• 0

Ervaringen met MKBREIZEN, ‘Mkb op reis’, MKB Topdeal of MKB Top deal?

Mag een bedrijf je laten betalen als hun mail door spamfilter niet is gezien?

 

Sinds kort worden 'kleine zelfstandigen' door MKB Reizen of MKB Op Reis gebeld. Dit zijn allebei dezelfde organisatie en horen bij MKB Diensten (dit bedrijf uit Hengelo levert naast reizen ook korting op energieproducten, verstuurt pakketten, levert drukwerk, verkoopt soft- en hardware, verzorgt enquêtes en kan zakelijke afspraken voor je inplannen).

 

MKB Reizen en MKB Op Reis, handelen beide op een zelfde manier:

  1. Je wordt gebeld en er wordt aan jou als ondernemer flinke korting beloofd op reizen via een lidmaatschap.
  2. Ze zeggen dit gesprek op te nemen.
  3. Na het aangeven dat je interesse hebt, sturen ze je een mail met de melding dat je 7 dagen bedenktijd hebt om het lidmaatschap te annuleren. Kosten lidmaatschap: € 434,39.
  4. Na 7 dagen ontvang je een factuur, die je dient te betalen. Het lidmaatschap is ingegaan voor 12 maanden en dit kan niet meer worden teruggedraaid.

 

Risico: de mail komt niet aan of verdwijnt tussen spamberichten. Als dit gebeurt, wat dan?

 

Onze situatie:

  1. Tijdens een telefoontje werd het voordeel van een lidmaatschap voorgelegd. Dit klonk interessant, maar er werd niet direct ingestemd.
  2. Er werd tegen de persoon van MKB Op Reis gezegd: 'het is prima dat jullie informatie via de mail sturen, dan kan ik het nog nalezen'.
  3. Daarna leek het erop dat de mail (nog) niet was gestuurd. Pas toen de factuur binnen kwam (deze mail ging wél goed in tegenstelling tot de aanbiedingsmail) werd duidelijk dat hun eerste mail in de spam was beland.
  4. Na het lezen van deze 'spam' werd pas de consequentie duidelijk van het hierdoor niet kunnen annuleren van deze lidmaatschap.
  5. Na het ontvangen van de mail met de vraag om de factuur te betalen, werd contact gezocht met MKB Op Reis met de mededeling dat er geen mail was ontvangen.
  6. Zij stuurden een mail met daarin het bewijs dat ze een mail hadden gestuurd: inderdaad hun mail stond in de spam.
  7. De kosten voor het lidmaatschap dient nu helaas wel te worden betaald. Na meermalen bellen en mailen, kon er nog wel een coulanceregeling worden gerealiseerd: de helft van het geld kan worden kwijtgescholden. Als dit betaald wordt, kan de annulering worden doorgezet. Reden: er zijn meerdere mensen aan het werk gezet om dit lidmaatschap voor elkaar te krijgen, dus er zijn al kosten gemaakt. 

 

Wanneer je de websites van MKB Reizen en MKB Op Reis checkt, zien ze er het zelfde uit. Op allebei de websites zijn niet duidelijk reis- en garantievoorwaarden te vinden. Ook niets over hoe het allemaal in zijn werk gaat en wat voor voordelen men via deze organisatie kan krijgen. De reizen die je kan bekijken, lijken zelfs via een 'affiliate'-programma door te linken naar andere touroperators. Wie het precies zijn, is ook via deze websites onduidelijk. Bij de mail waren trouwens ook geen uitgebreide voorwaarden gevoegd.

 

'MKB-Reizen' een andere organisatie uit Arnhem meldt op hun website het volgende:

Er wordt momenteel gebeld met een anoniem nummer uit naam van MKB Reizen. Kennelijk wordt onze handelsnaam misbruikt want dit zijn wij niet geweest. Inmiddels hebben wij aangifte gedaan bij de Politie te Arnhem en staat deze melding genoteerd onder nummer 2019371440. Mocht u het ook noodzakelijk vinden om aangifte te doen kunt u refereren aan dit nummer.

 

Dit kan toeval zijn, maar het kan ook bewust zo in elkaar gezet zijn. Het lijkt mij juist een belangrijk signaal voor een ondernemer, als dit vervelende situaties oplevert, die bij hen niet ingecalculeerd zijn. Is de kans nu zo klein, dat dit de afgelopen dagen maar eenmalig is gebeurt? Er is aan hun kant druk via de telefoon naar leden gezocht. Misschien hebben ze deze dagen meer ongeruste 'leden' aan de telefoon gekregen, die (te laat) de mail in de spam moesten zoeken.

 

Vraag aan forumleden: hoe legitiem zijn dit soort praktijken en hoe kun je hierop adequaat reageren, wanneer je dit overkomt?

 

Ook al weten we allen het goedbedoelde advies: ga niet in zee met bedrijven die je via de telefoon voordelen aanbieden.

Hele slimme en goede praters weten toch slachtoffers te maken. Er kan een moment geweest zijn of komen, dat de aandacht er even niet was of is.

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0
7 uur geleden, TwaBla zei:

Hallo Bos.Dis, wil je mij de geluidsopname sturen via TwablaHL@gmail.com? We hebben reeds talloze opnames die gebruikt kunnen worden in het dossier tegen MKB op Reis en MKB Top Deal. Zeker als jij in het telefoongesprek tegensputtert!

 

Die reactie bij Tros Radar had ik geschreven. :smiling-face-with-sunglasses:

 

Komt eraan !

Link naar reactie
  • 0

 

Nou wordt de babbeltruc ook duidelijker. Ze bellen met een verhaal over korting op reizen: 33% bij MKB op Reis en nu 20% bij MKB Top Deal. Dan wordt er een mail verstuurd met als onderwerpregel iets over een virtueel kantoor, een onderwerp dat aan de telefoon helemaal niet besproken is. Die wordt dus genegeerd in de spambox. En dan arriveert een mail met een factuur.

 

Dat traject laat zich zonodig prachtig reconstrueren voor de rechter.

 

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)

De eerste dagen na het telefoongesprek steeds heel alert geweest op mails met termen als "reizen", "contract", "leveringsvoorwaarden", "overeenkomst" etc. etc. etc. Omdat ik steeds niks kon vinden en vooral omdat Covid 19 ineens daar was, is het vervolgens geheel aan mijn aandacht ontsnapt...

Vanmorgen nog eens goed naar die bewuste mail "papierloze werkomgeving" gekeken: zelfs al zoek je naar bepaalde steekwoorden, je vindt ze niet. De mail is namelijk opgebouwd uit afbeeldingen met daarin de stukjes tekst en daarin kun je dus niet op woorden filteren. Alleen een paar persoonlijke zaken worden als tekst tussen de afbeeldingen geplaatst. Ze zijn dus heel gewiekst daarin !

aangepast door BOS.DIS
typo's
Link naar reactie
  • 0
Op 10-5-2020 om 14:59, Incassocentrumnederland zei:

Beste man ik voer alleen een opdracht uit en ben geen deel genoot van dit gesprek vanaf morgen zijn alle betrokkenen bekend met naam toe naam en adres via de site anti-fakenieuws.nl. 

 

Ik heb zojuist deze schermafdruk gemaakt van anti-fakenieuws.nl, maar zie geen namen.

 

anti-fakenieuws.nl-2020-05-18-1200.thumb.png.b3933937b39551a265623aebf3e69b2d.png

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Goedendag, 

Wat ben ik blij te lezen dat ik niet de enige ben die met dit zogenaamde bedrijf heb te maken die mij op allerlei wijze geld willen laten betalen voor diensten die ik niet wil, niet duidelijk zijn en waarvan ik heb gezegd gene gebruik van zal gaan maken.

Diverse malen verzocht mij uit het syste te verwijderen waarop vervolgens de meest brutale emails kwamen met dreigementen over hoge juridische kosten etc.

Ik blijf dit topic volgen! Vandaag weer een dreig mail ontvangen. 

De benadering als bij vele van jullie en hun werkwijze is exact het zelfde als bij mij. 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo 

het is even stil geweest sinds 6 feb maar ben vandaag toch echt gebeld door André , vroeg naar zijn achternaam maar die mocht hij niet zeggen vanwege privacy regels . Heb hem duidelijk gemaakt dat ik niks oplos en niet betaal en dat hij er maar een zaak van moet maken . Hij zei dat de deurwaarder binnenkort aan de deur stond 😂 dat kan niet eens want dan zal hij eerst langs de rechter moeten !! Heb hem gewoon uitgelachen zielig persoon ! Ben benieuwd wat ik nu nog krijg !! Heb mijn jurist gebeld en die gaf aan dat ik ze volledig moet negeren en nergens op moet reageren dus dat ga ik nu ook doen . 

Link naar reactie
  • 0

BETAAL NIET!

MKB Topdeal:

-Stuurt de beloofde mail met de voorlopig overeengekomen deal niet aan zijn klanten en stuurt na 14 dagen een factuur van € 453, 75 samen met de bandopname.

-Na protest hiertegen komt als zogenaamd bewijs een mail met bijlage (titel: “papierloze omgeving”) en dus niet de originele mail waarom ik verzocht.

-In genoemde bandopname staat een zin die mij  aanvankelijk was ontgaan en me tenslotte deed betalen  “indien u hiervan wenst af te zien, kunt u binnen 14 dagen reageren met een mail naar info@mkbtopdeal.com  Dit had ik dus verzuimd te doen en dus betaalde ik de inmiddels opgelopen boetes op de factuur van € 808

Bij een controle vandaag ontdekte ik dat dit mailadres niet bestaat.

-Op het factuuradres (Wassenaarweg 40, Arnhem), waar ik een aangetekende brief met formele bezwaren naar stuurde, blijkt Topdeal niet gehuisvest te zijn, wel was er ooit een postadres.

TOPDEAL blijkt een FLOPDEAL en staat voor malafide praktijken!

Link naar reactie
  • 0
(aangepast)
9 uur geleden, A.M.T. Brassé zei:

Dit had ik dus verzuimd te doen en dus betaalde ik de inmiddels opgelopen boetes op de factuur van € 808.

 

Die boetes zijn onwettig. Een incassobureau mag bepaalde kosten in rekening brengen, maar niet zoveel. U heeft ongeveer het dubbele betaald van de oorspronkelijke rekening. Dat houdt helaas dit soort oplichters in leven.

 

Maar het goede nieuws: omdat u betaald heeft, kunt u aangifte doen van oplichting. Deze mensen zijn bekend bij de politie! Blader maar even terug in dit topic, dan kunt u lezen dat het Andre van E. betreft, een veroordeelde oplichter. Bel maar eens met de politie van Enschede, daar kennen ze hem vast.

 

aangepast door TwaBla

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Op 24-4-2020 om 20:52, Rob_2017 zei:

[Belastingdienst] Uw openstaande schuld van EUR €748,00 is na meerdere herinneringen niet voldaan. Op 25 April 2020 zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot conservatoir beslag. U kunt de beslagprocedure voorkomen door direct het gehele bedrag te voldoen via iDeal: <paylink verwijderd>

 

Een andere gedupeerde ontving op 17 mei een vergelijkbaar bericht op zijn mobiele nummer. Deze belasting-scammers moeten die telefoonnummers ergens vandaan halen. Zijn er meer slachtoffers van MKB op Reis / MKB Top Deal die dit nepbelastingsdienst-bericht hebben ontvangen?

 

Quote

[Belastingdienst] Uw openstaande schuld met kenmerk BD937201 is na meerdere herinneringen niet voldaan. Op 18 mei 2020 zal de gerechtsdeurwaarder overgaan tot conservatoir beslag. U kunt de beslagprocedure voorkomen door direct het gehele bedrag van €441,68 te voldoen via iDeal: <link>

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Ik wilde ook graag even mijn ervaring delen aangezien de informatie in dit topic meteen goede hulp even geboden en deze info wellicht ook anderen kan helpen.

 

Mijn verhaal is ongeveer hetzelfde:

- wordt gebeld door een privé nummer, eerste keer niet opgenomen onder het motto als het belangrijk is bellen ze nog eens. Bij de 2e keer opgenomen.

- Een aanbod voor 20% korting op reizen. 

- In eerste instantie denk ik, jaja zal wel, maar aangezien ze gewoon zegt ik stuur het je even per e-mail dan kun je er rustig naar kijken er toch maar mee akkoord gegaan.

- Aan het eind van het gesprek moet er toch nog opeens iets worden opgenomen en ik antwoord met ja (niet slim, weet ik).

- Na het gesprek geen e-mail gekregen en daarop gaan googlen op de naam "MKB Top Deal" en hier terecht gekomen.

- Toen heb ik in eerste instantie via de website een aantal berichten gestuurd via het contact formulier, aangezien er nergens op de website andere contact mogelijkheden worden aangeboden. Nooit reactie op gehad.

- In deze topic heb ik ergens het e-mail adres info @ mkbtopdeal .com langs zien komen, en heb ik hetzelfde bericht (dat ik alle diensten wil annuleren) ook maar daarheen gestuurd.

 

Tot mijn verbazing kreeg ik binnen 24 uur onderstaand antwoord:

Quote

 

Geachte heer/mevrouw,

 

Vanwege een administratiefout is uw licentie niet activeert. Uw annuleringsverzoek is bij deze verwerkt.

 

Mocht u nog vragen hebben vernemen wij dit graag.

 

 

Met vriendelijke groeten,

 

Team

MKB TOP DEAL

 

 

KVK:76291901 | NL860577235B01 | Mr E N van Kleffensstr 6 | 6842CV Arnhem | info@mkbtopdeal.com

 

 

Mijn tip: ben je ook gecontacteerd stuur dan ook een e-mail naar dit adres.

Ik heb trouwens in mijn bericht vermeld wanneer ze mij gebeld hadden en dat ik nooit een e-mail heb ontvangen.

Link naar reactie
  • 0

Beste allemaal,

 

Mijn vriendin is dus ook "slachtoffer" geworden van dit achterlijk zootje. Helaas heeft ze in de bandopname op een aantal zaken ja gezegd dus in principe zou dat bindend zijn maar ook ik ben van plan om geen rooie rot cent te betalen aan deze malafide partij.  

 

De tijd om te annuleren is uiteraard verstreken omdat de mail in de ongewenste post terecht is gekomen en helaas onzoekbaar is door het gebruik van afbeeldingen en een goed opgebouwde mail die op een paar kenwoorden na niet te vinden is als heb je het graag. Daarnaast vond ik het persoonlijk ook zeer "apart" dat de annuleringsmail in de ongewenste mail terecht komt MAAR de factuur zonder problemen netjes het postvak in bereikt.

 

Mijn vriendin begint zich aardig zorgen te maken daar ze een "kleine" salon heeft en na de corona crisis er financieel niet echt goed voor staat.

 

Ik heb haar een mail laten sturen waarin ze aangeeft dat ze van alle diensten GEEN gebruik wil maken en ze niet van plan is om te betalen voor een dienst die haar is "opgelegd" en niet gaat gebruiken.

 

Daarnaast heb ik meerdere malen geprobeerd om deze gasten eens aan de telefoon te krijgen om toch wat vragen hun kant op te vuren maar helaas zonder resultaat. De partij blijft mailen en geeft geen gehoor aan de terugbel verzoek, daarnaast ook meedere malen het contact formulier ingevuld maar een reactie blijft uit.

 

Ik heb mij vriendin aangegeven dat wat er ook gebeurd ze moet weigeren te betalen.

 

Als laatste reactie kreeg ze onderstaande mail, wederom nemen ze niet de moeite om je te woord te staan via de telefoon.

 

 

MKB.png

Link naar reactie
  • 0

Het leek stil geworden de laatste weken. 

 

We hebben een dossier opgesteld met alle bewijzen van misleiding en oplichting, dat zonodig te gebruiken is als er OOIT een dagvaarding verschijnt. Dan staan we ook met een ploegje gedupeerden NAAST de ondernemer die zich moet verdedigen tegen de beschuldiging. Meld je even bij mij (TwablaHL@gmail.com) met bewijs dat je doelwit bent van deze oplichter(s) en ik nodig je uit voor de besloten groep van inmiddels meer dan veertig gedupeerden.

 

Die vrijwel allemaal WEIGEREN om te betalen!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0
Just now, TwaBla said:

Het leek stil geworden de laatste weken. 

 

We hebben een dossier opgesteld met alle bewijzen van misleiding en oplichting, dat zonodig te gebruiken is als er OOIT een dagvaarding verschijnt. Dan staan we ook met een ploegje gedupeerden NAAST de ondernemer die zich moet verdedigen tegen de beschuldiging. Meld je even bij mij (TwablaHL@gmail.com) met bewijs dat je doelwit bent van deze oplichter(s) en ik nodig je uit voor de besloten groep van inmiddels meer dan veertig gedupeerden.

 

Die vrijwel allemaal WEIGEREN om te betalen!

Thanks! Mijn vriendin staat op het punt om uit wanhoop te betalen maar heb haar verzocht NIET in te gaan op de mail en factuur. Ik heb ook aangegeven dat ik alle financiele kosten op me naam om haar zorgen een beetje weg te nemen haha. Ik ga gewoonweg NIKS/NADA/NOPPES betalen aan MKBFlopdeal.
 

Ik sluit me graag aan! Ik ga ervoor zorgen dat alle stukken omtrent deze partij je kant op komen.

Link naar reactie
  • 0
Op 7-7-2020 om 10:23, Roel Huizer Gros zei:

Als laatste reactie kreeg ze onderstaande mail, wederom nemen ze niet de moeite om je te woord te staan via de telefoon.


Hahahaha, typerend ... #MKB Rijzen. Hun correspondentie is doorspekt met taalfouten ...

Voet bij stuk houden hoor. Ik herken de wanhoop, maar bleef - vooral dankzij dit forum - strijdbaar !!!

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 75 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.