• 0

Inkopen In het buitenland?

Aanbevolen berichten

  • 0

websites in engels voor importeren of exporteren uit china :

 

www.made-in-china.com

www.alibaba.com

 

voor invoerrechten : je moet eerst de productcode van het product weten

(deze kan je opvragen bij de douane of bij je transportbedrijf)

 

aan de hand van de productcode krijg je de exacte invoerheffing.

 

Of het mogelijk is kleine aantallen te importeren, hangt af van je overredingskracht. Officieel hanteren de meeste fabrikanten een minimale afname van een 40 ft container.

 

Bijkomend probleem, exporteren is niet toegestaan aan fabrikanten, dit gaat altijd via een import/export bedrijven, ivm quotaregeling. Alleen zij kunnen de benodigde documenten verstrekken.

 

Check tevens of je certificering nodig hebt. Bijna altijd voor Europa minimaal CE.

 

 

Aurum Jin He BV

Import & Export Verpakkingsmaterialen

Business Market

Link naar reactie
  • 0

In een grijs verleden heb ik in de Rotterdamse haven als expediteur gewerkt. Ik moest wel weer even denken ??? :D

Stukgoed wordt meestal geregeld door een expediteur, opgehaald, verzameld en verscheept. Dus dan moet je een expediteur in China zien te vinden. Maar er zijn ook wel 'buitenlanders' die in den buitenlanden iets hebben (Nederlanders in Amerika, Amerikanen in Thailand, enz.).

Een container kost natuurlijk behoorlijk wat en zo'n veertig ft. ctr. voor je deur lijkt heel wat groter als op een groot schip ;)

Uit 'derde wereld landen' zijn wat artikelen zonder invoerrechten. Of lage... Er zijn vaak wel beperkte aantallen per jaar. De CDIU (zat in Groningen) Centrale Dienst In- en Uitvoer geeft invoercertificaten hiervoor af. Het beste, lijkt me, kun je over dit alles eens even informeren bij een expediteur in de Rotterdamse haven (ik weet er nog wel wat als je dat wilt), die kunnen je alvast heel veel info geven en dat kost niet meteen € 100 zoals in de ICT ;) maar dat is gewoon gratis.

Sterkte.

Link naar reactie
  • 0

het vervoer door een expediteur is het probleem niet. Deelladingen worden LCL genoemd en in een vorige post heb ik daar ook prijzen voor doorgegeven.

 

De vraag was hoe te importeren vanuit China. Ik heb de aspecten aangegeven waar je mee te maken krijgt.

 

Het is dus wel mogelijk om kleine hoeveelheden af te nemen, maar dan kom bij de tussen/groothandel terecht. Direct af leverancier worden minimum afnames vereist. Met een beetje overredingskracht echter lukt het wel om 1 of twee samples geleverd te krijgen en verstuurd te krijgen.

 

Met een bepaalde aanpak kun je krijgen wat je wilt en hoef je geen hele containers af te nemen (hoewel na een tijdje dit wel de praktijk wordt).

 

Ik importeer sinds twee jaar vanuit china en laat Hongkong nu links liggen, want het komt toch uit china

Aurum Jin He BV

Import & Export Verpakkingsmaterialen

Business Market

Link naar reactie
  • 0

Ik bedoelde feitelijk dat een expediteur meer informatie zou kunnen geven dan alleen de prijs. Vervoerders (LCL) op China hebben daar agenten. Als je daarvan een naam vraagt kun je misschien contact leggen. Zo kunnen ze je daar wellicht verder helpen. Dan ben je in ieder geval in het land zelf en dan kom je misschien wat verder.

Aangezien er nog heel wat LCL uit China komt, zouden er toch producenten moeten zijn die wel stukgoederen leveren.

 

Link naar reactie
  • 0

Maar je moet dan wel in de juiste plaats zijn in China om goed in the kunnen kopen. In Hong Kong is het bijna even duur als in Europa.

Maar het probleem is wel dat ik nog maar 16 ben :-\ :'(

Ik heb al wel gesmeekt bij mijn ouders om zich in te laten schrijven bij de KvK. maar ze roepen dan dat ze alles voor hun neus geschoven krijgen is dat waar? Ik kan toch wel de verantwoording op mij nemen neem ik aan?

 

Link naar reactie
  • 0
Ik heb al wel gesmeekt bij mijn ouders om zich in te laten schrijven bij de KvK. maar ze roepen dan dat ze alles voor hun neus geschoven krijgen is dat waar? Ik kan toch wel de verantwoording op mij nemen neem ik aan?

 

De verantwoordelijkheid kun je wel op je nemen, maar dat heeft geen wettelijke basis, wel een (belangrijke) morele.

 

Wettelijk gezien zijn je ouders aansprakelijk voor wat jij als minderjarige uitspookt, dus enige reserve aan hun kant kan ik me wel voorstellen. (Mijn ouders waren ook niet altijd positief over mijn wilde plannen, en ik evenmin over die van mijn zoon ;D)

 

Daarnaast heb je als minderjarige een extra uitdaging om het vertrouwen van je leveranciers te winnen (bij op krediet leveren) en wellicht ook bij andere zakenpartners. Het is niet onmogelijk, zie Ben Wolderink van www.bellen.com, maar gewoon een extra obstakel.

 

Zelfs al lukt het niet nu al te starten, niets houdt je tegen je plannen goed uit te werken, en de start zodanig voor te bereiden, dat je op je 18e verjaardag bij de KvK naar binnen wandelt.

 

Succes!

r.i.p. Fred Wiersma | IN MEMORIAM

Link naar reactie
  • 0

Voor scooters/elektrotechnische goederen/kunstof-- provincie Zhejiang

Wenzhou/Ningbo/Huangzhou

 

Licht/lampen -Guangdong/ Shenzhen -Guangzhou-provincie

 

Imitatie/lederen goederen (damestassen/schoenen/etc)/speelgoed-Shenzhen-Guangzou provincie

 

Plasmaschermen/dvd recorders/etc. Shanghai, daarna Guangzhou en Zhejiang

 

Dit is algemeen, de binnenlandse provincies zijn weer goedkoper maar lastiger in contact

 

De vraag is wat wil je importeren, Marv.

 

Aurum Jin He BV

Import & Export Verpakkingsmaterialen

Business Market

Link naar reactie
  • 0

Hoi

 

Deze dame heeft voor mij getolkt toen ik in China op bezoek was in een buizenversterker fabriek. Zoals veel jonge Chinezen heeft zij haar eigen bedrijfje. Ze is erg aardig en serieus met haar bedrijf bezig en ze spreekt goed Engels. Ze koopt factory direct in en kan in principe alle produccten die je maar kan bedenken vinden in China.

 

http://www.inseason.com.cn/index.htm

 

Het gaat wel om grotere aantallen. Een en ander zal samenhangen met de waarde van de order. Succes en doe haar de groeten.

 

Groeten Roland

 

Hightech van binnen, schattig van buiten.

 

www.crafty.nl

Link naar reactie
  • 0

Vaak wel mogelijk, maar niet goedkoop.

Fabrikanten hebben er niet altijd behoefte aan om een productie op te starten voor kleine orders, maar winkels zijn daar natuurlijk wat beter op ingesteld. Natuurlijk betaal je dan wel een hogere prijs. Daarnaast is het vervoer erg duur. Aan LCL zendingen per container (deelzendingen) hangen allerlei vage eenmalige en startkosten vast die flink aantikken bij minder dan een paar m3. Een m3 van 100 kilo kun je vaak beter per luchtvracht verzenden. Nog kleiner per koerier (DHL/TNT). Allemaal niet goedkoop, maar als jouw klanten een premium willen betalen?

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

400 kg of 1.3 m2 voor 10$ met group shippage.

 

Zal berichten als het er is. Weten we gelijk of het inderdaad te mooi is om waar te zijn. Maar dat is wat via ik eerder aangehaalde dame betaal.

 

Groet Roland

Hightech van binnen, schattig van buiten.

 

www.crafty.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Het lukte mij niet op een nieuw forum te plaatsen, dus probeer het op deze manier.

 

Wij zijn een ambitieuze (duale) studenten groep aan de opleiding Small Business Retail Management op de CHN Leeuwarden.

Als leerproject/specialisatie zijn we bezig met het opstarten om inkopen te doen in China (op de beurs in April 2008), en dan het op de Nederlandse markt te brengen.

Natuurlijk ook om wat financiele winst te maken, maar vooral als ervaring! Je neemt op deze manier alle punten op het gebied van inkoop t/m verkoop, invoerrechten etc.

 

Doordat alles nieuw is voor ons is de vraag of iemand weet voor ideen, suggesties, of zelfs mee wil helpen als ondersteuning (waarbij financiele bijdrage altijd welkom is!!)

 

Met vriendelijke groeten,

 

Leen Kuipers

Link naar reactie
  • 1

Hoi,

 

Ik krijg regelmatig vragen hoe mijn shipment/ China avontuur is afgelopen. Prima! Ik ben inmiddels EU distributeur voor het Chinese versterker merk geworden. En de samenwerking verloopt zeer goed.

 

Groet roland

Hightech van binnen, schattig van buiten.

 

www.crafty.nl

Link naar reactie
  • 0

hoi

ik wil graag voor mezelf wat beginnen als het nodig is...

maar kan ik anders ook niet gewoon spullen importeren zonder een kvk nr te hebben?

zo jah vanuit welk land?

 

 

 

Dag mst

 

Waarom zou je als ondernemer zonder KvK inschrijving willen importeren? Ten eerste is de KvK inschrijving voor een ondernemer verplicht en ten tweede zul je bij import moeten beschikken over een BTW nummer.

 

Ik begrijp de achtergrond van jouw vraag niet.

 

groet

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Het kan wel. Ik heb ook eerst goederen geïmporteerd en pas daarna een KVK en BTW aangevraagd.

Maar wat is de insteek van de gedachte om geen kvk en btw nr aan te vragen?

 

Als je heel klein begint, onder de noemer 'hobbyen'. Dan kan het wel. Zelfs dan nog is het eigenlijk verplicht in te schrijven bij de KVK. Maar er zal geen haan naar kraaien als je dit niet direct doet.

Mocht je daadwerkelijk geld gaan verdienen met je hobby, dan zal je toch echt een KVK nummer moeten halen.

 

Al snel zal je echter tegen problemen stuitten. Veel groothandelaren in NL willen tenminste een KVK uitdraai van jou bedrijf.

Overigens is het aanvragen van een KVK nummer niet het moeilijkste als je van plan bent te importeren....

Link naar reactie
  • 0

Het is zover ik weet niet verboden om in te kopen, het is zo dat er groothandels zijn waar je enkel met een kvk nummer op zak zaken kan kopen maar is zeker niet altijd het geval. Je kunt zo vanuit China artikelen inkopen en dat is zover ik weet ook prima.

 

Waar het meer om gaat is het moment dat je wilt verkopen, dan moet je wel degelijk volgens de regels handelen en een bedrijf hebben. Wanneer je inkoopt voor je een bedrijf bent begonnen (dus kvk geregistreerd bent) is het natuurlijk lastig deze aankopen later in de boekhouding op te nemen aangezien de datum op alle documenten dateert van voor de oprichting. Hoe dit op te lossen als het al kan is mij niet duidelijk.

 

Wel weet ik dat het beginnen van een bedrijfje goedkoop is en ik vraag mij ook af waarom mensen wachten met deze stap als eerste te nemen. Het is beter om direkt professioneel en volgens de regels de handel in te gaan, anders kun je op later tijdstip eigelijk enkel in de problemen komen. Zeker wanneer de belastingdienst er niet vanaf weet en er "opeens" achterkomt..

 

In de opstartfase heb je genoeg tijd de juiste struktuur aan te leggen, en dit gaat hand in hand met de juiste werkwijze en juiste zakelijke mentaliteit. Immers, als de gedachte is geen belasting af te dragen dan ben je al vanaf het begin op het verkeerde pad.

 

Mijn advies is dan ook: doe het goed of doe het niet.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 206 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.