Zolang als ik mij kan herrineren heb ik altijd een eigen zaak gewild.
Na 7 jaar in militaire dienst is de tijd nu daar om het roer volledig om te gooien en mijn eigen cafetaria te open.
Ik woon sinds kort in een jonge wijk in de omgeving van Rotterdam. Helemaal up en coming met 5500 inwoners en groeiende. Een wijk met veel jonge gezinnen en tweeverdieners. Restaurant en lunchrooms schieten hier als paddestoelen uit de grond, maar een goede cafetaria ontbreekt hier. En de behoefte is zeer zeker aanwezig.
Dus jullie raden het al...ik zie mogelijkheden. Via diverse bestemmingsplannen heb ik vernomen dat er nog een aantal panden verhuurd gaat worden ten behoeve van horeca. Weer zie ik mogelijkheden.
Ik heb mij weten te selecteren voor een startertraject waarin ik begeleidt wordt en kennis opdoe over alle facetten van het ondernemen. Want daarin ontbreekt het me aan kennis.
Daarnaast ben ik in gesprek met de gemeente over een locatie, waarvan de huurprijs zeer gunstig gaat zijn naar mijn idee. (600 euro per maand). Als ik met een goed plan kom, is de gemeente bereidt met het bouwen rekening te houden met mijn plannen. ;D
Wat ik voor ogen heb is heel duidelijk. Een kleinschalige cafetaria waarbij persoonlijkheid, kwaliteit, "gezondheid", uitstraling, service en ambacht de speerpunten zijn. Zelfgebakken patat!
Nu komt het probleem dat ik geen ervaring heb ik het snackbar wezen (1), niet weet wat er allemaal naast sociale hygiene ( nodig is (2), wat ik allemaal aan apparatuur nodig heb (3), hoe het zit met inkoop (4) , bij welke leveranciers ik af zou moeten nemen in de buurt van Rotterdam (5), waar ik het beste mijn apparatuur kan kopen, leasen of huren (5), of er ook cafetaria adviseurs zijn en waar ik die kan vinden (6), en wat formules precies zijn en of het een voordeel is of niet (7). Wat ik er tot dusver over gelezen heb is voor mij niet heel erg positief. Goedkoper inkopen versus verlies van eigen identiteit.
Maar wellicht nog de belangerijkste vraag is, wat kost het om een cafetaria vanuit niets te realiseren.
Ik heb wel een beetje eigen geld. Maar wat is er voor nodig.
Pff...ik weet het, een hoop vragen en dit is nog maar het begin.
Het plan om een cafetaria te starten is nu 2 weken oud en er is al een aardig balletje gaan rollen.
Om iets meer ervaring op te doen heb ik in het dorp verderop gesolliciteerd naar een kosteloze stage. Hun extra paar handen en ik ervaring opdoen en leren wat er allemaal bij komt kijken.
Ik ben me ervan bewust dat het hard werken zal zijn...maar ik heb uit enthousiasme al 2 weken slapeloze nachten. Mijn grijze massa draait overuren.
Ik heb mijzelf 2 maanden gegeven om een goed ondernemingsplan te schrijven. Dan ben ik nog optijd om in aanmerking te komen voor een ruimte en de meeste kans om een groot deel van de verbouwing door de gemeente te laten doen.
Maar hoe begin ik. Ik heb niks meer dan een visie van mijn cafetaria waneer de deuren open gaan. De weg ernaartoe en vooral het begin is lastig. Dus alle advies is meer dan welkom.
Zie jij kansen voor je onderneming/bedrijf in het buitenland? Met RVO onderneem je verder.
Kijk wat onze kennis, contacten en financiële mogelijkheden voor jou kunnen betekenen.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
GI-Jane
GI-Jane
Beste HL ers,
Zolang als ik mij kan herrineren heb ik altijd een eigen zaak gewild.
Na 7 jaar in militaire dienst is de tijd nu daar om het roer volledig om te gooien en mijn eigen cafetaria te open.
Ik woon sinds kort in een jonge wijk in de omgeving van Rotterdam. Helemaal up en coming met 5500 inwoners en groeiende. Een wijk met veel jonge gezinnen en tweeverdieners. Restaurant en lunchrooms schieten hier als paddestoelen uit de grond, maar een goede cafetaria ontbreekt hier. En de behoefte is zeer zeker aanwezig.
Dus jullie raden het al...ik zie mogelijkheden. Via diverse bestemmingsplannen heb ik vernomen dat er nog een aantal panden verhuurd gaat worden ten behoeve van horeca. Weer zie ik mogelijkheden.
Ik heb mij weten te selecteren voor een startertraject waarin ik begeleidt wordt en kennis opdoe over alle facetten van het ondernemen. Want daarin ontbreekt het me aan kennis.
Daarnaast ben ik in gesprek met de gemeente over een locatie, waarvan de huurprijs zeer gunstig gaat zijn naar mijn idee. (600 euro per maand). Als ik met een goed plan kom, is de gemeente bereidt met het bouwen rekening te houden met mijn plannen. ;D
Wat ik voor ogen heb is heel duidelijk. Een kleinschalige cafetaria waarbij persoonlijkheid, kwaliteit, "gezondheid", uitstraling, service en ambacht de speerpunten zijn. Zelfgebakken patat!
Nu komt het probleem dat ik geen ervaring heb ik het snackbar wezen (1), niet weet wat er allemaal naast sociale hygiene ( nodig is (2), wat ik allemaal aan apparatuur nodig heb (3), hoe het zit met inkoop (4) , bij welke leveranciers ik af zou moeten nemen in de buurt van Rotterdam (5), waar ik het beste mijn apparatuur kan kopen, leasen of huren (5), of er ook cafetaria adviseurs zijn en waar ik die kan vinden (6), en wat formules precies zijn en of het een voordeel is of niet (7). Wat ik er tot dusver over gelezen heb is voor mij niet heel erg positief. Goedkoper inkopen versus verlies van eigen identiteit.
Maar wellicht nog de belangerijkste vraag is, wat kost het om een cafetaria vanuit niets te realiseren.
Ik heb wel een beetje eigen geld. Maar wat is er voor nodig.
Pff...ik weet het, een hoop vragen en dit is nog maar het begin.
Het plan om een cafetaria te starten is nu 2 weken oud en er is al een aardig balletje gaan rollen.
Om iets meer ervaring op te doen heb ik in het dorp verderop gesolliciteerd naar een kosteloze stage. Hun extra paar handen en ik ervaring opdoen en leren wat er allemaal bij komt kijken.
Ik ben me ervan bewust dat het hard werken zal zijn...maar ik heb uit enthousiasme al 2 weken slapeloze nachten. Mijn grijze massa draait overuren.
Ik heb mijzelf 2 maanden gegeven om een goed ondernemingsplan te schrijven. Dan ben ik nog optijd om in aanmerking te komen voor een ruimte en de meeste kans om een groot deel van de verbouwing door de gemeente te laten doen.
Maar hoe begin ik. Ik heb niks meer dan een visie van mijn cafetaria waneer de deuren open gaan. De weg ernaartoe en vooral het begin is lastig. Dus alle advies is meer dan welkom.
Alvast bedankt voor het brainstormen.
Vriendelijk bedankt,
GI-Jane
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/35747-cafetaria-starten-uit-het-niets-en-zonder-ervaringhelp/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
14 antwoorden op deze vraag