Frank Cornet

Super Senior
  • Aantal berichten

    121
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Frank Cornet

  1. Kort dag, maar misschien zou je hier eens naartoe kunnen gaan: http://leanstartupmachine.com/events/amsterdam-may-24-26/
  2. En hoeveel ontwikkeluren denk je nodig te hebben en hoe ben je op dat aantal gekomen?
  3. Dat zal nu wel wat moeilijker gaan, neem ik aan. De wereld veranderd snel tegenwoordig, dat maakt constructies als die van het HJC wat mij betreft tamelijk hachelijk.
  4. Je zou deze plugin eens kunnen proberen (wellicht een beetje technisch wellicht): http://wordpress.org/extend/plugins/wp-super-cache/ Hiermee maak je statische html pagina's aan die je via mod_rewrite benadert. Hiermee gebruik je de database en de Wordpress programmatuur een stuk minder en zou het ophalen van pagina's dus veel sneller moeten gaan.
  5. Is dit technisch mogelijk? Kun je als buitenstaander ip-adressen opzoeken op de server van een derde partij? En is dat publiek toegankelijke info of moet je inbreken bij de service provider? Dat vraag ik me dus ook af. Waar hebben we het nu over? Heb je in de logfiles van de server van je concurrent gekeken of is je concurrent een hosting partij en heb je nagezocht welke domeinen via hem geregistreerd zijn? Wat heb je precies gedaan? Dat maakt volgens mij nogal iets uit mbt de beantwoording van de vraag.
  6. Journalisten zijn in een aantal gevallen vrijgesteld van BTW Vrijgestelde journalistieke activiteiten zijn: - redactionele bijdragen aan een dagblad, tijdschrift, journalistieke internetsite of een journalistiek programma op radio of televisie - presentatie van een programma door zelfstandige presentatoren, als de presentator de inhoud van het programma voor een groot deel zelf heeft samengesteld Het optreden van een journalist als bijvoorbeeld spelleider van een televisieprogramma is wel belast. Je kunt geen btw als voorbelasting aftrekken naar rato van je vrijgestelde activiteiten. Zie de site van de belastingdienst
  7. Wellicht is het dan nu handig om te posten over welk magazine het gaat en waar we het kunnen zien? Want ik ben zo langzamerhand wel nieuwsgierig.
  8. Ik heb een jaar of 5 met webshops van doen gehad en in die tijd is er nog nooit iemand geweest die van de verlanglijstjes functionaliteit gebruik heeft gemaakt. Maar als er standaard een verlanglijstje in de software zit (zoals bij Prestashop), kan het verder ook geen kwaad. Het geeft ook wel een een professionele indruk en komt daardoor wellicht je geloofwaardigheid ten goede.
  9. Dat hangt er een beetje vanaf wat je precies aan wilt passen en hoe flexibel het cms is dat je gebruikt. Alle grote open source cms'en hebben ook een behoorlijk grote bibliotheek met thema's, plugins/extensions waarmee je het uiterlijk en de functionaliteit van je site aan kunt passen; soms is dat eenvoudig, maar soms moet je ook goed weten wat je doet. Het kan nooit kwaad je een beetje te verdiepen in wat een cms nu precies is voordat je iemand aan het werk gaat zetten. Dit maakt de communicatie eenvoudiger en kan veel frustratie bij jou en een designer en/of programmeur schelen.
  10. Hier geen problemen met de laadtijd. Ik zou per onderwerp kijken of er nog relevante video's op Youtube of Vimeo staan en deze aan je pagina's toevoegen. Zoals bv deze van Reagan bij de Brandenburger Tor: Relatief weinig werk en voegt veel toe. Wat is trouwens je verdienmodel, alleen banners?
  11. Ik zie eerlijk gezegd het verdienmodel niet zo. Je zegt dat het product nog niet te koop is, maar er zijn talloze sites waar ik een hoodie kan laten bedrukken. Als ik een hoodie met I do it Higherlevel Style zou laten willen maken, waarom zou ik dat dan door jou laten doen?
  12. Dit topic is bedoeld voor discussie over bovenstaand(e) evenement(en).
  13. Volgend jaar worden trouwens de factuureisen voor betalingen onder de 100 euro vereenvoudigd. Verplicht zijn dan nog: Datum uitreiking De identiteit van de leverancier De aard van de goederen of diensten het btw bedrag In 2013 zullen de meeste kassabonnen dus aan de factuureisen voldoen en kun je er (als er btw op zit tenminste) de btw mee terugvorderen.
  14. Maar daar moet je dan ook een plugin voor gebuiken. Deze is bv heel bekend: http://yoast.com/wordpress/ . Van Nederlandse bodem!
  15. Als ik in Google kijk dan sta je bij mij op plaats 10. Niet zo slecht dus. Maar als je echt op "stemkastjes huren" gevonden wilt worden, gebruikt dan ook een keer het woord huren op je pagina. Ik zou zeker ook h1 tags met daarin Stemkastjes huren gebruiken, je gebruikt nu helemaal geen h1 tags. Misschien scheelt het weer een plaatsje of 2...
  16. Hallo Michiel, Eigenlijk is dit een studievraag en dat mag niet op dit forum. Maar misschien zijn de mods in een goede bui vandaag... Eerst je idee. Dat is op zich niet slecht, maar toch ook wel moeilijk om in de markt te zetten. Het wordt immers pas interessant als er een groot aantal mensen deelneemt. Het grote probleem is natuurlijk hoe je tot dit grote aantal deelnemers komt, want initieel (zonder tegenstanders) is je toepassing niet erg interessant voor eventuele deelnemers. Voor de uitvoering kun je denk ik het beste beginnen met het maken van een (soort van) functioneel ontwerp. Hierbij teken (in Photoshop bv) je de schermen en geeft aan wat er per scherm functioneel moet gebeuren. Misschien is een goed uitgewerkt functioneel ontwerp al genoeg als studieresultaat, maar mocht dit niet zo zijn en wil je echt iets bouwen, dan zou ik de functionaliteit zo beperkt mogelijk houden; een project als dit kan namelijk al gauw enorm uit de hand lopen. Ga je echt bouwen, zorg dan dat je juiste mensen om je heen verzameld. Iig een programmeur, een designer en misschien een ux specialist. Ik zou geen native app bouwen, maar een web-app. Veel succes!
  17. Er is iid soms geen touw aan vast te knopen. Met sommige zoekwoorden staan we vast in de top 3 en met anderen schiet het heen en weer. Soms staan we als ik op de PC kijk op 1 en op hetzelfde moment op de Ipad op pagina 2.
  18. Goed overzicht! Ik heb volgens mij (en voorzover je dat kunt weten) alleen wat van de Penguin update gemerkt in april, maar alleen in positieve zin. Er zijn toen veel linkfarm pagina's die boven ons stonden naar beneden gekelderd. Wat mij betreft mag Google die allebedrijven, startze, bedrijvenuit e.d. nog wel wat harder aanpakken.
  19. Heb je hier al gekeken? https://www.higherlevel.nl/forum/index.php?board=49;action=display;threadid=30654
  20. Als je één smartphone hebt, zul je daarmee weleens privé bellen. Het is daarom aan te raden voor bij een eventuele inspectie om een deel van de kosten op privé te zetten. Hoe groot dat deel is, dat is per persoon verschillend. Als je in je specificatie van een paar maanden nagaat wat de verhouding privé/zakelijk is, dan kun je dat voortaan wel aanhouden. Aangezien ik mijn vaste lijn thuis niet aftrek (en zo dus kan zeggen dat ik voor privé gesprekken mijn vaste lijn gebruik), maak ik op mijn mobiele abonnement een correctie voor 10% privé. Dat lijkt me prima verdedigbaar.
  21. De abonnementskosten voor de telefoon thuis zijn niet aftrekbaar. Het maakt niet uit of je een kantoor thuis hebt of niet. Als je op kantoor een tweede aansluiting hebt en deze uitsluitend zakelijk wordt gebruikt, dan zijn deze kosten wel aftrekbaar. De zakelijke gesprekskosten zijn aftrekbaar. Je moet deze kosten uit de specificatie van je rekening halen. Vwb het internettabonnement is het aannemelijk dat de Belastingdienst op het standpunt staat dat bijna iedere nederlander thuis een internetaansluiting heeft en dat dus de kosten iniet zakelijk zijn, behalve meerkosten als je bv een extra hogere downloadsnelheid hebt om je werk naar behoren te kunnen uitvoeren. De BTW van je telefoonrekening moet gesplitst worden in zakelijk en privégebruik. De BTW die betrekking heeft op het zakelijk deel kan als voorbelasting verrekend worden. Het bovenstaande is voor mij persoonlijk teveel werk tov wat het oplevert. Dus ik trek voor mezelf geen telefoon en internet thuis af. De kosten van de abonnementskosten en de gesprekskosten van een mobielabonnnement zijn aftrekbaar. Deze moeten natuurlijk wel zakelijk zijn. Fiscaal wil dit zeggen voor tenminste 10%. Wij adviseren altijd om een zakelijk mobiel abonnement te nemen, dit via de zakelijke rekening te betalen en om zoveel mogelijk zakelijk te bellen met je mobiel ipv met je telefoon thuis.
  22. Ja hoor, dat mag en kan prima. Anders zou je alleen in winkels kunnen kopen, waar ze bonnen op bedrijfsnaam printen. Dat wordt veel te ingewikkeld. Als je even een pakje enveloppen nodig hebt, kun je dat ook bij de supermarkt kopen en de bon zakelijk boeken. Volgens de site van de belastingdienst moet je om btw af te trekken over een factuur beschikken die aan de wettelijk factuureisen voldoet (met uitzonderingen o.a. van met pin of cc betaalde tankbonnen en ov kaartjes). In de praktijk wordt er bij een inspectie ruimhartiger mee omgegaan. In 2013 worden de factuureisen voor bedragen onder de 100 euro overigens minder stringent en zullen de meeste kassabonnen daaraan voldoen. ingekorte link [Mod edit: link ingekort, verstoorde de forum layout]
  23. Niet de factuurdatum maar de tijd van prestatie is her criterium. Op een in september geleverde dienst bereken je dus 19%
  24. Wat ik heb gemerkt is dat het belangrijk is om een deel of en gehele term waarop je via google gevonden wilt worden in de naam en de url te hebben. Maar het hangt natuurlijk ook wel erg af waarop je gevonden wilt worden. Met schoenen bv zal de concurrentie overweldigend zijn, maar als je bv op 'schoenen delft 'gevonden wilt worden, dan geeft een url als schoenendelft.nl je naar mijn eigen ervaring een (soms groot, soms beperkt) voordeel. Of je een shop wilt openen die schoenendelft heeft is natuurlijk een tweede.
  25. Wat Fvddungen zegt... Ik krijg bijna lasogen van dat rood en de links onderaan de pagina zijn voor mij totaal onleesbaar. Verder heb je natuurlijk enorme concurrentie op het web (Zalando alleen al). Het moet daarom op je site wel heel duidelijk naar voren komen waarom ik bij jou moet kopen en niet ergens anders. Gooi er een emmer enthousiasme en passie over! Nu begin je met 'Wij zijn en jong en dynamisch bedrijf'. Dat kan echt niet. Huur anders een ervaren tekstschrijver in die je daarmee kan helpen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.