Geconcentreerd blijven

Aanbevolen berichten

Naar aanleiding van een bericht van Entrepeneur, leek het me leuk om eens te kijken wat de leden van HL doen om geconcentreerd te blijven werken. We zitten vast allemaal wel eens een lange avond te werken om administratie of offertes optijd af te krijgen.

 

 

Ga aan de slag met het schrijven van een 6 maanden plan. Maak een strakke planning en hou je er aan. Probeer op schrift structuur aan te brengen waardoor je taken gedaan krijgt.Nu zomaar in het wilde weg van alles doen helpt niet echt mee. Maak een prioriteitenlijstje met alle problemen. De meest urgente bovenaan en werk ze af. Streep ook flink door wat je opgelost hebt,geeft motivatie om te zien dat je aan het wegwerpen bent.

 

Wat mij erg helpt in tijden van chaos en down gevoel is een strak werkschema. Ik heb er profijt van.

 

Mijn werkschema is nu:

 

0900-0950 uur: werken

0950-1000 uur: pauze( muziek aan,krantje,hondlopen,totaal iets anders,weg van computer in ieder geval.)

1000-1050 uur: werken

1050-1100 uur: pauze

1100-1150 uur: werken

1150-1300 uur: eetpauze

1300-1350 uur: werken

1350-1400 uur: pauze

1400-1450 uur: werken

1450-1500 uur: pauze

1500-1550 uur: werken

1550-1600 uur: pauze

1600-1650 uur: werken

 

Veel korte pauzes waardoor ik me tijdens de werkuren veel beter kan concentreren en veeeeeeel meer gedaan krijg dan dat ik uren achter elkaar werk. Dan wordt ik snel afgeleid en verbaas me dan soms hoe ik in hemelsnaam op de website van Zuid-Afrika terecht kom om naar vakanties te kijken...

 

 

Als ik voor een langere tijd achter de pc aan het werk ben dan zet ik altijd een film aan. Dit moet een film zijn die ik al eerder heb gezien en hij moet in het engels zijn. Op die manier kan ik geconcentreerd aan het werk blijven. Ik heb het ook met muziek geprobreerd, maar dan gebeurt er toch teveel om mij heen wat voor afleiding zorgt.

Ik werk op een pc met 2 schermen dus ik zie het andere scherm met de film steeds in mijn ooghoek.

Link naar reactie

Ik neem geregeld even een break, maar heb daar geen vaste regelmaat in. Mijn werk bestaat vaak uit vele kleine deeltaakjes. Vooral bij het ontwikkelen wil je gewoon even afmaken waar je mee bezig bent en dan pas even een korte break doen. Dat afmaken kan 10 minuten duren, maar ook gerust een uur.

 

Ik werk geregeld bij opdrachtgevers, maar ook vaak thuis en ik merk dat thuis mijn ritme veel te onregelmatig is. Later opstaan, ochtendritueel duurt langer, pas om 12 uur douchen, rustig tussendoor tv kijken, enz. Te veel afleiding. Ik probeer daar wel wat aan te doen, maar valt ook niet mee.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie

Ik heb er geen moeite mee geconcentreerd te blijven. Sinds een aantal jaren stel ik voor mezelf dagelijks vast wat ik die dag in ieder geval gedaan wil/moet hebben. Daar geef ik prioriteit aan. Tussendoor doe ik regelmatig wat anders, wat kan varieren van een stukje wandelen, boodschap doen, was draaien of bijspringen op de dierenambulance. Maar qua werk focus ik op wat er af moet - stel daarin wel haalbare doelen en ik ga niet naar bed voordat af is wat ik mezelf heb opgelegd.

Haalbare doelen en daarmee ruimte voor andere dingen tussendoor helpen mij om te focussen en stress te vermijden.

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie

Geconcentreerd blijven is soms lastig. Bij ons is het in januari gillend druk, dan ben ik van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat aan het bellen of mailen. Dan merk je dat je best eens een fout maakt.

Deze week is het 'normaal', maar juist dan zak ik in. Gewoon te druk geweest. Dan zit ik als ontspanning hier te lezen.

Link naar reactie

Zo'n schema zou voor mij niet werken - als ik in een flow zit dan moet ik doorgaan.

 

Wat verder het beste werkt is absolute rust - geen muziek, geen telefoon, geen emails - geen afleiding.

 

En als het even op is met de concentratie dan doe ik even een rondje nu.nl, higherlevel, geenstijl, dumpert, webwereld, de gelderlander, motorforum, marketingfacts en facebook en kan ik er meestal wel weer tegenaan.

Link naar reactie

ik heb maar twee tips voor mensen met een drukke inbox.

 

1. e-mail notifier UIT (geen geluid en/of pop-up). Lees je mail op vaste tijden op de dag.

2. als je je mail leest, maak een keuze:

A. kan het antwoord binnen een paar minuten? Meteen doen.

B. zo niet, sleep de mail naar je agenda en plaats het (met een reminder) op een tijdstip of dag in de toekomst waarop je er wel aan toekomt en bericht de afzender wanneer reactie volgt. Laat vooral zo min mogelijk mails in je inbox achter, maar maak ook geen to-do map aan. Elke keer als je de inbox of de to-do map opent, zinkt de moed je in de schoenen.

 

Voordelen:

- de notifier verbreekt je concentratie niet.

- eenvoudig te beantwoorden mails nemen niet langer plek in in je inbox

- je inbox blijft schoon door het slepen van toekomstige taken naar je agenda

- met als bijgevolg dat je niet elke nog niet afgewikkelde mail uiteindelijk wel 14 keer gelezen hebt

- door het slepen naar je agenda maak je ook meteen een 'afspraak´ met jezelf om dit op te pakken

 

 

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie

Ik hanteer voor bepaalde werkzaamheden - of voor het inplannen van totaal verschillende werkzaamheden - wel een planningsschema en met harde deadlines. Bij administratief werk zet ik barokmuziek op de achtergrond aan, dat helpt mij enorm bij de concentratie. Mijn schema is wel grofmazig, ik houd werkblokken van ca. 2,5 uur aan en wissel wel af met andere bezigheden.

 

Goed plannen en die planning ook strikt naleven geeft enorm veel rust en veel tevredenheid als je zaken echt af hebt gekregen.

 

Succes en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie

Echte schema's heb ik niet. Wel begin ik elke ochtend met alle mail checken

Ik werk per "project" dat tussen de 5 minuten en 2 uur kan duren. Meestal vergeet ik dan zaken als eten en drinken. Thee staat vaak koud te worden naast het toetsenbord. Pas als iets klaar is ga ik even een forum checken, nieuwe thee halen of wat eten.

 

Als het lekker druk is heb ik geen moeite met concentreren. Als het rustig is krijg ik minder gedaan en dwaal ik vaker af.

Net als Peter heb ik een flow nodig en dan kan ik wel soms 3-5 uur achter elkaar door. Bij het maken van een spel moet je er echt in zitten en dan "gaat het vanzelf..."

www.8D-games.nl Serious Games, Gamercials & Apps

Link naar reactie

Een goede start begint uiteraard met een goed ontbijt!

Voor mij werkt het het best als alle stoorzenders op de achtergrond zijn of in zijn geheel niet aanwezig zijn.

Als ik vanuit huis werk en vrouw en kind zijn ook aanwezig kan ik mij alleen concentreren als zij ook hun eigen ding doen.

 

Het verhaal van Joost om je email op geplande tijden te bekijken (bijv 3 a 5 x per dag) komt mij bekend voor en werkt voor mij ook het best.Ípv te pas en te onpas de inkomende mail te bekijken en accuut te beantwoorden. Kijk naar de smart phones tegenwoordig mensen die weten dat er geen nieuwe berichten zijn willen toch even kijken. Het is een soort gewoonte geworden voor sommige om even op de telefoon kijken alsof ze op hun horloge kijken.

 

Andere manier voor mij die werkt zodra ik mij niet geconcentreerd, negatief, belemmerd, ziek zwak of misselijk voel is alles aan de kant, jas aan en naar buiten het liefst naar een bos park of groene omgeving in de buurt en heel simpel een stukje wandelen en even je hoofd op niets dan de frisse wind en of de omgeving in je opnemen, een zgn "Time in" ipv een Time out.

Als ik dit gedaan heb voor minstens 30 min heb ik weer nieuwe energie en alle negatieve belemmeringen zijn dan gedeactiveerd en ik kan me weer op dat storten waar ik daarvoor mee bezig was,

Link naar reactie
Gast Verwijderd account

Heb sinds kort Twitter en Facebook verbannen uit mijn bookmarks :) Daarnaast veel korte pauzes.

 

Wil komend jaar meer met meditatie gaan doen. Maar momenteel heb ik hier geen concentratie voor :)

Link naar reactie

Blij dat ik een winkel heb....

Moet er om 9.00 zijn, 40 min rijden(dus onbijtje eet ik onderweg) pauzes zijn belangrijk, goed eten en drinken ook.

Tot vorig jaar dronken we koffie in de winkel, lunch net zo... per 1-1-13 is de keuken tevens kantine geworden.

Dus iedereen krijgt zijn pauze en enkel bij nood word die onderbroken. (opvallend is dat personeel nu ineens ook meer persoonlijke dingen vertellen, meningen over dingen geven die we daarvoor niet hoorden, de sfeer is ontspannend)

Personeel loopt nu naar beneden en zegt: zo we kunnen er weer tegenaan!

 

Vind het heerlijk even een paar 'verplichte' dingen te doen, zet vaak wel een radio op de pc erbij aan.

Mn vader deed de kwartaal papieren in de week voor het opsturen naar boekhouder, ik houd het wekelijks/2 wekelijks bij.

Ik zou een week boekhouden niet kunnen en ws komt het dan te laat bij mijn boekhouder.

 

Ben soms blij dat de bestellingen binnen komen, klanten kan helpen/advies geven.

Vooral papierwerk kan ik zo laten liggen en later als de winkel weer vol is dan toch maar dat ene klusje afmaken.

Persoonlijk kan ik mij ZEER slecht consentreren... altijd zo geweest, spring van de ene taak op de andere. Maar alles komt af!

Ook pak ik af en toe liever een vrije avond of zondag, simpel weg: er is dan geen ruis en kan ik het klusje even afmaken.

Soms laat ik er geen gras over groeien

vb in overleg met mn pa: nieuwe vriezer nodig, hij : ja moeten we doen, Volgende dag stonden ze er al ;)

en nu bedenk ik me, dat de tabellen voor omzet 2013 nog niet goed waren, heb ze zo weg geklikt ;D :-[

www.jumper-bussum.nl / www.degooisediersuper.nl

Link naar reactie

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/leechblock/

 

 

LeechBlock Changed My Life

I want to tell you about LeechBlock. It’s a little tool I found about a couple of years ago and I can say without a trace of exaggeration that it changed my life. I wrote about it once before—back after I discovered it—but want to come back to it since it’s proven its value again and again since then.

 

There was a time that I was unable to keep myself from wasting vast amounts of time on the internet. Often it was subconscious; I would suddenly become aware that I had stopped working and started surfing. I had inadvertently left behind what I had been doing and was checking in at Facebook or Twitter or any one of these other time-sucking distractions. Thanks to LeechBlock, those days are over.

 

LeechBlock is an add-on for Firefox. It is the brainchild of James Anderson, an assistant professor at Reformed Theological Seminary in Charlotte........

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
 • Onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  2 leden, 110 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 80.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.