• 0

checklist kosten opstartende website

Hallo,

 

Ik zoek eigenlijk een checklist van al de kosten die je hebt als een professionele website (online shoppen) gaat ontwikkelen. Aan welke dingen moet ik nog denken buiten deze

- Server

- Licenties/software

- SSL-beveiliging

- sql server

- ontwikkelingskosten

- ...

 

Als ik nu professionele programmeurs inhuur om mijn site te laten ontwikkelen, hoeveel vragen (schatting) ze ongeveer per uur? Als starter kan je daar moeilijk een getal op plakken. Evenals de tijdduur... Ik kan me voorstellen dat je toch enkele maanden zoet bent als je van nul moet beginnen...

 

Welke dingen ben ik nog vergeten bij mijn checklist?

 

groetjes

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Deze vraag is op deze manier niet zinvol te beantwoorden.

Voor een gewone website is er nog wel iets van te zeggen, niet voor speciaal maatwerk.

 

Je zult eerst vast moeten stellen welke functionaliteiten er in die webshop moeten zitten. Van daaruit kun je dan gaan kijken of er iets bestaands aan te passen is, of vanaf scratch te beginnen.

Al deze zaken hebben invloed op de kosten die je gaat maken, en niet onbelangrijk, de ontwikkeltijd.

Het heeft denk ik weinig zin om over hard en software te praten als ke niet weet aan welke specs deze moet voldoen.

 

Dus begin bij het begin, stel eerst vast welke functionaliteiten er nu in moeten zitten, en welke er later (misschien) nog bij kunnen.

Als je dit gedaan hebt kun je eens met wat programmeurs gaan praten, die zijn er genoeg op dit forum.

Zoals je vraag nu stelt lopen de bedragen denk ik uiteen van € 500 tot €500.000

Link naar reactie
  • 0

Dag Merkava,

 

Je hebt gelijk:) ik zal even zeggen welke functionaliteiten mijn site moet bevatten:

Op mijn webshop kunnen leveranciers zich registreren en vervolgens producten uploaden. Ze moeten een profiel kunnen invullen en vervolgens producten uploaden of verwijderen. Vervolgens kunnen ze offertes ontvangen van klanten, en op hun beurt hierop antwoorden.

 

Andere functionaliteiten voor de klant:

- inloggen / registratie op het systeem

- Zoekmachine om producten op te zoeken

-> vervolgens ook een uitgebreide beschrijving van het product/leverancier

- database om producten te kunnen opslaan (niet werken met shopcarts ofzo)

- Producten kunnen afdrukken, doorsturen of beoordelen

- online betalingsmogelijkheden: visa/mistercash/...

- Email systeem om de klant/leverancier te kunnen verwittigen indien de klant een product heeft gekocht of wanneer er offertes worden aangevraagd.

- een handleiding om de klant/leverancier bij te staan.

 

Ziezo dat is zo een beetje wat mijn site moet inhouden. Ik wil geen versie huren of kopen, ik wil het zelf ontwikkelen zodat ik later eigen ideeën kan implementeren.

 

Alvast bedankt

 

Vriendelijke groeten

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Nogmaals, ik zou graag de kosten willen weten als ik het ZELF ontwikkel. Zou er mij iemand een kostprijs kunnen geven? bedankt.

 

25.000 euro ;)

 

Offerte voor zo'n soort systeem beslaat een paar A4-tjes. Je verwacht toch niet dat iemand op basis van die ene alinea die jij geeft een serieuze kostenraming kan maken?

 

Bel gewoon een paar bouwers en vraag om een offerte.

Link naar reactie
  • 0

Er is geen prijs voor te geven. Het ligt aan je ambitie, aan de grondigheid die je wenst, aan de eisen die je stelt aan techniek en veiligheid,

 

Voor het bedrag waar een IT-reus nog niet eens het technisch onwerp voor kan ontwikkelen, kan een klein partijtje wellicht je hele applicatie bouwen.

 

Er zullen op basis van de beschrijving die je geeft, bedrijfjes zijn die het voor een 1500, 2500 euro zeggen te kunnen ontwikkelen. Op sites als www.freelance.nl komen uurtarieven voorbij op zakgeld-niveau.

 

Er zullen freelancers zijn die het voor 5000-10.000 zullen kunnen ontwikkelen. Een IT- of internetbureau zal wellicht 25.000 - 80.000 rekenen, terwijl bedrijven als Atos Origin of GetronicsPinkRoccade je zonder blikken of blozen een bedrag van enkele tonnen zullen voorschotelen. Daarbij komt dan nog eens de afkoop van auteursrechten als je de volledige beschikking wilt krijgen over de broncode (en deze vervolgens bijvoorbeeld door zou kunnen verkopen).

 

Het ligt er maar net aan wat je wilt. Als je een snoek wilt vangen kun je zelf een hengel in elkaar knutselen van een tak, en draadje en een haakje. Je kunt een bamboe knutselhengeltje aanschaffen in de sportzaak of een superdeluxe carbonfiber Powerhengel met alles er op en er aan, en je kunt ook een boot met kapitein en catering inhuren. Overal kan je zo'n beest mee vangen. Maar hoe groots, luxe, ambitieus, makkelijk, professioneel etc wil je het hebben?

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Het is lastig hierop zo een zinnige indicatie te geven, want de kosten hangen van vele factoren af.

 

Zaken als webserver, database-server, ssl certificaten en dergelijke kun je denk ik het beste bij een hostingpartij onderbregen (tenzij je die database ergens lokaal wilt hebben). Eventuele licentiekosten voor de gebruikte serversoftware kunnen ze je ook wel voorrekenen.

 

Qua zelf ontwikkelen van een shop systeem, zonder gebruik te maken van een bestaande basis: Ongeveer zo duur als een nieuwe auto. Aan jou de keuze of dat een fiat panda of een luxe s-klasse wordt, qua prijzen kan het allemaal.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Als je zelf gaat ontwikkelen zou ik misschien ook nog een bedrijf inhuren die een security audit doet op de source code om te kijken wat er allemaal nog beter beveiligd kan worden. Misschien ook nog handig om anti fraude maatregelen in te bouwen. Op welke schaal is moeilijk te zeggen op basis van deze informatie.

Link naar reactie
  • 0

Ik mis een belangrijk punt namelijk hoeveel bezoekers de site zou moeten kunnen verwerken, en dus in hoeverre de software met een opschaling omgaat. Niet alle oplossingen laten het inzetten van een extra server toe, ook het aantal sessies zijn eindig.

Met name bij grotere bezoekers aantallen wil nog wel eens blijken dat de prestaties van de server(s) gigantisch inzakken.

Erg vervelend als je net lekker op gang komt om dan erachter te moeten komen dat je fundament niet goed is.

Link naar reactie
  • 0

Nogmaals, ik zou graag de kosten willen weten als ik het ZELF ontwikkel. Zou er mij iemand een kostprijs kunnen geven? bedankt.

 

greetz

 

Wat ik zelf heel vaak zie bij bedrijven die een schatting (beter dan dat is eigenlijk niet haalbaar.. zie reacties hier boven) willen hebben van de kosten van een systeem, is dat deze gebruik maken van een Functie Punt Analyse.

 

Ik meen dat er in Nederland een hele club is die zich hiermee bezig houdt. Je kan zeggen dat je bijvoorbeeld voor een gemiddelde functie aan je systeem 10 uur bezig bent. Wellicht dat je voor een wat moeilijkere functie een uur of 15 bezig bent als programmeur.

 

Je kan de functionaliteit afbakenen van je site dmv diverse diagrammetjes (use-cases, dfd's enz.) Hiermee kan je denk ik een beter inzicht krijgen in de technische functies die het systeem bevat. Als gevolg kan je daarvan ook een schatting gaan maken.

 

Maar ik sluit me aan bij de reply's van mijn voorgangers.. Vraag gewoon een offerte aan bij een bedrijf. Daarna kan je deze altijd nog vergelijken met je eigen schatting.

 

Als je goede afspraken maakt over het eigendom van de broncode, dan zou je in de toekomst gewoon nog uitbreidingen moeten kunnen maken.

 

Je kan natuurlijk altijd eens contact opnemen met een IT consultant, die kunnen je vast wel op weg helpen hiermee.

Groeten,

 

Marcel

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het eens met het punt dat de bedragen zeer uiteen lopen en dat er op basis van deze gegevens nog erg weinig te zeggen is over tarieven.

 

Maar ik ben het er niet mee eens dat een programmeur aan één functionaliteit al gauw 10 uur werkt en ook geen maanden voor een uitgebreid, technisch hoogwaardige en gebruiksvriendelijk systeem. Dit getuigt meer van koffiedrinken dan van vakmanschap. Mijn visie is dat je, rekening houdende met meerdere malen overleg, wijzigingen, toevoegingen, optimalisatie van zowel technische als visuele dingen, etc, etc, etc ongeveer uit kan gaan van 20 tot 150 uur werk voor een programmeur. Bedenk wel dat je er niet bent met alleen een programmeur. Een designer, zoekmachinespecialist en wellicht een tekstschrijver zijn meestal ook 'gewenst'.

 

Ik zou inderdaad ook eens om je heen wat offertes aanvragen, er lopen genoeg mensen rond op alleen al Higherlevel. Er zijn overigens genoeg kleine bedrijfjes die een goed systeem kunnen neerzetten met een snel persoonlijk contact voor inderdaad rond de 500 tot 2500 euro. It's all up to you.

Technisch innovator.

Link naar reactie
  • 0

Dit is over het algemeen genomen. Bij grote en complete systemen is het een manier om een begroting te maken.

 

Wanneer de omvang van het product kan worden gemeten (in functiepunten) en de gewenste kwaliteit is beschreven

kunnen realistische inschatting worden gemaakt van tijd en geld.

 

Google maar eens naar FPA.. Het is op zich wel een leuke methode. Ik gebruik het zelf ook voor mijn klanten. :)

 

Je kan de FPA overigens ook toepassing op tekstschrijvers e.d. Zo kan je een complete schatting krijgen van het systeem.

 

Groeten,

 

Marcel

Link naar reactie
  • 0

Je noemt onder andere onderstaande punten voor de kosten, op deze kosten zal ik ingaan:

- Server

- Licenties/software

- SSL-beveiliging

- sql server

- ontwikkelingskosten

 

Server:

Prijs varieert (grof weg vanaf 500 euro ex btw voor een acceptabele server).

 

Licenties/software:

Afhenkelijk van het script zullen er licentie's zijn (een goede scripter kan ervoor zorgen dat je geen licentie kosten hebt naast het script).

 

SSL-beveiliging:

Afhankelijk van het systeem moet je aan bedragen vanaf 25 tot 100 euro per domein denken.

 

SQL server:

Afhankelijk van het script zou je voor MySQL kunnen gaan, dit verlaagt de licentie kosten (MySQL licentie is gratis).

 

Ontwikkelingskosten:

Afhankelijk van veel factoren, onderstaande factoren zijn ondermeer van toepassing:

-Ervaring/opleiding: stel je als eis dat de ontwikkelaar een HBO opleiding heeft en minimaal 10 jaar ervaring dan is het duurder dan dat een student het maakt (kwaliteit kan net zo goed zijn).

-Wanneer af: moet het snel af dan vragen bedrijven meer geld voor het ontwikkelen van een script.

-Exacte eisen: ik mis nog veel punten voor het geheel zou kunnen werken. Zet alle eisen voor jezelf op papier en vraag bijvoorbeeld op webhostingtalk.nl een offerte ervoor aan (hier zitten veel scripters).

-Capaciteit: moet het script op 100 servers kunnen draaien en het dan nog goed doen of is 1 server voldoende? Voor de kosten hoeft het niet veel verschil te betekenen (script), voor het script is het wel een verschil. Verwacht je 1000 views per minuut of denk je eerder aan 1000 views per maand of nog een heel ander getal? Dit is hiervoor ook van belang. Een site als google.nl zal bijvoorbeeld efficienter moeten zijn als een site met net 10 views per maand waar je kunt zoeken in een database.

 

Per uur lopen de uurlonen van professionele partijen uit een van 10 euro per uur tot 150 euro per uur. Hierdoor is het schatten ook lastiger. Als de eisen niet te uitgebreid zijn dan zou het voor een 1000 tot 5000 euro aan ontwikkelingskosten mogelijk zijn (inclusief design). Neem je het geheel af via een een bedrijf dat het script ontwikkeld en ook de hosting kan doen en de server kan regelen dan is vaak korting mogelijk als je het in zijn geheel daar afneemt.

Met vriendelijke groet,

Mark Scholten

Link naar reactie
  • 0

Oeps. Ik zie hier toch een beetje veel dingen waar ik het niet helemaal mee eens ben...

 

Server:

Prijs varieert (grof weg vanaf 500 euro ex btw voor een acceptabele server).

 

Ik hoop niet dat dat per maand is, want dan ben je wel heel erg duur uit. Voor minder dan 100 euro ex. BTW kun je namelijk een dedicated server huren..

 

Licenties/software:

Afhenkelijk van het script zullen er licentie's zijn (een goede scripter kan ervoor zorgen dat je geen licentie kosten hebt naast het script).

 

De benodigde software is over het algemeen in de huur van de server inbegrepen. De kwaliteit van de programmeur heeft daar geen invloed op.

 

SSL-beveiliging:

Afhankelijk van het systeem moet je aan bedragen vanaf 25 tot 100 euro per domein denken.

 

Een SSL certificaat wordt afgegeven op een domein. De details van het systeem waarop dat domein gehost wordt maakt niet uit.

 

SQL server:

Afhankelijk van het script zou je voor MySQL kunnen gaan, dit verlaagt de licentie kosten (MySQL licentie is gratis).

 

Deze keuze is volledig onafhankelijk van de keuze van programmeertaal. Zowel PHP als ASP als ASP.NET bijvoorbeeld kunnen beide databases aan.

 

-Ervaring/opleiding: stel je als eis dat de ontwikkelaar een HBO opleiding heeft en minimaal 10 jaar ervaring dan is het duurder dan dat een student het maakt (kwaliteit kan net zo goed zijn).

 

Vergeet hierbij niet dat een student ten eerste niet al zijn tijd aan de website kan besteden omdat hij ook nog moet studeren, ten tweede naar de toekomst toe weinig garantie voor continuiteit biedt, en ten derde waarschijnlijk toch echt minder kwaliteit levert. Ik heb meerdere malen code van websites gebouwd door studenten gezien, en dat was echt heel hard schrikken...

 

-Wanneer af: moet het snel af dan vragen bedrijven meer geld voor het ontwikkelen van een script.

 

Niet noodzakelijkerwijs. Als ze daarvoor andere zaken op een laag pitje moeten zetten kan het zijn dat ze dat willen compenseren, maar normaal gesproken mag dat geen veschil maken.

 

-Capaciteit: ...Voor de kosten hoeft het niet veel verschil te betekenen (script), voor het script is het wel een verschil.

 

Ook hier komt weer kwaliteit en ervaring om de hoek kijken. Als je een goede ervaren programmeur ingehuurd hebt is hier al rekening mee gehouden. Bovendien, tegen de tijd dat je met een webshop tegen dit soort capaciteitsproblemen op gaat lopen doe je dusdanig aardig dat kosten niet echt veel meer uitmaken... ;)

 

Per uur lopen de uurlonen van professionele partijen uit een van 10 euro per uur tot 150 euro per uur.

 

10 euro per uur voor een professionele ontwikkelaar? No way. Daar laat je je huis nog niet eens voor stofzuigen.

 

Je schatting van het totaalbedrag valt dan ook aan de onderkant veel te laag uit, zeker als je het hebt over het nieuw ontwikkelen van een complete webshop.

 

Reken op minimaal 50 euro per uur, en ongeveer 100 uur ontwikkelen. Dan kom je inderdaad rond de 5000 euro uit. Lagere bedragen zou ik wat kritischer bekijken.

Link naar reactie
  • 0

Oeps. Ik zie hier toch een beetje veel dingen waar ik het niet helemaal mee eens ben...

 

Server:

Prijs varieert (grof weg vanaf 500 euro ex btw voor een acceptabele server).

 

Ik hoop niet dat dat per maand is, want dan ben je wel heel erg duur uit. Voor minder dan 100 euro ex. BTW kun je namelijk een dedicated server huren..

ik ga uit van een KOOP server, niet van een dedicated server. een koop server vind je niet snel voor onder de 500 euro indien je een 1U server wilt met enige kwaliteit.

 

Licenties/software:

Afhankelijk van het script zullen er licentie's zijn (een goede scripter kan ervoor zorgen dat je geen licentie kosten hebt naast het script).

 

De benodigde software is over het algemeen in de huur van de server inbegrepen. De kwaliteit van de programmeur heeft daar geen invloed op.

de prijs van software is bij een colocated server er niet altijd bij inbegrepen. een script kan bijvoorbeeld een flash server vereisen voor bepaalde delen, deze kost circa 4500 euro per jaar voor een 100 user licentie. daarnaast maakt het verschil of er in asp/asp.net gescript word of in php. in het geval van asp/asp.net zul je een windows server moeten nemen (vanaf 12,50 per maand voor de licentie). daarnaast kan een scripter gebruik maken van scripts van een ander waarvoor wel een licentie moet worden betaald per maand of per jaar. het script heeft dus wel degelijk invloed op de licentie kosten!

 

SSL-beveiliging:

Afhankelijk van het systeem moet je aan bedragen vanaf 25 tot 100 euro per domein denken.

 

Een SSL certificaat wordt afgegeven op een domein. De details van het systeem waarop dat domein gehost wordt maakt niet uit.

het maakt wel uit, want in sommige gevallen moet je bijvoorbeeld extra software voor https installeren. een SSL certificaat word voor een domein icm een IP afgegeven, bij sommige partijen dien je ook voor IP's te betalen (leaseweb onder andere).

 

SQL server:

Afhankelijk van het script zou je voor MySQL kunnen gaan, dit verlaagt de licentie kosten (MySQL licentie is gratis).

 

Deze keuze is volledig onafhankelijk van de keuze van programmeertaal. Zowel PHP als ASP als ASP.NET bijvoorbeeld kunnen beide databases aan.

het maakt wel uit voor het script, als het script bijvoorbeeld commands gebruikt die enkel door MySQL ondersteund worden dan zal een MySQL server vereist zijn. hetzelfde geld voor het geval dat er commands worden gebruikt die enkel op een MSSQL server mogelijk zijn.

 

-Ervaring/opleiding: stel je als eis dat de ontwikkelaar een HBO opleiding heeft en minimaal 10 jaar ervaring dan is het duurder dan dat een student het maakt (kwaliteit kan net zo goed zijn).

 

Vergeet hierbij niet dat een student ten eerste niet al zijn tijd aan de website kan besteden omdat hij ook nog moet studeren, ten tweede naar de toekomst toe weinig garantie voor continuiteit biedt, en ten derde waarschijnlijk toch echt minder kwaliteit levert. Ik heb meerdere malen code van websites gebouwd door studenten gezien, en dat was echt heel hard schrikken...

 

-Wanneer af: moet het snel af dan vragen bedrijven meer geld voor het ontwikkelen van een script.

 

Niet noodzakelijkerwijs. Als ze daarvoor andere zaken op een laag pitje moeten zetten kan het zijn dat ze dat willen compenseren, maar normaal gesproken mag dat geen veschil maken.

 

als ik een opdracht krijg die naar schatting 60 uur werk is en die moet in 1 week af dan vraag ik meer dan dat ik diezelfde opdracht krijg en er 2 weken voor heb. dit heeft niet alleen te maken met andere zaken op een laag pitje zetten maar ook te maken met het feit dat ik dan veel meer uren in een zeer kort tijdsbestek eraan moet besteden, zelf probeer ik het altijd te beperken tot circa 8 a 10 uur per dag

 

-Capaciteit: ...Voor de kosten hoeft het niet veel verschil te betekenen (script), voor het script is het wel een verschil.

 

Ook hier komt weer kwaliteit en ervaring om de hoek kijken. Als je een goede ervaren programmeur ingehuurd hebt is hier al rekening mee gehouden. Bovendien, tegen de tijd dat je met een webshop tegen dit soort capaciteitsproblemen op gaat lopen doe je dusdanig aardig dat kosten niet echt veel meer uitmaken... ;)

 

dit maakt dus wel uit, wil je in het script enkele backup mailservers en backup mysql servers kunnen toevoegen dan moet het toch anders gescript worden dan als dit geen eis is.

 

Per uur lopen de uurlonen van professionele partijen uit een van 10 euro per uur tot 150 euro per uur.

 

10 euro per uur voor een professionele ontwikkelaar? No way. Daar laat je je huis nog niet eens voor stofzuigen.

 

Je schatting van het totaalbedrag valt dan ook aan de onderkant veel te laag uit, zeker als je het hebt over het nieuw ontwikkelen van een complete webshop.

 

Reken op minimaal 50 euro per uur, en ongeveer 100 uur ontwikkelen. Dan kom je inderdaad rond de 5000 euro uit. Lagere bedragen zou ik wat kritischer bekijken.

 

toch typisch dat er meerdere webshops per maand bij mij besteld worden waar ik minder dan 1000 euro per webshop voor reken dan. een goede webshop kan in circa 50 tot 60 uur gemaakt worden, uiteraard geheel afhankelijk van de eisen en elke webshop is geheel nieuw ontwikkeld. er zijn daarnaast partijen die het voor minder dan 10 euro per uur aanbieden is mijn ervaring, in sommige gevallen word het dan vervolgens aan een bedrijf in azie uit besteed waar de lonen lager liggen dan in nederland.

Met vriendelijke groet,

Mark Scholten

Link naar reactie
  • 0

ik ga uit van een KOOP server, niet van een dedicated server. een koop server vind je niet snel voor onder de 500 euro indien je een 1U server wilt met enige kwaliteit.

 

Dan moet je ook nog de nodige kosten voor een snelle internet verbinding met voldoende dataverkeer meerekenen.

 

het script heeft dus wel degelijk invloed op de licentie kosten!

 

Nu haal je er wel heel veel als...als...als... dingen bij die je eerder niet genoemd had.

 

een SSL certificaat word voor een domein icm een IP afgegeven, bij sommige partijen dien je ook voor IP's te betalen (leaseweb onder andere).

 

Da's waar.

 

het maakt wel uit voor het script, als het script bijvoorbeeld commands gebruikt die enkel door MySQL ondersteund worden dan zal een MySQL server vereist zijn. hetzelfde geld voor het geval dat er commands worden gebruikt die enkel op een MSSQL server mogelijk zijn.

 

Nu draai je dingen om. Je gaat niet eerst iets laten ontwikkelen en daarna een mogelijk incompatibele database kiezen. De keuze van programmeertaal en database valt samen, en levert dus geen extra kosten op.

 

dit heeft niet alleen te maken met andere zaken op een laag pitje zetten maar ook te maken met het feit dat ik dan veel meer uren in een zeer kort tijdsbestek eraan moet besteden, zelf probeer ik het altijd te beperken tot circa 8 a 10 uur per dag

 

En daar laat je je klant voor betalen? Als ik in een week tijd 3000 euro kan verdienen in plaats van in 2 weken, en dan dus een extra week overhoudt voor andere klanten, dan ga ik daar die eerste klant niet extra voor rekenen...

 

dit maakt dus wel uit, wil je in het script enkele backup mailservers en backup mysql servers kunnen toevoegen dan moet het toch anders gescript worden dan als dit geen eis is.

 

Natuurlijik, maar dat zal op het totaalbedrag nou niet echt een groot percentage zijn.

 

toch typisch dat er meerdere webshops per maand bij mij besteld worden waar ik minder dan 1000 euro per webshop voor reken dan.

 

Tsja, als je 20 euro per uur vraagt kan dat inderdaad.

 

er zijn daarnaast partijen die het voor minder dan 10 euro per uur aanbieden is mijn ervaring

 

Ja, de lonen in India of Polen liggen inderdaad een stuk lager. Maar of je het daar wilt laten ontwikkelen is een persoonlijke keuze.

 

Deze draad begint wel erg diep in te gaan op de techniek achter een website, en daarmee meer geschikt voor Tweakers.net.

 

Nee, deze draad begint wat dieper op de keuzes achter bepaalde kosten in te gaan, en sluit daardoor prima aan op de oorspronkelijke vraag van RG. ;)

Link naar reactie
  • 0

ik ga uit van een KOOP server, niet van een dedicated server. een koop server vind je niet snel voor onder de 500 euro indien je een 1U server wilt met enige kwaliteit.

 

Dan moet je ook nog de nodige kosten voor een snelle internet verbinding met voldoende dataverkeer meerekenen.

 

het script heeft dus wel degelijk invloed op de licentie kosten!

 

Nu haal je er wel heel veel als...als...als... dingen bij die je eerder niet genoemd had.

 

een SSL certificaat word voor een domein icm een IP afgegeven, bij sommige partijen dien je ook voor IP's te betalen (leaseweb onder andere).

 

Da's waar.

 

het maakt wel uit voor het script, als het script bijvoorbeeld commands gebruikt die enkel door MySQL ondersteund worden dan zal een MySQL server vereist zijn. hetzelfde geld voor het geval dat er commands worden gebruikt die enkel op een MSSQL server mogelijk zijn.

 

Nu draai je dingen om. Je gaat niet eerst iets laten ontwikkelen en daarna een mogelijk incompatibele database kiezen. De keuze van programmeertaal en database valt samen, en levert dus geen extra kosten op.

 

dit heeft niet alleen te maken met andere zaken op een laag pitje zetten maar ook te maken met het feit dat ik dan veel meer uren in een zeer kort tijdsbestek eraan moet besteden, zelf probeer ik het altijd te beperken tot circa 8 a 10 uur per dag

 

En daar laat je je klant voor betalen? Als ik in een week tijd 3000 euro kan verdienen in plaats van in 2 weken, en dan dus een extra week overhoudt voor andere klanten, dan ga ik daar die eerste klant niet extra voor rekenen...

 

dit maakt dus wel uit, wil je in het script enkele backup mailservers en backup mysql servers kunnen toevoegen dan moet het toch anders gescript worden dan als dit geen eis is.

 

Natuurlijik, maar dat zal op het totaalbedrag nou niet echt een groot percentage zijn.

 

toch typisch dat er meerdere webshops per maand bij mij besteld worden waar ik minder dan 1000 euro per webshop voor reken dan.

 

Tsja, als je 20 euro per uur vraagt kan dat inderdaad.

 

er zijn daarnaast partijen die het voor minder dan 10 euro per uur aanbieden is mijn ervaring

 

Ja, de lonen in India of Polen liggen inderdaad een stuk lager. Maar of je het daar wilt laten ontwikkelen is een persoonlijke keuze.

 

Deze draad begint wel erg diep in te gaan op de techniek achter een website, en daarmee meer geschikt voor Tweakers.net.

 

Nee, deze draad begint wat dieper op de keuzes achter bepaalde kosten in te gaan, en sluit daardoor prima aan op de oorspronkelijke vraag van RG. ;)

 

De kosten voor een 100 mbit verbinding die ik reken ga ik hier niet vermelden, ze staan wel op de site. Daarnaast moet je bepalen wat je voldoende dataverkeer vind.

Naar mijn idee moet je voor een gedegen advies rekening houden met als, als, als en als.

 

Overigens ontwikkel ik zelf alles wat ik aan scripts verkoop, aangezien ik anders van mening ben dat de support niet gelijk kan zijn.

 

Overigens zou een dergelijke discussie ook plaats kunnen vinden webhostingtalk.nl. Het gaat inderdaad in op details, echter is het wel van belang om rekening mee te houden.

Met vriendelijke groet,

Mark Scholten

Link naar reactie
  • 0

Misschien begrijp ik het niet goed, maar je wilt een eigen webshop systeem ontwikkelen om later eigen ontwikkelingen verder te kunnen doen?

 

Kijk eens naar een systeem Virtuemart. Daar zit alles in wat jij wilt, en is op basis van open source. Zo kun je later eigen functies zelf schrijven!

Dit draait op een cms systeem, Joomla. Dat is ook Open Source.

 

Voor wat betreft het technische gedeelte: koop of lease een server, met een MySQL database. Klaar. Daar moet ook PHP op draaien.

 

Ik denk namelijk dat het nogal vergezocht is om je eigen systeem te gaan ontwikkelen, terwijl er al zoveel systemen zijn.

Je moet niet opnieuw het wiel gaan uitvinden!!!!!!!

 

Virtuemart is wat dat betreft perfect: je kunt het aanpassen naar eigen wensen. Wij draaien ook een aantal shops voor onze klanten hiermee.

 

Vragen? neem contact op via http://www.flits-is.nl

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Deze discussie spreekt mij weer aan ;-) Het is wel erg grappig om de bedragen voorbij te zien komen. Elke keer vraag ik me af of er echt over nagedacht is. Een serieus antwoord kun je niet geven zonder met je te bespreken wat je allemaal wilt laten ontwikkelen. Er wordt hier simpel gezegd dat al die functionaliteit een uur of 100 kost ;-) Nou, reken maar op enkele maanden werk. En dat gaat geld kosten, of je moet het inderdaad door een student laten doen en de vraag is of het dan goed komt, want een student interesseert het niet veel of het werkt of niet (sommige misschien wel maar dat weet je van te voren niet). En als hij zijn geld heeft, hoef je ook niet meer op service te rekenen. Logisch. Je betaalt er ook weinig voor. Je kunt het beste een Functioneel Ontwerp en een offerte laten maken. En dat zullen niet veel bedrijven gratis maken. In een Functioneel Ontwerp staat beschreven wat je precies wilt, en als je er een Technisch Ontwerp bij wilt, daar is iemand een dag mee bezig, dan ben je al € 500,00 kwijt voor er maar iets gedaan is. Je zou, op basis van wat veel mensen je vertellen een systeem kunnen huren of een licentie kunnen kopen van een pakket, waar je aanpassingen aan laat doen. Dan heb je de rechten op de software niet, maar wat maakt jou dat uit ? Je wilt een webwinkel die aangepast is aan de functies die je nodig hebt. Dan koop je voor een bedrag een licentie en laat je er voor een € 3000,00 tot € 5000,00 aanpassingen aan doen. Dan heb je wat je nodig hebt, krijg je de broncode en kun je het later uitbouwen. Wat daar slecht aan is weet ik niet. Een applicatie die vaak gebruikt is, waar de bugs uit zijn gehaald, lijkt je dat niet gemakkelijker ? Mocht je hier serieus interesse in hebben dan kunnen wij het voor je maken, maar dan zou je alle functies uit moeten werken die je nodig hebt.

 

Manolito van de Wouw

Clickbizz Internet Solutions

http://www.clickbizz.nl

 

Link naar reactie
  • 0

Vergeet de kosten niet voor je marketing en reclame. Als je site staat ben je er nog niet. Je wilt ook bezoekers hebben en dan natuurlijk nog het liefst bezoekers die klanten worden.

 

O ja, zencart mischien een optie. Is ook zeer uitgebreid.

 

Gr.

Sigrid Minkema

www.mamalou.eu

info@mamalou.eu

Vriendelijke groet,

 

Sigrid Minkema

www.mamalou.eu

info@mamalou.eu

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 212 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.