• 0

website voor kleine aannemer

Hallo Higher Level!

 

Om mijn afbouwbedrijf beter zichtbaar te maken heb ik de laatste tijd een paar keer het idee gehad om een website te (laten) bouwen.

Echter nu vraag ik mij af of er mensen zijn die cijfers hebben mbt het nut van zo een website.

Hoeveel opdrachten worden daar nu daadwerkelijk mee binnen gehaald? Hoeveel clicks krijgt een website?

 

Het valt me ook op dat veel kleine aannemers een website hebben die niet echt aanspreeksmakend is.

Dit zal vast een budget kwestie zijn, ik begrijp dat een website niet goedkoop is.

 

Zijn er cijfers van de relatie tussen kosten en opbrengsten?

Of heeft iemand hier misschien een advies over?

Graag hoor ik van jullie.

Alvast bedankt! :)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

25 antwoorden op deze vraag

  • 0

Vraag je af hoe je potentiele klanten je zouden kunnen proberen te vinden - ik denk dat de meesten gaan zoeken op internet, en daar zul je vast naar boven komen via de telefoongids en die vage bedrijfsverzamelsites. En dat geldt voor al je concurrenten ook, dus daar val je niet op.

 

En ik wil ook zien of je een beetje professioneel overkomt, en wat de ervaringen van anderen zijn. Dat kun je doen door jezelf online te presenteren.

 

Kleinere bedrijven in de uitvoerende hoek (aannemers, garages, autohandelaren, schilders, etc) hebben vaak zelfgemaakte websites - tenminste, zo zien ze er uit. Daar kun je dus ook al eenvoudig beter scoren, qua uitstraling.

 

Zijn je klanten consumenten of bedrijven?

Link naar reactie
  • 0

Groot Plafonds,

 

allereerst welkom op ondernemersforum Higherlevel.

 

Wat zie je nu zelf als je jouw voornaam en familienaam en bedrijfsnaam opzoekt in Google? Hoe kom je nu aan opdrachtgevers? Wat doen jouw concurrenten van vergelijkbare omvang?

 

Als moderator zie ik mogelijk iets meer dan HL-leden. Daarom houd ik het voor nu bij algemene tips:

 

- een website met alleen een indexpagina met een opsomming van contactmogelijkheden is al beter dan een placeholder

- LinkedIn kun je ook gebruiken

- Google Mijn Bedrijf kun je ook gebruiken

- HL-profiel kun je ook gebruiken

 

Waarom zou je niet een paar honderd euro over hebben voor een eenvoudige website voor het geven van een bedrijfsintroductie, overzicht van producten en dienstverlening en contact- en/of offertemogelijkheid? Gezien de vraagstelling heb je er zelf weinig idee van, maar daarmee ben je hier wel op een aardige plaats ter oriëntatie op eventuele vervolgstappen terecht gekomen. Succes!

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Website voor een klein bedrijf is altijd een toegevoegde waarde, exacte cijfers over de opbrengst zijn denk ik moeilijk te geven, zo'n website hoeft ook niet ingewikkeld te zijn, paar pagina's geeft vaak al een indruk.

 

En dan in combinatie met b.v. een FB pagina waar je d.m.v. foto's een completere indruk kunt geven, al vind ik die close-up van iemand met een mond vol schroeven niet echt professioneel overkomen. ;), wat Peter schrijft, laat op alles wat je neerzet op social media je professionaliteit zien en humor kan, graag maar nooit ten koste van je werkhouding.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie snelle reacties.

 

Zo te zien heb ik niet kunnen verhullen dat ik een hopeloze beginner ben op dit vlak. ;D ;D

De opmerkingen die jullie maken zijn zeer waardevol voor mij.

Het besef dat het voor mijn potentiële klanten een totaalplaatje van meerdere online ervaringen is is een goede en ik zal binnenkort eerst beginnen om dat te stroomlijnen.

 

"al vind ik die close-up van iemand met een mond vol schroeven niet echt professioneel overkomen"

 

daar heb je gelijk in, het is jammer dat dat het eerste is dat je ziet. dankjewel. :)

nu ik het terug kijk is het taalgebruik op de pagina ook niet erg professioneel, te vrijblijvend. ook een verbeterpunt

 

Zijn je klanten consumenten of bedrijven?

 

vooralsnog voornamelijk aannemers maar het lijkt me goed om ook voor andere bedrijven goed te zien te zijn.

 

 

Gezien de vraagstelling heb je er zelf weinig idee van, maar daarmee ben je hier wel op een aardige plaats ter oriëntatie op eventuele vervolgstappen terecht gekomen

 

klopt ;) wat is er nu leerzamer dan het voor te leggen aan professionals! dank :)

 

Link naar reactie
  • 0

De toegevoegde waarde van een website zal voor iedereen anders zijn. Mijn eigen website heb ik voornamelijk als online visitekaartje. Het werk wat ik binnen haal (voor het buitenseizoen van 2018 heb ik inmiddels voor 4 maanden aan goedgekeurde opdrachten) haal ik via mond tot mond reclame binnen. Online word ik ook wel regelmatig gevonden, maar dat zijn dan meestal de prijsvergelijkers waarvoor ik dan toch weer te duur blijk te zijn.

 

Hierbij moet ik wel vertellen dat ik voornamelijk in en rondom mijn eigen woonplaats (ongeveer 14.000 inwoners) werk, en dat ik de eerste 3 jaar nodig heb gehad om mijn eigen netwerk op te bouwen.

 

Mijn website heb ik zelf gemaakt (wat ook wel te zien is) en foto's plaats ik voornamelijk op mijn Facebook bedrijfspagina.

 

Als afbouwer zal het voor jou belangrijker zijn om bij de lokale aannemers bekend te worden.

 

 

Link naar reactie
  • 0

GP, bekijk het verschil eens als je in Google zoekt op PB en GP of jouw voornaam en familienaam. Mooi praktijkvoorbeeld ter vergelijking. Perry heeft met eigen kennis en kunde aardig de regie genomen in zijn online (re)presentatie.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

nog effectiever, maak eens wat video's met je werk... hier wat (amerikaanse) voorbeelden, de opdrachten vliegen binnen:

NS Builders: https://www.youtube.com/channel/UCIo1gaS5cLsCtgaCLhi08cg

Matt Risinger: https://www.youtube.com/channel/UCFCTrfb1JUJjs3Im8OZDtBw

en hier een interessante uitlegvideo over hun social media strategie met video:

 

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

Voor een onderneming zou je een plan moeten hebben. Hetzelfde geldt voor een website of social media of video strategie, of dat nu in je hoofd zit of op papier staat.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat de winst van een goede website voor een aannemer niet zit in het aantal opdrachten dat je er door binnenhaalt maar door het verschil in de kwaliteit van de opdrachten.

 

Als je door je presentatie op internet bij betere, meer bij jou passende potentiële klanten op gesprek kan komen dan hoef je minder tijd in acquisitie te steken voor dezelfde omzet en de kans dat ze over jou verder vertellen is dan ook groter.

 

Je zal het denk ik dus niet heel direct merken wat je goede aanwezigheid doet.

Multiplex op zijn mooist:

https://pastjekastje.nl Je kastje mooi op maat

https://www.svendingtray.com Buikbakken voor promotie en hospitality, standaard en maatwerk:

Link naar reactie
  • 0

Willen scoren op algemene zoektermen is veel minder aan de orde als een website primair als online visitekaartje dient voor lokale of regionale dienstverlening. Mark en Perry lichten dat ook al keurig toe.

 

Groet,

 

Highio

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Mensen vinden het in ieder geval fijn als ze jouw (professionele)website na een zoekopdracht tegenkomen. Een idee krijgen wat jij voor ze kan betekenen door middel van meest recent werk e.d. Zoiets geeft een klein stukje vertrouwen. Als je dan ook nog even je contactgegevens en wat leuke foto's toevoegt, dan zou dat al helemaal geweldig zijn.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb zelf een simpele wordpress website.

 

Ik heb wel gemerkt dat je met enkele tips op gebied van SEO er kan voor zorgen dat je op de eerste pagina terechtkomt in google als mensen zoeken naar 'soort aannemer' + 'stad'.

 

De telefoontjes die ik al gekregen heb die beginnen met: 'Ik heb uw telefoonnummer gevonden op internet' zijn al niet meer te tellen.

 

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

'Ik heb uw telefoonnummer gevonden op internet'

 

 

Dat zijn vaak (mijn ervaring) de prijsshoppers, de klanten waarvoor ik achteraf toch te duur ben.

Als aannemer moet je juist door het leveren van kwaliteit en service boven de rest uit zien te steken. Via de website mag je de strijd aan met de zzp-ers die voor €25,00 tot €27,50 per uur komen klussen.

 

Een website is voor een webshop en voor diensten door het hele land onmisbaar, maar voor de aannemer/schilder/stucadoor/etcetera* moet het niet de voornaamste inkomstenbron zijn.

 

*Bovenstaande mening baseer ik op zowel mijn eigen ervaring als op de ervaringen van websiteloze maar toch behoorlijk volgeboekte collega ondernemers in vergelijkbare branches. Om een onderneming te beginnen kan het dan juist weer wel belangrijk zijn om in de eerste jaren bekendheid te creëren.

 

Link naar reactie
  • 0

Bij mij is dit niet het geval. Ik kom dit jaar nog niet aan 10 offertes. Meestal bellen de klanten met een probleem of iets dat moet gebeuren en vragen ze een afspraak. Iemand die op voorhand mijn uurtarief vraagt is een uitzondering.

 

En er staan momenteel ook geen laattijdige betalers in mijn lijstje met verstuurde facturen.

 

 

 

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het jammer dat de vragenlijst niet in het rapport is opgenomen. Want op de ene plek staat dat een website de zzp'er 22.500 euro oplevert en op de andere plek dat dit 22.500 euro extra is. Verder gaat het onderzoek over "meer omzet" en is de titel "meer winst". Is dat laatste alleen een aanname (extra omzet met geringe investering zal dus wel meer winst zijn) of is dit expliciet gevraagd? Daarom zou ik graag willen weten hoe de vragen precies zijn gesteld. Heeft iemand die vragenlijst gezien?

Link naar reactie
  • 0

"Wie de schaduw van de boom wil, moet ook de vogelpoep aanvaarden."

 

Ook met mond tot mond reclame krijg je de koopjesjagers, die het net niet helemaal begrijpen, en die krijg je nu eenmaal ook bij bellers of mailers die geintresseerd zijn in een uurtarief, wat helemaal niet wil zeggen dat het altijd koopjesjagers zijn, ze hebben al interesse in je diensten en willen vervolgens graag weten wat iets gaat kosten.

 

Soms haken ze af en een volgende keer dan heb je een opdracht.

 

Ben het er wel mee eens, zit je in een beroep waarbij iets gemaakt wordt, timmerman, stucadoor, schilder, plafonneur, dan is als het goed is, een website een additief, een aanvulling, iets waar klanten wat meer informatie op kunnen vinden bij interesse.

 

Link naar reactie
  • 0

Hoi Mark,

 

Ik las je forum bericht via toeval omdat ik via google naar wat anders zoek.

 

Voor mijzelf; ik beheer, onderhoud, bouw en adviseer nu ruim 15 jaar MKB bedrijven en verenigingen rondom websites en herken veel in je vragen.

 

1) website keuze; er zijn vele specialisten en beunhazen. Ga niet voor webdesigners met hun 'eigen' geschreven website software. Kies voor een wereldwijd erkend, ondersteunde bestaande oplossing, genaamd Wordpress. Dit is een CMS software voor je website die bekend staat om zijn gebruiksvriendelijkheid en toegankelijkheid voor designers, tekst schrijvers, zoekmachine specialisten, programmeurs. Hiermee voorkom je dat je vast komt te zitten bij je 'specialist' en geeft je de ruimte om in de toekomst te wisselen zonder verlies van fotos, tekst, zoekmachine resultaten, etc. Ook geeft dit jou de basis in de gesprekken met de verschillende 'specialisten' die je zoekt. Kennen ze Wordpress niet of kunnen ze er niet mee werken, dan is het voor jou niet de moeite om met hun verder te gaan.

 

2) goede website, ja kunnen we lang verhaal van maken. Kies een 'responsive' ontwerp of thema. Hier heb je geen designer voor nodig. Themas zijn aan te passen naar je huisstijl kleuren en 90% van site word bepaald door de indeling/fotos/teksts. Bespaar je geld aan een designer, hou de designer als advies voor jou kleuren en jou fotos.

 

3) Inhoud van de site, dit hoeft niet groot te zijn voor jou. Opvang pagina (home) met introductie wie je bent, wat je doet (je diensten) je portfolio (die je zelf geadviseerd word om bij te houden) en een contact pagina met een goed formulier en correcte gegevens. Social media integratie is een vorm van contact waar Wordpress en een goed theme meer dan goede integratie voor bieden

 

3) Google!!! (natuurlijke zoekresultaten en betaalde zoekresultaten). Je praat over statistieken. Dit begrijp ik geheel, dit is immers jou meetmiddel door de komende jaren die komen gaan om te zien waar je kunt bijschaven en wat mensen interessant vinden. Google houd van een balans van inhoud op je paginas (dus jou geschreven tekst en jou gemaakte fotos). Ook houd google van sites die up-to-date zijn. dit betekend dat als je iedere maand of iedere week iets aan je protfolio toevoegd, dan ziet google dit. Daarnaast heb je inderdaad een klein beetje optimalisatie nodig tussen de 'knoppen' en 'fotos' hun beschrijvingen om beter vindbaar te zijn voor specifieke zoekwoorden. Maar dit wil je door de jaren zelf doen (zijn goeie 'jip-en-janneke boeken voor om zelf te leren!', of door een tekstschrijver/SEO specialist doen. De laaste stap voor google, waar google gek op is, is SOCIAL MEDIA. Dit is heel simpel, google houd van echte mensen en hoe zij zelf aangeven wat leuke sites zijn. Facebook pagina's(niet profiel) waar je ook je portfolio op bijhoud(je site plaatst automatisch een link op facebook met je nieuwe pagina/portfolio item) en mensen klikken hier op/liken dit. Dit laatste vraagt veel herhaaldelijk werk en unieke tekst. Meestal volstaat een vriendin of vrouw die graag voor je schrijft. Naar een paar portfolio items en social media posts gaat ze het leuk vinden, en je kunt haar voor de kerst een paar leuke leesboeken doen over Tekst Schrijven en SEO. Werkt prima voor de relatie (de vrouw kan voor jou praten en jij blijft lekker je ding doen) en google vind dit ook nog leuk!

 

Al met al, maak jezelf niet te moeilijk, registreer een gratis wordpress website, begin met je pagina's, fotos en menus te spelen en als je blij bent met de eerste versie koop je er een domein bij/of je verhuist naar een wordpress hoster.

 

Oh, wordpress heeft ook leuke modules! Zeker voor ZZP'ers. Denk aan gratis module om 'offerte' of 'factuur' te sturen (met nederlandse standaarden). Doordat je website 'responsive' (zie begin van mijn reactie; betekend dat het werkt op telefoon/tablet en computer) kun je overal met je telefoon in NL een nieuwe klant een offerte sturen of factuur. Als je een 12V mobiele printer voor de 'werkbus' koopt kun je zelfs deze offertes en facturen formeel uitprinten bij je klant voor de deur (naast een copie op de email). Bespaart je weer administratie en werk thuis.

 

Ik kan nog wel even doorpraten :) Veel vergelijkbare ondernemers geholpen en advies gegeven.

 

Mocht je een gratis Wordpress websites met modules willen om te proberen, ik beheer een aantal 'beheerde' wordpress sites voor derden. Beheerd betekend dat alle technische updates onder de motorkap van wordpress en de hosting uit handen worden genomen (minder werk voor jou). Neven diensten zoals SEO advies/tekstschrijven, etc. zijn (mocht je in eigen netwerk dit niet hebben) aanwezig, maar ik denk dat je hier de ruimte wil hebben om je eigen netwerk van specialisten op te bouwen.

 

Goede website kan veel doen voor je onderneming! 'google: feel good fight groningen' is een voorbeeld van een ZZP trainer die zijn succes volledig aan zijn website/social media en google te danken heeft (en alles zelf onderhoud!).

 

 

[Mod edit: werving verwijderd]

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Ik begrijp dat je deze vraag stelt. In de bouwwereld moeten veel bedrijven het hebben van mond tot mond reclame. Ze willen ook vaak niet anders. Traditioneel werkt voor ze. Niet slim er kan namelijk zoveel uit internet gehaald worden.

 

Voor de ZZP en MKB zonder marketingafdeling adviseer ik toch zeker een website.

Waarom??

Niemand gaat de deur meer uit zonder smartphone. Is men op zoek naar een antwoord of een product dan gaat men eerst kijken in Google (anno 2017 via hun smartphone). Vanuit die zoekopdracht geeft Google je resultaten.

Vanuit die resultaten zal je op moeten vallen en moet men klikken op jouw website.

Daar gaat het weer verder. Je hebt 10 seconden de tijd om op te vallen. Je tekst moet dus goed zijn en ook weer de aandacht trekken zodat men contact met je opneemt.

 

Kijk ook eens anders naar je website. Denk je echt dat iemand die 10 seconden geleden nog nooit van je heeft gehoord, meteen een opdracht geeft?

Waarom zou iemand die voor het eerst op je website komt dat doen?

Het zal best wel eens gebeuren, maar dan is het puur toeval. Het is zeker niet de beste manier om met de online mogelijkheden je business te bouwen.

 

Vandaag de dag is het mogelijk je website voor je te laten werken. Geen visitekaartje, maar een verkoopmachine.

 

Door de juiste conversie kanalen in te zetten is het mogelijk dat jij top of mind blijft en dat jouw potentiële klant netjes begeleid wordt vanuit zijn zoektocht naar een aankoop van jouw product.

Natuurlijk houd het niet op na verkoop, er moeten nog meer verkopen gedaan worden.

 

Acquisitie anno 2017 gaat digitaal. Via website, smartphone, social media en natuurlijk email.

 

Zoek een goede websitebouwer die verstand heeft van seo

 

Vrgr

 

Daan Sondervan

 

★ Expert Lead en Klant generatie ★ Email marketing automation ★ E-commerce ★ Display Advertising ★Media Buy

★ Mobile marketing ★

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 114 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.