Ga naar inhoud

Personeelskosten keuken Hotel

Geplaatst:

FMdeRuiter

Goedenavond,

 

Ik heb een vraag. 
Stel ik heb een hotel met een restaurant. Ik kan uit mijn cijfers uitmaken wat ik per maand kwijt ben een keukenpersoneel. Moet ik om het percentage van het keukenpersoneel tov van de omzet de totale omzet van het restaurant doen of enkel de “food”?

 

bijvoorbeeld: 

*kosten keukenpersoneel =10.000

*omzet restaurant = 30.000 (20.000 food, 10.000 dranken)

dus in dit geval wordt het 33% of 50%
 

Ik meende altijd dat het de gehele omzet was. want door het eten drinkt men andersom.

 

in bovenstaand voorbeeld heb ik het ontbijt achterwege gelaten.

 

alvast bedankt

 

Fred 

 

Featured Replies

Geplaatst:

shoptillyoudrop

4 minuten geleden, FMdeRuiter zei:

Ik heb een vraag. (...) Moet ik (...)?

 

 

Voor wie zou je iets moeten...?

 

Het is een vrij land dus waar heb je het hier eigenlijk over?

Wat is je bedoeling, wat is precies je vraag dus...

"What, me worry?"

Geplaatst:

Joost Rietveld

  • Moderator

Hangt er vanaf wie en waarom ze dat percentage willen weten. 

Fiscaal en juridisch advies en expertise bij bedrijfsoverdrachten en rechtsvormkeuze of -wijziging: DenariusAdvies

Geplaatst:

HabSandra

Hier valt geen eenduidig antwoord op te geven.

Zoals Shoptillyoudrop en Joost al aangeven: wat is je doel hiermee? Waarvoor heb je dit nodig?

Op basis daarvan kunnen we je wellicht beter adviseren.

Als gevestigde of startende horeca ondernemer op zoek naar ondersteuning en/of advies? Bemiddeling bij aan- en verkoop, startersbegeleiding, financiering/herfinanciering, conceptontwikkeling, schuldsanering, advies, coaching, Interim management, ...etc. Stuur me gerust vrijblijvend een pb!

www.HorecaAdviesBureau.nl

Geplaatst:

FMdeRuiter

  • Auteur

Goedemorgen,

 

Excuses voor de verwarring.

Ik zou graag willen weten aan de hand van de kosten van het keukenpersoneel wanneer deze rendabel is. 

Bij een hotel wordt een richtlijn gegeven van 33% als personeelskosten van de totale omzet.

Waar in de omzetcijfers zet ik de personeelskosten van keuken in af?

 


 

Geplaatst:

Highio

Beste FMdeRuiter,

 

kennelijk heb je zelf al branchecijfers en iets over kengetallen of inslagpercentage in de horeca gevonden.

 

Als het restaurant een zelfstandige functie heeft zou ik de personeelskosten relateren aan de restaurantomzet aan klanten die alleen komen dineren. Ik neem aan dat er ook bar- en bedienend personeel is.

 

Als het restaurant vooral een ondersteunende functie heeft voor het ontvangen van hotelgasten dan zou ik relateren aan de totale omzet. Denk aan logies & ontbijt of all-inclusive arrangementen.

 

Een verdeling is natuurlijk ook mogelijk.

 

Vertel eens, is dit een studievraag of zoek je als ondernemer inzicht in jouw cijfers?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Geplaatst:

FMdeRuiter

  • Auteur

Beste Highio,

 

Bedankt voor uw antwoord.

 

Ik ben geen ondernemer. Ik ga werken voor een hotel (2 vestigingen) en ben dan verantwoordelijk voor de keuken(s)

 

Op een vestiging zijn de personeelskosten te hoog 45%. Ik probeer duidelijk te krijgen in hoeverre de keuken “te duur is”. (Inkoop is goed) 

 

De keuken wordt idd apart gezien er komen zeker gasten die niet in het hotel zitten. 

Geplaatst:

Hans van den Bergh

  • Moderator
41 minuten geleden, FMdeRuiter zei:

Ik ben geen ondernemer.

Ik heb  erover nagedacht en kom a.d.h.v. forumregels tot de conclusie dat dit topic moet worden gesloten. Als werknemer is het blijkbaar o.a. jouw taak om de keuken efficiënt te laten draaien. HL is echter bedoeld voor ondernemers en relevante onderwerpen voor ondernemers. Met jouw vraag wil je eigenlijk leren hoe jij jouw werk goed kunt doen. Daar is HL niet voor bedoeld. Jij zult in opdracht - en conform richtlijnen - van jouw werkgever moeten uitwerken wat een efficiënte personeelsbezetting is.

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc I Innovatiestrategieën Ontwerper I HL-Deelnemer en -Moderator I Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht I Bedrijfsidee? Toets het Grátis: HIERMEE!

Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.