Ga naar inhoud

Josina

Super Senior
 • Aantal berichten

  195
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Josina

 1. Ik krijg ook wel minstens 5 spamberichten per dag van Nederlandse bedrijven. In het begin meldde ik ze wel bij de Opta, maar die doen volgens mij niets met 'kleine' bedrijven.
 2. Ik neem aan dat een tekstschrijver ook auteursrechten heeft? Je mag niet zonder toestemming dingen overnemen die precies hetzelfde zijn.
 3. Onze multiplatformversie werkt op Mac, Windows en Linux. Aub geen promotie van eigen producten op HL!
 4. Geconcentreerd blijven is soms lastig. Bij ons is het in januari gillend druk, dan ben ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan het bellen of mailen. Dan merk je dat je best eens een fout maakt. Deze week is het 'normaal', maar juist dan zak ik in. Gewoon te druk geweest. Dan zit ik als ontspanning hier te lezen.
 5. Mooi hoor. Je mag trots zijn op jezelf!
 6. Wij worden erg vaak gebeld. Er zijn regelmatig 'anonieme' bellers, maar dat zijn meestal grotere bedrijven met een telefooncentrale. Daar zie je de nummers ook niet van. Ongewenste telefoontjes poeieren we netjes af; de frequentie valt reuze mee.
 7. Die kennis van me gaat bijvoorbeeld veel naar kringloopwinkels om daar partijtjes boeken op te kopen. Soms staan er op Marktplaats ook partijen, mensen kopen tegenwoordig veel e-books. Ook op de markt kun je soms goedkoop terecht. Misschien zelf ook een advertentie op Marktplaats zetten: partijen boeken gevraagd?
 8. Ik ken iemand die plan 3 redelijk professioneel aangepakt heeft. Het is voor hem een aardige bijverdienste, maar geen volledig maandloon. Maar goed, voor jou is dat misschien -voorlopig- genoeg. Kun je ondertussen weer aan nieuwe ideeën werken.
 9. Ik heb hier al een hele lijst ophangen wat ik allemaal NIET -of juist wel- moet antwoorden en/of klikken ;D Wel prettig dat jullie alles doorgeven.
 10. Ben het eens met XiaoDI. Winkelpanden zijn tegenwoordig bijzonder prijzig. Kleine ondernemers knappen daar op af. En met gevolg: je ziet in ieder stadje dezelfde winkels. C&A, Hema, Blokker, Marskramer, M&S, Livera, 6 drogisterijen waaronder de Etos, Kruidvat, enzovoorts. Het assortiment is karig. De winkels van de kleine ondernemer zijn veel leuker om te bezoeken. Als ik een pan van de Blokker wil bestel ik deze wel online.
 11. Ik wens iedereen een gezond en een gezellig 2013 toe. En dat we daarnaast maar stinkend rijk mogen worden ;D
 12. Ik ben helemaal niet creatief, dus ik heb het uitbesteed. Voor 7 of 9 tientjes (zoiets) had ik honderden kaartjes die perfect naar mijn zin waren. Je hoeft maar te roepen wat er op moet en je krijgt ook nog een drukproef waar nog van alles aan veranderd kan worden. Gewoon, bij de plaatselijke ontwerper die samenwerkt met een drukkerij.
 13. Beste Ron, Ik ben bijna 9 jaar ondernemer en ondanks diepe dalen maar gelukkig ook hoge pieken geniet ik nog steeds iedere minuut. Ik wens jou hetzelfde (dat genieten dan ;)). Heel veel plezier gewenst!
 14. Op [mod edit: schrap op basis van whois gegevens] staan ook een berg bedrijfsuitjes.
 15. Eens met hierboven. Verder nog: Veel mensen hebben al een uitvaartverzekering die erg standaard is. Is het dan misschien een idee om wat bijzondere uitvaarten aan te bieden? Want daar is men misschien wel naar op zoek? Ik hoor dat er tegenwoordig nogal vraag is naar aparte uitvaarten.
 16. @ Ingrid Inderdaad! Meteen maar weer een waarschuwing voor anderen dan. Typisch, in dat nieuwsbericht wat je erbij zet staat dezelfde naam van die advocaat. Niet origineel. Zeker weer adressen van de KvK opgekocht.
 17. Gisterenavond kreeg ik een mail van een advocaat. Ik zou rond de 10.000 euro van een klant tegoed hebben, en die wilde een betalingsregeling treffen. Nu hebben wij geen vorderingen van die grootte, dus er gingen meteen alarmbellen rinkelen. Eerst denk je nog: misschien naar een verkeerd adres gestuurd, maar mijn naam en voorletters stonden keurig in de brief. Advocaat op Google gezocht, bestaat niet. Bedrijfsnaam van de schuldenaar opgezocht: bestaat ook niet. Het tel. nummer is van een particulier in A'dam. De vordering staat overigens in een html-document -ook al verdacht natuurlijk- met macro's (of hoe heet dat), want ze waren er 1 vergeten in te geven. Misschien zit er een virus in (maar ik heb een Mac, dus dan komt het er niet door) of misschien willen ze vissen naar mijn bankrekening e.d. Waar meld ik dit soort dingen? Acquisitiefraude is dit niet...
 18. Wij verkopen ook standaard software. Wij vragen klanten zelfs om suggesties. Natuurlijk kun je niet alles inbouwen, het moet algemeen toepasbaar zijn en het moet bij onze software en bij ons bedrijf 'passen'. Als een klant iets speciaals wenst, wordt in zeldzame gevallen maatwerk aangeboden. Maar wel per offerte natuurlijk. Misschien een vergelijking: als je Philips mailt dat je graag zou zien dat hun stofzuiger ronder moet (om maar eens wat te noemen), dan krijg je daar ook geen ontwerp- of ontwikkelingskosten voor. Hooguit een bedankje voor het idee. Ik vraag me af of dit juridisch wel enige grond heeft?
 19. Josina

  Boekhouder

  Ben het eens met Roel. Als je gevoel niet goed is, zoek dan een ander. Er zijn er genoeg. En er staan natuurlijk wel kosten op de bankafschriften waar je soms geen factuur van hebt. Verder zijn er vaak nog verborgen kosten (waar je wel een factuur van in de mail hebt gehad maar die je vergeten bent af te drukken). Die staan dan in ieder geval wel op de bankafschriften. Ik zou overigens geen risico nemen door je AH-bonnetjes af te trekken.
 20. Wouter: Hartelijk dank voor de tip. Ik heb je column gelezen en alle punten -en vooral punt 3- gelezen. Dat heb ik inderdaad nog niet gedaan, dus daar ga ik morgen eens mee aan de slag!
 21. @ Ruben Dichterlijke vrijheid mag ook in een spotje natuurlijk. Het bekt wat beter, denk ik. @ Hans en Derek-Jan Onze commercial was inderdaad en aanvulling op het topic en op verzoek.
 22. Even ter aanvulling en op verzoek: ons reclamespotje.
 23. @Dennis Dat had ik dus ook bedacht, zoals jij en Bloomberg. Je moet toch eens de knoop doorhakken en die grote stap nemen. Het bedrag wat ik er om te beginnen in wil steken is maar een opstapje voor de eerste paar spotjes. En ik ben geen type om het daarna 'af te schrijven'. Als je ergens achter staat moet je doorzetten. Ik zal eens verder denken over ludieke acties. @Benm Nou, ik vind het bijzonder leerzaam, om te vragen waar jullie naar kijken op tv. Niet alleen om eens te horen waar een ondernemer naar kijkt, maar meer nog de ideeën en reacties die ik er als bonus bij krijg. Ik vind dat juist zo mooi: de ondernemers hier zorgen er door verschillende meningen voor dat je alles goed overdenkt.
 24. @ Eentje Leuk, dat hoor ik inderdaad van veel ondernemers hier in de buurt. En ook alle winkels hebben lokale radio aanstaan. @ Bas Accountview is ook best prijzig, maar of dat aan de reclame ligt? Ons programma is veel goedkoper, maar het onze is natuurlijk wel redelijk basic. Alleen hebben de meeste ondernemers daar genoeg aan. En wij gaan de prijzen echt niet verhogen. We hebben al lang gemerkt dat je gewoon heel veel meer verkoopt als je de prijzen laag houdt en service biedt. Nu willen we ook niet gaan uitzenden voor Boer zoekt Vrouw :) of het EK Voetbal. Dat is natuurlijk echt zonde van het geld.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...