Ga naar inhoud

Uitwerking ondernemingsplan horeca

Geplaatst:

Nath 0rigin

Hallo allemaal,

 

Mijn naam is Nathan. Ik woon en werk in amsterdam, en ben bezig een businessplan te schrijven betreffende een nog niet gerealiseerde lunchroom in dit gebied.

 

Ik ben naar mijn gevoel al een heel end gekomen wat betreft de inventaris, promotie en charisma van het bedrijf in woorden brengen, en het leek mij een goed idee om met andere ondernemers een praatje te maken betreffende starters in deze branche.

 

Ik zou graag willen weten wat een verstandige manier van aanpak is betreffende een begroting. Hoe bepaal ik, voor het ondersteunen van kapitaal, hoeveel mensen er in mijn zaak komen. Gebruik ik als gemiddelde besteding een willekeurige uitgave, zeg, 1 koffie, 1 broodje en een stukje taart, maal de hoeveelheid gasten ik meen aan te trekken?

 

En waar wordtt bepaald hoeveel mensen ik binnen krijg. In mijn ogen is daar geen pijl op te trekken, en nu zie ik mijzelf berekeningen maken gebaseerd op geheel fictieve cijfer, namelijk de hoeveelheid mensen ik verwacht.

 

En hoe bereken je de winstmarge van zeg, een broodje geitenkaas met uiencompote? Ik kan wel bedenken, kijkende naar concurenten, dat zo een broodje tussen de 5 en 6,50 euro gaat kosten, maar ik heb moeite met deze formule kloppend maken in een schriftelijke begroting. Moet de begroting alle ingredienten bevatten, als in, koop een baal uien, en alle ingredienten, en reken uit hoeveel dit per portie kost? Dit zegt namelijk niet zo veel over wat het broodje moet kosten, meegerekend medewerkers en vaste activa.

 

Ik zou namelijk heel graag aan de slag willen met het financiele gedeelte, maar de vlottende activa krijg ik niet mooi op papier.

Kan ik gewoon een gemiddelde besteding maken, en aan hand daarvan ingredienten inkopen, of koop je ingtedienten, en bepaal je daarvanuit hoeveel gasten je moet trekken?

 

Voelt een beetje als kip of ei..

 

 

 

 

 

Featured Replies

Geplaatst:

Nath 0rigin

  • Auteur

Moet er in het ondernemingsplan ook staan welke leveranciers ik van plan ben te gebruiken, bijvoorbeeld welke bakker, en welke kaasboer?

Geplaatst:

Marco van den Maagdenberg

Twee vragen:

-Welke ervaring heb je in de horeca?

-waarom wil jij een ondernemersplan maken, maw wat wil je met zo'n plan bereiken?

Geplaatst:

Nath 0rigin

  • Auteur

 

Mijn horeca ervaringen gaan terug naar 1995. Ik ben ondertussen 23, heb altijd met veel plezier in de horeca gewerkt. Met name thuis in de keuken als kok, heb ik ervaring als leidinggevend en heb ik ervaring op het gebied van bestellingen doen bij leveranciers. Samen met een vriend, 24 met ook een "lange" geschiedenis in de horeca, op het gebied van bediening en bestellingen etc, hebben wij besloten dat we dat touw in eigen handen kunnen nemen op het gebied van productkwaliteit, gastvrijheid, en innovativiteit binnen deze branche.

 

Het doel van het ondernemersplan is een rode lijn trekken voor het bedrijf, met alle creatieve ideeën, promotie ideeën en algemene missie en visie. Uiteindelijk ook om een aanvraag voor kapitaal te ondersteunen, en wordt met dat oog ook zo geschreven. Ik wil een duidelijke financiele visie creeëren die zowel mij, als eventuele investeerders van voldoende informatie voorziet. Hetzij bank, familie of crowdfunders. Alle drie waarin ik mogelijkheden zie.

Geplaatst:

Norbert Bakker

  • Moderator
Mijn horeca ervaringen gaan terug naar 1995. Ik ben ondertussen 23

Je was in 1995 7 jaar oud?

Eem Financieel Advies ; persoonlijk en vertrouwd verzekerd voor ZZP en MKB

Gespecialiseerd in Arbeidsongeschiktheid, aansprakelijkheid en Cyber.

 

 

Geplaatst:

Jamie van Soest

Mijn horeca ervaringen gaan terug naar 1995. Ik ben ondertussen 23

Je was in 1995 7 jaar oud?

 

[vrijmibo]

Blijkbaar is een ijsje met discodip krijgen ook horeca ervaring

[/vrijmibo]

 

:P

Bezig met ontwikkeling incasso 2.0. Lanceerdatum: Medio Q1 2014!

Geplaatst:

Nath 0rigin

  • Auteur

Had toen vast wel al een drankje geserveerd. Maar de bedoeling was om te zeggen dat ik vanaf mijn 15e al in de horeca werk, en dat maakt het 2005, niet 1995..

Geplaatst:

Nath 0rigin

  • Auteur

Mijn horeca ervaringen gaan terug naar 1995. Ik ben ondertussen 23

Je was in 1995 7 jaar oud?

 

[vrijmibo]

Blijkbaar is een ijsje met discodip krijgen ook horeca ervaring

[/vrijmibo]

 

:P

 

Ja ik had al gauw mijn roeping gevonden ;D

Geplaatst:

Marco van den Maagdenberg

Beste Nathan,

Jouw vragen zijn hier niet zo een twee drie te beantwoorden. Ben van mening dat eerst verdere orientatie noodzakelijk is.

 

Zou je willen adviseren hier eens rond te kijken, heb je daarna nog vragen, kom dan nog eens terug.

Geplaatst:

Nath 0rigin

  • Auteur

Bedankt Marco,

 

Deze website heeft echt talloze kwalitatieve PDF'jes.

 

Hier kan ik veel uithalen en zal terugkomen met wat concretere vragen.

 

Groetjes,

 

Nathan

  • 9 months later...
Geplaatst:

Rachel1966

 

Hallo Norbert

 

Ik begin binnenkort inpandige horeca naast mijn twee kledingzaken.

Ik ben op zoek naar een model ondernemingsplan om dit zo snel mogelijk te kunnen inleveren bij de gemeente.

Ben vier jaar ondernemer heb twee kledingzaken in een groot pand en wil daarbij een coffeecorner openen.

Heb 25 jaar ervaring in de horeca en ga het zelf runnen.

Kun je mij daar misschien aan helpen?

Warme groet

Rachel

Geplaatst:

RT....

Ik ben op zoek naar een model ondernemingsplan om dit zo snel mogelijk te kunnen inleveren bij de gemeente.

 

Heb je al eens gegoogled?

That awkward moment when your sarcasm is so advanced people actually think you're stupid

Geplaatst:

TwaBla

 

Waarom wil de gemeente een ondernemingsplan?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator

Je kunt toch gewoon zelf een bedrijfsplan schrijven met wie je bent, want je kunt, wat je wilt bereiken, hoe je dat wilt bereiken en wat ervoor nodig is dat te bereiken? In de tijd die je nu besteed aan zoeken naar een model (die overigens via Google, KvK, banken sites e.d. gewoon te downloaden zijn, had je al wat pagina's kunnen vullen.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Geplaatst:

Marco van den Maagdenberg

kijk eens goed naar mijn vorige post! even naar benedenscrollen en daar heb je 'm

 

Hallo Marco..

 

Ik begin binnenkort inpandige horeca naast mijn twee kledingzaken.

Ik ben op zoek naar een model ondernemingsplan om dit zo snel mogelijk te kunnen inleveren bij de gemeente.

Ben vier jaar ondernemer heb twee kledingzaken in een groot pand en wil daarbij een coffeecorner openen.

Heb 25 jaar ervaring in de horeca en ga het zelf runnen.

Kun je mij daar misschien aan helpen?

Warme groet

Rachel

Geplaatst:

Highio

Rachel, welkom op ondernemersforum Higherlevel. Je bent het eerste, nieuwe lid van augustus!

 

Nathan, ben je inmiddels in gevorderde voorbereiding of gestart of staan jouw ondernemersplannen in de koelkast?

 

Misschien kunnen de leden met startplannen in de horeca elkaar eens treffen en sparren?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.