot de locatie dan hoor ik dat graag. We willen graag een zo goedkoop mogelijke locatie en dat is natuurllijk niet zo gemakkelijk.

 

Ik neem aan dat je de standaard locaties al hebt bekeken. Maar misschien is het mogelijk om zoiets uit een garagebox te doen. Hangt natuurlijk af van het bestemmingsplan en de apparatuur die je nodig hebt. Maar om maar even out of the (garage)box te denken!

Aan het broeden op een nieuwe startup...

Geplaatst:

Highio

Gezocht: 'kippenhok' of 'zwijnenstal' die voldoet aan HACCP-normen (sorry)

 

Wild idee: bouw een keet om tot keuken en rijd evenementen of festivals af.

 

Groet,

 

Highio

 

P.S. ontopic: werk samen met een bestaande keuken, is jullie ondernemingsplan al af?

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Geplaatst:

Bazzio

Maar misschien is het mogelijk om zoiets uit een garagebox te doen. Hangt natuurlijk af van het bestemmingsplan en de apparatuur die je nodig hebt. Maar om maar even out of the (garage)box te denken!

garagebox kan je echt vergeten, geen enkele gemeente gaat daar onthefing voor verlenen.

 

ik heb het topic doorgelezen, verhaal klinkt een beetje als de 'Bezorgbeer' met een iets ander menu,

bezorgers rijden rond met een berenhelm en alle marketing is in berenstijl, etc,etc.

(overigens werken deze gasten wel gewoon vanuit een bedrijfsruimte met een volledig ingerichte horecakeuken op een industrieterrein)

"zoek het maar uit"

Geplaatst:

TopWesselton

Ik ben het met Highio eens, aan het begin is het naar mijn idee verstandig om samen te werken met een bestaande keuken.

Naast lagere kosten kunnen zij je helpen in deze markt bv connecties. Tenzij je natuurlijk veel centjes hebt dan schaf je gelijk een gehele keuken aan! ;D

Geplaatst:

Downsize

  • Auteur

Het is inderdaad beter om samen te werken met een bestaande keuken, maar het lijkt mij niet makkelijk om een bedrijf te vinden dat de keuken wil delen.

Daarnaast heb ik toch nog even zitten nadenken en ik denk dat het toch beter is om het assortiment toch iets te verbreden..

Snacks zoals frikandellen en krokketten verkopen namelijk een stuk makkelijker dan spareribs. daarnaast zou ik in de middag broodjes kunnen bereiden en bezorgen bij bedrijven.

Geplaatst:

Highio

Je hebt nog geen flauw idee van wat je wilt gaan doen. Zullen we afspreken dat je je weer meldt als het concept af is en dat pas nadat de basisformaliteiten geregeld zijn?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Geplaatst:

Patrick Strijker

Je hebt nog geen flauw idee van wat je wilt gaan doen. Zullen we afspreken dat je je weer meldt als het concept af is en dat pas nadat de basisformaliteiten geregeld zijn?

 

Groet,

 

Highio

 

Mee eens,

het lijkt erop alsof er een pasklaar concept gebouwd moet worden door andere leden.

 

als je wilt autorijden, moet je eerst je rijbewijs halen. Zo maak je alvast wat vlieg-uren.

 

Ervaring in alleen spare-ribs eten is niet genoeg

www.trailerplus.nl onderdelen voor aanhangers en boottrailers

Virtuele rondleiding in ons magazijn

Geplaatst:

Downsize

  • Auteur

Ben toch uitgekomen bij het oude concept, sparerib en kip.

heb gister en vandaag gesprekken gehad met vlees leveranciers, deze kwamen ook met goede tips.

Naast het contact met vlees leveranciers ben ik ook bij de spareribexpress geweest en heb ik een afspraak staan met een soortgelijke zaak, beiden ver buiten mijn eigen rayon.

Geplaatst:

Wouterjan_

Ben toch uitgekomen bij het oude concept, sparerib en kip.

heb gister en vandaag gesprekken gehad met vlees leveranciers, deze kwamen ook met goede tips.

Naast het contact met vlees leveranciers ben ik ook bij de spareribexpress geweest en heb ik een afspraak staan met een soortgelijke zaak, beiden ver buiten mijn eigen rayon.

 

Misschien kun je ook reageren op wat andere posten in je topic?

Als je alleen maar komt vertellen kun je beter gaan twitter ofzo ;)

Geplaatst:

Downsize

  • Auteur

@wouterjan:

Heb zoveel mogelijk antwoord proberen te geven op vragen die werden gesteld, bij sommigen doormiddel van een prive bericht.

 

Op dit moment is het al wel duidelijk wat we willen ( echt het idee van spare rib express maar dan naar eigen smaak aanpassen, en tussen middag broodjes bij bedrijven). We hebben gekeken bij verschillende soortgelijke ondernemingen de een was heel positief over ons idee de ander duidelijk minder, dit was niet gebasseerd op angst voor concurrentie omdat we ver van deze zaken afzitten.

 

Momenteel zijn we aan het kijken welke investeringen we moeten doen om deze zaak op te zetten. Bij de bedrijven waar we langs zijn geweest hebben veel zaken gehoord waar we rekening mee moesten houden, zoals een vetput, gasleidingen en afvoerputjes. Ook zal de aankoop van een steamer een grote investering voor ons zijn.

 

 

Geplaatst:

Jafe

Ook zijn eventuele namen zeer welkom!

 

Uhhh, sparekip?

Geplaatst:

Downsize

  • Auteur

Bedankt voor de suggestie maar de naam staat inmiddels vast, deze zal ik hier niet noemen op het forum.

 

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.