Afhankelijkheid storingen beperken.

Aanbevolen berichten

Vorige week hadden we een flinke stroomstoring hier (Roosendaal).

Nadat de spanning terug is mag je diverse zaken opstarten, enkele fouten zoeken (de inschakelpiek had eea defect gemaakt).

Uiteindelijk weer veel verloren tijd en extra kosten dus.

Vandaag ging internet en dus ook telefoon eruit. Het is nu 12 uur later en het werkt nog niet (en op de KPN website kan men nog geen eindtijd vermelden).

M'n buren hebben fiber van KPN en ook die zaten duimen te draaien.

Een verloren dag dus.

Op weg naar huis wilde ik tanken (Tankeasy) maar dit automatische station had alleen maar communicatie-error-meldingen op de betaalterminals en dus ook zij missen een dagomzet.

Met alle diensten en technieken die we gebruiken lijkt onze bedrijfsvoering steeds meer een kaartenhuis te worden.

 

Link naar reactie

Meer schakels = meer zwakke plekken

 

Maar aan de andere kant betekend het ook dat al die schakels er voor zorgen dat wanneer ze wel werken, we meer voor elkaar krijgen. Dus het werkt twee kanten op.

 

'Vroeger' ging onze telefoon een keer kapot (zo een met een draaischijf). Mijn moeder kocht twee weken later een keer een nieuwe. Laatst was de accu van mijn telefoon stuk en was ik 8 uur lang niet bereikbaar. Toen ik weer een nieuwe had, had ik 6 gemiste oproepen en een gillende moeder aan de telefoon die dacht dat ik ontvoerd was.

 

Techniek, gotta love it.

Link naar reactie

Voor internet is de oplossing eenvoudig: meerdere abonnementen op verschillende platformen. Dus heb je één abonnement op glasvezel? Neem dan een andere aanbieder op kabel of ADSL als back-up. Bij een volledig andere provider, uiteraard En test dat ook af en toe. Dat vangt niet alles af, want die kabels lopen nogal eens op dezelfde plek, dus een foute graafmachine kan er alsnog een eind aan maken. Een ex-werkgever had daarom een extra glasvezel laten graven die een volledig gescheiden route liep, maar dat wordt wel heel snel heel erg duur. Een andere optie is nog een 3G-modem. Wel veel trager, maar veilig voor de graafmachine.

 

Telefonie is helaas een stukje complexer, omdat je immers hetzelfde telefoonnummer wil behouden. Afhankelijk van waar de storing zich bevindt zou je misschien het telefoonnummer door kunnen schakelen naar een mobiele telefoon. Ik ben verder niet zo bekend met telefonie.

 

Stroom is wel het meest complex. Datacenters hebben vaak dieselgeneratoren staan. Uiteraard meerdere, want dan kan er eentje in onderhoud zijn zonder risico te lopen. Zelf een generator neerzetten is ontzettend duur, en kan ook niet altijd vanwege veiligheid, er moet immers een behoorlijke dieseltank bij. Je kan misschien een tijdelijk container-aggregaat huren, maar ook dat zal niet goedkoop zijn.

 

Kortom, het kan allemaal. Maar hoe beter je het wil, hoe duurder het wordt. De vraag is dus hoeveel schade je op kan lopen en hoe groot de kans is dat dat er iets gebeurd. Op basis daarvan zal je moeten schatten welke maatregelen nuttig zijn. Een extra internetabonnement kan best goedkoop, dat overweeg ik zelfs thuis bijna. Maar de rest wordt toch snel duurder.

 

Nog een andere optie is het risico verzekeren. Maar daar heb ik helemaal geen kaas van gegeten.

Link naar reactie

Op weg naar huis wilde ik tanken (Tankeasy) maar dit automatische station had alleen maar communicatie-error-meldingen op de betaalterminals en dus ook zij missen een dagomzet.

meneer Berkel kan het overigens best missen, maar hij had er ook voor kunnen kiezen om een back up systeem in te bouwen en dat hebben ze uit kostenbesparing juist weer niet gedaan... ;)

 

voor mij is het ook teveel sores om een aparte adsln lijn te leggen voor die keer dat ik geen inet heb,

als het goed is kan ik nog steeds mijn telefoonkabel in de pin steken, maar als er ook geen stroom is, gaat de deur ook dicht.

"zoek het maar uit"

Link naar reactie

De wereld kan best wel een dagje zonder mij.

Dat denk ik ook altijd maar in een dergelijk geval. Gebeurt misschien twee keer per jaar dat een site een paar uur plat ligt of de telefonie niet werkt. Iedere keer blijkt de wereld wonderbaarlijk nog te draaien zodra we weer in het zadel zitten.

 

Zeker op een dag als gisteren sluit je toch gewoon lekker de deuren, trek je je slippers aan en gaat in de tuin een boekje lezen? Klanten snappen het ook wel.\

 

'echte' storingen daarentegen word ik wel enorm zenuwachtig van. Servers die volledig crashen, belangrijke data kwijtraken etc.etc. is iets wat veel belangrijker is, maar gelukkig ook goed in te regelen is. Stroomuitvalletjes of tijdelijke storingen van providers kan ik niet wakker van liggen

Link naar reactie

Je kunt alles wel dubbel uitvoeren als je wilt, het blijft techniek wat zo af en toe eens niet werkt. En tja, das best vervelend. Maar als het voor een bedrijf echt cruciaal is dat het werkt dan heeft zo'n bedrijf niet goed nagedacht, want dan hadden ze alles wel minstens dubbel uitgevoerd. Iedereen weet dat technologie het soms niet doet, 100% uptime bestaat niet...

 

Link naar reactie

Vervelend die storingen, je hoort het overal steeds vaker.. Heb je er nu nog last van of al een oplossing bedacht? Heb het laats ook meegemaaky hier, vandaar dat ik toch maar even reageer. Via een vriendin van mij bij Energyst houdt van webrepspammen gekomen., Misschien ook de oplossing voor jou. Tijdelijke aggregaten enzo, was voor mij ideaal maar ik kreeg wel korting ivm die vriendin. Wie weet kun je eens kijken op www.energysthoudvanwebrepspammen.nl. Groetjes, Kelly. En succes!

Link naar reactie

Een oud draadje gereanimeerd door een spammer zo te zien. Nu ja, kan ik net zo goed mijn mening ook geven ;-)

 

Van stroom ben ik minder afhankelijk omdat ik naast een vaste pc ook een laptop met lange accuduur heb. Als de stroom uitvalt kan ik dus nog even door.

 

Bij opdrachtgevers, in de trein en thuis heb ik overal internetverbinding, maar als die uitvalt schakel ik de 3G hotspot op mijn telefoon in. Niet supersnel, maar het werkt wel. Daarnaast kan ik ook wel even zonder, want ik heb op mijn laptop ook lokaal altijd voldoende documenten om te lezen en/of aan te schrijven.

 

Qua telefonie heb ik zowel bij opdrachtgevers als thuis vaste lijnen en als backup mobiel. Dus dat is ook geregeld.

 

En mochten mijn vaste pc, laptop en mobiele telefoon allemaal gejat worden of uitbranden baal ik wel maar ben ik qua informatie niets kwijt, want alles (bestanden, contactenlijst, mail, enz.) wordt automatisch gebackupped naar de cloud.

 

Alles onder controle 8)

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
Een oud draadje gereanimeerd door een spammer zo te zien

In reactie op 2 modsmeldingen en dit bericht: Daarvan is vooralsnog - na gehouden onderzoek - niets gebleken, dus laten we nieuwe leden met een goede tip vooralsnog het voordeel van de twijfel gunnen, ookal oogt een erg enthousiaste fipo van een verder niet ingevuld profiel met 2 links erg spammy/webrepperig... I know ;) .

Energyst is een onderdeel van Catterpillar/Pon. Ik hoop toch dat Pon niet nogmaals de zelfde webrep-fout maakt als destijds met dat studenten-webrep-bureau waar Groupon zo nat mee ging.

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie

De geloofwaardigheid is wel ver te zoeken in dit geval.

Een internationaal opperend bedrijf dat grote (industriële) aggregaten verhuurt en een vriendin die er een nodig heeft en nog korting krijgt ook, kom op zeg.

 

Ze had kunnen volstaan met de opmerking dat je ook een aggregaat kunt huren bij de lokale bouwmaterialen verhuurder of een gespecialiseerde aggregaten verhuurder. Een aggregaat huren is dan weer zo'n open deur dat je ook daar vragen bij kunt stellen.

Nee, mevrouw (als ze een mevrouw is, plaats een bericht met daarin 2 maal een link van een in Nederland totaal onbekende onderneming die blijkbaar is iets aan zijn vindbaarheid is gaan doen en daarvoor huisvrouwen en vriendinnen inschakelen om de ranking te verbeteren.

 

 

Link naar reactie
Nee, mevrouw (als ze een mevrouw is, plaats een bericht met daarin 2 maal een link van een in Nederland totaal onbekende onderneming die blijkbaar is iets aan zijn vindbaarheid is gaan doen en daarvoor huisvrouwen en vriendinnen inschakelen om de ranking te verbeteren.

Innocent until proven Guilty, Nico. Deze fipo heeft in alles de schijn tegen, maar voorlopig is er nog geen haakje gevonden om de poster aan op te hangen. Wat niet is kan nog komen, de google-alerts staan al aan. Bij het eerste de beste teken dat ook op andere ondernemers- en consumentenfora opeens reclame voor Energyst gemaakt wordt, starten we - na onderling overleg en uitwisseling ip-adressen met andere fora - een enorme rel. Mede ook omdat Pon al eerder in de Groupon-affaire genoemd werd. Maar er is natuurlijk altijd nog die kleine - zij het onwaarschijnlijke - kans dat de fipo oprecht was ;)

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie

Vervelend die storingen, je hoort het overal steeds vaker.. Heb je er nu nog last van of al een oplossing bedacht? Heb het laats ook meegemaaky hier, vandaar dat ik toch maar even reageer. Via een vriendin van mij bij Enerspamt gekomen., Misschien ook de oplossing voor jou. Tijdelijke aggregaten enzo, was voor mij ideaal maar ik kreeg wel korting ivm die vriendin. Wie weet kun je eens kijken op www.enerspam.nl. Groetjes, Kelly. En succes!

 

Hoi Kelly,

 

Ik wil graag meer info daarover van ze. Kan ik via die vriendin wellicht een leuke korting krijgen? Je mag me haar gegevens wel per PM sturen hoor.

 

Dank.

 

Danny

Link naar reactie

Deze fipo heeft in alles de schijn tegen, maar voorlopig is er nog geen haakje gevonden om de poster aan op te hangen.

Of het moet zijn dat haar achternaamgenoot Henk ook reclame maakt voor dit bedrijf ...

 

Kijk, dat haakje zocht ik even. We hebben weer een bedrijf te pakken dat via webreps probeert om de naamsbekendheid wat op te krikken. Will they never learn?

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie

Waarom doen jullie zo? Ik vind het niet kunnen dat mijn berichten worden aangepast terwijl ik gewoon een tip probeer te geven daar waar iemand een oplossing vraagt. Ik snap er niets van, kan iemand mij uitleggn wat er aan de hand is? Ik zit nooit op forums maar dit gedrag geeft wel weer aan dat dit dan ook blijkbaar niets voor mih is? :-[ Kan mijn bericht weer aangepast worden Norbert?

 

 

Link naar reactie

Waarom doen jullie zo? Ik vind het niet kunnen dat mijn berichten worden aangepast terwijl ik gewoon een tip probeer te geven daar waar iemand een oplossing vraagt. Ik snap er niets van, kan iemand mij uitleggn wat er aan de hand is? Ik zit nooit op forums maar dit gedrag geeft wel weer aan dat dit dan ook blijkbaar niets voor mih is? :-[ Kan mijn bericht weer aangepast worden Norbert?

 

 

Beste Kelly, Suzie of Henk, je bent vermoedelijk een student die door een bureau is ingehuurd voor het plaatsen van links op fora. Een overenthousiaste firstpost met links in een oud 11 maanden inactief topic is al zeer verdacht, maar jij hebt ( of iemand op jouw PC heeft) dit de afgelopen maanden aantoonbaar vaker gedaan op dit forum voor andere bedrijven . Ook is de overeenkomst qua achternaam op het klusforum zeer verdacht, we zullen nog even overlg voeren met dit forum ( gegevens uitwisselen) om te kijken of het dezelfde poster is, zoja dan zullen we daar gepaste aandacht aan besteden in de media. Goed voor de naamsbekendheid van Energyst!

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 124 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.