Jump to content

trolink

Super Senior
 • Content Count

  212
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by trolink

 1. Hallo TwaBla, ik ken Icecat maar ik had er nog niet aan gedacht dus bedankt. Echter biedt Icecat enkel technische productinformatie aan en wij willen ons focussen op mode artikelen. Kent iemand wellicht een Icecat variant voor mode? Wij gaan een brancheorganisatie benaderen om te vragen of ze iets voor ons kunnen betekenen.
 2. In het begin enkel Nederland, er is wel een droom (moet je blijven doen toch?) om ooit uit te breiden naar bijv. Duitsland wanneer wij en de markt daar er klaar voor zijn.
 3. bron Bedankt Hans, ik denk dat ik vanmiddag enkel het geen heb gelezen dat ik graag wilde lezen.. ;D Het geen wat jij aankaart is denk ik het enige dat ons tegenhoudt.. Meer informatie daarover: http://blog.iusmentis.com/2013/01/29/de-rol-van-de-maatschappelijke-zorgvuldigheid-in-het-recht/ Wij zijn van mening dat wij de leveranciers juist ook een plezier doen door meer producten te verkopen. Echter kan het zijn dat bepaalde leveranciers dat niet kunnen waarderen en gelijk gaan klagen. Ik ben bang dat wij dus elke leverancier afzonderlijk moeten benaderen voor een akkoord. Dat is erg vervelend aangezien dat ons veel tijd gaat kosten. Als iemand anders nog een goed idee heeft dan hoor ik dat erg graag!
 4. Uit: Productfoto's en beschrijvingen pikken Jurisprudentie: • http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBARN:2008:BD3441 • http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBARN:2009:BI0225 Ward, jij ook erg bedankt voor je reactie! Ik heb het artikel op ICT Recht al eens gelezen. De overige 2 links vind ik erg interessant en daar ga ik vanavond eens rustig voor zitten. Zoals ik het nu vlug heb kunnen lezen heeft de rechter in de onderste casus de aanklager wel terecht gesteld maar juist niet voor de foto's aangezien deze "onvoldoende eigen oorspronkelijk karakter hebben om daaraan auteursrechtelijke bescherming toe te kennen"
 5. Bedankt voor je reactie John. Wat jij zegt dat klopt, wij verkopen zelf geen producten en dat is ook niet onze bedoeling. De eindklant kan zelf ook de keuze maken waar men het product koopt en kan zelf het product ophalen in die winkel. Ik heb dit al nagevraagd bij een winkel en die gaf aan dat hij domeinnamen moet opgeven waar de foto's gebruikt worden. Alleen dat geldt voor één van de 100'en merken die wij willen presenteren. Wij weten niet en willen / kunnen er geen tijd voor vrijmaken om dat voor elke leverancier afzonderlijk te bekijken.. Vandaar dat wij op zoek zijn naar een wat algemenere oplossing.
 6. Hallo, al een poos zijn wij bezig met het opzetten van een nieuw concept. Het wordt een online webshop met veel offline mogelijkheden (voor de aangesloten winkels). Qua onderneming zijn wij klein. We bestaan uit: 1. algemeen (ik) 2. marketing 3. sales Wij willen ook graag klein blijven maar wellicht moeten we groeien maar dan alsnog niet teveel mensen erbij. Ons doel is om een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden aan onze eindklanten. Met een zo breed mogelijk assortiment bedoel ik eigenlijk alle producten van de merken die gekocht kunnen worden bij de aangesloten winkels van ons concept. De uitdaging zit in het klein blijven van ons bedrijf, aangezien wij wel duizenden producten online willen plaatsen. Als we een product online plaatsen hebben we natuurlijk ook productfoto´s nodig (teksten maken we eerst generiek). Wij hebben navraag gedaan bij een aantal geïnteresseerde winkels en ze gaven aan dat winkels gebruik mogen maken van bestaande productfoto´s, die aangeleverd kunnen worden vanuit een leverancier. Maarr... wij willen van start gaan met ~70 / 100 merken / leveranciers en wij hebben geen tijd om per leverancier een akkoord te vragen of wij foto's van hen mogen gebruiken. Als wij dit wel gaan doen dan zijn wij bang dat eventuele concurrenten ons inhalen. Snelheid is onze enige veiligheid, althans zo zie ik het. Nou ben ik het volgende tegengekomen: http://nl.wikipedia.org/wiki/Arrest_Van_Dale/Romme Daarin staat "Verschillend naar gelang meer specifieke situatie werd geoordeeld over: foto's van een bestaand object (een foto van een woning werd wél, dat van een doosje tegen een witte achtergrond níet auteursrechtelijk beschermd geacht)" Dus mogelijk mogen wij gebruik maken van de volgende afbeeldingen: http://www.bol.com/nl/l/sport-vrije-tijd/schoenen-sportschoenen-heren/N/17413+4282003957+17258/index.html Aangezien die afbeeldingen op een wit achtergrond zijn gemaakt.. Mijn vraag aan jullie is, heeft iemand hier verstand van en kan iemand ons aangeven of wij deze afbeeldingen mogen gebruiken (al dan niet met een bronvermelding). En als dit niet mag, zien jullie andere mogelijkheden? Alvast erg bedankt! Groeten Thomas
 7. Dat ligt eraan of je leverancier een soort van databestand (XML of CSV bijv) aan kan leveren die je kunt inladen in je Magento shop. Als ik jou was zou ik dat gewoon even navragen. Er zijn namelijk wel modules voor Magento te vinden waarbij je een databestand kunt inladen. Succes
 8. Wat voor CRM pakket gebruik je? Mogelijk moet je contact opnemen met de leverancier.
 9. En het inloggen werkt weer! Of, ik ben opeens niet meer gebanned haha. Mooi gedaan hoor! Wel even wennen aan de paarse kleur ;D
 10. Het volgende wil ik je meegeven. Wanneer je zeven jaar veel stress (bewust of onbewust) hebt gehad dan kan het zijn dat je daar aangewend bent geraakt. Die twee maanden rust kan heel goed voor je zijn maar ik wil je adviseren om sowieso al iets te verzinnen wat je dan gaat doen. Sporten of andere leuke dingen. Ik heb namelijk zo'n 5 jaar veel, voornamelijk onbewuste, stress gehad en toen ik mijn toko had verkocht en niks te doen had kreeg ik last van een aanpassingstoornis. Wil je niet bang maken maar het is een advies. Succes en zet 'm op!
 11. Website ziet er mobiel goed uit! Je geeft aan dat er geen setup kosten zijn, echter moet je 1.50 overboeken ter verificatie. Het gaat me niet om het bedrag maar ik zou het als ik jullie was weer terugboeken. Die ~10cent transactiekosten zou ik dan voor lief nemen en dan kun je wel zeggen dat men geen setup kosten hoeft te betalen. Succes! Groeten Thomas
 12. Wat misschien nog wel het makkelijkste is om het je bezoekers 'gewoon' te vragen. Bijv met het volgende: plaats links onderin de website een foto van een mooie dame. Na bijv. 3 seconden klapt er een schermpje uit van links naar rechts met de tekst 'Hoi! Mijn naam is NAAM, ik wil graag deze webshop zo makkelijk mogelijk voor de bezoekers maken. Wij zitten met de vraag hoe wij de bezoekers mogen aanspreken. Met u of jij. Daarachter plaats je dan de 2 opties. Na het aanklikken een bedankje en het schermpje klapt dicht / verdwijnt. Zo heb ik dit ook draaien op een webshop en dagelijks krijg ik zeer interessante feedback van de bezoekers. Succes ermee!
 13. Als je toch overweegt om de shop aan te passen qua tekst dan zal ik het gewoon doen en testen met bijv. Visualwebsiteoptimizer i.s.m. Google Analytics. Maarr.. back-up je content voordat je gaat vertalen. Het zal namelijk zonde zijn om alles weer handmatig terug te moeten zetten ;D Meten = weten. Ohja, bekijk de volgende URL eens. Mogelijk hebben ze er al eens over gehad in één van de filmpjes http://www.marketingexperiments.com/improving-website-conversion
 14. Ik weet niet of het al gemeld is maar ik heb sinds maanden dat bepaalde reacties een kleinere lettertype hebben. Meeste reacties zijn wel normaal. Dit heb ik op mijn Samsung s3 met Chrome.
 15. hier ook zeer goede ervaringen met het ondernemersklankbord. Al 5 jaar maak ik er gebruik van en ik kom maandelijks sowieso bij mijn mentor. Ik krijg door zijn netwerk ook redelijk wat omzet toegeschoven.
 16. duur, duur... jullie weten zelf ook wel wat één man uur per maand kost? Daniël, ik durf bijna te beweren dat jij voor 3 a 4 tientjes in de maand niet krijgt wat jij verwacht. Een compleet beheerde VPS met 2GB intern, beetje hdd + goede back-up kost gewoon wat geld. Ik stuur mijn klanten en kennissen altijd door naar CloudVPS. Laatst nog een klant gemigreerd van Versio naar CloudVPS, juist om de snelheid (van ~8 sec naar ~1.5 sec). Mijn advies, betaal wat meer en focus je op je shops ipv op de problemen met webhosting.
 17. Bekijk de webclinics van MarketingExperiments: http://www.marketingexperiments.com/about-web-clinics.html Ook boeken zoals Dont Make Me Think zijn handig. Daarin wordt in makkelijke taal omschreven hoe jij je webshop kunt optimaliseren: http://www.bol.com/nl/p/don-t-make-me-think/1001004002431177/ Het is sowieso erg belangrijk om te weten waar je bezoekers vandaan komen die ook daadwerkelijk wat bestellen, dit kun je allemaal terug halen uit Google Analytics (E-commerce tracking moet je aanzetten). Webshops zijn fantastisch aangezien je alles kunt meten, wanneer je dat nog niet kan dan moet dat één van je eerste taken zijn. Anders weet je niet wat je uitspookt en wat je moet optimaliseren. Dit is ook wel handig om eens te lezen, wat trouwens ook een fantastisch programma is: http://visualwebsiteoptimizer.com/split-testing-blog/persuasion-principles-increase-conversions/ Succes Mod edit: referrer code verwijderd
 18. Ik vermoed dat men een XML bestand op je server wil plaatsen welke je zelf dient uit te lezen. 'Vroeger' werd dat wel vaker gebruikt maar tegenwoordig is dit een beetje achterhaald. Maar waarom vraag je ze het zelf niet even?
 19. Uhuh.. dat dacht ik ook toen ik bezig was met mijn eerste bedrijf. Nu denk ik er toch iets anders over. Sta je nog met 2 benen op de grond? ;)
 20. volgens mij lees jij ook over het bericht van Jeannine heen.. Als je dit nou gewoon voorkomt met een donders goede FAQ (bijv. met video's), mogelijkheden om via een sitebuilder een basis site te maken etc.. Als ze dan aankloppen kun je ze netjes verwijzen naar je FAQ, want als één klant ergens niet uit komt dan zijn er vast ook andere klanten bij. Plus dat een FAQ een mooie vangnet kan zijn voor potentiële klanten via Google. Als een klant dan steeds belt of e-mailt dan is het heel makkelijk om ze te verjagen naar een concurrent maar wellicht is het beter om te luisteren want dan bestaat de kans dat je ze een nieuwe website kan verkopen of een paar uur om ze te helpen. Enne, 5 euro per maand is gewoon een nette prijs hoor.. je moet gewoon massa hebben. Als je dienstverlening goed is dan heb je ook weinig support aanvragen in de hostingbranche.
 21. Neem dan ook direct de opmerkingen van Jeannine vdLinden mee ;-) Voorkomen is veel beter. Anders is het wachten op de volgende 'zeik klant'. Ik neem aan dat je het bestelproces zoals andere hosters ook volledig hebt geautomatiseerd, dan is dit wellicht even wat uurtjes werk maar dan is de klant blij en jij ook. Succes.
 22. Wellicht een idee om in je header producten te plaatsen i.p.v. ´vernieuwd online´. Als consument maakt mij dat niet zo gek veel uit namelijk. Misschien is het handig om te onderzoeken wat de effecten zijn wanneer je alle SEO tools aanzet in Prestashop (http://www.prestashop.com/forums/topic/116977-ccc-combine-compress-and-cache/). Voor de rest vind ik het een hele mooi overzichtelijke webshop. Succes
 23. Toevallig doet mijn adviseur o.a. ook wat jij wilt. Hij heeft afspraken gemaakt met een bank, want banken hebben op dit moment genoeg klanten met problemen.. Mooi om te horen dat het je niet om het geld gaat!
 24. Augmented reality koppeling met Google Shopping en iedereen kan er van profiteren.. Google Shopping gaat namelijk zelf ook bestellingen en betalingen accepteren als we dit mogen geloven, en dat doe ik.. http://www.emerce.nl/nieuws/google-shopping-krijgt-bezorgdienst
 25. echt een super concept, ik kan niet wachten om er zelf één te proberen. Natuurlijk zal iedereen eerst gaan miepen over privacy etc, maar ik voorspel dat dit soort initiatieven echt bij de toekomst horen. Als app lijkt me een soort Layar erg handig, je kijkt ergens naar en je krijgt gelijk info over een bepaald product of persoon.
EN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept