Ralph1982

Senior
  • Aantal berichten

    39
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Ralph1982

  1. @Sander; Ik ben het er wel mee eens hoor! Ikzelf vind het ook te goedkoop en standaard ogen. Was alleen gebonden aan de templates van Biedmeer. Ik kan hier een design op maat laten maken á € 1000,-. Vraag me alleen af of dit het waard is en ik niet beter een compleet nieuwe site kan laten maken via een ontwerper?
  2. Bedankt voor alle goede feedback. Ik moest zeggen dat ik de website al een tijdje hier wilde 'screenen', maar een beetje bang was voor de kritiek. En voor niets, want de feedback van jullie is geweldig. @ Quinten van Geest, jouw opmerkingen zijn volkomen terecht en logisch. Ik begrijp niet waarom ik dat zelf nooit zag. @ XiaoDi, oei dat klinkt niet best? Het is absoluut niet de bedoeling dat er allerlei pop-ups naar voren komen. In welke browser werk je? @ John Bouwmans, Het besteltraject vind ik persoonlijk ook niet heel prettig werken. Ondanks dit, kan ik wel zien dat er verassend weinig mensen afhaken als ze eenmaal gaan bestellen. Helaas ben ik afhankelijk van de beperkingen van Biedmeer. Voor mij begint wel te dagen dat ik dit alles liever in een jasje giet waar ik wat meer vrijheid heb. Ik ben zelf alleen geen ontwerper en zal dit dus uit handen moeten geven. @ Chielsen, je hebt volkomen gelijk betreft de hoeveelheid aanbiedingen. Dit is inderdaad doorgeslagen. De rest ook bedankt voor de nuttige tips. Ik ben er mee aan de slag!
  3. Inmiddels heb ik nu een jaartje een webwinkel in kussens, wandtapijten en lampen. Sinds een half jaar is dit wat serieuzer geworden en beginnen er bestellingen binnen te komen. Het is maar een kleine webshop en ik richt me op een vrij kleine groep mensen. Ik heb gemiddeld zo’n 50 unieke bezoekers per dag, die gemiddeld rond de 5 pagina's bekijken. Dit zijn er natuurlijk niet heel veel, maar ik kan zien dat het zeer gerichte zoekopdrachten waren, vaak tot op de naam van het product. Daarnaast is de bounce rate vaak onder 30%. Bezoekers kijken gemiddeld 2,30 minuten op de site. Per maand komen er dus ruim 1500 unieke bezoekers. Ik zou verwachten dat er dus minimaal 15 verkopen per maand zouden zijn. Helaas is dat niet het geval en zit ik zo rond een conversie van 0,5 %. Dat vind ik zelf erg laag en ik zou dit willen verhogen. Nu heb ik al de externe links verwijderd, gratis bezorging, aangegeven hoe snel bezorgd, en zo veel mogelijk afleiding weggehaald. Dit heeft wel gewerkt, want voor ik dit gedaan zat de conversie zelfs rond de 0,2%. Ik zou het nu gewoon willen opkrikken naar minimaal 1. Hebben jullie tips over wat ik kan verbeteren aan www punt schattenvandesultan punt.nl? (natuurlijk schrijf je die punt niet, maar heb liever niet dit topic in de zoekresultaten van Google) En waarom zouden jullie níet op deze website kopen? Alvast bedankt voor alle feedback!
  4. Wat een oase van rust! Heerlijk! Ik vind de look en feel uitstekend. Nu gelijk maar to the point: * De foto's zouden in een hogere resolutie mogen. Dus inzoomen tot op een leesbaar label is absoluut meerwaarde. * Mijn dorst mag wel een beetje gewekt worden. Waarom niet wat sfeerfoto's met mensen die genieten van champagne, verspreid over de site. Verder weinig aanmerken voelt allemaal logisch aan. Kan snel bestellen, makkelijk navigeren.
  5. Ik vind de houding van de starter van dit topic niet erg klantvriendelijk. Ik ga in principe ervan uit dat de klant een terechte klacht heeft. Als zij binnen 2 weken haar pakket niet heeft, voel IK mijzelf verantwoordelijk en ga ik niet vingerwijzen naar de TNT. Nu verstuur ik zelf vrijwel alleen met track en trace en als dat niet gebeurt zijn die pakket van te lage waarde om daar met een klant over te gaan ruzien. Dan maar een tientje verlies leiden, een tevreden klant is meer waard dan een boze! Wat heb je nu te verliezen? Voor je het weet heb je de naam een onbetrouwbare webwinkel te zijn. En van die keren dat dit voorkomt ga jij echt niet failliet. Als het erg vaak gebeurt is de kans groter dat er iets goed mis gaat bij je vervoerder.
  6. Even een opmerking: Is het niet veel aantrekkelijker om een bepaald genre blue rays te verkopen? Ik noem nu maar een willekeurig voorbeeld: Misschien is er wel een markt voor Chinese films? Natuurlijk is je markt dan niet heel erg groot, maar jouw voordeel is wel dat je de enige bent! Dan verkoop je ook films die uniek zijn. De nieuwste blockbusterfilm wordt immers overal al aangeboden, tegen zeer scherpe prijzen (zie www.play.com). Ik vraag me dan af wat jou winstmarge nog kan zijn? Dat probleem heb je niet met ongebruikelijke genres.
  7. Ter informatie; ik doe een webshop zonder dropshipping, heb wel een voorraad, en mijn grootste kostenpost was, logisch, de voorraad.Het kostte mij 'slechts' enkele duizenden euro's, dus lang geen 10.000 die jij hebt. Bovendien hoef je niet direct alles te hebben, een klein assortiment langzaam uitbreiden kan makkelijk. Ikzelf vind het erg prettig om 'dicht bij mijn producten te zitten'. Als er wat mis is kan ik het probleem direct oplossen. Pakket kapot aangekomen? Ik kan diezelfde dag een nieuwe sturen. Klant niet tevreden? Retour sturen is geen probleem. Bovendien kan ik ALTIJD binnen 2 dagen leveren (okok afhankelijk van de TNT). Dit is geen reclamepraatje voor mijzelf. Maar als je dropshipping gaat doen, lijkt het me niet heel verstandig dit vanuit India, China en dat soort landen te doen. Ik zou dan veel eerder kiezen voor een product dat tenminste al vanuit Nederland verstuurt kan worden. Zo zit je er veel dichter op (je kan nog eens langs gaan om te vragen waarom het zo mis loopt met de orders?). Misschien kan je dan denken aan handgemaakte producten. Iemand die meubeltjes opknapt, kunstwerken maakt, of zelf kleding ontwerpt. Die mensen zijn erg blij als ze een verkoopkanaal in hun schoot geworpen krijgen. Maar dropshipping van electronica uit Azie.... ik zou het afraden.
  8. Ik heb geimporteerd uit Cambodja, wat ook zonder invoerkosten mag/kan. Echter had ik geen certificate of origin, dit betekende een vertraging van 4 weken. Een invoice declaration zou overigens moeten volstaan. Dan moet er op de aanvraag wel aanspraak gemaakt worden op preferentie. Iets wat in mijn geval niet gebeurd is en dus voor veel vertraging zorgde. Als je gaat importeren uit een arm land en je wilt geen invoerbelasting betalen, zorg dat je dit certificaat er toch bij hebt. Van export.nl: Een oorsprongsverklaring geeft aan in welk land een bepaald product is gemaakt. Op grond hiervan kan een land beslissen of dit product wel of niet mag worden ingevoerd en hoe hoog de invoerrechten voor dat betreffende land zijn. Een oorsprongsverklaring vervult dus niet alleen een handelsfunctie, maar wordt ook als een politiek instrument gebruikt en is tevens een fiscaal bewijsstuk, waarmee vermindering of vrijstelling van invoerrechten kan worden verkregen.
  9. Het lijkt me zeer onverstandig om eerst te bedenken dat je wilt importeren en vervolgens pas bedenkt welk product?! Bedenk eerst eens waar jij verstand van hebt. In die hoek zou ik gaan zoeken naar een product. Misschien werk je veel met ouderen? Dan kan ik me voorstellen dat je een goed beeld hebt van wat er bij deze mensen leeft? Importeren is niet iets wat je eventjes doet. Handel drijven met het buitenland is soms erg lastig (cultuurverschillen) en je moet heel goed weten wat je wilt. Voor ieder product gelden andere regels. Ikzelf laat vrijwel alle expertise bij het importeren door andere bedrijven doen. Ik doe het nog kleinschalig, hooguit een paar kuub per zendig. Maar zelfs dat valt soms tegen, heb al aardig wat probleempjes gehad bij de douane ivm verkeerde documenten. Vooral die eerste paar keer was een drama, want ik wist werkelijk niets over importeren. Achteraf niet slim(lees dom), vandaar dat ik jou nu kan waarschuwen. Zorg dat je iets leert, dat voorkomt een hoop problemen!
  10. Eigenlijk zie ik zelf niet in waarom ik via jouw website een spel of computer zou kopen. De enige reden dat ik een game via een webwinkel koop is omdat het daar goedkoper is als in de winkel. Nu moet ik zelfs nog € 6,75 extra betalen voor verzendkosten. Dan loop ik liever even naar de winkel, dan heb ik hem direct Misschien kan jij je wel richten op de allernieuwste games. Vaak zijn deze in winkels al heel snel uitverkocht of niet binnen. Ik weet dat gamers een spel vaak als eerste willen hebben. In dit geval maakt de prijs helemaal niets uit.
  11. Is EMS niet gewoon een bedrijf zoals FEDEX/DHL, maar dan uit China? Dat ze het hierover hebben lijkt me dus niet zo'n raar verhaal. Iemand moet dat pakketje toch sturen? Verder is het inderdaad normaal om van te voren te betalen. Zolang je het niet over duizenden euro's hebt is dat de standaard.
  12. Ik maak zelf nooit gebruik van COD payment, dus daar kan ik je helaas niet mee helpen. Met shipping costs wordt alleen de verzendkosten bedoelt en het heeft helemaal niets te maken met de wijze van transport. Ik neem aan dat je de producten snel wilt hebben? Dan raad ik je aan het per luchtvracht te vervoeren. Voor zo'n kleine bestelling is de kans heel klein dat je voor je pakketje nog invoerkosten moet betalen. Laat je het via de reguliere post bestellen of via DHL/Fedex? In het laatste geval zorgen zij voor de douane afhandeling.
  13. Ondanks dat het mij volkomen waardeloos lijkt... Denk ik dat er wel een markt voor is. Vooral omdat er inmiddels een extreme groei is aan webwinkels in (baby)kleding. Veel mensen zoeken leveranciers vanuit het buitenland. Alleen zijn ze bang dat ze de leverancier niet kunnen vertrouwen. Als jij een lijst hebt met leveranciers die bovengemiddeld service bieden en 100% betrouwbaar zijn, dan denk ik dat je daar iets mee kan. Zo'n lijst kan je alleen maar samenstellen door eigen ervaring en een goed netwerk aan informanten. Als het een lijst is die je via Alibaba hebt samengesteld dan zou ik me de moeite besparen. Iedereen kan zelf via dit soort sites een fabrikant vinden.
  14. Volgens mij wordt dit een eindeloze discussie ;D Als ik naar mijzelf kijk; tot mij 21/22 was ik alles behalve ondernemend. Geen visies of dromen. Dit veranderde radicaal toen ik samen met vrienden een wereldreis ging maken. Sindsdien ben ik onrustiger dan ooit tevoren en kan ik niet eens meer in loondienst werken! Zelf had ik een 'eye-opener' gevoel. Ik wist gewoon niet beter! Om mij heen zag ik altijd; je gaat naar school, vind een vriendin, gaat samenwonen, koopt een huis en je gaat werken bij een baas. Pas op mijn 22e besefte ik dat dit nergens voor nodig is! Er is niet alleen optie A! Inmiddels heb ik de laatste 3 jaar zelf kleine bedrijfjes opgestart. En ik merk dat ik de ervaring zeker mis. Ik heb veel fouten gemaakt en maak ze nog steeds! Ben ik dan ongeschikt als ondernemer? Nee, dat ben je pas als je opgeeft vanwege die fouten. Al doende leer ik gewoon, het zat niet in mijn bloed. Maar ik ben ervan overtuigd dat ik succesvol kan zijn als ondernemer!
  15. Wat ik opvallend vind aan alle succesvolle ondernemer is dat zij allemaal extreem volhardend zijn. Opgeven bestaat, een probleem is een uitdaging, 'mislukking is geen optie'. Dat is eigenlijk een levenshouding. Ik denk dat deze kijk op het leven onmogelijk te leren valt; het valt samen met je opvoeding, genen en wat je al hebt meegemaakt.
  16. Heb je al contact met leveranciers? Sommige leveranciers regelen namelijk het gehele papierwerk/verzending voor je. Dit zit dan al vast in de prijs. Overigens zou ik dan wel met kleine bedragen beginnen. B De kosten voor deze vorm van transport verloopt meestal via Fedex of DHL en is vrij kostbaar. Groot voordeel is dat het gewoon aan je deur wordt afgeleverd. Overigens begrijp ik niet helemaal dat je hier niets over kan vinden, want bijv op de site van de KVK staat al aardig wat informatie.
  17. Is het ook niet een kwestie van cultuur? Toen ik in India was, leek het haast wel of vrijwel iedereen zelfstandig ondernemer was. Dat was soms puur uit noodzaak, omdat velen geen scholing hebben en dus geen baan vinden. Deze mensen zochten zelf een oplossing. Scholing of kennis is absoluut geen must om te ondernemen. Als de nood hoog is, zien mensen overal kansen in. In Nederland is het veel makkelijker om aan een baan te komen. Het geeft mensen veel meer veiligheid dan ondernemen. Dat betekend nog niet dat mensen met een vaste baan slechte ondernemers zouden zijn. Ondernemers in Nederland nemen echter geen genoegen met een veilig inkomen en zoeken ook nog uitdaging, vrijheid en passie in hen werk. Dat dit mogelijk is, is een luxe! Want mocht het mis gaan, dan kan je altijd nog terugvallen op loondienst. Ondernemers zijn er dus in 2 vormen 1) uit pure noodzaak 2) uit een drang naar vrijheid/zelfontplooiing Ik geloof dat ondernemen voor iedereen is weggelegd, als de omstandigheden er maar naar zijn.
  18. Je bent even in de war met mijn status ;) mijn naam is Ralph! Ik bestel van ieder product een aantal samples. Bovendien wekt het een beetje vertrouwen. Ik durf niet bij een onbekende leverancier meteen voor een paar duizend euro te bestellen. Laat ze eerst maar zien of ze het wel kunnen. Als de sample dus goed is, blijkt in ieder geval dat ze in staat zijn om een goed product te leveren. Daarnaast kunnen veel zaken tegenvallen; de kleur is net anders, de afwerking is niet zo best, andere materialen, andere maten etc.etc. Vanaf een foto is dit moeilijk in te schatten. Als je eigen ontwerpen wilt laten maken, dan moet je echt naar het land toe. In landen als India/China moet je echt bovenop het productieproces zitten wil het goed gaan. Je moet er inderdaad rekening mee houden dat tussen het moment van bestelling en levering gemiddeld zo'n 4 weken zit. Dat betekend dat je telkens voor minimaal één maand moet bestellen. Je sample kan je overigens wel sneller krijgen door het met DHL/Fedex te laten versturen. Vooral voor een tas is dat geen probleem.
  19. - kan ik gewoon per leverancier handelen over prijs en afhandeling levering etc.of zeggen jullie; je maakt het jezelf veel te moeilijk, houd het bij 1 leverancier. - En is het eigenlijk een haalbare kaart om tassen te importeren uit china én India bijvoorbeeld. -Is het mogelijk om artikelen van meerdere leveranciers samen te laten voegen in 1 container ? Ik geef je alvast 1 advies; begin op tijd! Mijn ervaring met Internationale handel is dat er een flinke tijd tussen bestelling en levering zit. 1) Je kan inderdaad per leverancier handelen over de prijs. Als je dit vanuit Nederland doet en je bestelling is niet al te groot (onder de € 1000,-) dan is onderhandelen lastig. Wel helpt het als je verteld dat je al bij een concurrent aan het kijken bent. Ook kan je door meerdere prijsopgaven zien of fabriekanten wel een eerlijke prijs hanteren. 2) Het is zeker haalbaar om tassen te importeren. Alleen is het wat tijdrovender. Je zal eerst een paar samples moeten bestellen, in mijn geval duurde dit alleen al 6 weken(!). Ook contact via India (en waarschijnlijk ook China) is soms gewoon erg lastig. Cultuurverschillen zorgen ervoor dat je elkaar soms gewoon niet begrijpt. Dat uit zich voornamelijk in verschil in kwaliteit. Ik heb kussens besteld, waarvan één deel uitstekend is, maar het andere deel ronduit rampzalig. Als ik hierover begin wordt het simpelweg weggepraat. Een excuus als "weinig tijd, veel werk en nieuwe mensen" volgt. Service hoef je dan niet verwachten, het is gewoon dikke pech. Het is dan ook erg belangrijk dat je zaken doet met een bedrijf dat al vaker gehandeld heeft met Europese landen. 3) Meerdere leveranciers voor één container. Dat weet ik eigenlijk niet. Het is vaak zo dat bepaalde producten eerder op zijn als de andere. Dan kan je niet wachten totdat het andere product ook bijna uitverkocht is. Ikzelf laat alles versturen per koerier. Dit kost wel meer.
  20. Als je niet voldoende vertrouwen hebt in je product zou ik even wachten met het opbouwen van een gehele webwinkel. Je kan beter testen of je iets kwijt raakt via Marktplaats/E-bay. Daarnaast kan je met je spullen ook op markten gaan staan. Je zal niet heel veel verkopen, maar het zal wel heel snel duidelijk zijn of er toekomst is in je product. Als het goed is heb je dan ook een veel beter beeld van wat je klanten zoeken. Als blijkt dat er meer in zit, dan pas zou ik de webwinkel openen. Inschrijven is een kwestie van een bezoekje aan de kVK bij jou in de buurt. Binnen een uurtje sta je alweer buiten met een inschrijving. Je btw nr. wordt automatisch geregeld. In ieder geval is dit niet het moeilijkste van een webwinkel! P.s. Wat voor producten ga je verkopen?
  21. Registratie is verplicht als je handel gaat bedrijven. Het is me alleen niet duidelijk of je dit nu éénmaal gaat doet of dat je van plan bent een serieuze onderneming te starten. Als je namelijk eenmalig wat spullen gaat verkopen voor Koninginnedag dan lijkt het me een beetje onzinnig je te laten inschrijven bij de KVK. Tip: Ook al gaat het hier om slechts een paar honderd euro, ik zou je product toch eerst even testen. Het is echt zonde van je geld om 'blind' een paar honderd exemplaren in te kopen.
  22. Ik ben inmiddels alweer een paar maanden actief, maar heb me nooit voorgesteld! Ik ben 27 jaar en woon in Breda. Sinds 3 jaar ben ik actief als ondernemer. Gek genoeg had ik vroeger niet veel behoefte om ondernemer te worden. Dit veranderde totaal na mijn wereldreis in 2006. Sindsdien ben ik geïnspireerd geraakt door verre textiel producten. Vooral het reizen/inkopen vind ik prachtig. Eenmaal thuis vind ik het heerlijk om met mijn nieuwe 'veroveringen' aan de slag te gaan. Ik hoop in de toekomst een volledig salaris uit mijn onderneming(en) te halen. Momenteel haal ik alles uit Cambodja en India. Ik ben me ook aan het orienteren op producten uit Egypye en Tunesië. Alleen voordat ik een nieuw product toevoeg aan het assortiment wil ik er wel eerst even geweest zijn. Je wilt toch weten welke mensen achter het product zitten!
  23. Eerlijk gezegd lees ik werkelijk nooit reclame op billboards. Dus ook niet op een fiets, auto of bus. Ik hoop juist op een tijd dat de reclame wat subtieler wordt. Iets meer met geuren, kleuren en geluid? Denk bijvoorbeeld dat het meer reclame is voor de bakker als je hem in het hele dorp ruikt, dan dat je hem ziet!
  24. Dag Remy, Het eerste wat bij me opkwam toen ik je post las; waarom kleding? Maar toen las ik al heel snel dat je dat zelf eigenlijk ook niet precies weet. Om heel eerlijk te zijn adviseer ik je om even verder te denken. Ik ken het gevoel wat je hebt. Zelf ging ik naar Cambodja en zag daar wel wat zitten in mode-accessoires. Dat was enkel en alleen vanwege het feit dat het daar zo goedkoop was. Al vrij snel leerde ik dat het een hele slechte basis is om iets mee op te bouwen. Want eenmaal terug in Nederland bleek dat een heel groot deel van mijn goederen matig tot slecht verkocht. Gewoon omdat het helemaal niet zo bijzonder was zoals ik gedacht had. Ik had namelijk nooit onderzocht of er wel vraag naar mijn spullen was. Mijn gedachte: 'ach eenmaal in Nederland raak ik dat wel kwijt, desnoods voor een hele lage marge.' Helaas, helaas, dat schiet gewoon niet op! Ik heb op markten, beurzen en aan winkels verkocht. De opbrengsten van markten/beurzen zijn niet erg hoog. Vooral niet met een product dat je overal al kan vinden. Ik raad je aan om iets anders te vinden. Wat dit is, dat kan ik je niet vertellen. Maar t-shirts zijn nu niet producten waarmee je jezelf makkelijk kan onderscheiden (zeker niet met al die t-shirts webshops tegenwoordig). Verder lees ik dat je de spullen meeneemt in je rugzak. Ik zou je dat afraden. Als jij goederen niet aangeeft en ze pikken je ertussen uit, dan kan je een fikse boete verwachten. Dan maakt het echt niet uit of er een prijskaartje aanzit. Als je uit deze handel een serieuze onderneming wilt starten zou ik het gewoon eerlijk doen.
  25. Bestel idd van ieder exemplaar dat je wilt slechts 1 stuk. Ik weet zeker dat ze hiermee akkoord gaan. Doen ze dat niet, dan is dat voldoende reden om niet bij ze te bestellen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.