• 0

Problemen met fors aantal producten in webshop

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Dennis, 16 jaar en run de webshop ProtectsXL.

Het systeem achter protectsXL is OpenCart en daar zit een groot probleem.

De snelheid van de website is te langzaam. Ik heb al van 3 hosting bedrijven gewisseld. duurdere en juiste pakketten genomen op advies van de hosting bedrijven, maar tot nu toe zonder verbeterend resultaat. Er staan 3000 producten in de webshop (gedeelte moet nog aangepast worden maar staat al wel in de zoekresultaten en wordt al wel geladen als je op de site komt)

Er moeten in de toekomst nog een paar duizend producten bijkomen en dat gaat dus niet met deze snelheid.

 

Mijn vraag is kan OpenCart dit aantal producten wel aan?

Ik ben me inmiddels aan het verdiepen in Magento, maar daar loop ik vast met het overzetten van de producten vanuit OpenCart. Het CSV. bestand is niet precies zoals Magento het zou willen en ik krijg het maar niet goed. Eerst kreeg ik de bekende foutmelding ''sku'' en later dat de kolommen niet goed waren ingevuld. Bij deze dus ook mijn vraag of het verstandig is om naar Magento over te stappen? Na 9 uur zoeken op internet over hoe ik mijn producten database in Magento kan krijgen ben ik aardig moe en hoop dat jullie mij kunnen helpen met mijn vragen.

 

Ik wacht jullie reactie af en alvast super bedankt voor het meedenken!

Dennis.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

  • 0

OpenCart is ideaal om een vrij simpele webshop snel op te kunnen zetten, maar vereist wel wat optimalisatie in de database om dat ook snel te houden bij grotere producten aantallen.

 

Een overstap naar Magento is een optie, maar de ervaring die ik daarmee heb is dat het een gigantisch pakket is, en daardoor ook erg traag is. Er zijn speciale hostingpakketten voor ingericht die de snelste mogelijkheden bieden, alleen dan is Magento een optie om te overwegen.

 

Wellicht een tip om een web developer eens te laten kijken wat er verbeterd kan worden qua snelheid en performance. Daar zijn zeker nog wel wat punten te behalen, ik heb OpenCart systemen zien draaien met 15.000 producten die nog steeds snel waren.

 

PS. probeer ook eens een caching plug-in, dat ga je al enorm merken. Zie hier bijvoorbeeld: http://forum.opencart.com/viewtopic.php?f=123&t=81251. Wellicht al bekend, maar deze plugin zorgt ervoor dat een eenmaal opgevraagde pagina tijdelijk opgeslagen wordt, en voor het volgende bezoek dus al klaar staat. Dit scheelt een hoop interactie met de database op de achtergrond.

 

BAMeffect.nl - Sociale webspecialist uit Rotterdam

Link naar reactie
  • 0

Draai je je website op een shared hosting omgeving of een vps (virtual private server)? Als je een gewone hosting pakketje hebt bij een of andere provider kan het best zijn dat het daardoor traag is, omdat je een server met heel veel andere websites moet delen. Dan zou je eerst eens kunnen kijken of overstappen naar een vps een flinke performanceverbetering oplevert voordat je gaat overstappen naar Magento. Als je van een hostingpakket gebruik blijft maken, lost het overstappen naar Magento waarschijnlijk niks op en dat is zonde van de tijd en energie, die je er dan hebt ingestoken.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

In toevoeging op bovenstaande reacties; magento is in de basis zo'n beetje de traagste software die er is. Open cart is een stuk lichter en dus sneller. Waarschijnlijk zit het probleem en de oplossing dus niet in de keuze van je software pakket.

 

EDIT ter vergelijking;

 

Onze shop draait op zen-cart en wordt technisch onderhouden door een bepaald bureau. Dat bureau beheert ook een andere shop die draait op magento. Beide shops zijn vergelijkbaar qua aantal producten, bezoekers en hoeveelheid informatie in de databases. Toch heeft de magento 2,5 keer zo veel rekenkracht nodig om te kunnen draaien dan de zen-cart shop. Dat betekent letterlijk dat voor elke server die wij er gebruiken, de andere shop er 3 nodig heeft.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie antwoorden!

 

Eigenlijk raden jullie me dus aan om bij OpenCart te blijven? Zijn er veel trucjes om OpenCart sneller te maken?

De hoster die ik nu heb is een bekende vriend van me en hij beweert dat het niet aan de server kan liggen. Die moet het aankunnen vertelde hij mij. Hij heeft ons een ruim pakket aangeboden dat ruim voldoende moest zijn voor 10000 producten. We draaien nog niet op een VPS server. Het zal waarschijnlijk dan aan OpenCart instellingen etc. liggen.

 

Hmm dit is echt even lastig. Of bij OpenCart blijven of naar Magento.

Link naar reactie
  • 0

Ik vermoed dat die vriend zijn server overschat. Sowieso vreemd dat hij het maximum aan aantal producten weet aan te duiden, want dat is maar een heel klein onderdeel van de belasting van de server.

 

Je hebt minimaal VPS (virtual private server, oftewel een virtuele eigen server) nodig voor een webwinkel. Neem zo'n pakket je zal al een wereld van verschil merken.

 

Er zijn truckjes om de site sneller te maken, zoals de caching aan te passen zoals Bummer al aangaf, of je database te optimaliseren en/of te splitten. Misschien staan nu alle gegevens in 1 tabel (producten, klanten, orders) en die zou je ook kunnen splitten naar meerdere tabellen/databases. Dat scheelt ook al enorm in de snelheid.

Link naar reactie
  • 0

Laat iemand met verstand van zaken er eens naar kijken, zodat je weet waar het probleem zit. (server, databasestructuur, grote plaatjes). Dan weet je wat je moet oplossen, anders wijzig je een boel zonder het probleem aan te pakken.

 

@Wouter Misschien zit er op dezelfde server wel een shop met 10.000 produkten die wel snel draait.

Als TS zijn hoster vraagt of er nog meer webshops op de server draaien kan je daarnaar kijken, weet je meteen of de server het probleem is (en bij een snelle shop kan je vragen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen).

Link naar reactie
  • 0

Ik heb de laadtijd van je site even bekeken met Firebug. De laadtijd van de pagina zelf (dus zonder plaatjes e.d.) duurt het langst. Daarbij is het 99% wachttijd. Dat wil, in de meeste gevallen, zeggen dat de server zelf inderdaad 'traag' is.

 

Even Googlen op 'trage opencart site' levert dit draadje op stackoverflow op. Oorzaak die ze daar noemen is de berekening van het aantal producten in de categorieoverzichten. Klinkt plausibel omdat iedere pagina ongeveer even lang duurt en die telling van producten per categorie redelijk 'complex' is. Op het OpenCart forum staan instructies hoe je deze uitzet.

 

Hoewel je site met één seconde voor de pagina en een totale laadtijd van 1,5-3 seconden naar mijn smaak niet erg traag is.

 

[edit]Zie dat de link van Frank wijst naar een plugin die de tellingen bij de categorieen uitzet :)[/edit]

[edit 2]Bij diezelfde plugin zit een SQL bestand om je database sneller te maken. Treurig dat dat nodig is (zou standaard in opencart moeten zitten) maar zo te zien gaat dat je siite inderdaad een stuk sneller maken.[/edit]

Link naar reactie
  • 0

Eens met mijn voorgangers met betrekking tot de database.

Ik raad je aan daar een specialist naar te laten kijken om vast te stellen of er iets te optimaliseren valt.

Ook slim om even te checken waar die traagheid vandaan komt, dat er niet iets heel anders meespeelt.

Kan zijn dat jouw pakket wat meer internet geheugen vraagt van de server of misschien juist wat meer rekenkracht, precies waar Bart ook op doelt.

 

Magento staat bekent als een relatief zwaar pakket voor een webshop die misschien ook wel gewoon op een eigen server moet zetten om voldoende capaciteit over te houden. Omzetten van OpenCart naar Magento doe je ook niet zo 123.

Link naar reactie
  • 0

Ik zou eerder bij deze software (als het voor de rest toch bevalt) blijven en goed laten uitzoeken waardoor het komt. Experts kunnen goed kijken naar de server wat er langzaam gaat, bv het uitvoeren van queries of welke scriptbestanden veel tijd kosten. Als je dat eenmaal weet kun je er weer verder op zoeken, groot kans dat je via google dan wel oplossing kan vinden, bv welke tabellen je hoe moet indexeren of plugins om scripts te verbeteren.

Je kan evt bij bv www.sitedeals.nl dit als opdracht zetten, let dan wel op dat het iemand is die inderdaad ervaring hiermee heeft.

Link naar reactie
  • 0

Met alleen de informatie dat je website al rond de 15.000 producten bevat, zal ik al snel een VPS aanraden.

Hierbij neem ik ook aan dat je een redelijke hoeveelheid bezoekers krijgt.

 

Vraag:

In je profiel heb je http://protects.nl/ als je website gezet, maar je hebt het hier over protectsxl ( http://protectsxl.nl/ )

Want protects.nl loopt als een speer hier, waarbij protectsxl bij mij nog niet eens van een slak zou kunnen winnen.

Vreemd, want ze lijken wel op dezelfde server te staan.

 

Verder,

 

De tijd dat protectsxl.nl nodig heeft om te laden is getest op 3,49 seconden. (Een zeer hoog getal!)

Van deze 3,49 seconden laadtijd wordt 83% veroorzaakt door het wachten op een reactie van de server.

Dit bevestigt dan ook alleen maar dat het tijd wordt om van hoster te veranderen. Er wordt na mijn ervaring te vaak gezegd dat het wel aan de website ligt.

 

Mocht je dit combineren met de velen tips die hierboven zijn genoemd kun je website op een -zeer- snelle laadtijd krijgen!

 

Om meer informatie over je website te krijgen, verwijs ik je na

http://tools.pingdom.com/fpt/#!/vUeJlIJ6P/http://protectsxl.nl

Link naar reactie
  • 0

Met alleen de informatie dat je website al rond de 15.000 producten bevat, zal ik al snel een VPS aanraden.

Hierbij neem ik ook aan dat je een redelijke hoeveelheid bezoekers krijgt.

 

Vraag:

In je profiel heb je http://protects.nl/ als je website gezet, maar je hebt het hier over protectsxl ( http://protectsxl.nl/ )

Want protects.nl loopt als een speer hier, waarbij protectsxl bij mij nog niet eens van een slak zou kunnen winnen.

Vreemd, want ze lijken wel op dezelfde server te staan.

 

 

Protects staat bij een andere hosting dan ProtectsXL.

Protects heeft overigens ook minder producten (650), categorieën.

XL stond eerst bij dezelfde hosting als bij Protects, maar daar was de snelheid nog dramatischer.

Link naar reactie
  • 0

1) Ga op zoek naar een cashing plugin voor je webshop. Dan heb je ook al een heel groot deel van je problemen opgelost

2) Huur een dedicated server. Geen VPS. Kost je 40 - 50 Euro per maand en dan heb je een eigen ding waar je zelf de instellingen helemaal van kunt beheren en geen gedoe met andere sites die erop draaien. www.leaseweb.com

3) Run dan op die server het script https://github.com/rackerhacker/MySQLTuner-perl mysqltuner na een paar dagen mysql draaien. Pas je my.conf aan op basis van wat dat script zegt

 

Gefeliciteerd je site is vele malen sneller geworden. :)

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
  • 0

 

Verder,

 

De tijd dat protectsxl.nl nodig heeft om te laden is getest op 3,49 seconden. (Een zeer hoog getal!)

Van deze 3,49 seconden laadtijd wordt 83% veroorzaakt door het wachten op een reactie van de server.

Dit bevestigt dan ook alleen maar dat het tijd wordt om van hoster te veranderen. Er wordt na mijn ervaring te vaak gezegd dat het wel aan de website ligt.

 

Mocht je dit combineren met de velen tips die hierboven zijn genoemd kun je website op een -zeer- snelle laadtijd krijgen!

 

Om meer informatie over je website te krijgen, verwijs ik je na

http://tools.pingdom.com/fpt/#!/vUeJlIJ6P/http://protectsxl.nl

 

Super bedankt voor dit antwoord. Ik zal die vriend van me toch eens aanspreken over de hosting. Daarnaast ga ik even met iemand praten die me kan helpen met de tips die hier genoemd zijn!

Link naar reactie
  • 0

1) Ga op zoek naar een cashing plugin voor je webshop. Dan heb je ook al een heel groot deel van je problemen opgelost

2) Huur een dedicated server. Geen VPS. Kost je 40 - 50 Euro per maand en dan heb je een eigen ding waar je zelf de instellingen helemaal van kunt beheren en geen gedoe met andere sites die erop draaien. www.leaseweb.com

3) Run dan op die server het script https://github.com/rackerhacker/MySQLTuner-perl mysqltuner na een paar dagen mysql draaien. Pas je my.conf aan op basis van wat dat script zegt

 

Gefeliciteerd je site is vele malen sneller geworden. :)

 

Held! Ik ga je advies zeker opvolgen!

Link naar reactie
  • 0

...

2) Huur een dedicated server. Geen VPS. Kost je 40 - 50 Euro per maand en dan heb je een eigen ding waar je zelf de instellingen helemaal van kunt beheren en geen gedoe met andere sites die erop draaien. www.leaseweb.com

...

Waarom geen vps? Bij een goede vps hosting bedrijf kan je ook alles zelf beheren en heb je ook geen probleem met andere sites die erop draaien. Je moet natuurlijk wel opletten naar welke je gaat, er zullen ook wel slechte vps bedrijven tussen zitten waardoor je wel last kan hebben van andere sites. Mij bevalt vps in ieder geval prima, heb het geregeld via https://www.cloudvps.nl/ .

Link naar reactie
  • 0

...

2) Huur een dedicated server. Geen VPS. Kost je 40 - 50 Euro per maand en dan heb je een eigen ding waar je zelf de instellingen helemaal van kunt beheren en geen gedoe met andere sites die erop draaien. www.leaseweb.com

...

Waarom geen vps? Bij een goede vps hosting bedrijf kan je ook alles zelf beheren en heb je ook geen probleem met andere sites die erop draaien. Je moet natuurlijk wel opletten naar welke je gaat, er zullen ook wel slechte vps bedrijven tussen zitten waardoor je wel last kan hebben van andere sites. Mij bevalt vps in ieder geval prima, heb het geregeld via https://www.cloudvps.nl/ .

 

Dedicated is vaak sneller dan VPS. En dat is wat TS wil/nodig heeft :) Vaak ook goedkoper per GB ram, dataverkeer, processor.

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
  • 1

Dedicated is vaak sneller dan VPS. En dat is wat TS wil/nodig heeft :) Vaak ook goedkoper per GB ram, dataverkeer, processor.

Ik weet niet waar je die info op baseert, maar dat vind ik echt onzin. De snelheidwinst van een dedicated server is minimaal op een vps, aangezien vpsen tegenwoordig echt goed zijn opgezet. En het is zeker niet goedkoper. Even van uitgaande dat je bij een goede vps provider zit zoals eerder genoemde cloudvps (voorheen xls). Bij een dedicated server heb je weer te maken met andere problemen zoals als de hardware kuren heeft, gaat je hele server down en moet dat opgelost worden en ben je daar weer veel tijd aan kwijt. In geval van een vps neemt een andere machine het over en merk je er niets van.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

 

Dedicated is vaak sneller dan VPS. En dat is wat TS wil/nodig heeft :) Vaak ook goedkoper per GB ram, dataverkeer, processor.

 

Klopt allemaal! Alleen vraag ik me af of dat dit niet een beetje "overkill" is omdat we verder niet meer weten over zijn website.

 

Ik zou een VPS nemen , de tips die zijn genoemd invoeren en dan aan kijken hoe het gaat, mocht je geen genoegen hebben aan een VPS kun je altijd binnen no-time upgraden na een dedicated!

 

Ps.

Mooie script die je hebt gelinkt! Heb hem toegevoegd aan me bladwijzerbalk. Zal vast en zeker een keer goed van pas komen.

Link naar reactie
  • 0

Dedicated is vaak sneller dan VPS. En dat is wat TS wil/nodig heeft :) Vaak ook goedkoper per GB ram, dataverkeer, processor.

Ik weet niet waar je die info op baseert, maar dat vind ik echt onzin. De snelheidwinst van een dedicated server is minimaal op een vps, aangezien vpsen tegenwoordig echt goed zijn opgezet. En het is zeker niet goedkoper. Even van uitgaande dat je bij een goede vps provider zit zoals eerder genoemde cloudvps (voorheen xls). Bij een dedicated server heb je weer te maken met andere problemen zoals als de hardware kuren heeft, gaat je hele server down en moet dat opgelost worden en ben je daar weer veel tijd aan kwijt. In geval van een vps neemt een andere machine het over en merk je er niets van.

 

1) Voor de configuratie die ik wil is dedicated goedkoper.

2) Er is snelheidswinst, zoals je zegt.

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
  • 0

Te zien aan de plugin waar Frank naar linkt ligt het in dit geval wel aan de software en gaat een grote zware server niet erg helpen.

 

Uit de inhoud van die plugin maak ik op dat de tabellen van opencart geen goede inhoudsopgave hebben. Wat mysql dan gaat doen is de hele database doorspitten naar de goede informatie. Vergelijk het met een dik kookboek zonder inhoudsopgave. Je moet het hele boek doorbladeren om het juiste recept te vinden. Met een inhoudsopgave alleen een paar pagina's. Mysql doet precies hetzelfde, als je zorgt voor een inhoudsopgave ('index') dan gaat alles rap, zonder leest mysql alles maar in en gaat alles langslopen. Het effect hiervan kan dramatisch zijn, zeker bij wat grotere lijsten informatie. Ben situaties tegengekomen waar een opdracht vijf seconden duurde zonder index en een tiende seconde met een index.

 

Zou dus die plugin eens uitproberen :)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 163 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.