Cookies op HigherLevel.nl
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
sent2016
sent2016
Beste lezers
Ik heb sinds twee maanden een horecabedrijf overgenomen. Nu is er in dit horecabedrijf een kassasysteem met 1 kassa. Voor rustige dagen is dit geen probleem en kan gewoon elke bestelling netjes worden aangeslagen, maar op een drukke zaterdagavond of bijvoorbeeld carnaval word er met meerdere personen achter de bar gewerkt en is er absoluut geen tijd om elke bestelling op de kassa aan te slaan. Nu heb ik dit probleem voorgelegd aan mijn boekhouder en deze gaf als antwoord dat dit geen probleem was want hij zou dan de omzet en btw afdracht berekenen via forfaitaire berekeningsmethoden op basis van de inkopen. Via de inkoopfacturen en de verkoopprijzen kon hij dan de omzet en btw berekenen. Nu vraag ik me af of de fiscus dit zo accepteert aangezien ik hem al eerder heb betrapt op kleine onwaarheden en ik in de toekomst geen problemen hierover wil met de fiscus.
Ik heb ook nog een tweede vraag waar ik hoop dat iemand mij bij kan helpen. Mag je namelijk in de horeca bepaalde percentages opnemen voor verspilling of derving van inkoop en voor gebruik door personeel.
Ik koop dat er mensen zijn die me willen helpen bij deze issues.
Alvast erg bedankt.
Link naar reactie
Aanbevolen berichten
11 antwoorden op deze vraag